Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Çocuk Gemisi
Çocuk Çocuğa Muhabbet
Hikaye Bahçesi
Delinin Böylesi
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Eyvàh!" data-source="post: 1159" data-attributes="member: 12"><p><strong><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #007085">Delinin Böylesi</span></span></span></strong><span style="color: #323232"><span style="color: #323232">Yaklaşık yirmi yaşlarındaydı. Fakat yaşının üzerinde bir tavır sergiliyor, olgun bir insan görüntüsü veriyordu. Gittiği her yerde yoğun bir ilgiyle karşılanıyordu. Eşsiz dehası ve ilmiyle gündemin baş sıralarındaydı.</span></span></p><p><span style="color: #323232"><span style="color: #323232"></span></span></p><p><span style="color: #323232"><span style="color: #323232">Onu misafir etmek, ağırlamak, sohbetinden birşeyler öğrenmek herkesin can attığı bir şeydi.</span></span></p><p><span style="color: #323232"><span style="color: #323232"></span></span></p><p><span style="color: #323232"><span style="color: #323232">Zamanın yöneticileriyle samimi dostu. El üstünde tutuluyor, ikram ve izzetlere boğuluyordu.</span></span></p><p><span style="color: #323232"><span style="color: #323232"></span></span></p><p><span style="color: #323232"><span style="color: #323232">Bugünlerde zamanın Bitlis Valisi Ömer Paşa, Bediüzzamanı yüksek ilim ve faziletinden dolayı evinde misafir etmek istedi. Bediüzzaman, valinin ısrarı üzerine buna razı oldu.</span></span></p><p><span style="color: #323232"><span style="color: #323232"></span></span></p><p><span style="color: #323232"><span style="color: #323232">Vali kendisine özel bir oda verdi. Burada çeşitli ilimlere dair kitapları okumaya ve ezbelermeye başladı.</span></span></p><p><span style="color: #323232"><span style="color: #323232"></span></span></p><p><span style="color: #323232"><span style="color: #323232">Valinin hanımı vefat etmişti. Evinde üçü küçük, üçü büyük altı kızı vardı. Bir gün büyük kızlardan biri, bir iş için Bediüzzamanın odasına girmek istedi. Bediüzzaman buna izin vermedi. Kız ise üzülürek geri döndü.</span></span></p><p><span style="color: #323232"><span style="color: #323232"></span></span></p><p><span style="color: #323232"><span style="color: #323232">Aygı gün Bediüzzamanı kıskananlardan biri, hükümette valinin kulağına şu sözleri fısıldadı:</span></span></p><p><span style="color: #323232"><span style="color: #323232"></span></span></p><p><span style="color: #323232"><span style="color: #323232">- "Saidi nasıl evde bırakıyorsun? Kızların bakire, karın yok. Kendisi . genç ve delikanlı, bunu nasıl kabul ediyorsun?"</span></span></p><p><span style="color: #323232"><span style="color: #323232"></span></span></p><p><span style="color: #323232"><span style="color: #323232">Valinin fikrini bozmak istemiş, Bediüzzamanla ilgili yanlış bir kanaat edinmesine çalışmıştı.</span></span></p><p><span style="color: #323232"><span style="color: #323232"></span></span></p><p><span style="color: #323232"><span style="color: #323232">Vali akşam evine geldiğinde büyük kızı ağlayarak karşıladı babasını:</span></span></p><p><span style="color: #323232"><span style="color: #323232"></span></span></p><p><span style="color: #323232"><span style="color: #323232">- "Baba, bu odada bıraktığımız Said deli, bizi odaya bırakmıyor!."</span></span></p><p><span style="color: #323232"><span style="color: #323232"></span></span></p><p><span style="color: #323232"><span style="color: #323232">Vali düşüncesinde yanılmış olduğunu anladı. Bediüzzamanın odasına girdi:</span></span></p><p><span style="color: #323232"><span style="color: #323232"></span></span></p><p><span style="color: #323232"><span style="color: #323232">- "Herkesin bir üstadı var, benim de hocam ve üstadım sensin." dedi, Bediüzzamanın elini öptü ve ona iltifat ve ikramlarda bulundu.</span></span></p><p><span style="color: #323232"><span style="color: #323232"></span></span></p><p><span style="color: #323232"><span style="color: #323232"></span></span></p><p><span style="color: #323232"><span style="color: #323232"></span><span style="color: #ff0000"><strong>*****</strong></span> </span></p><p><span style="color: #323232"></span></p><p><span style="color: #323232"></span></p><p><span style="color: #323232">Bu olayı Bediüzzaman, daha sonra yazdığı bir eserinde şöyle anlatmıştı:</span></p><p><span style="color: #323232"></span></p><p><span style="color: #323232">- "Yirmi yaşlarında iken Bitlis e Vali Ömer Paşa hanesinde, iki sene onun ısrarıyla ve ilme ziyade hürmetiyle kaldım. Onun altı adet kızı vardı. Üçü küçük, üçü büyüktü."</span></p><p><span style="color: #323232"></span></p><p><span style="color: #323232">- "Ben üç büyükleri, iki sene beraber bir hanede kaldığımız halde, birbirinden ayırt edip tanıyamıyordum. O derece dikkat etmiyordum ki tanıyayım."</span></p><p><span style="color: #323232"></span></p><p><span style="color: #323232">- "Hatta bir alim misafirim yanıma geldi, iki . günde onları birbirinden . ayırt etti, tanıdı. Herkes bendeki hale hayret ederek bana sordular:</span></p><p><span style="color: #323232"></span></p><p><span style="color: #323232">- "Neden bakmıyorsun?"</span></p><p><span style="color: #323232"></span></p><p><span style="color: #323232">- Dedim: İlmin izzetini muhafaza etmek beni baktırmıyor."</span></p><p><span style="color: #323232"></span></p><p><span style="color: #323232">Alim insan Allahı sever ve Ondan korkar.Onun emirlerine karşı gelmekten çekinir. İlminin şeref ve üstünlüğünü korumak için gözüne ve gönlüne hakim olur.</span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Eyvàh!, post: 1159, member: 12"] [B][FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=#007085]Delinin Böylesi[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B][COLOR=#323232][COLOR=#323232]Yaklaşık yirmi yaşlarındaydı. Fakat yaşının üzerinde bir tavır sergiliyor, olgun bir insan görüntüsü veriyordu. Gittiği her yerde yoğun bir ilgiyle karşılanıyordu. Eşsiz dehası ve ilmiyle gündemin baş sıralarındaydı. Onu misafir etmek, ağırlamak, sohbetinden birşeyler öğrenmek herkesin can attığı bir şeydi. Zamanın yöneticileriyle samimi dostu. El üstünde tutuluyor, ikram ve izzetlere boğuluyordu. Bugünlerde zamanın Bitlis Valisi Ömer Paşa, Bediüzzamanı yüksek ilim ve faziletinden dolayı evinde misafir etmek istedi. Bediüzzaman, valinin ısrarı üzerine buna razı oldu. Vali kendisine özel bir oda verdi. Burada çeşitli ilimlere dair kitapları okumaya ve ezbelermeye başladı. Valinin hanımı vefat etmişti. Evinde üçü küçük, üçü büyük altı kızı vardı. Bir gün büyük kızlardan biri, bir iş için Bediüzzamanın odasına girmek istedi. Bediüzzaman buna izin vermedi. Kız ise üzülürek geri döndü. Aygı gün Bediüzzamanı kıskananlardan biri, hükümette valinin kulağına şu sözleri fısıldadı: - "Saidi nasıl evde bırakıyorsun? Kızların bakire, karın yok. Kendisi . genç ve delikanlı, bunu nasıl kabul ediyorsun?" Valinin fikrini bozmak istemiş, Bediüzzamanla ilgili yanlış bir kanaat edinmesine çalışmıştı. Vali akşam evine geldiğinde büyük kızı ağlayarak karşıladı babasını: - "Baba, bu odada bıraktığımız Said deli, bizi odaya bırakmıyor!." Vali düşüncesinde yanılmış olduğunu anladı. Bediüzzamanın odasına girdi: - "Herkesin bir üstadı var, benim de hocam ve üstadım sensin." dedi, Bediüzzamanın elini öptü ve ona iltifat ve ikramlarda bulundu. [/COLOR][COLOR=#ff0000][B]*****[/B][/COLOR] Bu olayı Bediüzzaman, daha sonra yazdığı bir eserinde şöyle anlatmıştı: - "Yirmi yaşlarında iken Bitlis e Vali Ömer Paşa hanesinde, iki sene onun ısrarıyla ve ilme ziyade hürmetiyle kaldım. Onun altı adet kızı vardı. Üçü küçük, üçü büyüktü." - "Ben üç büyükleri, iki sene beraber bir hanede kaldığımız halde, birbirinden ayırt edip tanıyamıyordum. O derece dikkat etmiyordum ki tanıyayım." - "Hatta bir alim misafirim yanıma geldi, iki . günde onları birbirinden . ayırt etti, tanıdı. Herkes bendeki hale hayret ederek bana sordular: - "Neden bakmıyorsun?" - Dedim: İlmin izzetini muhafaza etmek beni baktırmıyor." Alim insan Allahı sever ve Ondan korkar.Onun emirlerine karşı gelmekten çekinir. İlminin şeref ve üstünlüğünü korumak için gözüne ve gönlüne hakim olur.[/COLOR] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Çocuk Gemisi
Çocuk Çocuğa Muhabbet
Hikaye Bahçesi
Delinin Böylesi
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…