Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Şiirler
ÇİLE..
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="SaYa" data-source="post: 13789" data-attributes="member: 5"><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">Gaiblerde bir ses geldi: Bu adam,</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">Gezdirsin boşluğu ense kökünde!</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">Ve uçtu tepemden birdenbire dam;</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">Gök devrildi, künde üstüne künde...</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">Pencereye koştum: Kızıl kıyamet!</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">Dediklerin çıktı, ihtiyar bacı!</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">Sonsuzluk, elinde bir mavi tülbent,</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">Ok çekti yukardan, üstüme avcı</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">Ateşten zehrini tattım bu okun,</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">Bir anda kül etti can elmasımı.</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">Sanki burnum, değdi burnuna (yok)un,</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">Kustum, öz ağzımdan kafatasımı</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">Bir bardak su gibi çalkalandı dünya;</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">Söndü istikamet, yıkıldı boşluk.</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">Al sana hakikat, al sana rüya!</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">İşte akıllılık, işte sarhoşluk!</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">Ensemin örsünde bir demir balyoz,</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">Kapandım yatağa son çare diye.</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">Bir kanlı şafakta, bana çil horoz,</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">Yepyeni bir dünya etti hediye</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">Bu nasıl bir dünya, hikayesi zor;</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">Makâni bir satıh, zamanı vehim.</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">Bütün bir kainat muşamba dekor,</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">Bütün bir insanlık yalana teslim.</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">Nesin sen, hakikat olsan da çekil!</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">Yetiş körlük, yetiş, takma gözde cam!</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">Otursun yerine bende her şekil;</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">Vatanım, sevgilim, dostum ve hocam!</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">Aylarca gezindim, yıkık ve şaşkın,</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">Benliğim bir kazan ve aklım kepçe,</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">Deliler köyünden bir menzil aşkın,</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">Her fikir içimde bir çift kelepçe.</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">Niçin küçülüyor eşya uzakta?</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">Gözsüz görüyorum rüyada, nasıl?</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">Zamanın raksı ne bir yuvarlakta?</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">Sonum varmış, onu ögrensem asıl?</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">Bir fikir ki sıcak yarad kezzap,</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">Bir fikir ki, beyin zarında sülük.</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">Selam sana haşmetli azap;</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">Yandıkça gelişen tılsımlı kütük.</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">Yalvardım: Gösterin bilmeceme yol!</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">Ey yedinci gök, esrarını aç!</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">Annemin duası, düş de perde ol!</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">Bir asâ kes bana, ihtiyar ağaç!</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">Uyku, katillerin bile çeşmesi;</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">Yorgan, Allahsıza kadar sığınak.</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">Teselli pınarı, sabır memesi;</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">Size şerbet, bana kum dolu çanak.</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">Bu mu, rüyalarda içtiğim cinnet,</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">Sırrını ararken patlayan gülle?</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">Yeşil asmalarda depreniş, şehvet;</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">Karınca sarayı, kupkuru kelle...</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">Akrep nokta nokta ruhumu sokmus,</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">Mevsimden mevsime girdim böylece.</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">Gördüm ki, ateşte, cımbızda yokmuş,</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">Fikir çilesinden büyük işkence.</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">Evet, her şey bende bir gizli düğüm;</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">Ne ölüm terleri döktüm, nelerden!</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">Dibi yok göklerden yeter ürktüğüm,</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">Yetişir çektiğim mesafelerden!</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">Ufuk bir tilkidir, kaçak ve kurnaz;</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">Yollar bir yumaktır, uzun ve dolaşık.</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">Her gece rüyamı yazan sihirbaz,</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">Tutuyor önümde bir mavi ışık.</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">Büyücü, büyücü ne bana hıncın?</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">Bu kükürtlü duman, nedir inimde?</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">Camdan keskin, kıldan ince kılıcın,</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">Bir zehir kıymak gibi, beynimde.</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">Lugat, bir isim ver bana halimden;</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">Herkesin bildiği dilden bir isim!</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">Eski esvaplarım, tutun elimden;</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">Aynalar söyleyin bana, ben kimim?</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">Söyleyin, söyleyin, ben miyim yoksa,</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">Arzı boynuzunda taşıyan öküz?</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">Belâ mimarının seçtiği arsa;</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">Hayattan mühacir; eşyadan öksüz?</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">Ben ki, toz kanatıi bir kelebeğim,</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">Minicik gövdeme yüklü Kafdağı,</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">Bir zerrecigim ki, Arş'a gebeyim,</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">Dev sancılarımın budur kaynağı!</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">Ne yalanlarda var, ne hakikatta,</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">Gözümü yumdukça gördüğüm nakış.</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">Boşuna gezmişim, yok tabiatta,</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">İçimdeki kadar iniş ve çıkış.</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">Gece bir hendeğe düşercesine,</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">Birden kucağına düştüm gerçeğin.</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">Sanki erdim çetin bilmecesine,</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">Hem geçmis zamanın, hem geleceğin.</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">Açıl susam, açıl! Açıldı kapı;</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">Atlas sedirinde mavera dede.</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">Yandı sırça saray, ilahi yapı,</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">Binbir avizeyle uçsuz maddede.</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">Atomlarda cümbüş, donanma, şenlik;</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">Ve çevre çevre nur, çevre çevre nur.</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">Içiçe mimari, içiçe benlik;</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">Bildim seni ey Rab, bilinmez bilinmez meşhur!</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">Nizam köpürüyor, med vakti deniz;</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">Nizam köpürüyor, ta çenemde su.</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">Suda bir gizli yol, pırılıtılı iz;</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">Suda ezel fikri, ebed duygusu.</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">Kaçır beni ahenk, al beni birlik;</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">Artık barınamam gölge varlıkta.</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">Ver cüceye, onun olsun şairlik,</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">Şimdi gözüm, büyük sanatkarlıkta.</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">Öteler öteler, gayemin malı;</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">Mesafe ekinim, zaman madenim.</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">Gökte saman yolu benim olmalı;</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">Dipsizlik gölünde, inciler benim.</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">Diz çök ey zorlu nefs, önümde diz çök!</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">Heybem hayat dolu, deste ve yumak.</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">Sen, bütün dalların birleştiği kök;</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">Biricik meselem, Sonsuza varmak...</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">NECİP FAZIL KISAKÜREK </span></span></strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="SaYa, post: 13789, member: 5"] [B][SIZE=3][COLOR=green]Gaiblerde bir ses geldi: Bu adam, Gezdirsin boşluğu ense kökünde! Ve uçtu tepemden birdenbire dam; Gök devrildi, künde üstüne künde... Pencereye koştum: Kızıl kıyamet! Dediklerin çıktı, ihtiyar bacı! Sonsuzluk, elinde bir mavi tülbent, Ok çekti yukardan, üstüme avcı Ateşten zehrini tattım bu okun, Bir anda kül etti can elmasımı. Sanki burnum, değdi burnuna (yok)un, Kustum, öz ağzımdan kafatasımı Bir bardak su gibi çalkalandı dünya; Söndü istikamet, yıkıldı boşluk. Al sana hakikat, al sana rüya! İşte akıllılık, işte sarhoşluk! Ensemin örsünde bir demir balyoz, Kapandım yatağa son çare diye. Bir kanlı şafakta, bana çil horoz, Yepyeni bir dünya etti hediye Bu nasıl bir dünya, hikayesi zor; Makâni bir satıh, zamanı vehim. Bütün bir kainat muşamba dekor, Bütün bir insanlık yalana teslim. Nesin sen, hakikat olsan da çekil! Yetiş körlük, yetiş, takma gözde cam! Otursun yerine bende her şekil; Vatanım, sevgilim, dostum ve hocam! Aylarca gezindim, yıkık ve şaşkın, Benliğim bir kazan ve aklım kepçe, Deliler köyünden bir menzil aşkın, Her fikir içimde bir çift kelepçe. Niçin küçülüyor eşya uzakta? Gözsüz görüyorum rüyada, nasıl? Zamanın raksı ne bir yuvarlakta? Sonum varmış, onu ögrensem asıl? Bir fikir ki sıcak yarad kezzap, Bir fikir ki, beyin zarında sülük. Selam sana haşmetli azap; Yandıkça gelişen tılsımlı kütük. Yalvardım: Gösterin bilmeceme yol! Ey yedinci gök, esrarını aç! Annemin duası, düş de perde ol! Bir asâ kes bana, ihtiyar ağaç! Uyku, katillerin bile çeşmesi; Yorgan, Allahsıza kadar sığınak. Teselli pınarı, sabır memesi; Size şerbet, bana kum dolu çanak. Bu mu, rüyalarda içtiğim cinnet, Sırrını ararken patlayan gülle? Yeşil asmalarda depreniş, şehvet; Karınca sarayı, kupkuru kelle... Akrep nokta nokta ruhumu sokmus, Mevsimden mevsime girdim böylece. Gördüm ki, ateşte, cımbızda yokmuş, Fikir çilesinden büyük işkence. Evet, her şey bende bir gizli düğüm; Ne ölüm terleri döktüm, nelerden! Dibi yok göklerden yeter ürktüğüm, Yetişir çektiğim mesafelerden! Ufuk bir tilkidir, kaçak ve kurnaz; Yollar bir yumaktır, uzun ve dolaşık. Her gece rüyamı yazan sihirbaz, Tutuyor önümde bir mavi ışık. Büyücü, büyücü ne bana hıncın? Bu kükürtlü duman, nedir inimde? Camdan keskin, kıldan ince kılıcın, Bir zehir kıymak gibi, beynimde. Lugat, bir isim ver bana halimden; Herkesin bildiği dilden bir isim! Eski esvaplarım, tutun elimden; Aynalar söyleyin bana, ben kimim? Söyleyin, söyleyin, ben miyim yoksa, Arzı boynuzunda taşıyan öküz? Belâ mimarının seçtiği arsa; Hayattan mühacir; eşyadan öksüz? Ben ki, toz kanatıi bir kelebeğim, Minicik gövdeme yüklü Kafdağı, Bir zerrecigim ki, Arş'a gebeyim, Dev sancılarımın budur kaynağı! Ne yalanlarda var, ne hakikatta, Gözümü yumdukça gördüğüm nakış. Boşuna gezmişim, yok tabiatta, İçimdeki kadar iniş ve çıkış. Gece bir hendeğe düşercesine, Birden kucağına düştüm gerçeğin. Sanki erdim çetin bilmecesine, Hem geçmis zamanın, hem geleceğin. Açıl susam, açıl! Açıldı kapı; Atlas sedirinde mavera dede. Yandı sırça saray, ilahi yapı, Binbir avizeyle uçsuz maddede. Atomlarda cümbüş, donanma, şenlik; Ve çevre çevre nur, çevre çevre nur. Içiçe mimari, içiçe benlik; Bildim seni ey Rab, bilinmez bilinmez meşhur! Nizam köpürüyor, med vakti deniz; Nizam köpürüyor, ta çenemde su. Suda bir gizli yol, pırılıtılı iz; Suda ezel fikri, ebed duygusu. Kaçır beni ahenk, al beni birlik; Artık barınamam gölge varlıkta. Ver cüceye, onun olsun şairlik, Şimdi gözüm, büyük sanatkarlıkta. Öteler öteler, gayemin malı; Mesafe ekinim, zaman madenim. Gökte saman yolu benim olmalı; Dipsizlik gölünde, inciler benim. Diz çök ey zorlu nefs, önümde diz çök! Heybem hayat dolu, deste ve yumak. Sen, bütün dalların birleştiği kök; Biricik meselem, Sonsuza varmak... NECİP FAZIL KISAKÜREK [/COLOR][/SIZE][/B] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Şiirler
ÇİLE..
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…