Normal
Cevap: Vecize Analizi - 9 "Ey nefsim, hayat-ı dünyeviyeyi gaye-i maksat yapŞu yakın zamanda daha iyi anladımki bizleri hayvandan ayıran kalb ruh vicdan akıl gibi melekerdir. Ben boşu boşuna yaratılmadım bir gaye bir maksat var yaratılmış olmamda. "Acaba sırf dünya içinmi yaratıldınki bütün vaktini ona sarfediyorsun "sözü bunu destekliyor . Aklımla ilmi öğrenirken kalbim tasdik etmeli vicdanım rahat olmalı sebeler yerine getirilince Allah c c takdiri bırakmalı tevekkülle ona sığınıp verdiği hükme razı olmalı... İtminanı kalb ile emirlerini yerine getimenin sonucu olarak Allahın nazdar kulu olmalı...
Cevap: Vecize Analizi - 9 "Ey nefsim, hayat-ı dünyeviyeyi gaye-i maksat yap
Şu yakın zamanda daha iyi anladımki bizleri hayvandan ayıran kalb ruh vicdan akıl gibi melekerdir. Ben boşu boşuna yaratılmadım bir gaye bir maksat var yaratılmış olmamda. "Acaba sırf dünya içinmi yaratıldınki bütün vaktini ona sarfediyorsun "sözü bunu destekliyor .
Aklımla ilmi öğrenirken kalbim tasdik etmeli vicdanım rahat olmalı sebeler yerine getirilince Allah c c takdiri bırakmalı tevekkülle ona sığınıp verdiği hükme razı olmalı...
İtminanı kalb ile emirlerini yerine getimenin sonucu olarak Allahın nazdar kulu olmalı...