Konuya cevap cer

   21) Astım ve nefes darlığı: 

          Bu hastalığın sebepleri farklılık arzettiği için evvelâ hassâsiyet (alerji)  duyulan şeylerden uzak durulması ve astım nöbetine sebep olan illetin  giderilmesi gerekir. 

          Bununla birlikte her nöbet geldiğinde bir küçük kaşık çörek otu ve bir o kadar  da çörek otu yağı alınır, bu ikisi kasları gevşeterek nefes borularını açar ve  genişletir. 

          Ayrıca çörek otu yağı ile göğüs ve gırtlak yağlanır. 

          Bir de çörek otunun ve çörek otu yağının buharı buruna çekilir. 

          Biiznillâh şifâ hâsıl olur. 



          22) İştahı açmak: 

          Kahvaltıdan önce küçük bir kaşık dolusu çörek otu tâneleri ağızda çiğnenir,  daha sonra bir fincan soğuk suya birkaç damla çörek otu yağı ve birkaç damla  doğal üzüm sirkesi damlatılarak içilir. Biiznillâh şifâ hâsıl olur. 



          23) Kurtları dökmek: 

          Bir kaşık öğütülmüş çörek otu, üç diş sarımsak, bir kaşık zeytin yağı, bir  kaşık çörek otu yağı, on tâne de kabak çekirdeği içi, bunların hepsi birlikte  iyice yoğrulur, sıcak ekmekle yenilir. Ertesi sabah ise herhangi bir çorba  içilir. Biiznillâh şifâ hâsıl olur. 



          24) Gazlar, kasılmalar ve yeller: 

          Bir küçük kaşık kimyon, bir kaşık çörek otu ile karıştırılıp kuru olarak aç  karnına yenilir. Ardından da üç kaşık şeker kamışı balı (usâresi) bir bardak  sıcak suda eritilerek içilir ve bir hafta boyunca bu her gün tekrar edilir. 



          25) Ekşime ve yanma: 

          Hakîkî balla veyâ bitkisel şekerle tatlandırılmış bir bardak sıcak süte bir  kaşık çörek otu yağı katılarak içilir. 



          26) Soğuk algınlığı ve nezle: 

          Hasta uyumadan önce, büyük bir kaşık çörek otu yağıyla kaynatılan suyun  buharını içine çeker. Buhar yayılmasın diye hastanın üzerine bir örtü sıkıca  kapatılır. 

          Daha sonra bir kaşık çörek otu yağı, az bir miktar tâze öğütülmüş çörek otu ve  doğal ya-bâni kekik bir bardak suda kaynatılarak içilir. 

          Biiznillâh şifâ olur. 



          27) Kalp ve kan dolaşımı: 

          Bir bardak sıcak içeceğe az bir miktar çörek otu yağı katılırsa, Allah'ın  izniyle sinirleri ve kasları gevşetip yatıştırır. 

          Bu içecek kasların ve sinirlerin kasılmasını giderir, kalp kaslarının  kasılmasını (spazmını) önler, damarları açar, kanın pıhtılaşmasını yok eder ve  kandaki kolesterolü eritir, onu normal hâle getirir. 

          Zâten çörek otu yağının özelliklerinden biri de kandaki kolesterolü ve yağları  eriten safrayı harekete geçirmesidir. 




          28) Kolon: 

          Armudun çekirdekleri, bir kaşık (havanda) yeni öğütülmüş çörek otu, bir  kaşık çörek otu yağı ve bir kaşık da yoğun meyan kökü suyu, işte bütün bunlar  bir bardak tâze sıkılmış sıkma armut suyuna katılarak içilir., 

          Böylece ağrılar durur ve hasta rahatlar. 




          29) Dizanteri: 

          Bir bardak tâze sıkılmış tuzlu ve ılık domates suyuna öğütülmüş bir kaşık  çörek otu ve bir kaşık sarımsak katılarak iki hafta boyunca her gün alınır. 



          30) İdrardan kan gelmesi: 

          Bir miktar çörek otu yağına bir kaşık çörek otu konur, birer parça ekmek ve  peynir buna bandırılarak sabah-akşam yenilir ve aralıksız üç ay boyunca buna  devâm edilir. 

          Aynı zamanda hasta bu zaman zarfında sağ tarafına yatarak uyur. 


Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Üst