Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
İslamiyet
Resûlüllah (Aleyhisselatü Vesselam)
Hadis-i Şerif ve Hadis-i Kudsi
Cömertlik-hadisler
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="NURS&amp;#304;MA" data-source="post: 159996" data-attributes="member: 9042"><p style="text-align: left">allah <strong><span style="color: seagreen">razı olsun...emeğinize sağlık...</span></strong></p><p></p><p style="text-align: left"><span style="color: #2e8b57"><strong>(Furkan / 67)- Ve onlar ki, harcadıklarında ne israf ne de cimrilik ederler; ikisi arasında orta bir yol tutarlar.''</strong></span></p><p></p><p style="text-align: left"><span style="color: seagreen"><strong>(Al-i İmran / 180)- Allah'ın, kendilerine lütfundan verdiği nimetlere karşı cimrilik edenler, bunun, kendileri için hayırlı olduğunu sanmasınlar. Hayır o, kendileri için şerdir. Cimrilik ettikleri şey, kıyamet gününde boyunlarına dolanacaktır. Göklerin ve yerin mirası Allah'a aittir. Allah yaptıklarınızdan haberdardır.''</strong></span></p><p></p><p style="text-align: left"><strong><span style="color: seagreen">Bir gün yanına fakir bir göçebe Arap gelir. Kendisine bir şeyler vermesini ister. Fakat o gün Hz. Muhammed'in mal ve para cinsinden hiçbir şeyi yoktur. </span></strong></p> <p style="text-align: left"><strong><span style="color: seagreen">- <em>Şu an sana verecek bir şeyim yok. İhtiyacın ne ise onu benim adıma satın al. Sonra ben o borcu öderim </em>, der. </span></strong></p> <p style="text-align: left"><strong><span style="color: seagreen">Fakir sevinerek çıkar, gider. Fakat yanındaki arkadaşları kendisini bu kadar zorlamasına üzülmüşlerdir. Bir tanesi, ayağa kalkar: </span></strong></p> <p style="text-align: left"><strong><span style="color: seagreen">- Ey Allah'ın Elçisi! Bu şahıs daha önce de iki-üç kez geldi, senden bir şeyler istedi verdin. Şimdi ise elinde hiçbir şey yok. Gücünüzün yetmediği bir sorumluluğu herhalde Allah size yüklemez!" Duydukları kendisini hoşnutsuz etmiştir. Sonra başka bir arkadaşı da ayağa kalkıp, konuşur: </span></strong></p> <p style="text-align: left"><strong><span style="color: seagreen">-Ey Allah'ın Elçisi! Dilediğin kadar ver! Arş'ın sahibi olan Allah beni fakir eder diye de korkma! Yüzünde bir tebessüm yayılır. Sözünü herkese duyurur: </span></strong></p> <p style="text-align: left"><strong><span style="color: seagreen">- <em>İşte ben de bununla emrolundum. </em>( Tirmizi Şemaili Şerif 353 ) </span></strong></p><p></p><p style="text-align: left"><strong><span style="color: seagreen">Hz. Ayşe anlatır: Bir gün bir koyun kesmiş ve bir but dışında bütün eti dağıtmıştık. Allah'ın Elçisi: </span></strong></p> <p style="text-align: left"><strong><span style="color: seagreen">-Koyunu ne yaptınız? diye sordu. Ben bir but dışında hepsini dağıttığımızı söyledim. </span></strong></p> <p style="text-align: left"><strong><span style="color: seagreen">- <em>Ey Aişe" demek ki bir but dışında hepsi bizim oldu. </em></span></strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="NURSİMA, post: 159996, member: 9042"] [LEFT]allah [B][COLOR=seagreen]razı olsun...emeğinize sağlık...[/COLOR][/B][/LEFT] [LEFT][COLOR=#2e8b57][B](Furkan / 67)- Ve onlar ki, harcadıklarında ne israf ne de cimrilik ederler; ikisi arasında orta bir yol tutarlar.''[/B][/COLOR][/LEFT] [LEFT][COLOR=seagreen][B](Al-i İmran / 180)- Allah'ın, kendilerine lütfundan verdiği nimetlere karşı cimrilik edenler, bunun, kendileri için hayırlı olduğunu sanmasınlar. Hayır o, kendileri için şerdir. Cimrilik ettikleri şey, kıyamet gününde boyunlarına dolanacaktır. Göklerin ve yerin mirası Allah'a aittir. Allah yaptıklarınızdan haberdardır.''[/B][/COLOR][/LEFT] [LEFT][B][COLOR=seagreen]Bir gün yanına fakir bir göçebe Arap gelir. Kendisine bir şeyler vermesini ister. Fakat o gün Hz. Muhammed'in mal ve para cinsinden hiçbir şeyi yoktur. [/COLOR][/B] [B][COLOR=seagreen]- [I]Şu an sana verecek bir şeyim yok. İhtiyacın ne ise onu benim adıma satın al. Sonra ben o borcu öderim [/I], der. [/COLOR][/B] [B][COLOR=seagreen]Fakir sevinerek çıkar, gider. Fakat yanındaki arkadaşları kendisini bu kadar zorlamasına üzülmüşlerdir. Bir tanesi, ayağa kalkar: [/COLOR][/B] [B][COLOR=seagreen]- Ey Allah'ın Elçisi! Bu şahıs daha önce de iki-üç kez geldi, senden bir şeyler istedi verdin. Şimdi ise elinde hiçbir şey yok. Gücünüzün yetmediği bir sorumluluğu herhalde Allah size yüklemez!" Duydukları kendisini hoşnutsuz etmiştir. Sonra başka bir arkadaşı da ayağa kalkıp, konuşur: [/COLOR][/B] [B][COLOR=seagreen]-Ey Allah'ın Elçisi! Dilediğin kadar ver! Arş'ın sahibi olan Allah beni fakir eder diye de korkma! Yüzünde bir tebessüm yayılır. Sözünü herkese duyurur: [/COLOR][/B] [B][COLOR=seagreen]- [I]İşte ben de bununla emrolundum. [/I]( Tirmizi Şemaili Şerif 353 ) [/COLOR][/B][/LEFT] [LEFT][B][COLOR=seagreen]Hz. Ayşe anlatır: Bir gün bir koyun kesmiş ve bir but dışında bütün eti dağıtmıştık. Allah'ın Elçisi: [/COLOR][/B] [B][COLOR=seagreen]-Koyunu ne yaptınız? diye sordu. Ben bir but dışında hepsini dağıttığımızı söyledim. [/COLOR][/B] [B][COLOR=seagreen]- [I]Ey Aişe" demek ki bir but dışında hepsi bizim oldu. [/I][/COLOR][/B][/LEFT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
İslamiyet
Resûlüllah (Aleyhisselatü Vesselam)
Hadis-i Şerif ve Hadis-i Kudsi
Cömertlik-hadisler
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…