Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Tasavvuf
Ehli Sünnet Tarikat ve Cemaatler
Cevaplıyoruz-Şia'ya Sorulan Sorular
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="ümmüebiha" data-source="post: 200625" data-attributes="member: 1006580"><p>İmamet Rasul tarafından olan Halifeliktir</p><p> </p><p>İnzar günü</p><p>"Yakın akrabalarını korkut" ayeti nazil olduğunda Rasul şöyle buyurdu</p><p> </p><p>Ey Ebumuttalib ğulları Allaha and olsun ki araplar içersinde benim size getirdiğimden daha hayırlısını getiren olmamıştır. Allah beni sizi davet etmem için gönderdi Kim bu işte bana yardımcı olursa o benim kardeşim ve benden sonra sizin içinizde vasim ve halifem olcaktır</p><p> </p><p>Yalnızca Hz.Ali Rasul s.a.a in taklifini kabul etti</p><p> </p><p>Burda açıkça beyan edilen Rasulün halifesinin Hz.Ali olduğudur diğer dikkat edilecek husu ise Rİsaletten sonra emirliğin hilafetin imametin beyan edilmesidir</p><p> </p><p>Bakınız</p><p>tarihi taberi c.2 s.319 </p><p>Kamil fit tarih ibni esir şafii c.2 s.62</p><p>kenzul ummal c.5 s.41 </p><p>kenzul ummal c.15s.115</p><p>tarihi dimaşk ibni asakir şafii c.1 s.85</p><p>musnedi ahamed b. hanbel c.2s.165</p><p>sahihi buhari kitabul iim babı</p><p> </p><p> </p><p> </p><p>Rasul s.a.a buyumuştur ki </p><p>"Ey Allahım ali yi ehlimden bana vezir olarak tayin et.."</p><p> </p><p>"Her peygamberin bir vasisi vardır benim vasim ve varisim Ali b. Ebutalip tir"</p><p> </p><p>"Ey Ali sen benden sonra tüm muminlerin velisisin"</p><p> </p><p>"Ali benden ve bende ondanım benden sonra Ali sizin velinizdir"</p><p> </p><p>"Ali benden sonra bu üğmmetin en üstünüdür"</p><p> </p><p>"Ben kimin mevlası isem Ali de onun mevlasıdır"</p><p> </p><p>Bana itaat eden Allaha itaat etmiştir bna isyan eden Allaha isyan etmiştir.Aliye itaat bana itaatir Aliye isyan bana isyandır"</p><p> </p><p>"Ya Ali benden ayrılan Allahtan ayrılmıştır ve senden ayrılan benden ayrılmıştır"</p><p> </p><p>"Herkim benim gibi yaşamak benim gibi ölmek ve cennete girmek istiyorsa Alinin velaytini kabul etsin"</p><p> </p><p>"Benden ve Aliden başka hiç kimsenin bu mescitte cünüplü giremez"</p><p> </p><p>............................vs.</p><p> </p><p> </p><p>el müsterek hakim c.3 s.121</p><p>sahihi tirmizi c.5 s.360</p><p>usdul gabe c.3 s.11 ve c.5 s.523</p><p>yenabiul mevedde s.53 81 114 329</p><p>şerhi nehcül belaga c.3 s.261</p><p>tarihi dimeşk c.1 s.89</p><p>kifayetul talib s.261</p><p> </p><p>......vs</p><p> </p><p>geniş bilgi ve kaynak için El Muracat mektep ve imamet hakkındaki mektuplar - Huseyin Şerefuddin kitabının Araştıma bölümine başvurabilirsiniz</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ümmüebiha, post: 200625, member: 1006580"] İmamet Rasul tarafından olan Halifeliktir İnzar günü "Yakın akrabalarını korkut" ayeti nazil olduğunda Rasul şöyle buyurdu Ey Ebumuttalib ğulları Allaha and olsun ki araplar içersinde benim size getirdiğimden daha hayırlısını getiren olmamıştır. Allah beni sizi davet etmem için gönderdi Kim bu işte bana yardımcı olursa o benim kardeşim ve benden sonra sizin içinizde vasim ve halifem olcaktır Yalnızca Hz.Ali Rasul s.a.a in taklifini kabul etti Burda açıkça beyan edilen Rasulün halifesinin Hz.Ali olduğudur diğer dikkat edilecek husu ise Rİsaletten sonra emirliğin hilafetin imametin beyan edilmesidir Bakınız tarihi taberi c.2 s.319 Kamil fit tarih ibni esir şafii c.2 s.62 kenzul ummal c.5 s.41 kenzul ummal c.15s.115 tarihi dimaşk ibni asakir şafii c.1 s.85 musnedi ahamed b. hanbel c.2s.165 sahihi buhari kitabul iim babı Rasul s.a.a buyumuştur ki "Ey Allahım ali yi ehlimden bana vezir olarak tayin et.." "Her peygamberin bir vasisi vardır benim vasim ve varisim Ali b. Ebutalip tir" "Ey Ali sen benden sonra tüm muminlerin velisisin" "Ali benden ve bende ondanım benden sonra Ali sizin velinizdir" "Ali benden sonra bu üğmmetin en üstünüdür" "Ben kimin mevlası isem Ali de onun mevlasıdır" Bana itaat eden Allaha itaat etmiştir bna isyan eden Allaha isyan etmiştir.Aliye itaat bana itaatir Aliye isyan bana isyandır" "Ya Ali benden ayrılan Allahtan ayrılmıştır ve senden ayrılan benden ayrılmıştır" "Herkim benim gibi yaşamak benim gibi ölmek ve cennete girmek istiyorsa Alinin velaytini kabul etsin" "Benden ve Aliden başka hiç kimsenin bu mescitte cünüplü giremez" ............................vs. el müsterek hakim c.3 s.121 sahihi tirmizi c.5 s.360 usdul gabe c.3 s.11 ve c.5 s.523 yenabiul mevedde s.53 81 114 329 şerhi nehcül belaga c.3 s.261 tarihi dimeşk c.1 s.89 kifayetul talib s.261 ......vs geniş bilgi ve kaynak için El Muracat mektep ve imamet hakkındaki mektuplar - Huseyin Şerefuddin kitabının Araştıma bölümine başvurabilirsiniz [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Tasavvuf
Ehli Sünnet Tarikat ve Cemaatler
Cevaplıyoruz-Şia'ya Sorulan Sorular
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…