Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Makale - Menkıbe ve Denemeler
Çok Adil Horasan Vâlîsi Abdüllah Bin Tâhir Jandarmaları birkaç hırsız yakalamış, vâlîye bildirmişl
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="harp" data-source="post: 243137" data-attributes="member: 1008315"><p><strong>Çok Adil Horasan Vâlîsi Abdüllah Bin Tâhir Jandarmaları birkaç hırsız yakalamış, vâlîye bildirmişl</strong></p><p></p><p>[FONT=verdana,sans-serif]<em><span style="font-size: 15px">Çok Adil Horasan Vâlîsi Abdüllah Bin Tâhir</span></em></p><p><em><span style="font-size: 15px"></span></em> </p><p>Jandarmaları birkaç hırsız yakalamış, vâlîye bildirmişlerdi. Hırsızlardan biri kaçdı.Hirâtlı bir demirci, Nişâpûra gitmişdi. Bir zemân sonra, evine dönüp gece giderken, bu demirciyi de hırsız diyerek yakaladılar. Hırsızlarla berâber, vâlîye çıkardılar.Vali de "Hapis edin!" dedi. Demirci, hapishânede abdest alıp namâz kıldı.</p><p>Ellerini açıp, "Yâ Rabbî! Beni kurtar! Günâhım olmadığını, ancak sen biliyorsun.[/FONT][FONT=verdana,sans-serif]Beni bu zindândan, ancak sen kurtarırsın. Yâ Rabbî! Beni kurtar!" diye can u gönülden duâ etdi. Horasan vâlîsi Abdüllah bin Tâhir, o gece,</p><p>rüyâsında, 4(dört) kuvvetli kimse gelip, tahtını, tersine çevirecekleri vakt uyandı.Hemen abdest alıp, 2(iki) rek’at namâz kıldı. Tekrâr uyudu. Tekrâr, 4(dört) kişinin, tahtını yıkmak üzere olduğunu gördü ve uyandı.</p><p>Kendisine, bir mazlûmun âhı tuutuğunu anladı. [/FONT][FONT=verdana,sans-serif]Hemen, o gece, hapishâne müdürünü çağırıp bir mazlûm kalmış mı, diye sordu.Müdür, bunu bilemem. Yalnız, biri namâz kılıp, çok düâ ediyor.</p><p>"Göz yaşları döküyor" deyince, onu getirtdi. Hâlini sorup anladı.[/FONT]</p><p> [FONT=verdana,sans-serif]"Özür dilerim,hakkını halâl et ve şu 1000(bin) gümüş sikke hediyyemi kabûl et ve herhangi bir sıkıntın olunca çekinmeden bana gel!" diye ricâ etti. </p><p>Demirci, hakkımı halâl ettim ve hediyyeni kabûl ettim.Fakat işimi, dileğimi senden istemeğe gelemem, dedi.</p><p>Niçin, deyince![/FONT]</p><p> [FONT=verdana,sans-serif]<em><strong>Çünkü, benim gibi bir fakîr için, senin gibi bir sultânın tahtını birkaç def’a tersine çeviren Sâhibimi bırakıp da, dileklerimi başkasına götürmek kulluğa yakışır mı?</strong></em></p><p><em><strong></strong></em> </p><p>Namâzlardan sonra etdiğim duâlarla, beni nice sıkıntıdan kurtardı.Nice murâdıma kavuşdurdu. Nasıl olur da, başkasına sığınırım?Rabbim nihâyeti olmıyan rahmet hazînesinin kapısını açmış,sonsuz ihsân sofrasını herkese yaymış iken, başkasına nasıl giderim?Kim istedi de, vermedi? İstemesini bilmezsen alamazsın.</p><p>Huzûruna edeble çıkmazsan, rahmetine kavuşamazsın.[/FONT]</p><p> [FONT=verdana,sans-serif]</p><p> [/FONT]</p><p> <span style="font-family: 'Verdana'">şiir</span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"> </span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'">Binlerce top ve tüfek, yapamaz aslâ,</span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'">Gözyaşının seher vakti yaptığını.</span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"></span><span style="font-family: 'Verdana'">Düşman kaçıran süngüleri, çok defa,</span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'">Toz gibi yapar, bir mü’minin duâsı.</span> <span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'">Yâ Rabbî! Büyük yalnız Sensin! Sen öyle bir büyüksün ki, büyükler ve küçükler,sıkışınca, ancak Sana yalvarır. Sana yalvaran, ancak murâdına kavuşur.</span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="harp, post: 243137, member: 1008315"] [b]Çok Adil Horasan Vâlîsi Abdüllah Bin Tâhir Jandarmaları birkaç hırsız yakalamış, vâlîye bildirmişl[/b] [FONT=verdana,sans-serif][I][SIZE=4]Çok Adil Horasan Vâlîsi Abdüllah Bin Tâhir [/SIZE][/I] Jandarmaları birkaç hırsız yakalamış, vâlîye bildirmişlerdi. Hırsızlardan biri kaçdı.Hirâtlı bir demirci, Nişâpûra gitmişdi. Bir zemân sonra, evine dönüp gece giderken, bu demirciyi de hırsız diyerek yakaladılar. Hırsızlarla berâber, vâlîye çıkardılar.Vali de "Hapis edin!" dedi. Demirci, hapishânede abdest alıp namâz kıldı. Ellerini açıp, "Yâ Rabbî! Beni kurtar! Günâhım olmadığını, ancak sen biliyorsun.[/FONT][FONT=verdana,sans-serif]Beni bu zindândan, ancak sen kurtarırsın. Yâ Rabbî! Beni kurtar!" diye can u gönülden duâ etdi. Horasan vâlîsi Abdüllah bin Tâhir, o gece, rüyâsında, 4(dört) kuvvetli kimse gelip, tahtını, tersine çevirecekleri vakt uyandı.Hemen abdest alıp, 2(iki) rek’at namâz kıldı. Tekrâr uyudu. Tekrâr, 4(dört) kişinin, tahtını yıkmak üzere olduğunu gördü ve uyandı. Kendisine, bir mazlûmun âhı tuutuğunu anladı. [/FONT][FONT=verdana,sans-serif]Hemen, o gece, hapishâne müdürünü çağırıp bir mazlûm kalmış mı, diye sordu.Müdür, bunu bilemem. Yalnız, biri namâz kılıp, çok düâ ediyor. "Göz yaşları döküyor" deyince, onu getirtdi. Hâlini sorup anladı.[/FONT] [FONT=verdana,sans-serif]"Özür dilerim,hakkını halâl et ve şu 1000(bin) gümüş sikke hediyyemi kabûl et ve herhangi bir sıkıntın olunca çekinmeden bana gel!" diye ricâ etti. Demirci, hakkımı halâl ettim ve hediyyeni kabûl ettim.Fakat işimi, dileğimi senden istemeğe gelemem, dedi. Niçin, deyince![/FONT] [FONT=verdana,sans-serif][I][B]Çünkü, benim gibi bir fakîr için, senin gibi bir sultânın tahtını birkaç def’a tersine çeviren Sâhibimi bırakıp da, dileklerimi başkasına götürmek kulluğa yakışır mı? [/B][/I] Namâzlardan sonra etdiğim duâlarla, beni nice sıkıntıdan kurtardı.Nice murâdıma kavuşdurdu. Nasıl olur da, başkasına sığınırım?Rabbim nihâyeti olmıyan rahmet hazînesinin kapısını açmış,sonsuz ihsân sofrasını herkese yaymış iken, başkasına nasıl giderim?Kim istedi de, vermedi? İstemesini bilmezsen alamazsın. Huzûruna edeble çıkmazsan, rahmetine kavuşamazsın.[/FONT] [FONT=verdana,sans-serif] [/FONT] [FONT=Verdana]şiir[/FONT] [FONT=Verdana] Binlerce top ve tüfek, yapamaz aslâ, Gözyaşının seher vakti yaptığını. [/FONT][FONT=Verdana]Düşman kaçıran süngüleri, çok defa, Toz gibi yapar, bir mü’minin duâsı.[/FONT] [FONT=Verdana] Yâ Rabbî! Büyük yalnız Sensin! Sen öyle bir büyüksün ki, büyükler ve küçükler,sıkışınca, ancak Sana yalvarır. Sana yalvaran, ancak murâdına kavuşur. [/FONT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Makale - Menkıbe ve Denemeler
Çok Adil Horasan Vâlîsi Abdüllah Bin Tâhir Jandarmaları birkaç hırsız yakalamış, vâlîye bildirmişl
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…