Cennette Hangi Dil Konuşulacak....!!!?

DÜZENLİ

Active member
Cennette Hangi Dil Konuşulacak?
Cennet dili Arapça'dır. Değildir diyenlere deriz ki:
Resululullah (s.a.v) buyuruyor:

"Üç hasletten dolayı Arabı seviniz:
Çünkü ben Arabım,
Kur'ân-ı Kerim Arapça olarak nazil olmuştur.
Cennet ehlinin konuştukları dil Arapçadır." (1)
Allah Resülü, İki Cihan Serverinin (s.av) konuştuğu dil Arapça olacak da Cennet dili Arapça dan başka bir dil mi olacak. Hz.Adem (a.s) yeryüzüne indirilmeden Arapça konuşacak da, Cennet dili mi Arapça olmayacak?

Hz.Aişe r.a. buyuruyor:
Cennet ehli Muhammed aleyhisselamın diliyle konuşacaklar. (2)

(Allahulalem)
Kaynak:
1) Feyzu'l Kadir, İmam Münavi, İbni abbas'tan rivayet edilmiştir.
2) Mevahib-ül Ledünniye, İmam Kastalani

Bilgisi olan varmı ne kadar dogrudur.

Abidin1

Well-known member
Hz.Aişe r.a. buyuruyor:
Cennet ehli Muhammed aleyhisselamın diliyle konuşacaklar. (2)

Selamın Aleyküm;
Ben Hz. Ayşe annemizden rivayet edilenin sahihliğine, onun anlamına inanıyorum..
Çünkü Yüce Allah (c.c.) HAMİD dir.
Kulların en hayırlısı da Hz. Peygamberimiz olduğuna göre Bu demektir ki Hz. peygamber en çokça hamd eden kuldur. Bence insanlar HAMİD diliyle konuşacak..
saygılar..

Satuk Buðra Han

Well-known member
Cennetin degil sadece öteler aleminin dili Kuran'ı Kerimin dili olacak yani Arapça

Irkıda burdaki gibi çok çeşitler olmayacak Ahirette bütün Müslümanlar tek millet olacak

Tek Millet : Milleti İbrahim
Tek Bayrak : Livaül Hamd
Tek Dil : Arapça

:003::003::003:

Biraz espirili anlatmak istedim inşaALLAH haddi aşmamışımdır

tamasker1

Active member
Allah her sesi nerede hangi boyutda olursak olalım duyar. Semi olan Allah.
Rükudan kalkarken öyle demiş oluyoruz. Üç kez onu övüyor ve sonra bu sesimizi işiten Allaha hamd olsun diyerek kalkıyoruz.
Seslerin bireydeki maana yansımları Allaha yaklaştıkca kulun Allah ile arasındaki dili olur. Bu dil kulun gönülden çıkan duygu ve maana dilidir.
sadece o kul ile Allah arasında vuku bulur. Allah her kulunu ayrı ayrı duyar ve ona muamlemde bulunur. İbadetlerimiizin ana gayeside Allaha doğru yaklaşırken her türlü kir ve pastan arınarak o temiz dille mevlamıza yönelmektir.