Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
İslamiyet
Sahabe-i Kiram
Cennete ilk girecek kadın
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="ziyakarababa" data-source="post: 124490" data-attributes="member: 8628"><p><strong>cennete girecek ilk kadın</strong></p><p></p><p><strong><span style="color: red"><span style="font-family: 'Times New Roman TUR'">CENNETE İLK GİREN KADIN</span></span></strong> </p><p> </p><p><span style="font-family: 'Times New Roman TUR'"><span style="font-size: 12px">Hazreti Fatımatüzzehra (r.a.) Hazretleri bir gün babası Peygamberimiz (s.a.s.)'e: </span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman TUR'"><span style="font-size: 12px">-Babacığım cennete ilk önce kadınlardan kim girecek? diye sordu. </span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman TUR'"><span style="font-size: 12px">Peygamberimiz (s.a.s): </span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman TUR'"><span style="font-size: 12px">- Falan mahallede bir kadın var. O kadın ilk cennete girecek kadındır, buyurdular. </span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman TUR'"><span style="font-size: 12px">Hazreti Fatıma çok merak etmişti: </span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman TUR'"><span style="font-size: 12px">-Benden de mi evvel girecek babacığım? diye sordu. </span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman TUR'"><span style="font-size: 12px">Hazreti Peygamberimiz: </span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman TUR'"><span style="font-size: 12px">-Senden de evvel girecek. İstersen git de bir tanış. O zaman sen de neden önce onun gireceğini öğrenirsin, buyurdular. </span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman TUR'"><span style="font-size: 12px">Hazreti Fatıma'nın o kadın hakkındaki merakı iyice artmıştı. Bir gün kadının evini sora sora buldu, kapısını çaldı. İçerden ihtiyar bir kadın sesi duyuldu: </span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman TUR'"><span style="font-size: 12px">-Kim o? </span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman TUR'"><span style="font-size: 12px">Hazreti Fatıma, kendisini tanıtıp görüşmek istediğini söylediğinde kadın: </span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman TUR'"><span style="font-size: 12px">-Canım sana feda ey Allah(c.c.) Resulünün kızı sizinle çok görüşmek arzu ederdim. Fakat dışarı çıkamadığım için ziyaretinize gelemedim. Kocamdan izin almadan size kapıyı açamayacağım. Sizden çok özür dilerim. Yarın gelirseniz içeri girmeniz için izin alır kapıyı açarım, görüşürüz, dedi. </span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman TUR'"><span style="font-size: 12px">Hazreti Fatıma geri gitti, kadın da meseleyi anlatıp kocasından izin aldı. İkinci gün kadınla görüşeceğine emin olarak gelen Hazreti Fatıma yanına Hazreti Hasan'ı da alarak geldi. Kadının kapısını çalarak geldiğini bildirdi. Fakat kadın Hazreti Fatıma'nın yanında bir çocuk bulunduğunun farkına varmıştı. Hazreti Fatıma'ya: </span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman TUR'"><span style="font-size: 12px">-Yanınızda bir de çocuk var. Ben yalnız sizin için izin almıştım. İçeri siz girebilirsiniz, fakat çocuk dışarıda kalır. İsterseniz yarın gelin onun için de izin alayım, beraber içeri girersiniz, dedi. </span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman TUR'"><span style="font-size: 12px">Hazreti Fatıma ikinci defa içeri giremeden geri döndü. Üçüncü gün yanına Hazreti Hüseyin'i de alarak gitmişti. Kapıda yine aynı durumla karşılaşarak Hüseyin'i içeri alamayınca geri dönmek zorunda kaldı. Üçüncü gün üçü birden gittiklerinde kadın kocasından her üçü içinde izin almıştı. İçeri girdiler. Hazreti Fatıma bir de baktı ki, içerden kendisini karşılayan dışarıda sesinden tanıdığı kadın değil. Genç ve güzel bir kadın... Hayretle sordu: </span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman TUR'"><span style="font-size: 12px">-Sizinle dışardan konuşurken sesiniz başka idi, şimdi başka, bu nasıl oluyor? dedi. </span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman TUR'"><span style="font-size: 12px">Kadın: </span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman TUR'"><span style="font-size: 12px">-Sizinle konuşurken sesim dışarı çıkmakta idi. Ben de sesimi yabancı erkek duyar da günaha girerim diye ağzıma taş parçası alarak konuşuyordum. Şimdi ise o taşı çıkardım, dedi. </span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman TUR'"><span style="font-size: 12px">Hazreti Fatıma'nın gözleri yaşarmıştı. Babasının neden cennete evvela bu kadının gireceğini söylediğini anladı. </span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman TUR'"><span style="font-size: 12px">Kadın Hazreti Fatıma (r.a.)'ya: </span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman TUR'"><span style="font-size: 12px">-Ey Allah(c.c.) Resûlünün kızı! Acaba ben kocama karşı vazifemi ifa etmiş oluyor muyum? Allah(c.c.) beni kocama itaatsizlikten dolayı hesaba çeker diye korkuyorum, dedi. </span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman TUR'"><span style="font-size: 12px">Hazreti Fatıma babasının müjdesini bildirdi: </span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman TUR'"><span style="font-size: 12px">-Hayır! Sen bilakis babamın cennete ilk girecek kadın diye müjdelediği birisin. Hiçbir kadın sizin yaptığınızın onda birini bile yapamaz, dedi. </span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman TUR'"><span style="font-size: 12px">Ve cennete ilk girecek olan kadınla bir hayli sohbet ettikten sonra müsaade isteyerek oradan ayrıldı.</span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ziyakarababa, post: 124490, member: 8628"] [b]cennete girecek ilk kadın[/b] [B][COLOR=red][FONT=Times New Roman TUR]CENNETE İLK GİREN KADIN[/FONT][/COLOR][/B][FONT=Times New Roman TUR][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman TUR][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman TUR][SIZE=3]Hazreti Fatımatüzzehra (r.a.) Hazretleri bir gün babası Peygamberimiz (s.a.s.)'e: [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman TUR][SIZE=3]-Babacığım cennete ilk önce kadınlardan kim girecek? diye sordu. [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman TUR][SIZE=3]Peygamberimiz (s.a.s): [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman TUR][SIZE=3]- Falan mahallede bir kadın var. O kadın ilk cennete girecek kadındır, buyurdular. [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman TUR][SIZE=3]Hazreti Fatıma çok merak etmişti: [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman TUR][SIZE=3]-Benden de mi evvel girecek babacığım? diye sordu. [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman TUR][SIZE=3]Hazreti Peygamberimiz: [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman TUR][SIZE=3]-Senden de evvel girecek. İstersen git de bir tanış. O zaman sen de neden önce onun gireceğini öğrenirsin, buyurdular. [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman TUR][SIZE=3]Hazreti Fatıma'nın o kadın hakkındaki merakı iyice artmıştı. Bir gün kadının evini sora sora buldu, kapısını çaldı. İçerden ihtiyar bir kadın sesi duyuldu: [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman TUR][SIZE=3]-Kim o? [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman TUR][SIZE=3]Hazreti Fatıma, kendisini tanıtıp görüşmek istediğini söylediğinde kadın: [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman TUR][SIZE=3]-Canım sana feda ey Allah(c.c.) Resulünün kızı sizinle çok görüşmek arzu ederdim. Fakat dışarı çıkamadığım için ziyaretinize gelemedim. Kocamdan izin almadan size kapıyı açamayacağım. Sizden çok özür dilerim. Yarın gelirseniz içeri girmeniz için izin alır kapıyı açarım, görüşürüz, dedi. [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman TUR][SIZE=3]Hazreti Fatıma geri gitti, kadın da meseleyi anlatıp kocasından izin aldı. İkinci gün kadınla görüşeceğine emin olarak gelen Hazreti Fatıma yanına Hazreti Hasan'ı da alarak geldi. Kadının kapısını çalarak geldiğini bildirdi. Fakat kadın Hazreti Fatıma'nın yanında bir çocuk bulunduğunun farkına varmıştı. Hazreti Fatıma'ya: [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman TUR][SIZE=3]-Yanınızda bir de çocuk var. Ben yalnız sizin için izin almıştım. İçeri siz girebilirsiniz, fakat çocuk dışarıda kalır. İsterseniz yarın gelin onun için de izin alayım, beraber içeri girersiniz, dedi. [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman TUR][SIZE=3]Hazreti Fatıma ikinci defa içeri giremeden geri döndü. Üçüncü gün yanına Hazreti Hüseyin'i de alarak gitmişti. Kapıda yine aynı durumla karşılaşarak Hüseyin'i içeri alamayınca geri dönmek zorunda kaldı. Üçüncü gün üçü birden gittiklerinde kadın kocasından her üçü içinde izin almıştı. İçeri girdiler. Hazreti Fatıma bir de baktı ki, içerden kendisini karşılayan dışarıda sesinden tanıdığı kadın değil. Genç ve güzel bir kadın... Hayretle sordu: [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman TUR][SIZE=3]-Sizinle dışardan konuşurken sesiniz başka idi, şimdi başka, bu nasıl oluyor? dedi. [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman TUR][SIZE=3]Kadın: [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman TUR][SIZE=3]-Sizinle konuşurken sesim dışarı çıkmakta idi. Ben de sesimi yabancı erkek duyar da günaha girerim diye ağzıma taş parçası alarak konuşuyordum. Şimdi ise o taşı çıkardım, dedi. [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman TUR][SIZE=3]Hazreti Fatıma'nın gözleri yaşarmıştı. Babasının neden cennete evvela bu kadının gireceğini söylediğini anladı. [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman TUR][SIZE=3]Kadın Hazreti Fatıma (r.a.)'ya: [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman TUR][SIZE=3]-Ey Allah(c.c.) Resûlünün kızı! Acaba ben kocama karşı vazifemi ifa etmiş oluyor muyum? Allah(c.c.) beni kocama itaatsizlikten dolayı hesaba çeker diye korkuyorum, dedi. [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman TUR][SIZE=3]Hazreti Fatıma babasının müjdesini bildirdi: [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman TUR][SIZE=3]-Hayır! Sen bilakis babamın cennete ilk girecek kadın diye müjdelediği birisin. Hiçbir kadın sizin yaptığınızın onda birini bile yapamaz, dedi. [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman TUR][SIZE=3]Ve cennete ilk girecek olan kadınla bir hayli sohbet ettikten sonra müsaade isteyerek oradan ayrıldı.[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
İslamiyet
Sahabe-i Kiram
Cennete ilk girecek kadın
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…