Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
İslamiyet
Sorularla İslamiyet
Cinler ve şeytanlar insanlara zarar verebilir mi?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Abidin1" data-source="post: 243966" data-attributes="member: 11964"><p>Selam Aleyküm;</p><p></p><p>Kimi insan bilmeden diyor ben cin diye bir şeye inanmıyorum. Yahu cine inanmıyorum demek Kur'an-ı Kerim'e inanmıyorum demek. Yüce Allah (c.c.) Kuran-ı Kerim de açıklamış ben onları Dumansız saf bir ateşten yarattım buyurmuş.</p><p>En doğrusunu Allah teala bilir ama belki biz topraktan yaratıldık ya onlarda evren de çok yanıcı gazlar bulunmakta Hidrojen gibi Helyum gibi mesela onlarda ondan yaratılmış olabilir. Allah (c.c.) bilir en doğrusunu.</p><p></p><p>Kuran-ı Kerim den anladığım kadarıyla onlar İblis'in neslinden geliyor. Cin suresinde ise "“Şüphesiz biz doğruya ileten hayranlık verici bir Kur’an dinledik de ona inandık. Artık, Rabbimize hiç kimseyi asla ortak koşmayacağız.”" diyor. Demek içlerinde Müslüman olan din kardeşlerimiz mevcut.</p><p></p><p><strong>Şeytan</strong> tanımını bu iki farklı ırktan ayrı düşünmek gerek sanırım, Çünkü Nas suresi 6. ayet Şeytanın tanımını yapıyor. Şeytan İnsanlardan yada Cinlerden şerli olan kötü olandır. Yani Nas suresi 6. ayete dayandığımızda insanında Şeytan olabileceği anlaşılıyor.</p><p></p><p>Bu böyle olduğu halde insanın içindeki vesvese onu hep dışarıda aramaya yönlendiriyor. Belkide toplumsal söylentiler. Hatta TV filmleri insanı yanlış yönlendirebiliyor. Yok Kurt adam filmi, vampir filmi bilmem ne .. İnsanları şaşırtıyorlar. İnsanın gece rüyasına bile işliyor..</p><p></p><p>Bir gün rüyamda gördüm. Böyle çayırlık hafif eğimli bir bayır. Yer hep çimen otu. Bir sürü böyle yaratık gibi mahlukat asker içtiması gibi hizaya girmiş. Başlarında da ben duruyorum. Uyandım aman Allah'ım dedim. Nasıl korkunc rüya :S </p><p></p><p>Sonradan aklıma geldi. Yüzüklerin efendisi vs. bir sürü korkunc film izliyoruz da ondan sonra böyle bilinç altımıza kadar giriyor. Nasıl diyordu Gollom "O bizim Kıymetlimiss" </p><p></p><p>İşte sonra insan şeytan deyince başka bir şey arıyor. Madem Şeytan Nas suresi 6. ya göre vesveseci olandır. Bu örnek vesvese değilmidir ? İyi bir düşünmek gerek.. :dft012:</p><p>Saygılar..</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Abidin1, post: 243966, member: 11964"] Selam Aleyküm; Kimi insan bilmeden diyor ben cin diye bir şeye inanmıyorum. Yahu cine inanmıyorum demek Kur'an-ı Kerim'e inanmıyorum demek. Yüce Allah (c.c.) Kuran-ı Kerim de açıklamış ben onları Dumansız saf bir ateşten yarattım buyurmuş. En doğrusunu Allah teala bilir ama belki biz topraktan yaratıldık ya onlarda evren de çok yanıcı gazlar bulunmakta Hidrojen gibi Helyum gibi mesela onlarda ondan yaratılmış olabilir. Allah (c.c.) bilir en doğrusunu. Kuran-ı Kerim den anladığım kadarıyla onlar İblis'in neslinden geliyor. Cin suresinde ise "“Şüphesiz biz doğruya ileten hayranlık verici bir Kur’an dinledik de ona inandık. Artık, Rabbimize hiç kimseyi asla ortak koşmayacağız.”" diyor. Demek içlerinde Müslüman olan din kardeşlerimiz mevcut. [B]Şeytan[/B] tanımını bu iki farklı ırktan ayrı düşünmek gerek sanırım, Çünkü Nas suresi 6. ayet Şeytanın tanımını yapıyor. Şeytan İnsanlardan yada Cinlerden şerli olan kötü olandır. Yani Nas suresi 6. ayete dayandığımızda insanında Şeytan olabileceği anlaşılıyor. Bu böyle olduğu halde insanın içindeki vesvese onu hep dışarıda aramaya yönlendiriyor. Belkide toplumsal söylentiler. Hatta TV filmleri insanı yanlış yönlendirebiliyor. Yok Kurt adam filmi, vampir filmi bilmem ne .. İnsanları şaşırtıyorlar. İnsanın gece rüyasına bile işliyor.. Bir gün rüyamda gördüm. Böyle çayırlık hafif eğimli bir bayır. Yer hep çimen otu. Bir sürü böyle yaratık gibi mahlukat asker içtiması gibi hizaya girmiş. Başlarında da ben duruyorum. Uyandım aman Allah'ım dedim. Nasıl korkunc rüya :S Sonradan aklıma geldi. Yüzüklerin efendisi vs. bir sürü korkunc film izliyoruz da ondan sonra böyle bilinç altımıza kadar giriyor. Nasıl diyordu Gollom "O bizim Kıymetlimiss" İşte sonra insan şeytan deyince başka bir şey arıyor. Madem Şeytan Nas suresi 6. ya göre vesveseci olandır. Bu örnek vesvese değilmidir ? İyi bir düşünmek gerek.. :dft012: Saygılar.. [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
İslamiyet
Sorularla İslamiyet
Cinler ve şeytanlar insanlara zarar verebilir mi?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…