Konuya cevap cer

Estağfurullah benim nasihat verme gibi bir haddim yok lakin bu konuda tedbir almak şart...Bıkmadan,usanmadan o uyuyana kadar gerekirse, yanında ayrılmadan onunla eğlenceli hale getirip belli bir saatte uyumasını sağlamak gerekli.Gelişme çağındaki bir çocuk için mutlaka uygulanmalı... sizi bilmem ama ben halen yeğenimin beni saat 21.30 da çağırıp bana masal ya da birşeyler anlatır mısın diyerek uyuduğunu biliyorum.Bazen biz de uyuya kalıyoruz hatta yanlarında:)

Özbekistanda mesela bazı uygulamalar var bu konuda.. Başbakanı özellikle çocukları çok önemsiyor, çünkü gelecekte sağlıklı bir nesli oluşturacak olan çocuklardır.Bu yüzden de anneye ve babaya çok görev düşmektedir.Bunun için sayın prof.mahmud esad coşan hocamızın çok güzel yazıları vardır.

Anne bir toplumun neferidir.Baba iş güç sebebiyle çoğu zaman dışarıda olacağından anne evdeki düzeni sağlamada daha yetkilidir.Tabiki çalışan bayanlar da var bu artık onların düzenlerine göre yapacağı bir takvimle sağlıklı hale gelir diye düşünüyorum.

Yoksa bir çocuk saat onikide uyursa sabah katıldığı dersten birşey anlayamaz dikkat bozukluğu oluşur.Ya da gelişimi sağlıklı olmaz.Bu yüzden daha sevimli veya cazibeli hale getirerek ona o saatte uyuma alışkanlığını kazandırmak büyük bir görevdir.Çocuk bunu kavrayamaz başta ama sonraları, vücudu buna adaptasyon sağlayacağından mecburen o saatte uykusu gelir.:)

Yöntemleri artık herkes kendi çocuğunun kişisel yönünde bulabilir diye düşünüyorum.Herşeyi üzerine almana da hayranım bu arada canım kardeşim:)

o uyumuyorsa hubbuhra ilk başlarda bazı vitaminler var şurup halinde ondan bi tatlı kaşığı ver kütt gider:))

ya da sütüne bazı katılan bişeyler var ama yararlı onlar da işe yarar...:))

Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)