Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Çocuk Gemisi
Çocuk Çocuğa Muhabbet
Hikaye Bahçesi
Çok güzel bir hikaye!
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Yaakarii" data-source="post: 70777" data-attributes="member: 3033"><p>-alıtı-</p><p></p><p><strong><span style="color: #003aff">Gencin birisi Kâbe'de hep,</span></strong></p><p><strong><span style="color: #003aff"></span></strong></p><p><strong><span style="color: #003aff">"Ey dogrularin yardimcisi olan Allahim, </span></strong></p><p><strong><span style="color: #003aff">ey haramdan sakinanlarin yardimcisi olan Allahim, sana hamdü sena ederim" diye dua eder.</span></strong></p><p> <strong><span style="color: #003aff"></span></strong></p><p><strong><span style="color: #003aff">Bu durum herkesin dikkatini çeker. </span></strong></p><p><strong><span style="color: #003aff"></span></strong></p><p><strong><span style="color: #003aff">Birisi, (Neden hep ayni duayi yapiyorsun, baska bir sey </span></strong></p><p><strong><span style="color: #003aff">bilmiyormusun?) der. O da anlatir: </span></strong></p><p><strong><span style="color: #003aff"></span></strong></p><p><strong><span style="color: #003aff">-7-8 sene önce yine Kâbe'de iken içi altin dolu bir torba buldum. </span></strong></p><p><strong><span style="color: #003aff">Tam1000 altin vardi. </span></strong></p><p><strong><span style="color: #003aff">Içimden bir ses Bu altinlarla, sunlari sunlari yaparsin diyordu. </span></strong></p><p><strong><span style="color: #003aff">Hayir dedim kendi kendime, bu benim degil, baskasinin mali, kullanmam haram olur dedim. </span></strong></p><p><strong><span style="color: #003aff">Bu sirada birisi, "söyle bir torba bulan var mi?" diye bagiriyordu. </span></strong></p><p><strong><span style="color: #003aff">Çagirdim onu, nasil bir torbaydi, içinde ne vardi diye sordum. </span></strong></p><p><strong><span style="color: #003aff">Torbayi tarif etti ve içinde 1000 altin vardi dedi. Al öyleyse </span></strong></p><p><strong><span style="color: #003aff">torbani diyerek verdim. </span></strong></p><p><strong><span style="color: #003aff">Adam torbayi açip içinden bana 30 altin verdi. </span></strong></p><p><strong><span style="color: #003aff"></span></strong></p><p><strong><span style="color: #003aff"></span></strong></p><p><strong><span style="color: #003aff">Pazara gittim. Temiz yüzlü genç bir esiri överek satiyorlardi.Gencin temizligi dikkatimi çekti. </span></strong></p><p><strong><span style="color: #003aff">Yanlarina gittim, bu köle için ne istiyorsunuz dedim. 30 altin </span></strong></p><p><strong><span style="color: #003aff">dediler. </span></strong></p><p><strong><span style="color: #003aff">Adamdan aldigim 30 altini verip genci satin aldim.Bir iki yil geçti. </span></strong></p><p><strong><span style="color: #003aff">Genç çok çaliskan, çok edepli idi. Onu aldigima çok memnun olmustum. </span></strong></p><p><strong><span style="color: #003aff">Bir gün onunla giderken karsidan iki üç kisi geliyordu.. Genç bana </span></strong></p><p><strong><span style="color: #003aff">dedi ki, </span></strong></p><p><strong><span style="color: #003aff">-Efendim, ben Fas emirinin ogluyum. Bu gelenler babamin adamlari. </span></strong></p><p><strong><span style="color: #003aff">Beni buldular. Senden beni satin almak isterler. Sen iyi bir </span></strong></p><p><strong><span style="color: #003aff">insansin,onlara 30 bin altindan </span></strong></p><p><strong><span style="color: #003aff">asagiya satma dedi.O kisiler yanima geldi, bu esiri bize satar misin </span></strong></p><p><strong><span style="color: #003aff">dediler. Satarim dedim. </span></strong></p><p><strong><span style="color: #003aff">60 altin verelim dediler. Olmaz dedim. Iyi ama sen bunu 30 altina </span></strong></p><p><strong><span style="color: #003aff">almadin mi? </span></strong></p><p><strong><span style="color: #003aff">Biz sana iki mislini veriyoruz dediler. Öyleyse gidin pazardan alin </span></strong></p><p><strong><span style="color: #003aff">dedim. </span></strong></p><p><strong><span style="color: #003aff">Artira artira 20 bin altina kadar çiktilar. 30 binden asagi olmaz </span></strong></p><p><strong><span style="color: #003aff">dedim. </span></strong></p><p><strong><span style="color: #003aff">Çaresiz kabul ettiler. Altinlari verip, genci alip gittiler. Ben o 30 </span></strong></p><p><strong><span style="color: #003aff">bin altinla isyerleri açtim, ticaret yaptim, daha çok zengin oldum. </span></strong></p><p><strong><span style="color: #003aff"></span></strong></p><p><strong><span style="color: #003aff"></span></strong></p><p><strong><span style="color: #003aff">Bir gün bana arkadaslar, "çok zengin bir ailenin iyi bir kizi </span></strong></p><p><strong><span style="color: #003aff">var.Babasi yeni vefat etti. Onunla seni evlendirelim" dediler. </span></strong></p><p><strong><span style="color: #003aff">Ben de "olur" dedim. </span></strong></p><p><strong><span style="color: #003aff">Nikah kiyildi. Deve yükleri çeyizini getirdiler. Çeyiz arasinda bir </span></strong></p><p><strong><span style="color: #003aff">torba dikkatimi çekti. Kiza, "bu nedir" dedim. "Içinde 970 altin var, babam Kâbe'de bunu kaybetmis, </span></strong></p><p><strong><span style="color: #003aff">bulan gence 30 unu vermis. Kalanini da bana hediye etti, çeyizine </span></strong></p><p><strong><span style="color: #003aff">koyarsin dedi". </span></strong></p><p><strong><span style="color: #003aff">Demekki buldugum altinlar benim rizkim imis, vermese idim haram </span></strong></p><p><strong><span style="color: #003aff">yoldan gelecekti, simdi helal yoldan yine bana geldi. </span></strong></p><p><strong><span style="color: #003aff"></span></strong></p><p><strong><span style="color: #003aff">Bana yardim edip haramlardan koruyan, nice nimetler ihsan eden yüce Rabbime hamd ederim. </span> </strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Yaakarii, post: 70777, member: 3033"] -alıtı- [b][color=#003aff]Gencin birisi Kâbe'de hep, "Ey dogrularin yardimcisi olan Allahim, ey haramdan sakinanlarin yardimcisi olan Allahim, sana hamdü sena ederim" diye dua eder. Bu durum herkesin dikkatini çeker. Birisi, (Neden hep ayni duayi yapiyorsun, baska bir sey bilmiyormusun?) der. O da anlatir: -7-8 sene önce yine Kâbe'de iken içi altin dolu bir torba buldum. Tam1000 altin vardi. Içimden bir ses Bu altinlarla, sunlari sunlari yaparsin diyordu. Hayir dedim kendi kendime, bu benim degil, baskasinin mali, kullanmam haram olur dedim. Bu sirada birisi, "söyle bir torba bulan var mi?" diye bagiriyordu. Çagirdim onu, nasil bir torbaydi, içinde ne vardi diye sordum. Torbayi tarif etti ve içinde 1000 altin vardi dedi. Al öyleyse torbani diyerek verdim. Adam torbayi açip içinden bana 30 altin verdi. Pazara gittim. Temiz yüzlü genç bir esiri överek satiyorlardi.Gencin temizligi dikkatimi çekti. Yanlarina gittim, bu köle için ne istiyorsunuz dedim. 30 altin dediler. Adamdan aldigim 30 altini verip genci satin aldim.Bir iki yil geçti. Genç çok çaliskan, çok edepli idi. Onu aldigima çok memnun olmustum. Bir gün onunla giderken karsidan iki üç kisi geliyordu.. Genç bana dedi ki, -Efendim, ben Fas emirinin ogluyum. Bu gelenler babamin adamlari. Beni buldular. Senden beni satin almak isterler. Sen iyi bir insansin,onlara 30 bin altindan asagiya satma dedi.O kisiler yanima geldi, bu esiri bize satar misin dediler. Satarim dedim. 60 altin verelim dediler. Olmaz dedim. Iyi ama sen bunu 30 altina almadin mi? Biz sana iki mislini veriyoruz dediler. Öyleyse gidin pazardan alin dedim. Artira artira 20 bin altina kadar çiktilar. 30 binden asagi olmaz dedim. Çaresiz kabul ettiler. Altinlari verip, genci alip gittiler. Ben o 30 bin altinla isyerleri açtim, ticaret yaptim, daha çok zengin oldum. Bir gün bana arkadaslar, "çok zengin bir ailenin iyi bir kizi var.Babasi yeni vefat etti. Onunla seni evlendirelim" dediler. Ben de "olur" dedim. Nikah kiyildi. Deve yükleri çeyizini getirdiler. Çeyiz arasinda bir torba dikkatimi çekti. Kiza, "bu nedir" dedim. "Içinde 970 altin var, babam Kâbe'de bunu kaybetmis, bulan gence 30 unu vermis. Kalanini da bana hediye etti, çeyizine koyarsin dedi". Demekki buldugum altinlar benim rizkim imis, vermese idim haram yoldan gelecekti, simdi helal yoldan yine bana geldi. Bana yardim edip haramlardan koruyan, nice nimetler ihsan eden yüce Rabbime hamd ederim. [/color] [/b] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Çocuk Gemisi
Çocuk Çocuğa Muhabbet
Hikaye Bahçesi
Çok güzel bir hikaye!
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…