Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Tasavvuf
Nakşıbendi ve Nakşıbendilik
Sufinin Dünyası
Cömertlikte Allah Rasûlü
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="ABDULLAH4" data-source="post: 467640" data-attributes="member: 1004566"><p> <table style='width: 100%'><tr><td>Cömertlikte Allah Rasûlü<br /> <br /> <br /> </td></tr><tr><td><br /> <table style='width: 100%'><tr><td><br /> <table style='width: 100%'><tr><td><strong>Cenâb-ı Hak buyuruyor:</strong><br /> <br /> <strong>“Andolsun ki, sizin için; Allâh’a ve âhiret gününe kavuşacağını uman ve Allâh’ı çok zikreden </strong>(mümin)’<strong>ler için Rasûlullâh’ta üsve-i hasene </strong>(en mükemmel bir örnek) <strong>vardır.â€</strong> (Ahzâb, 21)<br /> </td></tr><tr><td><br /> <br /> </td></tr><tr><td>Rasûlullah (sav) buyurdular:<br /> <em>“Cibrîl bana Allah Teâlâ’nın şöyle buyurduğunu söyledi:</em> <em>Bu dîn (yâni İslâm), Zâtım için seçip râzı olduğum bir dîndir. Ona ancak cömertlik ve güzel ahlâkyakışır. Müslüman olarak yaşadığınız müddetçe onu, bu iki hasletle yüceltiniz!â€</em> (Heysemî, VIII, 20; Ali el-Müttakî, <em>Kenz,</em> VI, 392)<br /> </td></tr><tr><td><br /> <br /> </td></tr><tr><td>Bir gün bir kimse Peygamber Efendimiz’e gelerek bir şeyler istedi. Allah Rasûlü (sav):<br /> <br /> <em>“–Yanımda sana verebileceğim bir şey yok, git benim nâmıma satın al (borca gir), mal geldiğinde öderim.â€</em> dedi. Efendimiz’in sıkıntıya girmesine gönlü râzı olmayan Hazret-i Ömer -radıyallâhu anh-:<br /> <br /> “–Yâ Rasûlallah! Yanında varsa verirsin, yoksa Allah Sen’i gücünün yetmeyeceği şeyle mükellef kılmamıştır.†dedi.<br /> <br /> Allah Rasûlü (sav)’in Hazret-i Ömer’in bu sözünden hoşnut olmadıkları, mübârek yüzlerinden belli oldu. Bunun üzerine Ensâr’dan bir zât:<br /> <br /> “–Anam babam sana fedâ olsun yâ Rasûlallah! Ver! Arşâ€™ın Sâhibi azaltır diye korkma!†dedi.<br /> Rasûlullâh’ın arzusunu te’yîd ve takviye eden bu sahâbînin sözleri, Efendimiz’in çok hoşuna gitti, tebessüm etti ve:<br /> <br /> <em>“–Ben de bununla emrolundum.â€</em> buyurdu. (Heysemî, X, 242)<br /> </td></tr><tr><td></td></tr><tr><td><strong><em>Her Güne Bir Esma-ül Hüsna</em></strong><strong><em> (Allah’ın En Güzel İsimleri)</em></strong><br /> <strong>el-Hamîd</strong><strong>: </strong>Bütün isim ve sıfatlarıyla övgüye, hamde tek lâyık olan, yaptıklarında, söylediklerinde, dininde ve takdirinde hamdolunan, bütün varlığın diliyle övülen ve ancak kendisine şükredilen demektir.<br /> </td></tr><tr><td></td></tr><tr><td><strong><em>Kısa Günün Kârı</em></strong><br /> Peygamber Efendimiz’in ahlâkından biri de, isteyeni reddetmemek, hiçbir imkân yok ise, güler yüz ve güzel sözle onun gönlünü almaya çalışmaktır.<br /> </td></tr></table></td></tr></table></td></tr></table></blockquote><p></p>
[QUOTE="ABDULLAH4, post: 467640, member: 1004566"] [TABLE="width: 606, align: center"] [TR] [TD="bgcolor: #FFFFFF, align: left"]Cömertlikte Allah Rasûlü [/TD] [/TR] [TR] [TD="colspan: 2"] [TABLE="width: 606"] [TR] [TD="width: 580, bgcolor: #FFFFFF, align: left"] [TABLE="width: 570, align: center"] [TR] [TD][B]Cenâb-ı Hak buyuruyor:[/B] [B]“Andolsun ki, sizin için; Allâh’a ve âhiret gününe kavuşacağını uman ve Allâh’ı çok zikreden [/B](mümin)’[B]ler için Rasûlullâh’ta üsve-i hasene [/B](en mükemmel bir örnek) [B]vardır.â€[/B] (Ahzâb, 21) [/TD] [/TR] [TR] [TD="align: center"] [/TD] [/TR] [TR] [TD]Rasûlullah (sav) buyurdular: [I]“Cibrîl bana Allah Teâlâ’nın şöyle buyurduğunu söyledi:[/I] [I]Bu dîn (yâni İslâm), Zâtım için seçip râzı olduğum bir dîndir. Ona ancak cömertlik ve güzel ahlâkyakışır. Müslüman olarak yaşadığınız müddetçe onu, bu iki hasletle yüceltiniz!â€[/I] (Heysemî, VIII, 20; Ali el-Müttakî, [I]Kenz,[/I] VI, 392) [/TD] [/TR] [TR] [TD="align: center"] [/TD] [/TR] [TR] [TD]Bir gün bir kimse Peygamber Efendimiz’e gelerek bir şeyler istedi. Allah Rasûlü (sav): [I]“–Yanımda sana verebileceğim bir şey yok, git benim nâmıma satın al (borca gir), mal geldiğinde öderim.â€[/I] dedi. Efendimiz’in sıkıntıya girmesine gönlü râzı olmayan Hazret-i Ömer -radıyallâhu anh-: “–Yâ Rasûlallah! Yanında varsa verirsin, yoksa Allah Sen’i gücünün yetmeyeceği şeyle mükellef kılmamıştır.†dedi. Allah Rasûlü (sav)’in Hazret-i Ömer’in bu sözünden hoşnut olmadıkları, mübârek yüzlerinden belli oldu. Bunun üzerine Ensâr’dan bir zât: “–Anam babam sana fedâ olsun yâ Rasûlallah! Ver! Arşâ€™ın Sâhibi azaltır diye korkma!†dedi. Rasûlullâh’ın arzusunu te’yîd ve takviye eden bu sahâbînin sözleri, Efendimiz’in çok hoşuna gitti, tebessüm etti ve: [I]“–Ben de bununla emrolundum.â€[/I] buyurdu. (Heysemî, X, 242) [/TD] [/TR] [TR] [TD="align: center"][/TD] [/TR] [TR] [TD][B][I]Her Güne Bir Esma-ül Hüsna[/I][/B][B][I] (Allah’ın En Güzel İsimleri)[/I][/B] [B]el-Hamîd[/B][B]: [/B]Bütün isim ve sıfatlarıyla övgüye, hamde tek lâyık olan, yaptıklarında, söylediklerinde, dininde ve takdirinde hamdolunan, bütün varlığın diliyle övülen ve ancak kendisine şükredilen demektir. [/TD] [/TR] [TR] [TD="align: center"][/TD] [/TR] [TR] [TD][B][I]Kısa Günün Kârı[/I][/B] Peygamber Efendimiz’in ahlâkından biri de, isteyeni reddetmemek, hiçbir imkân yok ise, güler yüz ve güzel sözle onun gönlünü almaya çalışmaktır. [/TD] [/TR] [/TABLE] [/TD] [/TR] [/TABLE] [/TD] [/TR] [/TABLE] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Tasavvuf
Nakşıbendi ve Nakşıbendilik
Sufinin Dünyası
Cömertlikte Allah Rasûlü
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…