değerli kardeşler bir sorum olacak.

nuran_1987

Yeni Üye
Şu aralar kabz hali yaşıyorum.Ne kuran-ı Kerim okumuk ne rısale ne evrad yapmak gelmiyor içimden.Namazlarımı bıle isteksizce kılıyorum.Bu durumdan nasıl kurtulabilirim?

memluk

Hatim Sorumlusu
Şu aralar kabz hali yaşıyorum.Ne kuran-ı Kerim okumuk ne rısale ne evrad yapmak gelmiyor içimden.Namazlarımı bıle isteksizce kılıyorum.Bu durumdan nasıl kurtulabilirim?
yalnız kalacağınız bir ortam ayarlayın seslice cevşen okuyun sonra ölüm rabıtası yapın acaba öldüğünüz vakit sizi nasıl defnedecekler ve sizi en çok kim anacak bunları hayal edin hemen vazgeçmeyin deneyin biraz Allahın izniyle ibadetleriniz size ferahlık vercek tat alacaksınız zaman zaman herkeste olur, ben bunu sık yaparım...

Yorgun

Well-known member
yalnız kalacağınız bir ortam ayarlayın seslice cevşen okuyun sonra ölüm rabıtası yapın acaba öldüğünüz vakit sizi nasıl defnedecekler ve sizi en çok kim anacak bunları hayal edin hemen vazgeçmeyin deneyin biraz Allahın izniyle ibadetleriniz size ferahlık vercek tat alacaksınız zaman zaman herkeste olur, ben bunu sık yaparım...

Hocam cevşeni sesli okumak ile sessiz okumanın farkı ne gibi faydası oluyor ?

Sormamın nedeni bazen bende yüreğimden geliyor dualarımı sesli yapıyorum bazense içimden yapıyorum. Bunun nedeni ne olabilir ?

bymariq

New member
kardeşim dua et allahım bana ibadet gücü ver de yardım et de

ayrıca az yemek ye dünyalık şeyleri isteme nefis az ölsün boynu bükülsün

şu nefsimi bi yenemiyorum bende de var istiyorum ama inşallah rabbim hepimize yardım eder kardeşim

memluk

Hatim Sorumlusu
Hocam cevşeni sesli okumak ile sessiz okumanın farkı ne gibi faydası oluyor ?

Sormamın nedeni bazen bende yüreğimden geliyor dualarımı sesli yapıyorum bazense içimden yapıyorum. Bunun nedeni ne olabilir ?

Farkı şudur ki sesli okuduğunuzda evvelen havadaki zerrelere de dağılıyor. saniyen kulağınız da istifade ediyor. Salisen etrafınızdaki ruhaniyatta istifade ediyor..
Allah razı olsun kardeşim...