Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Makale - Menkıbe ve Denemeler
Cennet mekan Sultan Abdul Hamid Hân'ın o güzel duası...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="NurYolcusu" data-source="post: 261161" data-attributes="member: 12837"><p><span style="color: #0000ff"><span style="font-family: 'comic sans ms'"><span style="font-size: 15px"><strong>“Allahım helal etmiyorum!</strong></span></span></span><span style="color: #0000ff"><span style="font-family: 'comic sans ms'"><span style="font-size: 15px"><strong>Şahsımı değil, milletimi bu hale getirenlere, hakkımı helal etmiyorum!</strong></span></span></span></p><p><span style="color: #0000ff"><span style="font-family: 'comic sans ms'"><span style="font-size: 15px"><strong> Beni, benim için lif lif yolsalar, cımbız cımbız zerrelerimi koparsalar, sarayımı yaksalar, hanümanımı, hanedanımı söndürseler, çoluğumu gözümün önünde parçalasalar helal ederdim de</strong></span></span></span></p><p><span style="color: #0000ff"><span style="font-family: 'comic sans ms'"><span style="font-size: 15px"><strong> Sevgili’nin (Salallahu Aleyhi ve Sellem) yolunda yürüdüğüm için beni bu hale getiren ve milletimi ateşe atan insanlara hakkımı helal etmem!</strong></span></span></span></p><p><span style="color: #0000ff"><span style="font-family: 'comic sans ms'"><span style="font-size: 15px"><strong>Allahım! Mukaddes isimlerine kurban olduğum Allahım!</strong></span></span></span></p><p><span style="color: #0000ff"><span style="font-family: 'comic sans ms'"><span style="font-size: 15px"><strong> Ya Âdil!</strong></span></span></span></p><p><span style="color: #0000ff"><span style="font-family: 'comic sans ms'"><span style="font-size: 15px"><strong> Bana “Kızıl Sultan” adını takan ve devrilmem için ellerinden geleni yapan</strong></span></span></span></p><p><span style="color: #0000ff"><span style="font-family: 'comic sans ms'"><span style="font-size: 15px"><strong>Ermenileri, şimdi beni devirenlere parçalatıyorsun! Bu cellatları da, kim bilir, kimlere parçalatacaksın?..</strong></span></span></span></p><p><span style="color: #0000ff"><span style="font-family: 'comic sans ms'"><span style="font-size: 15px"><strong> Fakat yâ Rahman!..</strong></span></span></span></p><p><span style="color: #0000ff"><span style="font-family: 'comic sans ms'"><span style="font-size: 15px"><strong>Adaletinle tecelli edersen hepimiz kül oluruz!</strong></span></span></span></p><p><span style="color: #0000ff"><span style="font-family: 'comic sans ms'"><span style="font-size: 15px"><strong> Bize acı!</strong></span></span></span></p><p><span style="color: #0000ff"><span style="font-family: 'comic sans ms'"><span style="font-size: 15px"><strong> Resûlünün, Sevgilinin, Kainatın Efendisinin nurunu kaydeder gibi olduğu için bu hale gelen millete, rahmetinle, fazlınla, lütfunla tecelli et!</strong></span></span></span></p><p><span style="color: #0000ff"><span style="font-family: 'comic sans ms'"><span style="font-size: 15px"><strong>Yâ Kâdir!</strong></span></span></span></p><p><span style="color: #0000ff"><span style="font-family: 'comic sans ms'"><span style="font-size: 15px"><strong> Kundaktaki yavruyu gagasına almış, kaçıran leş kuşunu düşürüp çocuğu kurtarmak ancak senin kudretine sığabilir.</strong></span></span></span></p><p><span style="color: #0000ff"><span style="font-family: 'comic sans ms'"><span style="font-size: 15px"><strong>Leş kuşlarının gagasında kundak çocuğuna dönen milletimi kurtar Allahım!</strong></span></span></span></p><p><span style="color: #0000ff"><span style="font-family: 'comic sans ms'"><span style="font-size: 15px"><strong>Ya Ma’bud !..</strong></span></span></span></p><p><span style="color: #0000ff"><span style="font-family: 'comic sans ms'"><span style="font-size: 15px"><strong> Ömrümde tek vakit farz namazı kaçırdığımı hatırlamıyorum!</strong></span></span></span></p><p><span style="color: #0000ff"><span style="font-family: 'comic sans ms'"><span style="font-size: 15px"><strong>Ama tek vakit namazım olduğunu iddiaya da nefsimde kuvvet bulamıyorum!..</strong></span></span></span></p><p><span style="color: #0000ff"><span style="font-family: 'comic sans ms'"><span style="font-size: 15px"><strong>Huzurunda eğileceğime kaskatı kalıyorum ve duada ruh teslim edeceğime yatağımda kıvranıyorum!</strong></span></span></span></p><p><span style="color: #0000ff"><span style="font-family: 'comic sans ms'"><span style="font-size: 15px"><strong>Sana kulluk gösteremeyen bu kulunu affet Allahım!</strong></span></span></span></p><p><span style="color: #0000ff"><span style="font-family: 'comic sans ms'"><span style="font-size: 15px"><strong>Eğer, yılları tesbih dizisince süren hükümdarlığımda Seni bir kere anabildim, Resûlüne bir an bağlanabildimse, duamı, o bir kere ve bir an yüzü suyu hürmetine kabul et!</strong></span></span></span></p><p><span style="color: #0000ff"><span style="font-family: 'comic sans ms'"><span style="font-size: 15px"><strong>Yâ Sübhan! Şu titrek elleri,</strong></span></span></span></p><p><span style="color: #0000ff"><span style="font-family: 'comic sans ms'"><span style="font-size: 15px"><strong>Kıyamet gününde sana “Ümmetim, ümmetim!” diye yalvaracak olan Habibinin eteğinde, şimdi</strong></span></span></span></p><p><span style="color: #0000ff"><span style="font-family: 'comic sans ms'"><span style="font-size: 15px"><strong> ”Milletim, milletim!”diye dilenen bu ihtiyarın duasını geri çevirme!</strong></span></span></span></p><p><span style="color: #0000ff"><span style="font-family: 'comic sans ms'"><span style="font-size: 15px"><strong> Milletimi evvelâ “Ba’sü ba’de’l-mevtsiz” bir ölümle yok etmeye götüren sahte kurtarıcılar ve sahta kurtuluşlardan kurtar; ve ona bir gün gelecek kurtarıcıları, gerçek kurtuluşu nasib eyle!..</strong></span></span></span></p><p><span style="color: #0000ff"><span style="font-family: 'comic sans ms'"><span style="font-size: 15px"><strong>Benim artık bu dünya gözüyle görebileceğim hiçbir saadet ümidim kalmadı.</strong></span></span></span></p><p><span style="color: #0000ff"><span style="font-family: 'comic sans ms'"><span style="font-size: 15px"><strong> Bari felâketi olsun bana daha fazla gösterme Allahım!</strong></span></span></span></p><p><span style="color: #0000ff"><span style="font-family: 'comic sans ms'"><span style="font-size: 15px"><strong>Ayakta duramaz, haldeyim!</strong></span></span></span></p><p><span style="color: #0000ff"><span style="font-family: 'comic sans ms'"><span style="font-size: 15px"><strong>Vadem ne gün dolacak Allahım?.. “</strong></span></span></span></p><p>[1] Aslı Abdulhamid Han Hazretleri’ne ait olan dua, yukarıdaki haliyle Üstad Necip Fazıl tarafından kaleme alınmıştır.–</p><p></p><p>Bu vesile ile tüm kardeşlerimin cuma bayramını tebrik ederim...Selam ve Dua ile</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="NurYolcusu, post: 261161, member: 12837"] [COLOR=#0000ff][FONT=comic sans ms][SIZE=4][B]“Allahım helal etmiyorum![/B][/SIZE][/FONT][/COLOR][COLOR=#0000ff][FONT=comic sans ms][SIZE=4][B]Şahsımı değil, milletimi bu hale getirenlere, hakkımı helal etmiyorum![/B][/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=#0000ff][FONT=comic sans ms][SIZE=4][B] Beni, benim için lif lif yolsalar, cımbız cımbız zerrelerimi koparsalar, sarayımı yaksalar, hanümanımı, hanedanımı söndürseler, çoluğumu gözümün önünde parçalasalar helal ederdim de[/B][/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=#0000ff][FONT=comic sans ms][SIZE=4][B] Sevgili’nin (Salallahu Aleyhi ve Sellem) yolunda yürüdüğüm için beni bu hale getiren ve milletimi ateşe atan insanlara hakkımı helal etmem![/B][/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=#0000ff][FONT=comic sans ms][SIZE=4][B]Allahım! Mukaddes isimlerine kurban olduğum Allahım![/B][/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=#0000ff][FONT=comic sans ms][SIZE=4][B] Ya Âdil![/B][/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=#0000ff][FONT=comic sans ms][SIZE=4][B] Bana “Kızıl Sultan” adını takan ve devrilmem için ellerinden geleni yapan[/B][/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=#0000ff][FONT=comic sans ms][SIZE=4][B]Ermenileri, şimdi beni devirenlere parçalatıyorsun! Bu cellatları da, kim bilir, kimlere parçalatacaksın?..[/B][/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=#0000ff][FONT=comic sans ms][SIZE=4][B] Fakat yâ Rahman!..[/B][/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=#0000ff][FONT=comic sans ms][SIZE=4][B]Adaletinle tecelli edersen hepimiz kül oluruz![/B][/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=#0000ff][FONT=comic sans ms][SIZE=4][B] Bize acı![/B][/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=#0000ff][FONT=comic sans ms][SIZE=4][B] Resûlünün, Sevgilinin, Kainatın Efendisinin nurunu kaydeder gibi olduğu için bu hale gelen millete, rahmetinle, fazlınla, lütfunla tecelli et![/B][/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=#0000ff][FONT=comic sans ms][SIZE=4][B]Yâ Kâdir![/B][/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=#0000ff][FONT=comic sans ms][SIZE=4][B] Kundaktaki yavruyu gagasına almış, kaçıran leş kuşunu düşürüp çocuğu kurtarmak ancak senin kudretine sığabilir.[/B][/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=#0000ff][FONT=comic sans ms][SIZE=4][B]Leş kuşlarının gagasında kundak çocuğuna dönen milletimi kurtar Allahım![/B][/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=#0000ff][FONT=comic sans ms][SIZE=4][B]Ya Ma’bud !..[/B][/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=#0000ff][FONT=comic sans ms][SIZE=4][B] Ömrümde tek vakit farz namazı kaçırdığımı hatırlamıyorum![/B][/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=#0000ff][FONT=comic sans ms][SIZE=4][B]Ama tek vakit namazım olduğunu iddiaya da nefsimde kuvvet bulamıyorum!..[/B][/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=#0000ff][FONT=comic sans ms][SIZE=4][B]Huzurunda eğileceğime kaskatı kalıyorum ve duada ruh teslim edeceğime yatağımda kıvranıyorum![/B][/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=#0000ff][FONT=comic sans ms][SIZE=4][B]Sana kulluk gösteremeyen bu kulunu affet Allahım![/B][/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=#0000ff][FONT=comic sans ms][SIZE=4][B]Eğer, yılları tesbih dizisince süren hükümdarlığımda Seni bir kere anabildim, Resûlüne bir an bağlanabildimse, duamı, o bir kere ve bir an yüzü suyu hürmetine kabul et![/B][/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=#0000ff][FONT=comic sans ms][SIZE=4][B]Yâ Sübhan! Şu titrek elleri,[/B][/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=#0000ff][FONT=comic sans ms][SIZE=4][B]Kıyamet gününde sana “Ümmetim, ümmetim!” diye yalvaracak olan Habibinin eteğinde, şimdi[/B][/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=#0000ff][FONT=comic sans ms][SIZE=4][B] ”Milletim, milletim!”diye dilenen bu ihtiyarın duasını geri çevirme![/B][/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=#0000ff][FONT=comic sans ms][SIZE=4][B] Milletimi evvelâ “Ba’sü ba’de’l-mevtsiz” bir ölümle yok etmeye götüren sahte kurtarıcılar ve sahta kurtuluşlardan kurtar; ve ona bir gün gelecek kurtarıcıları, gerçek kurtuluşu nasib eyle!..[/B][/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=#0000ff][FONT=comic sans ms][SIZE=4][B]Benim artık bu dünya gözüyle görebileceğim hiçbir saadet ümidim kalmadı.[/B][/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=#0000ff][FONT=comic sans ms][SIZE=4][B] Bari felâketi olsun bana daha fazla gösterme Allahım![/B][/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=#0000ff][FONT=comic sans ms][SIZE=4][B]Ayakta duramaz, haldeyim![/B][/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=#0000ff][FONT=comic sans ms][SIZE=4][B]Vadem ne gün dolacak Allahım?.. “[/B][/SIZE][/FONT][/COLOR] [1] Aslı Abdulhamid Han Hazretleri’ne ait olan dua, yukarıdaki haliyle Üstad Necip Fazıl tarafından kaleme alınmıştır.– Bu vesile ile tüm kardeşlerimin cuma bayramını tebrik ederim...Selam ve Dua ile [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Makale - Menkıbe ve Denemeler
Cennet mekan Sultan Abdul Hamid Hân'ın o güzel duası...
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…