Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
İslamiyet
Dua Ediyorum
Celcelutiyye
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="kasif1" data-source="post: 239462" data-attributes="member: 1008778"><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred">Peygamber Efendimiz (asv), ashabı içinde bir çok sahabeye kabiliyeti doğrultusunda vazifeler tevdi etmiştir. Peygamberimiz (asv) her işin ehlini tespit edip o işi ona havale etmiştir. Siyasi işlerde Amr ibn-i As, askeri işlerde Halid bin Velid, sır saklamada Hazreti Huzeyfe... </span></span></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred">"Her ümmetin bir emini vardır benim ümmetimin emini ise Ebû Ubeyde b. el-Cerrah’tır."</span></span></strong></p><p><span style="color: darkred"><span style="font-size: 15px"><strong>"Ben ilmin şehriyim, kapsısı ise Ali (r.a)'dir."</strong> sözünden de anlaşılacağı gibi Celcelutiye’nin tanzim ve sonraki nesillere aktarılması vazifesi ona tevdi edilmiştir. Bu meseleye, bu duanın sonraki kuşaklara naklini en güzel bir surette yapacak kişinin tespiti ve ona tevdi edilmesi, diye bakmak lazımdır.</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred">Celcelutiye'nin Arapça yerine Süryanice olmasının bir hikmeti şu olabilir: Süryanice daha önceleri bir vahiy dili idi. Sonra nübüvvet Hazreti İsmail (as)‘ın neslinden gelen Peygamberimize (asv) geçince o dil unutulma riski ile karşı karşıya kaldı. Bu yüzden unutulmamak için bu dua o dil üzere gelmiş olabilir. İkinci olarak Süryanice vird ve dua açısından çok akıcı ve zengin bir dil olmasından, Celcelutiye bu dil ile gelmiş olabilir. Süryanice, Aramicenin bir lehçesidir.</span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kasif1, post: 239462, member: 1008778"] [SIZE=4][COLOR=darkred]Peygamber Efendimiz (asv), ashabı içinde bir çok sahabeye kabiliyeti doğrultusunda vazifeler tevdi etmiştir. Peygamberimiz (asv) her işin ehlini tespit edip o işi ona havale etmiştir. Siyasi işlerde Amr ibn-i As, askeri işlerde Halid bin Velid, sır saklamada Hazreti Huzeyfe... [/COLOR][/SIZE] [B][SIZE=4][COLOR=darkred]"Her ümmetin bir emini vardır benim ümmetimin emini ise Ebû Ubeyde b. el-Cerrah’tır."[/COLOR][/SIZE][/B] [COLOR=darkred][SIZE=4][B]"Ben ilmin şehriyim, kapsısı ise Ali (r.a)'dir."[/B] sözünden de anlaşılacağı gibi Celcelutiye’nin tanzim ve sonraki nesillere aktarılması vazifesi ona tevdi edilmiştir. Bu meseleye, bu duanın sonraki kuşaklara naklini en güzel bir surette yapacak kişinin tespiti ve ona tevdi edilmesi, diye bakmak lazımdır.[/SIZE][/COLOR] [SIZE=4][COLOR=darkred]Celcelutiye'nin Arapça yerine Süryanice olmasının bir hikmeti şu olabilir: Süryanice daha önceleri bir vahiy dili idi. Sonra nübüvvet Hazreti İsmail (as)‘ın neslinden gelen Peygamberimize (asv) geçince o dil unutulma riski ile karşı karşıya kaldı. Bu yüzden unutulmamak için bu dua o dil üzere gelmiş olabilir. İkinci olarak Süryanice vird ve dua açısından çok akıcı ve zengin bir dil olmasından, Celcelutiye bu dil ile gelmiş olabilir. Süryanice, Aramicenin bir lehçesidir.[/COLOR][/SIZE] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
İslamiyet
Dua Ediyorum
Celcelutiyye
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…