CİLELİ ÜSTADIM..

  • Konbuyu başlatan nergiz
  • Başlangıç tarihi
N

nergiz

Misafir
DÜNYADA DİKİLİ BİR AĞACI OLMADI.

ÜZERİNE BİR TAPU KAYDI BULUNMADI.

BANKA CÜZDANI DİYE BİR ŞEYİ HİÇ TANIMADI.

MADDİ VARLIĞA TENEZZÜL ETMEDİ.

BEDEN LEZZETİNE MEYLETMEDİ.

NEFSİYLE DEĞİL RUHUYLA YAŞADI.RUHLAŞTI,NURLAŞTI....

MADDE BOYUTLRINI AŞTI.

DÜNYA BOYUTLRINDAN TAŞTI....

ALLAH İLE DOSTLAŞTI....

BEDÜİZZAMANLAŞTI...................

 
N

nergiz

Misafir
üstadım aşığınım üstadım pervanenim üstadım...

BEDİÜZZAMAN SAİD NURSİ(R.A.) ZAMANIMIZIN MÜCEDDİDİR.BU YÜZDEN HAYATINI VE KİTAPLARINI AZ DA OLSA BİLMEKTE FAYDA VAR VE HER MÜSLÜMNAN ONUN BU ZAMANIN MÜCEDDİDİ OLDUĞUNU BİLMELİDİR.TÜM İSLAM ALEMİ ÜSTADI MÜCEDDİD KABUL EDER ZATEN.

RESUL-İ EKREM(S.A.V.) FERMAN ETMİŞ:ZAMANININ İMAMINI BİLMEDEN ÖLEN CEHALET ÜZERİNE ÖLÜR.

BU HADİS-İ ŞERİF KONUNUN ÖNEMİNİ ARTTIRDI SANIRIM



aid Nursi yakın geçmişimizde yetişmiş en büyük İslam alimlerinden ve fikir adamlarındandır. 1873'te Bitlis'in Hizan ilçesine bağlı Nurs köyünde dünyaya gelmiş, 1960'da Şanlıurfa'da Hakkın rahmetine kavuşmuştur. Genç yaşta edindiği dini ve pozitif bilimlerdeki derin bilgisi, devrin ilim çevreleri tarafından kabul görmüş, küçük yaştan itibaren dikkati çeken keskin zekası, kuvvetli hafızası ve üstün kabiliyetleri dolayısıyla "Çağının eşsiz güzelliği" anlamına gelen "Bediüzzaman" sıfatıyla anılmaya başlanmıştır.(ÜSTAD DAHA KÜÇÜKKEN 80 KİTAP EZBERLEMEK ONA NASİP OLMUŞTUR)

Bediüzzaman Said Nursi, Doğu'nun en acil ihtiyacı olarak gördüğü eğitim problemini çözmek için din ve eğitim bilimlerinin birlikte okutulabileceği ve Medreset-üz Zehra ismini verdiği bir üniversite kurulmasını sağlamak için 1907'de İstanbul'a gelmiştir. Derin bilgisiyle buradaki ilim çevresine de kendini çok kısa süre içinde kabul ettirmiş, çeşitli gazete ve dergilerde makaleler yayınlatmış, hürriyet ve meşrutiyet tartışmalarına katılarak hükümete destek vermiştir.(MALESEF ÜNİVERSİTE SAVAŞ ÇIKTIĞI İÇİN AÇILAMADI.ÜSTAD KUVAY-I MİLLİYE HAREKETİNİN BAŞINA GEÇTİ)

ÜSTADIN BU SÖZÜ ÇOK BEGENİLİR
'EKMEKSİZ YAŞARIM HÜRRİYETSİZ YAŞAMAM'

Dönemin hükümeti, Said Nursi'nin üniversite ile ilgili dilekçesine ilgi göstermemiştir. Hatta İstanbul'daki ilim adamlarının, talebelerin, medrese hocalarının ve siyasetçilerin ona olan ilgisinden rahatsız olmuş, Bediüzzaman'ın önce akıl hastanesine daha sonra da hapishaneye gönderilmesini sağlamıştır.(SİZCE GÖNDEREN Mİ YOKSA GÖNDERİLEN Mİ DELİ)

Said Nursi'nin serbest bırakılmasından kısa süre sonra 23 Temmuz 1908'de II. Meşrutiyet ilan edilmiş. Bu dönemde Bediüzzaman meşrutiyet ve hürriyet kavramlarının İslamiyet'e aykırı olmadığını anlatmak için İstanbul'da çeşitli yerlerde konuşmalar yapmış, Doğu'daki aşiret reislerine Bediüzzaman imzasıyla telgraflar çekmiştir. Yayınladığı bu makaleler ve yaptığı konuşmalarda yatıştırıcı bir rol oynamasına rağmen, 1909'da 31 Mart olayına karıştığı iddia edilerek haksız ithamlarla tutuklanıp, idam talebiyle yargılanmış, ancak beraat etmiştir.(ÜSTAD 31 MART OLAYLARINDA TAM 8 TABURU BİR NUTUKTA ALLAH(C.C.)'IN İZNİYLE DURDURMUŞTUR

Bediüzzaman bu olaydan sonra tekrar Doğu'ya dönmüş, I. Dünya Savaşında talebeleriyle milis kuvvet oluşturarak savaşa katılmıştır. Gönüllü alay komutanı olarak büyük yararlılıklar gösterdiği I. Dünya Savaşında Rusya'da esir düşmüş, üç yıl süren esaret hayatının sonunda Sibirya'daki esir kampından kaçarak İstanbul'a gelmiştir.(ÜSTAD KUVAY-I MİLLİYE ORDUSUYLA Kİ BU ORDUNUN ÇOĞUNLUĞUNU TALEBELERİ OLUŞTURUYORDU YAKLAŞIK 30 TOPU RUSLARDAN GERİ ALDI.BU SAVAŞTA ÜSTADIN YEGENİ VE EN ÇOK SEVDİGİ TALEBELERİNDEN MOLLA HABİB'İ ŞEHİD OLDU.MOLLA HABİB İŞARAT-ÜL İCAZ ESERİNİN YAZILMASINDA ÜSTADIN KATİBİ OLMUŞTU NE ZAMAN ATEŞ KESİLSE ÜSRADLA TEFSİRE DEVAM EDERLERDİ.ALLAH(C.C.) HEPSİNDEN RAZI OLSUN(AMİN)
RUSYA'DA GERÇEKLEŞEN VE TAKDİRLE KARŞILANAN BİR OLAY

Bedîüzzaman’ı üsera kampına ***ürürler. Burada şu şekilde şâyan-ı takdir bir hâdise cereyan eder. Şöyle ki:
Bir gün Rus Başkumandanı esirleri teftişe gelir. Teftiş esnasında, Bedîüzzaman kumandana selâm vermez ve yerinden kalkmaz. Kumandan kızar, belki tanımamıştır diyerek tekrar önünden geçtiği zaman yine yerinden kalkmayınca, kumandan tercüman vasıtasıyla der:
- Beni herhalde tanımadılar?
Bedîüzzaman:

-Tanıyorum, Nikola Nikolaviç’tir.
Kumandan: Şu halde Rus ordusuna, dolayısıyla Rus Çarına hakaret ediyorlar.
Bedîüzzaman: Hakaret etmedim. Ben bir Müslüman âlimiyim. İmanlı bir kimse, Cenab-ı Hakk’ı tanımayan bir adamdan üstündür. Binaenaleyh ben sana kıyam etmem, der.
Bunun üzerine Bedîüzzaman divan-ı harbe verilir. Birkaç zabit arkadaşı, hemen özür dileyerek vahîm neticenin önlenmesine çalışmasını istirham ederler.
Fakat Bedîüzzaman:
- Bunların i’dam kararı, benim ebedî âleme seyahat etmem için bir pasaport hükmündedir, deyip kemal-i izzet ve şecaatle hiç ehemmiyet vermez.
Nihayet i’damına karar verilir. Hüküm infaz edileceği vakit, namaz kılmak için müsaade ister; vazife-i diniyesini ifadan sonra, atılacak kurşunlara göğsünü gereceğini beyan eder. Tam bu esnada, namazını eda ederken, Rus kumandanı gelerek, Bedîüzzaman’dan özür dileyip:

- “O hareketinizin, mukaddesatınıza olan bağlılıktan ileri geldiğine kanaat getirdim, rica ederim, beni affediniz.” diyerek verilen i’dam hükmünü geri aldırır.

İstanbul'da devlet büyükleri ve ilim çevreleri tarafından büyük bir ilgiyle karşılanan Bediüzzaman, Dar-ül Hikmet-i İslamiye (İslam Akademisi) azalığına tayin edilmiştir. Buradan aldığı maaşla kendi kitaplarını bastırarak parasız olarak dağıtmaya başlamıştır. Said Nursi daha sonra İstanbul'un işgali sırasında işgalcilerin gerçek niyetlerini ortaya koyan Hutuvat-ı Sitte (Şeytanın Altı Desisesi) isminde uyarıcı bir broşür hazırlamış, bu hareketi, İngiliz işgal kuvvetleri komutanının emriyle ölü veya diri ele geçirilmek üzere aranmasına sebep olmuştur. Milli mücadeleyi savunmuş ve destek olmuştur. Bu hareketleri Anadolu'da kurulan Millet Meclisi'nin beğenisini kazanmış ve Ankara'ya davet edilmiştir. 1922'de Ankara'ya geldiğinde devlet merasimiyle karşılanan Bediüzzaman, kendisine yapılan Şark Umumi Vaizliği, milletvekilliği ve Diyanet İşleri Başkanlığı tekliflerini reddetmiştir.(ÜSTAD BU ESERİNDE 30 BİN KİŞİYİ ALLAH(C.C.)'IN İZNİYLE DOĞRU YOLA SOKTU

Said Nursi 1925 yılında Şeyh Said isyanı çıktığında, olayla hiçbir ilgisi olmadığı halde, Van'da inzivaya çekilmiş olduğu yerden alınarak Burdur'a, oradan da Isparta'nın Barla ilçesine sürgüne ***ürülmüştür. Bediüzzaman Risale-i Nur Külliyatı'nın büyük bir kısmını burada yazmıştır.(ŞEYH SAİD İSYANINDA ÜSTADA DA BİZLE BİRLİKTE EYLEM YAP DENİLİR AMA ÜSTAD BEN BU ORDUYA KILINÇ ÇEKEMEM ÇÜNKÜ BU ORDUDA EN AZ 100.000 EVLİYA DER VE ÇANAKKALE SAVAŞINDA DA ÜSTADIN SÖZÜ DOĞRU ÇIKAR SAVAŞTA BİNLERCE İNSANIMIZ ŞEHİT DÜŞER

Nur Risalelerini önlerindeki en büyük engel olarak gören çevreler, 1934 yılında daha yakından kontrol edebilmek amacıyla Said Nursi'nin Isparta'nın merkezine getirilmesini istemiştir. 1935 yılında ise polisler burada da çalışmalarına devam eden Said Nursi'nin oturduğu evde arama yapmış ve bütün kitaplarına el koymuştur. Bediüzzaman emniyete ***ürülerek sorgulanmış, ancak suç unsuru bir şeye rastlanmayınca serbest bırakılmıştır. Ancak birkaç gün sonra, yeni tutuklamalarla birlikte Said Nursi ve Risale-i Nurlar hakkında soruşturma başlatılmış, Bediüzzaman ve 120 Nur talebesi askeri araçlarla Eskişehir Hapishanesine gönderilmiştir.
Nur Risalelerini önlerindeki en büyük engel olarak gören çevreler, 1934 yılında daha yakından kontrol edebilmek amacıyla Said Nursi'nin Isparta'nın merkezine getirilmesini istemiştir. 1935 yılında ise polisler burada da çalışmalarına devam eden Said Nursi'nin oturduğu evde arama yapmış ve bütün kitaplarına el koymuştur. Bediüzzaman emniyete ***ürülerek sorgulanmış, ancak suç unsuru bir şeye rastlanmayınca serbest bırakılmıştır. Ancak birkaç gün sonra, yeni tutuklamalarla birlikte Said Nursi ve Risale-i Nurlar hakkında soruşturma başlatılmış, Bediüzzaman ve 120 Nur talebesi askeri araçlarla Eskişehir Hapishanesine gönderilmiştir.(BU ARAMADA ÜSTADIN ÖZELLİKLE SAKLADIĞI ESERLER VARDI)

Bediüzzaman, vatana ihanet iddiasıyla yargılandığı dava süresince tutuklu kalmıştır. Daha sonra ise Eskişehir Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği kararla, Said Nursi'ye 11 ay hapisle birlikte Kastamonu'da mecburi ikamet; on beş talebesine de altışar ay hapis cezası verilmiştir.(ÜSTAD BU CEZAYA ÇOK KIZMIŞTIR ÇÜNKÜ BUNCA YIL VATANA HİZMET YAPILMASINA KARŞIN VATANA İHANET SUÇUYLA HAPSEDİLİYOR BEN SORUYORUM BU HANGİ MANTIĞA UYAR? )

Polis gözetimi altında mecburi ikamet için Kastamonu'ya getirilen Said Nursi, 1943'te Isparta savcısından gelen talimat üzerine yeniden tutuklanmıştır. Ağır hasta olmasına rağmen Ankara'ya oradan da trenle Isparta'ya getirilmiştir. Risale-i Nur ile ilgili davaların Denizli'deki davayla birleştirilmesi üzerine ise Denizli'ye sevk edilmiştir. Denizli hapsi yine tecrit altında başlamış, çok zor şartlar altında geçen yeni hapishane dönemi ve yargılama safhalarında da Bediüzzaman, Risale-i Nur'un yazımına devam etmiştir. Sonrasında ise 1944'te verilen beraat ve tahliye kararına rağmen, dönemin hükümeti Said Nursi'nin Afyon'un Emirdağ ilçesinde zorunlu iskana tabi tutulmasını emretmiştir.

Bediüzzaman burada hükümet binasının karşısında bir odaya yerleştirilerek gözetim altına alınmıştır. Camiye gitmesine bile müsaade edilmediği, devamlı takip ve gözleme tabi tutulduğu Emirdağ sürgünü, Denizli hapishanesindekinden bile çok daha ağır ve zor şartlar altında geçmiştir. Bu dönemde, hukuki yollarla Bediüzzaman'ı etkisiz hale getiremeyen muhalifleri onu zehirleyerek öldürme yoluna gitmişlerdir. Hayatı boyunca yirmi üç defa denenecek bu teşebbüslerin üçü Emirdağ sürgününde gerçekleşmiştir.(BURADA ÜSTADA YAPILAN İŞKENCE RUSYA'DA BİLE YAPILMAMIŞTIR)

Bu zulümler yaşanırken Bediüzzaman'ın talebeleri tarafından Risale-i Nurlar çoğaltılmış ve böylece Kuran tebliğinin geniş kitlelere yayılması sağlanmıştır. Özellikle de teksir makinelerinin kullanımıyla birlikte bu çalışmalar daha da hızlanmıştır.

1944'te Denizli Ağır Ceza Mahkemesinin beraat kararının Yargıtay tarafından onaylanmasıyla birlikte Bediüzzaman serbest bırakılmıştır. Ancak Risale-i Nurlar'ın her geçen gün yaygınlaşarak insanlara ulaşması dönemin hükümetini rahatsız etmeye başlamıştır. Ocak 1948'de Said Nursi ve on beş talebesi evlerinden ve işyerlerinden alınarak Afyon hapishanesine gönderilmiştir. Ancak tüm bu ağır ve zor şartlara rağmen Bediüzzaman eserlerini yazmaya devam etmiştir.(ALLAH(C.C.) RAZI OLSUN AMİN)

Aralık 1948'de Said Nursi hakkında 20 ay ağır hapis cezası kararı verilmiş, ancak karar temyiz edilmiş ve Bediüzzaman lehine bozulmuştur. Ancak Yargıtay'ın bu kararına rağmen Afyon Ağır Ceza Mahkemesi yargılamayı uzatarak 20 aylık sürenin cezaevinde geçmesini sağlamıştır. Hak etmediği cezanın süresini tutukluluk haliyle dolduran Said Nursi, Eylül 1949'da serbest bırakılmıştır. Fakat Ankara'dan gelen bir emirle bu sefer de Afyon'da mecburi iskana tabi tutulmuş ve Emirdağ'a ancak Aralık ayında dönebilmiştir.( BİR MAHKEME SERBEST BIRAKIYOR DİGERİ TUTUKLUYOR DEVLET İÇİNDE DEVLET)

Bediüzzaman'a 1951'de Emirdağ'da, bundan hemen bir yıl sonra da İstanbul'da, Gençlik Rehberi adlı kitabı nedeniyle birer dava daha açılmıştır. İstanbul'da yapılan duruşmada mahkeme lehte karar vererek davayı sonuca bağlamıştır.(GENÇLİGİ ALLAH(C.C.)'IN İZNİYLE DOĞRU YOLA İTEN BİR KİTABI NASIL ENGELLERSİNİZ? )

Ocak 1960'ta Ankara'ya girmesi polis tarafından engellenen Bediüzzaman buradan Isparta'ya gitmiştir. Bu dönemde ağır hasta olan 83 yaşındaki Said Nursi, daha sonra talebeleriyle birlikte Urfa'ya gitmiştir. Burada, yürüyemeyecek kadar rahatsız olan Said Nursi'nin yerleştiği otele gelen polisler, İçişleri Bakanının emriyle Bediüzzaman'ı Isparta'ya geri ***ürmeye çalışmışlardır. Said Nursi bu baskılar sürerken Hakkın rahmetine kavuşmuştur.(ÜSTADIN RAHATÇA VEFAT ETMESİNİ DAHİ İSTEMİYORLAR.ZORLA GÖTÜRMEYE ÇALIŞTIKLARINDA ÜSTAD İÇİŞLERİ BAKANI KENDİ KADERİNİ KENDİSİ YAZDI DİYOR SONRA NE Mİ OLDU?İNTİHAR ETTİ ADAM)


Benim şahsımı çürütmek fikriyle, hiç kimsenin inanmayacağı isnadlarda bulundular. Pek acib iftiraları işaaya çalıştılar. Fakat kimseyi inandıramadılar. Sonra pek âdi bahanelerle, zemheririn en şiddetli soğuk günlerinde beni tevkif ederek, büyük ve gâyet soğuk ve iki gün sobasız bir koğuşta tecrid-i mutlak içinde hapsettiler. Ben küçük odamda günde kaç defa soba yakar ve daima mangalımda ateş varken, zaafiyet ve hastalığımdan zor dayanabilirdim. Şimdi, bu vaziyette hem soğuktan bir sıtma, hem dehşetli bir sıkıntı ve hiddet içinde çırpınırken, bir inayet-i İlahiye ile bir hakikat kalbimde inkişaf etti. Manen: "Sen hapse Medrese-i Yûsufiye namı vermişsin; hem Denizli'de sıkıntınızdan bin derece ziyade hem ferah, hem mânevî kâr, hem oradaki mahpusların Nurlardan istifadeleri, hem büyük dairelerde Nurların fütuhatı gibi neticeler, size şekva yerinde binler şükrettirdi, her bir saat hapsinizi ve sıkıntınızı, on saat ibadet hükmüne getirdi; o fâni saatleri bâkileştirdi. (Lemalar, s. 244)

ÜSTADA YAPILAN İFTİRALAR
1)SAİD NURSİ BİR İSLAM DEVLETİ KURMAK İSTEDİ BUNU BAŞARAMIYINCA KÜRT DEVLETİ KURMAK İSTEDİ BAK ELE!!!
ÜSTADIN TEK AMACI

Birtek gayem vardır: O da, mezara yaklaştığım bu zamanda, İslâm memleketi olan bu vatanda bolşevik baykuşlarının seslerini işitiyoruz. Bu ses, âlem-i İslâmın iman esaslarını zedeliyor. Halkı, bilhâssa gençleri imansız yaparak kendisine bağlıyor. Ben bütün mevcudiyetimle bunlarla mücadele ederek gençleri ve müslümanları imana davet ediyorum. Bu imansız kitleye karşı mücadele ediyorum. Bu mücahedem ile inşâallah Allah huzuruna girmek istiyorum, bütün faaliyetim budur. Beni bu gayemden alıkoyanlar da, korkarım ki bolşevikler olsun! Bu iman düşmanlarına karşı mücahede açan dindar kuvvetlerle el ele vermek, benim için mukaddes bir gayedir. Beni serbest bırakınız. El birliğiyle, komünistlikle zehirlenen gençlerin ıslahına ve memleketin imanına, Allah’ın birliğine hizmet edeyim. :'
 
N

nergiz

Misafir
aziz üsatadım benimm........

:'( :'( :'( :'(aziz üsatadım benim seni çokça üzmüşler


eritmişler mum gibi eleklerden süzmüşler



karakollar hapisler olmuş sana hep kuran



sennsiz dünyam hüzünlü sensiz dünyam çok yalan..._________________________________________________ [/urlmload.com/07081[url=http://www.TurkVisit.com] 5/HuL_002.jpg [/IMG][/url] ] _________________________________________________ _________________________________________________
 

imported_sevdalizz

Active member
Benim şahsımı çürütmek fikriy le, hiç kimsen in inanma yacağı isnadl arda bulund ular. Pek acib iftira ları işaaya çalıştılar. Fakat kimsey i inandıramadılar. Sonra pek âdi bahane lerle, zemher irin en şiddetli soğuk günlerinde beni tevkif ederek, büyük ve gâyet soğuk ve iki gün sobasız bir koğuşta tecrid-i mutlak içinde hapset tiler. Ben küçük odamda günde kaç defa soba yakar ve daima mangalımda ateş varken, zaafiy et ve hastalığımdan zor dayana bilird im. Şimdi, bu vaziye tte hem soğuktan bir sıtma, hem dehşetli bir sıkıntı ve hiddet içinde çırpınırken, bir inayet-i İlahiye ile bir hakika t kalbim de inkişaf etti. Manen: "Sen hapse Medres e-i Yûsufiye namı vermişsin; hem Denizl i'de sıkıntınızdan bin derece ziyade hem ferah, hem mânevî kâr, hem oradak i mahpus ların Nurlar dan istifa deleri , hem büyük dairel erde Nurların fütuhatı gibi netice ler, size şekva yerind e binler şükrettirdi, her bir saat hapsin izi ve sıkıntınızı, on saat ibadet hükmüne getird i; o fâni saatle ri bâkileştirdi. (Lemala r, s. 244)

ÜSTADA YAPILA N İFTİRALAR
1)SAİD NURSİ BİR İSLAM DEVLETİ KURMAK İSTEDİ BUNU BAŞARAMIYINCA KÜRT DEVLETİ KURMAK İSTEDİ BAK ELE!!!
ÜSTADIN TEK AMACI

Birtek gayem vardır: O da, mezara yaklaştığım bu zamand a, İslâm memlek eti olan bu vatand a bolşevik baykuşlarının sesler ini işitiyoruz. Bu ses, âlem-i İslâmın iman esasla rını zedeli yor. Halkı, bilhâssa gençleri imansız yapara k kendis ine bağlıyor. Ben bütün mevcud iyetim le bunlar la mücadele ederek gençleri ve müslümanları imana davet ediyor um. Bu imansız kitley e karşı mücadele ediyor um. Bu mücahedem ile inşâallah Allah huzuru na girmek istiyo rum, bütün faaliy etim budur. Beni bu gayemd en alıkoyanlar da, korkarım ki bolşevikler olsun! Bu iman düşmanlarına karşı mücahede açan dindar kuvvet lerle el ele vermek, benim için mukadd es bir gayedi r. Beni serbes t bırakınız. El birliğiyle, komünistlikle zehirl enen gençlerin ıslahına ve memlek etin imanına, Allah’ın birliğine hizmet edeyim . :'
image003.gif
image003.gif

RAHMAN RAZI OLSUN ÇOK GÜZEL PAYLAŞIMLARDI
 
Üst