Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Makale - Menkıbe ve Denemeler
Çığlık çığlığa yüreğim
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="SaYa" data-source="post: 13258" data-attributes="member: 5"><p><strong><span style="color: green">Zaman denizinde, zamanın nasıl geçtiğini anlamadan, </span></strong></p><p><strong><span style="color: green">ferasetsizce günü birlik yaşantıma devam etmeye çalışan ben, ansızın çıkan </span></strong></p><p><strong><span style="color: green">kulakları sağır edercesine esen boş vermişlik rüzgârlarına kapılıp, alabora </span></strong></p><p><strong><span style="color: green">olmuş mücadele gemisinden düştüğüm anda takıldım günah oltasına. Şeytanın ve </span></strong></p><p><strong><span style="color: green">nefsimin birlikte hareket ederek zaman denizine fırlattığı günah oltasının, </span></strong></p><p><strong><span style="color: green">küçücük iğnesine bakıp da 'çok tatlı olmalı? Bir kereden bir şey olmaz' </span></strong></p><p><strong><span style="color: green">diyerek yakalandığım andan beri çığlık çığlığa yüreğim. </span></strong></p><p><strong><span style="color: green"></span></strong></p><p><strong><span style="color: green"></span></strong></p><p><strong><span style="color: green">İğne küçüktü evet. Ama iğneye yakalandı mı yüreğin, iğne </span></strong></p><p><strong><span style="color: green">bırakmıyordu ki sen onu bırakmaya çalış sanda. </span></strong></p><p><strong><span style="color: green"></span></strong></p><p><strong><span style="color: green"></span></strong></p><p><strong><span style="color: green">İğne küçüktü tamam. Ama iğne yüreğine girdimi, yüreğin dönmeye </span></strong></p><p><strong><span style="color: green">başlıyor ve yüreğin zaman denizinde yol alırken, mücadele gemisinin </span></strong></p><p><strong><span style="color: green">kontrolünü gaflet kaptanına teslim ediveriyorsun. </span></strong></p><p><strong><span style="color: green"></span></strong></p><p><strong><span style="color: green"></span></strong></p><p><strong><span style="color: green">İğne küçük anladım, tamam. Ama küçük iğne gaflet kaptanının da </span></strong></p><p><strong><span style="color: green">yardımlarıyla aklının çaresiz kaldığı durumlarda aklına yol göstermek </span></strong></p><p><strong><span style="color: green">isteyen yüreğinin, sesini kısıyor, sana sadece çığlıklarını hissettiriyor ve </span></strong></p><p><strong><span style="color: green">aklın anlamsızlaşıyor. </span></strong></p><p><strong><span style="color: green"></span></strong></p><p><strong><span style="color: green"></span></strong></p><p><strong><span style="color: green">Yüreğimde iğnenin açtığı küçücük delikten içeri giren masum gibi </span></strong></p><p><strong><span style="color: green">görünen meltemlerin, fırtınaya dönüşerek yüreğimdeki huzurları tarumar </span></strong></p><p><strong><span style="color: green">etmesinin sebebi de küçücük bir iğneydi. Günah oltasının küçücük bir </span></strong></p><p><strong><span style="color: green">iğnesiydi. </span></strong></p><p><strong><span style="color: green"></span></strong></p><p><strong><span style="color: green"></span></strong></p><p><strong><span style="color: green">Aklımın çözüm bulamadığı her sorunda yöneldiği yüreğim, sadece </span></strong></p><p><strong><span style="color: green">çığlık çığlığa. Hani ALLAH'ın Sevgilisi (s.a.v.) buyuruyor ya 'Müminin </span></strong></p><p><strong><span style="color: green">ferasetinden korkun' diye. Feraset, ALLAH'ın yardımlarıyla kalbin akla yol </span></strong></p><p><strong><span style="color: green">göstermesi değil de neydi? Çığlık atmaktan bitap düşen kalp ne kadar yol </span></strong></p><p><strong><span style="color: green">gösterebilir ki akla? Günah oltasına takılarak şeytanın ve nefsin esiri </span></strong></p><p><strong><span style="color: green">olmaya başlayan kalp, huzurunu kaybeden kalp, Sevgililer sevgilisiyle </span></strong></p><p><strong><span style="color: green">buluşamayan kalp ve Yaradan'ına (c.c.) 'buyur gel konuğum ol Rabbim' </span></strong></p><p><strong><span style="color: green">diyemeyen kalp, çığlık çığlığa kalmasında ne yapsın? </span></strong></p><p><strong><span style="color: green"></span></strong></p><p><strong><span style="color: green"></span></strong></p><p><strong><span style="color: green">Günah oltasına yakalanmama vesile olan iğnenin verdiğe acıya </span></strong></p><p><strong><span style="color: green">rağmen, iğnenin pisliklerini yüreğime akıtarak yüreğimi karartmasına rağmen, </span></strong></p><p><strong><span style="color: green">meltemlerin yüreğime girer girmez sert bir fırtınaya dönüşüp huzurumu </span></strong></p><p><strong><span style="color: green">tarumar etmesine rağmen, aklımın anlamsızlaşmasına rağmen yüreğimin </span></strong></p><p><strong><span style="color: green">çığlıklarının çetelesini tutmaya çalışıyorum şimdilerde. </span></strong></p><p><strong><span style="color: green"></span></strong></p><p><strong><span style="color: green"></span></strong></p><p><strong><span style="color: green">Her çizgi acı demek, her çizgi biraz daha artan karanlık demek, </span></strong></p><p><strong><span style="color: green">her çizgi yüreğimin içine kapanması demek ve çeteleye her attığım kertik </span></strong></p><p><strong><span style="color: green">yüreğimden biraz daha uzaklaşarak yüreğimin bana küsmesi demek. </span></strong></p><p><strong><span style="color: green"></span></strong></p><p><strong><span style="color: green"></span></strong></p><p><strong><span style="color: green">Çetelem bayağı kabardı şu aralar. Yüreğim küsmüş ses vermiyor </span></strong></p><p><strong><span style="color: green">bana. Yüreğime her seslendiğimde bana, 'hadi durma çetelene bir çizik daha </span></strong></p><p><strong><span style="color: green">at beni ne yapacaksın' dercesine nazlı bir küsgün çığlıkla cevap vererek </span></strong></p><p><strong><span style="color: green">susuyor yüreğim. Yüreğim artık sessiz. Yüreğimi sevgisiz bırakmam neden oldu </span></strong></p><p><strong><span style="color: green">bütün bunlara. Aklıma takılan binlerce soru var şimdiler de. Farkında </span></strong></p><p><strong><span style="color: green">olmadığım ama cevaplamak zorunda olduğum ne çok soru varmış meğerse. </span></strong></p><p><strong><span style="color: green"></span></strong></p><p><strong><span style="color: green"></span></strong></p><p><strong><span style="color: green">Yüreğimin uzun zamandır hatırlatmalarına duymazdan gelerek kulak </span></strong></p><p><strong><span style="color: green">asıyordum. 'Yok, yok sandığın gibi değil' diyerek sadece kendimi </span></strong></p><p><strong><span style="color: green">kandırıyormuşum meğer. Yüreğimin sesleri çığlıklara dönüşmeden önceydi </span></strong></p><p><strong><span style="color: green">sanırım en son sevgilerime tutunduğum. O günden beri de hiç kapısını </span></strong></p><p><strong><span style="color: green">açmamıştım ki sevgi odasının. Nerden bilirdim ki tam çığlık çığlığa kalan </span></strong></p><p><strong><span style="color: green">yüreğimin acılarını dindirmek için son bir umutla sevgi odasının kapısını </span></strong></p><p><strong><span style="color: green">çaldığımda içerden ses gelmeyeceğini? Nereden bilirdim ki sevgilerin </span></strong></p><p><strong><span style="color: green">çalınabileceğini? Nereden bilirdim ki yüreğimde sevginin kalmadığı zamanlar </span></strong></p><p><strong><span style="color: green">yüreğimin çığlıklarının arttığını? Aklımı sorguya çekiyor yüreğim ve hesap </span></strong></p><p><strong><span style="color: green">soruyor 'çabuk söyle Sevgimizi kim çaldı?' Anlamsızlaşan aklım yeni farkına </span></strong></p><p><strong><span style="color: green">varıyor ' sahi sevgimizi kim çaldı?' </span></strong></p><p><strong><span style="color: green"></span></strong></p><p><strong><span style="color: green"></span></strong></p><p><strong><span style="color: green">Akılla kalp. İyi anlaşan iki eski dost. Kalbin önderliğinde yola </span></strong></p><p><strong><span style="color: green">beraber çıkmışlar yaratıldıklarında, hep dost bilmişler ve sevmişler </span></strong></p><p><strong><span style="color: green">birbirlerini. ALLAH Teala'nın, bizlere açıkça düşmanlığını ilan eden ve her </span></strong></p><p><strong><span style="color: green">ne pahasına olursa olsun bizleri de beraberinde ateş sahiline götürmek içi </span></strong></p><p><strong><span style="color: green">çalışacağını ilan eden düşmanımızdan korunmamıza yol göstermesi için iki </span></strong></p><p><strong><span style="color: green">güzel nimet. Başımıza gelen her iyi ya da kötü olayda, bizi ALLAH'a </span></strong></p><p><strong><span style="color: green">yaklaştırmanın yollarını işaret eden iki farklı danışmanımız. Güzel </span></strong></p><p><strong><span style="color: green">beraberlikleri bizleri daima güzele yönelteceği gibi, iki güzel dostun </span></strong></p><p><strong><span style="color: green">arasını açacak nifak tohumlarını saçmamız sebebiylede kalbin çığlıklarının </span></strong></p><p><strong><span style="color: green">çetelesini tutuyor bulabiliriz kendimizi, farkında olmadan. Kalp küs tümü </span></strong></p><p><strong><span style="color: green">akıla, akıl anlamsızlaşıyor ve hesap gününün farkına varamadan çalışıyor. </span></strong></p><p><strong><span style="color: green"></span></strong></p><p><strong><span style="color: green"></span></strong></p><p><strong><span style="color: green">Bak gene başladı bir iki üç dörtr... </span></strong></p><p><strong><span style="color: green"></span></strong></p><p><strong><span style="color: green"></span></strong></p><p><strong><span style="color: green">Farkındayım, çığlık çığlığa yüreğim!!! * </span></strong></p><p><strong><span style="color: green"></span></strong></p><p><strong><span style="color: green">Afffff ALLAHIMM Afffff </span></strong></p><p><strong><span style="color: green"></span></strong></p><p><strong><span style="color: green">*Seyit Ayvaz*</span></strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="SaYa, post: 13258, member: 5"] [B][COLOR=green]Zaman denizinde, zamanın nasıl geçtiğini anlamadan, ferasetsizce günü birlik yaşantıma devam etmeye çalışan ben, ansızın çıkan kulakları sağır edercesine esen boş vermişlik rüzgârlarına kapılıp, alabora olmuş mücadele gemisinden düştüğüm anda takıldım günah oltasına. Şeytanın ve nefsimin birlikte hareket ederek zaman denizine fırlattığı günah oltasının, küçücük iğnesine bakıp da 'çok tatlı olmalı? Bir kereden bir şey olmaz' diyerek yakalandığım andan beri çığlık çığlığa yüreğim. İğne küçüktü evet. Ama iğneye yakalandı mı yüreğin, iğne bırakmıyordu ki sen onu bırakmaya çalış sanda. İğne küçüktü tamam. Ama iğne yüreğine girdimi, yüreğin dönmeye başlıyor ve yüreğin zaman denizinde yol alırken, mücadele gemisinin kontrolünü gaflet kaptanına teslim ediveriyorsun. İğne küçük anladım, tamam. Ama küçük iğne gaflet kaptanının da yardımlarıyla aklının çaresiz kaldığı durumlarda aklına yol göstermek isteyen yüreğinin, sesini kısıyor, sana sadece çığlıklarını hissettiriyor ve aklın anlamsızlaşıyor. Yüreğimde iğnenin açtığı küçücük delikten içeri giren masum gibi görünen meltemlerin, fırtınaya dönüşerek yüreğimdeki huzurları tarumar etmesinin sebebi de küçücük bir iğneydi. Günah oltasının küçücük bir iğnesiydi. Aklımın çözüm bulamadığı her sorunda yöneldiği yüreğim, sadece çığlık çığlığa. Hani ALLAH'ın Sevgilisi (s.a.v.) buyuruyor ya 'Müminin ferasetinden korkun' diye. Feraset, ALLAH'ın yardımlarıyla kalbin akla yol göstermesi değil de neydi? Çığlık atmaktan bitap düşen kalp ne kadar yol gösterebilir ki akla? Günah oltasına takılarak şeytanın ve nefsin esiri olmaya başlayan kalp, huzurunu kaybeden kalp, Sevgililer sevgilisiyle buluşamayan kalp ve Yaradan'ına (c.c.) 'buyur gel konuğum ol Rabbim' diyemeyen kalp, çığlık çığlığa kalmasında ne yapsın? Günah oltasına yakalanmama vesile olan iğnenin verdiğe acıya rağmen, iğnenin pisliklerini yüreğime akıtarak yüreğimi karartmasına rağmen, meltemlerin yüreğime girer girmez sert bir fırtınaya dönüşüp huzurumu tarumar etmesine rağmen, aklımın anlamsızlaşmasına rağmen yüreğimin çığlıklarının çetelesini tutmaya çalışıyorum şimdilerde. Her çizgi acı demek, her çizgi biraz daha artan karanlık demek, her çizgi yüreğimin içine kapanması demek ve çeteleye her attığım kertik yüreğimden biraz daha uzaklaşarak yüreğimin bana küsmesi demek. Çetelem bayağı kabardı şu aralar. Yüreğim küsmüş ses vermiyor bana. Yüreğime her seslendiğimde bana, 'hadi durma çetelene bir çizik daha at beni ne yapacaksın' dercesine nazlı bir küsgün çığlıkla cevap vererek susuyor yüreğim. Yüreğim artık sessiz. Yüreğimi sevgisiz bırakmam neden oldu bütün bunlara. Aklıma takılan binlerce soru var şimdiler de. Farkında olmadığım ama cevaplamak zorunda olduğum ne çok soru varmış meğerse. Yüreğimin uzun zamandır hatırlatmalarına duymazdan gelerek kulak asıyordum. 'Yok, yok sandığın gibi değil' diyerek sadece kendimi kandırıyormuşum meğer. Yüreğimin sesleri çığlıklara dönüşmeden önceydi sanırım en son sevgilerime tutunduğum. O günden beri de hiç kapısını açmamıştım ki sevgi odasının. Nerden bilirdim ki tam çığlık çığlığa kalan yüreğimin acılarını dindirmek için son bir umutla sevgi odasının kapısını çaldığımda içerden ses gelmeyeceğini? Nereden bilirdim ki sevgilerin çalınabileceğini? Nereden bilirdim ki yüreğimde sevginin kalmadığı zamanlar yüreğimin çığlıklarının arttığını? Aklımı sorguya çekiyor yüreğim ve hesap soruyor 'çabuk söyle Sevgimizi kim çaldı?' Anlamsızlaşan aklım yeni farkına varıyor ' sahi sevgimizi kim çaldı?' Akılla kalp. İyi anlaşan iki eski dost. Kalbin önderliğinde yola beraber çıkmışlar yaratıldıklarında, hep dost bilmişler ve sevmişler birbirlerini. ALLAH Teala'nın, bizlere açıkça düşmanlığını ilan eden ve her ne pahasına olursa olsun bizleri de beraberinde ateş sahiline götürmek içi çalışacağını ilan eden düşmanımızdan korunmamıza yol göstermesi için iki güzel nimet. Başımıza gelen her iyi ya da kötü olayda, bizi ALLAH'a yaklaştırmanın yollarını işaret eden iki farklı danışmanımız. Güzel beraberlikleri bizleri daima güzele yönelteceği gibi, iki güzel dostun arasını açacak nifak tohumlarını saçmamız sebebiylede kalbin çığlıklarının çetelesini tutuyor bulabiliriz kendimizi, farkında olmadan. Kalp küs tümü akıla, akıl anlamsızlaşıyor ve hesap gününün farkına varamadan çalışıyor. Bak gene başladı bir iki üç dörtr... Farkındayım, çığlık çığlığa yüreğim!!! * Afffff ALLAHIMM Afffff *Seyit Ayvaz*[/COLOR][/B] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Makale - Menkıbe ve Denemeler
Çığlık çığlığa yüreğim
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…