Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
İslamiyet
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi
İslama Göre Hayat
Delinin Veliye Tavsiyesi...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Muvahhid1" data-source="post: 249488" data-attributes="member: 1003203"><p><span style="color: #cc00ff"><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black">Bayezid-i Bestamî hazretleri. Büyük velilerden. Bir gün tımarhanenin önünden geçiyor. Tımarhane hizmetçisinin tokmakla birşeyler dövdüğünü görüyor: </span></span></span></span></p><p><span style="color: #cc00ff"></span></p><p><span style="color: #cc00ff"><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black">-Ne yapıyorsun? </span></span></span></span></p><p><span style="color: #cc00ff"></span></p><p><span style="color: #cc00ff"><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black">Hizmetçi: </span></span></span></span></p><p><span style="color: #cc00ff"></span></p><p><span style="color: #cc00ff"><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black">-Burası tımarhanedir. Delilere ilâç yapıyorum. </span></span></span></span></p><p><span style="color: #cc00ff"></span></p><p><span style="color: #cc00ff"><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black">-Benim hastalığıma da bir ilâç tavsiye eder misin? </span></span></span></span></p><p><span style="color: #cc00ff"></span></p><p><span style="color: #cc00ff"><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black">-Hastalığını söyle. </span></span></span></span></p><p><span style="color: #cc00ff"></span></p><p><span style="color: #cc00ff"><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black">-Benim hastalığım günah hastalığı... Çok günah işliyorum.. </span></span></span></span></p><p><span style="color: #cc00ff"></span></p><p><span style="color: #cc00ff"><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black">-Ben günah hastalığından anlamam... Ben delilere ilâç hazırlıyorum.. </span></span></span></span></p><p><span style="color: #cc00ff"></span></p><p><span style="color: #cc00ff"><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black">Parmaklığının arasından konuşulanları duyan bir deli,(!) Bayezid-i Bestamî hazretlerine:</span></span></span></span></p><p><span style="color: #cc00ff"><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black"> </span></span></span></span></p><p><span style="color: #cc00ff"><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black">-Gel dede, gel! Senin hastalığının çaresini ben söyleyeyim, diye seslendi. </span></span></span></span></p><p><span style="color: #cc00ff"></span></p><p><span style="color: #cc00ff"><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black">Bayezid-i Bestamî hazretleri, delinin yanına sokularak: </span></span></span></span></p><p><span style="color: #cc00ff"></span></p><p><span style="color: #cc00ff"><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black">-Söyle bakalım, benim derdime çare nedir? dedi. </span></span></span></span></p><p><span style="color: #cc00ff"><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black"></span></span></span></span></p><p><span style="color: #cc00ff"><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black">Deli şu ilâcı tavsiye etti: </span></span></span></span></p><p><span style="color: #cc00ff"></span></p><p><span style="color: #cc00ff"><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black">-Tevbe kökü ile istiğfar yaprağını karıştır... Kalb havanında tevhîd tokmağı ile döv, insaf eleğinden geçir, göz yaşıyla yoğur, aşk fırınında pişir... Akşam-sabah bol miktarda ye... O zaman göreceksin senin hastalığından eser kalmaz, dedi. </span></span></span></span></p><p><span style="color: #cc00ff"><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black">Bu güzel ilâcı öğrenen Bayezid hazretleri: </span></span></span></span></p><p><span style="color: #cc00ff"></span></p><p><span style="color: #cc00ff"><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black">-Hey gidi dünya hey! Demek, seni de deli diye buraya getirmişler, deyip oradan ayrıldı. </span></span></span></span></p><p><span style="color: #cc00ff"><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black">Bu ilâç, halen günah hastası olanlara tavsiye olunmaya değer bir ilâçtır. Yani bu formülün hükmü hâlâ devam etmektedir.</span></span></span> </span></p><p><span style="color: #cc00ff"></span></p><p><span style="color: #cc00ff"></span></p><p><span style="color: #cc00ff"></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Muvahhid1, post: 249488, member: 1003203"] [COLOR=#cc00ff][FONT=Book Antiqua][SIZE=3][COLOR=black]Bayezid-i Bestamî hazretleri. Büyük velilerden. Bir gün tımarhanenin önünden geçiyor. Tımarhane hizmetçisinin tokmakla birşeyler dövdüğünü görüyor: [/COLOR][/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=#cc00ff] [FONT=Book Antiqua][SIZE=3][COLOR=black]-Ne yapıyorsun? [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Book Antiqua][SIZE=3][COLOR=black]Hizmetçi: [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Book Antiqua][SIZE=3][COLOR=black]-Burası tımarhanedir. Delilere ilâç yapıyorum. [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Book Antiqua][SIZE=3][COLOR=black]-Benim hastalığıma da bir ilâç tavsiye eder misin? [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Book Antiqua][SIZE=3][COLOR=black]-Hastalığını söyle. [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Book Antiqua][SIZE=3][COLOR=black]-Benim hastalığım günah hastalığı... Çok günah işliyorum.. [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Book Antiqua][SIZE=3][COLOR=black]-Ben günah hastalığından anlamam... Ben delilere ilâç hazırlıyorum.. [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Book Antiqua][SIZE=3][COLOR=black]Parmaklığının arasından konuşulanları duyan bir deli,(!) Bayezid-i Bestamî hazretlerine:[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Book Antiqua][SIZE=3][COLOR=black] -Gel dede, gel! Senin hastalığının çaresini ben söyleyeyim, diye seslendi. [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Book Antiqua][SIZE=3][COLOR=black]Bayezid-i Bestamî hazretleri, delinin yanına sokularak: [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Book Antiqua][SIZE=3][COLOR=black]-Söyle bakalım, benim derdime çare nedir? dedi. [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Book Antiqua][SIZE=3][COLOR=black]Deli şu ilâcı tavsiye etti: [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Book Antiqua][SIZE=3][COLOR=black]-Tevbe kökü ile istiğfar yaprağını karıştır... Kalb havanında tevhîd tokmağı ile döv, insaf eleğinden geçir, göz yaşıyla yoğur, aşk fırınında pişir... Akşam-sabah bol miktarda ye... O zaman göreceksin senin hastalığından eser kalmaz, dedi. Bu güzel ilâcı öğrenen Bayezid hazretleri: [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Book Antiqua][SIZE=3][COLOR=black]-Hey gidi dünya hey! Demek, seni de deli diye buraya getirmişler, deyip oradan ayrıldı. Bu ilâç, halen günah hastası olanlara tavsiye olunmaya değer bir ilâçtır. Yani bu formülün hükmü hâlâ devam etmektedir.[/COLOR][/SIZE][/FONT] [/COLOR] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
İslamiyet
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi
İslama Göre Hayat
Delinin Veliye Tavsiyesi...
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…