Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
İslamiyet
Sorularla İslamiyet
cevap bulmam gereken bir kaç soru?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="akna" data-source="post: 226624" data-attributes="member: 1004668"><p>öncelikle üyeliğiniz hayırlı olsun kardeş</p><p>sorularınızdan biri ile ilgili geçen gün okuduğum bir yazıyı paylaşayım</p><p>3. sorunuza cevaben:</p><p> </p><p><em><span style="color: darkslategray">Ateistlerin islama saldırmak için kullandıkları konulardan bir taneside Hz adem ve havvanın doğan çocuklarının birbirleriyle evlenmesi meselesidir.Sanki kendleri çok fazla üstün ahlaka sahiplermiş gibi ateistler sık sık kardeşlerinin birbirleriyle evlenmesinin ahlaki açıdan ne derece doğru olduğunu sorgulamaya kalkarlar. </span></em></p><p><em><span style="color: darkslategray"></span></em></p><p><em><span style="color: darkslategray">bu hususta öncelikle şunu belirtmeliyiz ki 124 bin tane peygamberin gönderilmesinin hikmetlerinden bir taneside tarihi süreç içerisinde asırlara göre kuralların yaşayışların şeriatların değişmesi ve bu şeriatlara uygun peygamber gönderilmesidir.Bu gönderilen peygamberler her ne kadar usul teşkil eden hükümlerde sünnetullah (allahın koymuş olduğu imani kanunlar veyahut tabiat kanunları) da birlikte bulunsalarda fruata ait (islamın yaşanma şekli) meselelerde farklı hükümler peygamberlere verilmiştir. </span></em></p><p><em><span style="color: darkslategray"></span></em></p><p><em><span style="color: darkslategray">Hz adem ve havvanın çocuklarının birbiri ile evlenmesi,yahudilerin ve hristiyanların sadece ibadethanelerde ibadetlerini yaparken islamda ibadetin her yerde yapılabilmesi,Yine sığır ve koyun gibi hayvanların iç yağları Hz. Musa’nın şeriatında haramken, bizim dinimizde helâl olması bu örneklerden bazılarıdır. </span></em></p><p><em><span style="color: darkslategray"></span></em></p><p><em><span style="color: darkslategray"><strong><u>Bu konuyu bediüzzaman hazretleri şöyle açıklar</u>: “Asırlara göre şeriatlar değişir. Belki bir asırda, kavimlere göre ayrı ayrı şeriatlar, peygamberler gelebilir ve gelmiştir. Hâtemü’l-Enbiya’dan (asm) sonra şeriat-ı kübrası [büyük şeriatı] her asırda, her kavme kâfi geldiğinden muhtelif şeriatlara ihtiyaç kalmamıştır.” (Sözler, s.485). </strong></span></em></p><p><em><span style="color: darkslategray"><strong></strong></span></em></p><p><em><span style="color: darkslategray"><strong></strong>Evet gördüğümüz üzere peygamberlere farklı şeriatlar verilmiş olabilir.Yani günümüzde haram olan kardeş ile evlenmek (ki insanların kavimlere ayrılmasından sonra bu durumun oluştuğunu düşünüyorum)hz adem zamanında helal sayılmış olabilir. </span></em></p><p><em><span style="color: darkslategray"></span></em></p><p><em><span style="color: darkslategray">Ayrıca işin birde başka boyutu vardır.Bu iddiada bulunan insanlar meselenin tamamını bilmemektedirler.Dini kitaplarda kardeşlerin evlenmesi ve tüm insanların adem ve havvadan yaratılması hususu şu şekilde açıklanır </span></em></p><p><em><span style="color: darkslategray"></span></em></p><p><em><span style="color: darkslategray">İnsanlar Hz. Âdem’le Hz. Havva’dan doğarak çoğalmışlardır. Havva anamız hep ikiz doğum yapıyordu. Bunlardan birisi erkek, diğeri de dı. Hz. Âdem, aynı anda doğan ikizleri, bir önce veya bir sonra doğan ikizlerle evlendiriyordu. Habil’le beraber doğan çırkın, Kabil’le birlikte doğan ise güzeldi. Bu durumda Hz. Âdem, Habil’in, Kabil’le beraber doğan la, Kabil’in de Habil’le beraber doğan la evlenmesini istedi. Fakat Kabil buna razı olmadı, kendisiyle doğan güzel ı Habil’e vermek istemeyerek kendisi almak istedi. </span></em></p><p><em><span style="color: darkslategray"></span></em></p><p><em><span style="color: darkslategray">Hz. Âdem buna müsaade etmedi ve meseleyi Allah’a havale etti. Cenab-ı Haktan gelen emir üzerine her ikisinin de Allah’a birer kurban takdim etmelerini, hangisinin kurbanı kabul edilirse Kabil’in bacısının ona ait olacağını söyledi. Bunun üzerine Kabil bir demet buğday, Habil de bir koyunu kurban olarak takdim etti. Gökten inen bir ateş Habil’in kurbanını aldı, Kabil’inki olduğu yerde kaldı. Bu durumda Habil haklı çıkmış ve ı almaya hak kazanmıştı Fakat Kabil iyice çileden çıkmıştı. Bu hâdise Kur’ân’da şöyle anlatılır: </span></em></p><p><em><span style="color: darkslategray"></span></em></p><p><em><span style="color: darkslategray">“Onlara Âdem’in iki oğluna dair haberi hak ile oku. Onlar birer kurban takdim ettiklerinde, birisinin kurbanı kabul olunmuş, diğeri kabul olunmamıştı. Kurbanı kabul olunmayan diğerine, ‘Ben seni öldüreceğim’ dedi. O da, ‘Allah ancak takva sahiplerinin kurbanını kabul eder’ diye cevap verdi. </span></em></p><p><em><span style="color: darkslategray"></span></em></p><p><em><span style="color: darkslategray">“Habil şöyle devam etti: ‘Eğer sen öldürmek için elini bana uzatırsan, ben seni öldürmek için elimi kaldıracak değilim. Çünkü ben âlemlerin Rabbi olan Allah’tan korkarım. Dilerim ki, sen benim günahımı yüklenesin de, Cehennem ateşinin ehlinden olasın. Bu da zalimlerin cezasıdır. </span></em></p><p><em><span style="color: darkslategray"></span></em></p><p><em><span style="color: darkslategray">“Sonra nefsi, kardeşini öldürmeyi ona kolay ve hoş gösterdi; o da kardeşini öldürüp hüsrana uğrayanlardan oldu. Sonra Allah, kardeşinin cesedini nasıl örteceğini göstermek için, ona, yeri eşeleyen bir kargayı gönderdi. Kabil, ‘Yazıklar olsun bana!’ dedi. ‘Şu karga kadar olup da kardeşimin cesedini örtemedim!’ Artık o yaptığına pişmanlık duyanlardan olmuştu.”</span></em></p><p><em><span style="color: darkslategray">(Sorulalaislamiyet) </span></em></p><p><em><span style="color: darkslategray"></span></em></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="akna, post: 226624, member: 1004668"] öncelikle üyeliğiniz hayırlı olsun kardeş sorularınızdan biri ile ilgili geçen gün okuduğum bir yazıyı paylaşayım 3. sorunuza cevaben: [I][COLOR=darkslategray]Ateistlerin islama saldırmak için kullandıkları konulardan bir taneside Hz adem ve havvanın doğan çocuklarının birbirleriyle evlenmesi meselesidir.Sanki kendleri çok fazla üstün ahlaka sahiplermiş gibi ateistler sık sık kardeşlerinin birbirleriyle evlenmesinin ahlaki açıdan ne derece doğru olduğunu sorgulamaya kalkarlar. bu hususta öncelikle şunu belirtmeliyiz ki 124 bin tane peygamberin gönderilmesinin hikmetlerinden bir taneside tarihi süreç içerisinde asırlara göre kuralların yaşayışların şeriatların değişmesi ve bu şeriatlara uygun peygamber gönderilmesidir.Bu gönderilen peygamberler her ne kadar usul teşkil eden hükümlerde sünnetullah (allahın koymuş olduğu imani kanunlar veyahut tabiat kanunları) da birlikte bulunsalarda fruata ait (islamın yaşanma şekli) meselelerde farklı hükümler peygamberlere verilmiştir. Hz adem ve havvanın çocuklarının birbiri ile evlenmesi,yahudilerin ve hristiyanların sadece ibadethanelerde ibadetlerini yaparken islamda ibadetin her yerde yapılabilmesi,Yine sığır ve koyun gibi hayvanların iç yağları Hz. Musa’nın şeriatında haramken, bizim dinimizde helâl olması bu örneklerden bazılarıdır. [B][U]Bu konuyu bediüzzaman hazretleri şöyle açıklar[/U]: “Asırlara göre şeriatlar değişir. Belki bir asırda, kavimlere göre ayrı ayrı şeriatlar, peygamberler gelebilir ve gelmiştir. Hâtemü’l-Enbiya’dan (asm) sonra şeriat-ı kübrası [büyük şeriatı] her asırda, her kavme kâfi geldiğinden muhtelif şeriatlara ihtiyaç kalmamıştır.” (Sözler, s.485). [/B]Evet gördüğümüz üzere peygamberlere farklı şeriatlar verilmiş olabilir.Yani günümüzde haram olan kardeş ile evlenmek (ki insanların kavimlere ayrılmasından sonra bu durumun oluştuğunu düşünüyorum)hz adem zamanında helal sayılmış olabilir. Ayrıca işin birde başka boyutu vardır.Bu iddiada bulunan insanlar meselenin tamamını bilmemektedirler.Dini kitaplarda kardeşlerin evlenmesi ve tüm insanların adem ve havvadan yaratılması hususu şu şekilde açıklanır İnsanlar Hz. Âdem’le Hz. Havva’dan doğarak çoğalmışlardır. Havva anamız hep ikiz doğum yapıyordu. Bunlardan birisi erkek, diğeri de dı. Hz. Âdem, aynı anda doğan ikizleri, bir önce veya bir sonra doğan ikizlerle evlendiriyordu. Habil’le beraber doğan çırkın, Kabil’le birlikte doğan ise güzeldi. Bu durumda Hz. Âdem, Habil’in, Kabil’le beraber doğan la, Kabil’in de Habil’le beraber doğan la evlenmesini istedi. Fakat Kabil buna razı olmadı, kendisiyle doğan güzel ı Habil’e vermek istemeyerek kendisi almak istedi. Hz. Âdem buna müsaade etmedi ve meseleyi Allah’a havale etti. Cenab-ı Haktan gelen emir üzerine her ikisinin de Allah’a birer kurban takdim etmelerini, hangisinin kurbanı kabul edilirse Kabil’in bacısının ona ait olacağını söyledi. Bunun üzerine Kabil bir demet buğday, Habil de bir koyunu kurban olarak takdim etti. Gökten inen bir ateş Habil’in kurbanını aldı, Kabil’inki olduğu yerde kaldı. Bu durumda Habil haklı çıkmış ve ı almaya hak kazanmıştı Fakat Kabil iyice çileden çıkmıştı. Bu hâdise Kur’ân’da şöyle anlatılır: “Onlara Âdem’in iki oğluna dair haberi hak ile oku. Onlar birer kurban takdim ettiklerinde, birisinin kurbanı kabul olunmuş, diğeri kabul olunmamıştı. Kurbanı kabul olunmayan diğerine, ‘Ben seni öldüreceğim’ dedi. O da, ‘Allah ancak takva sahiplerinin kurbanını kabul eder’ diye cevap verdi. “Habil şöyle devam etti: ‘Eğer sen öldürmek için elini bana uzatırsan, ben seni öldürmek için elimi kaldıracak değilim. Çünkü ben âlemlerin Rabbi olan Allah’tan korkarım. Dilerim ki, sen benim günahımı yüklenesin de, Cehennem ateşinin ehlinden olasın. Bu da zalimlerin cezasıdır. “Sonra nefsi, kardeşini öldürmeyi ona kolay ve hoş gösterdi; o da kardeşini öldürüp hüsrana uğrayanlardan oldu. Sonra Allah, kardeşinin cesedini nasıl örteceğini göstermek için, ona, yeri eşeleyen bir kargayı gönderdi. Kabil, ‘Yazıklar olsun bana!’ dedi. ‘Şu karga kadar olup da kardeşimin cesedini örtemedim!’ Artık o yaptığına pişmanlık duyanlardan olmuştu.”[/COLOR][/I] [I][COLOR=darkslategray](Sorulalaislamiyet) [/COLOR][/I] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
İslamiyet
Sorularla İslamiyet
cevap bulmam gereken bir kaç soru?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…