Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
İslamiyet
Sorularla İslamiyet
Çok önemli Bir soru
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Huseyni" data-source="post: 260574" data-attributes="member: 27"><p>Allah cc. insana bir ömürlük imtihana tabi tutuyor, yıl sınırı koymamış. Bizim için biçtiği ömür kendi katında belli olsa da biz bilmiyoruz. Ne zaman öleceğimizi bilmediğimiz için, her an ölüme hazır olmak, kulluğumuzun getirdiği bir sorumluluk. Hem mülk sahibi Allah cc. Mülkünde dilediği gibi tasarruf eder. Allah uzun yaşayana bu kadar ömür verdim fırsat verdim namaz kılabilmen için diye hesap sorabilir ancak kul Rabbine karşı ben de o kadar ömür yaşasaydım namaza başlardım diye hak dava edemez. Çünkü dünyaya gönderilip hayat verilmesi bile Allahın bir ihsanıdır, lütfudur. Allah onu taş, toprak, bitki, hayvan vs. yapmamış. Aklı başında insan olarak yaratmış. Bu sebeple de diğerine 5 verdin bana 1 verdin demeye hakkı yoktur. Hem Allah o kişinin canını bir vakit namaz kılmadan 18 yaşında almışsa, bin sene de yaşasaydı o bir vakit namaz ona nasib olmayacaktı denilebilir. Çünk Allah cc. ezelden herşeyi bilerek yaratmış.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Huseyni, post: 260574, member: 27"] Allah cc. insana bir ömürlük imtihana tabi tutuyor, yıl sınırı koymamış. Bizim için biçtiği ömür kendi katında belli olsa da biz bilmiyoruz. Ne zaman öleceğimizi bilmediğimiz için, her an ölüme hazır olmak, kulluğumuzun getirdiği bir sorumluluk. Hem mülk sahibi Allah cc. Mülkünde dilediği gibi tasarruf eder. Allah uzun yaşayana bu kadar ömür verdim fırsat verdim namaz kılabilmen için diye hesap sorabilir ancak kul Rabbine karşı ben de o kadar ömür yaşasaydım namaza başlardım diye hak dava edemez. Çünkü dünyaya gönderilip hayat verilmesi bile Allahın bir ihsanıdır, lütfudur. Allah onu taş, toprak, bitki, hayvan vs. yapmamış. Aklı başında insan olarak yaratmış. Bu sebeple de diğerine 5 verdin bana 1 verdin demeye hakkı yoktur. Hem Allah o kişinin canını bir vakit namaz kılmadan 18 yaşında almışsa, bin sene de yaşasaydı o bir vakit namaz ona nasib olmayacaktı denilebilir. Çünk Allah cc. ezelden herşeyi bilerek yaratmış. [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
İslamiyet
Sorularla İslamiyet
Çok önemli Bir soru
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…