Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Risale-i Nur Okuma ve Anlama
Risale-i Nur Okuyoruz
Sorularla Risale-i Nur
Cevabı bul- Suâli sor..
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="age" data-source="post: 175417" data-attributes="member: 2710"><p>İşte bak, misal olarak bu Barla ağzının, şu dağ lisanının bir muazzam kelimesi olan bu odamızın önündeki çınar <strong>ağacına </strong>bak, gör: Ağacın şu üç başının her başında kaç yüz dal dilleri var ve her dilde bak, kaç yüz mevzun ve muntazam meyve kelimeleri var ve her meyvede dikkat et, kaç yüz kanatlı mevzun tohumcuk harfleri, Emr-i كُنْ فَيَكُونُ e mâlik Sâni'-i Zülcelal'ine ne kadar belig bir medih ve fasih bir tesbih ettiğini işittiğin, gördüğün gibi; <strong>ona müekkel melek dahi, ona göre âlem-i manada müteaddid diller ile tesbihatını temsil ediyor</strong> ve hikmeten öyle olmak gerektir.</p><p> (Sözler - 165)</p><p>geçen pazartesi dersin konusuydu.Her zerreye bir melek vardır dendi.Bir abide en çok melek var dedi.Bende itiraz ettim siz sofimisiniz bence yanlış her kanuna müekkel bir melek vardır ila ahir bir haftadır bu konuyu anlamaya gayret ediyorum.Onun için sual biraz karışık olmuş fakat verdiğiniz cevapta külli manada doğrudur sual hakkı sizindir.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="age, post: 175417, member: 2710"] İşte bak, misal olarak bu Barla ağzının, şu dağ lisanının bir muazzam kelimesi olan bu odamızın önündeki çınar [b]ağacına [/b]bak, gör: Ağacın şu üç başının her başında kaç yüz dal dilleri var ve her dilde bak, kaç yüz mevzun ve muntazam meyve kelimeleri var ve her meyvede dikkat et, kaç yüz kanatlı mevzun tohumcuk harfleri, Emr-i كُنْ فَيَكُونُ e mâlik Sâni'-i Zülcelal'ine ne kadar belig bir medih ve fasih bir tesbih ettiğini işittiğin, gördüğün gibi; [b]ona müekkel melek dahi, ona göre âlem-i manada müteaddid diller ile tesbihatını temsil ediyor[/b] ve hikmeten öyle olmak gerektir. (Sözler - 165) geçen pazartesi dersin konusuydu.Her zerreye bir melek vardır dendi.Bir abide en çok melek var dedi.Bende itiraz ettim siz sofimisiniz bence yanlış her kanuna müekkel bir melek vardır ila ahir bir haftadır bu konuyu anlamaya gayret ediyorum.Onun için sual biraz karışık olmuş fakat verdiğiniz cevapta külli manada doğrudur sual hakkı sizindir. [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Risale-i Nur Okuma ve Anlama
Risale-i Nur Okuyoruz
Sorularla Risale-i Nur
Cevabı bul- Suâli sor..
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…