Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Tasavvuf
Ehli Sünnet Tarikat ve Cemaatler
Cevaplıyoruz-Şia'ya Sorulan Sorular
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Abidin1" data-source="post: 204526" data-attributes="member: 11964"><p>Sn. Sadr çok çeşitli kaynaklara-kitaplara inanın baktım. Ve araştırıyorum. Bununla ilgili bir çok kaynak gösterebilirim. Konu Uzar uzar uzar ve uzar.. İmam Muhammed Mehdi ölmedi Razva dağında yaşıyor. inanmazsanız buyrun bakın <a href="http://tr.wikipedia.org/wiki/Oniki_%C4%B0mam" target="_blank">Oniki İmam - Vikipedi</a> son zamanlarda okuduklarımdan çıkardığım sonuç bu şiiliğin en belirgin inançlarından. 869 yılında doğmuş olan İmam Muhammed mehdi ölmediğine inanmak Bir inançtır benim bu konuda ayrıntılı yorum yapmam inançlara saygısızlık etmiş olurum. Ben tüm inançlara saygı duyarım sünnilerinkine de şiilere de. Bu konu risaeforum.net sitesinde Ehli Sünnet vel cemaat bölümünde açılmış. Bu yüzden bu konuda yazmayı istemiyordum.</p><p></p><p>Hz. Ebubekir ve Hz. Ömer'e gelince. Size nasıl kaynak gösterebiirim ? İmam Zeyd'i hiçbir şii kaynağı ehli beyt listesinde göstermez ki. İmam-ı Zeynel Abidin den sonra İmam Muahmmed Bakır'a geçer oradan devam eder. Hz. İmam Zeyd'in Bu konuda dediklerini daha önceki sayfalarda ekledim. Hz. Ebubekir ve Hz. Ömer seçimle iş başına gelmiş devlet başkanlarıdır. Değerli İslam büyükleridir. Fakat Hz. Ali gerek ilimce gerek soyca ikisinden de daha üstündür. İmam Zeyd'in açıkladığı nedenlerden ilk iki halifenin onlar olması gerekiyordu. Bu şekilde seçimle devlet başkanı oldular. Fakat bizim İmamımız İslamın imamı gene Hz. Aliydi.</p><p></p><p>Ayrıca daha önce de tartışıldı. Bakın sn. Sadr Bedir gazasında öldürülen putperest sayısı 70 bunlardan 21'ini Hz. Ali öldürmüştür. (bu kişiler arasında Muaviye'nin dedesi Utbe, dayısı Velid ve kardeşi Hanzele de vardı.) Bahsettiğimiz kişi Uhud'un kahraman gazisi. Hayber kahramanı. Hayber savaşı onun yiğitliğiyle kazanılmıştır. Fedek ve Yemen savaşlarında İslam kuvvetleri komutanı, Huneyn de Hz. Peygamberin koruması. Hicretten önce Peygamberin yatağına yatarak Allah'a canını satan büyük İmam Hz. Ali.</p><p></p><p>Onun çekinerek söylemek dahi istemiyorum afedersin ürkerek hakkını başkalarına bıraktığı inancı bende zerre kadar yok. Ben Bütün kalbimle İmam Zeyd'in açıkladığı hususun doğru olduğuna inanıyorum. Bu da benim bir inancım. İnançlar sorgulanmamalı saygı duyulmalı. O zaman demokrasi olur özgürlük olur. Özgürlük ortamı olunca hayra çağırmak iyi olanı emretmek daha kolay olur.</p><p></p><p>Bence sufileri-sünnileri yada tam tersi rafizileri-şiileri bir türlü anlayamıyorum.. Kalbim kabul etmiyor ne yapayım. ?</p><p></p><p>Allah'a emanet olunuz. saygılar..</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Abidin1, post: 204526, member: 11964"] Sn. Sadr çok çeşitli kaynaklara-kitaplara inanın baktım. Ve araştırıyorum. Bununla ilgili bir çok kaynak gösterebilirim. Konu Uzar uzar uzar ve uzar.. İmam Muhammed Mehdi ölmedi Razva dağında yaşıyor. inanmazsanız buyrun bakın [URL="http://tr.wikipedia.org/wiki/Oniki_%C4%B0mam"]Oniki İmam - Vikipedi[/URL] son zamanlarda okuduklarımdan çıkardığım sonuç bu şiiliğin en belirgin inançlarından. 869 yılında doğmuş olan İmam Muhammed mehdi ölmediğine inanmak Bir inançtır benim bu konuda ayrıntılı yorum yapmam inançlara saygısızlık etmiş olurum. Ben tüm inançlara saygı duyarım sünnilerinkine de şiilere de. Bu konu risaeforum.net sitesinde Ehli Sünnet vel cemaat bölümünde açılmış. Bu yüzden bu konuda yazmayı istemiyordum. Hz. Ebubekir ve Hz. Ömer'e gelince. Size nasıl kaynak gösterebiirim ? İmam Zeyd'i hiçbir şii kaynağı ehli beyt listesinde göstermez ki. İmam-ı Zeynel Abidin den sonra İmam Muahmmed Bakır'a geçer oradan devam eder. Hz. İmam Zeyd'in Bu konuda dediklerini daha önceki sayfalarda ekledim. Hz. Ebubekir ve Hz. Ömer seçimle iş başına gelmiş devlet başkanlarıdır. Değerli İslam büyükleridir. Fakat Hz. Ali gerek ilimce gerek soyca ikisinden de daha üstündür. İmam Zeyd'in açıkladığı nedenlerden ilk iki halifenin onlar olması gerekiyordu. Bu şekilde seçimle devlet başkanı oldular. Fakat bizim İmamımız İslamın imamı gene Hz. Aliydi. Ayrıca daha önce de tartışıldı. Bakın sn. Sadr Bedir gazasında öldürülen putperest sayısı 70 bunlardan 21'ini Hz. Ali öldürmüştür. (bu kişiler arasında Muaviye'nin dedesi Utbe, dayısı Velid ve kardeşi Hanzele de vardı.) Bahsettiğimiz kişi Uhud'un kahraman gazisi. Hayber kahramanı. Hayber savaşı onun yiğitliğiyle kazanılmıştır. Fedek ve Yemen savaşlarında İslam kuvvetleri komutanı, Huneyn de Hz. Peygamberin koruması. Hicretten önce Peygamberin yatağına yatarak Allah'a canını satan büyük İmam Hz. Ali. Onun çekinerek söylemek dahi istemiyorum afedersin ürkerek hakkını başkalarına bıraktığı inancı bende zerre kadar yok. Ben Bütün kalbimle İmam Zeyd'in açıkladığı hususun doğru olduğuna inanıyorum. Bu da benim bir inancım. İnançlar sorgulanmamalı saygı duyulmalı. O zaman demokrasi olur özgürlük olur. Özgürlük ortamı olunca hayra çağırmak iyi olanı emretmek daha kolay olur. Bence sufileri-sünnileri yada tam tersi rafizileri-şiileri bir türlü anlayamıyorum.. Kalbim kabul etmiyor ne yapayım. ? Allah'a emanet olunuz. saygılar.. [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Tasavvuf
Ehli Sünnet Tarikat ve Cemaatler
Cevaplıyoruz-Şia'ya Sorulan Sorular
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…