Benim şahsımı çürütmek fikriy le, hiç kimsen in inanma yacağı isnadl arda bulund ular. Pek acib iftira ları işaaya çalıştılar. Fakat kimsey i inandıramadılar. Sonra pek âdi bahane lerle, zemher irin en şiddetli soğuk günlerinde beni tevkif ederek, büyük ve gâyet soğuk ve iki gün sobasız bir koğuşta tecrid-i mutlak içinde hapset tiler. Ben küçük odamda günde kaç defa soba yakar ve daima mangalımda ateş varken, zaafiy et ve hastalığımdan zor dayana bilird im. Şimdi, bu vaziye tte hem soğuktan bir sıtma, hem dehşetli bir sıkıntı ve hiddet içinde çırpınırken, bir inayet-i İlahiye ile bir hakika t kalbim de inkişaf etti. Manen: "Sen hapse Medres e-i Yûsufiye namı vermişsin; hem Denizl i'de sıkıntınızdan bin derece ziyade hem ferah, hem mânevî kâr, hem oradak i mahpus ların Nurlar dan istifa deleri , hem büyük dairel erde Nurların fütuhatı gibi netice ler, size şekva yerind e binler şükrettirdi, her bir saat hapsin izi ve sıkıntınızı, on saat ibadet hükmüne getird i; o fâni saatle ri bâkileştirdi. (Lemala r, s. 244)
ÜSTADA YAPILA N İFTİRALAR
1)SAİD NURSİ BİR İSLAM DEVLETİ KURMAK İSTEDİ BUNU BAŞARAMIYINCA KÜRT DEVLETİ KURMAK İSTEDİ BAK ELE!!!
ÜSTADIN TEK AMACI
Birtek gayem vardır: O da, mezara yaklaştığım bu zamand a, İslâm memlek eti olan bu vatand a bolşevik baykuşlarının sesler ini işitiyoruz. Bu ses, âlem-i İslâmın iman esasla rını zedeli yor. Halkı, bilhâssa gençleri imansız yapara k kendis ine bağlıyor. Ben bütün mevcud iyetim le bunlar la mücadele ederek gençleri ve müslümanları imana davet ediyor um. Bu imansız kitley e karşı mücadele ediyor um. Bu mücahedem ile inşâallah Allah huzuru na girmek istiyo rum, bütün faaliy etim budur. Beni bu gayemd en alıkoyanlar da, korkarım ki bolşevikler olsun! Bu iman düşmanlarına karşı mücahede açan dindar kuvvet lerle el ele vermek, benim için mukadd es bir gayedi r. Beni serbes t bırakınız. El birliğiyle, komünistlikle zehirl enen gençlerin ıslahına ve memlek etin imanına, Allah’ın birliğine hizmet edeyim . :'

RAHMAN RAZI OLSUN ÇOK GÜZEL PAYLAŞIMLARDI