Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Edebiyat
Derdim var Tabip Bey
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="huseyn1" data-source="post: 79517" data-attributes="member: 5964"><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"> DERDİM VAR TABİP BEY</span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Derdim var Tabip Bey,hem de çok derinden,</span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 12px">Bilmem bu hastalığa var mı bir reçeten?</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 12px">Hikayem uzun ve kederli, ne olur beni iyi anla,</span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 12px">Üç kuruşluk menfaat için sakın ha vaktim alma.</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Unutur yahut yanılırsam,tutup sorguya çekme,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Zaten derdim başımı aşar ,biraz da sen yükleme.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Ben:” bir mafya babasıyım”,yahut belanın anası!</span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 12px">-Kapışmayalım seninle muayene ile reçete arası.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Yüreğini iyi aç,olmasın arada gaflet perdesi,</span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 12px">Karışmasın birbirine ney ile düdük sesi!</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Dinle şimdi hayat hikayemi,dertlerim satır aralarında,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Belkide bu hastalığın bir benzeri yok tıb kitaplarında.!</span></span></p><p> </p><p> </p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 12px">Anam beni dizlerinde salladı, beşik görmedim,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Çocukluğum yoksulluk içinde geçti hiç gülmedim.</span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 12px">Ancak bayram sabahları babam okşardı başımı,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">İçime gömerdim sicim gibi akan göz yaşımı.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Ağlamak,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">İfade edilmeyen düşlerimi haykırmak,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Ağladığım hergünü yaşanmamış saymak.!</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Ağlamaktan geliyorum Tabip Bey! Ağlamaktan,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Karanlığın cirit attığı, zulmet yüklü sokaklardan!</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Göz yaşlarımla yıkanırdı ruhumun azgın öfkesi,</span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 12px">Her damla, kimbilir? Bugünlere gelmemin vesilesi.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Gönlümde yaşlar birikmiş, aşılmaz derya olmuş,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Umuda yelken açmış hicran yüklü gemiler,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Gayretimi yitirmedim çok uzakta olsa da sahiller,</span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 12px">Bilmem tıp dilinde bu hale ne derler ?</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Derdim var Tabip Bey sen bakma ateşime,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Küsmedim asla oyuncağımı kapan kardeşime.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Oyuncak dediğim şey, iki basit taş parçası,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Canım anacığım bozulunca bir yenisini yapardı.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Fırlatırdım sonra hepsini kör bir kuyuya,</span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 12px">Ruhumda nice derin kuyular,derin ve sessiz.</span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 12px">Rüyalarımda dehlizleri dolaşırdım donsuz,gömleksiz,</span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 12px">Bilmem tıpta siz bu hale ne dersiniz?</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Aç aman dinlemez,çocuk zaman bilmez,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Dokuz yorgan örtsen gözüme uyku girmez,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Tabip bey,açık yaraya tuz biber ekilmez,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Bilmiyorum tıp ta siz bu hastalığa ne dersiniz?</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 12px">Derdim var Tabip Bey,nefesim tamam,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Sabırla dinle, yoksa derdim sana anlatmam.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Hayal değil,gerçeğin ta kendisi saydıklarım,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Nice şeyler de var ki, teşhir etmez saklarım.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 12px">Sünnet günümde beyaz mintan almıştı amcam,</span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 12px">Çoraplarım da yeni,lakin lastik pabuçlarım delik,</span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 12px">Ceplerim delik deşik,elim görmedi metelik,</span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 12px">Dertler peşim sıra ben kaçarım fellik fellik.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 12px">Su almış minicik ayaklarım bilenim mi var?</span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 12px">Koskoca alem bana geliyordu zaten dar!…</span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 12px">Vicdan fakiri zenginlerle doluyken sokaklar,</span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 12px">Onların umurunda mı benim gibi yoksul çocuklar?</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 12px">Kinim sokaklara değil ne de zenginlere</span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 12px">Bilmem bu derdime var mı bir reçete ?</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 12px">Beş yaşında ekmek ararken bir sabah çöplükten,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Kuru bir somunu kaptırıverdim elimden.</span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 12px">Öfkem bayat somunu kapana değil,belliki açtı,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Garibim cılız gövdeyle nasıl da kaçtı?</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Koskoca adam hücum etti kuru ekmeğe,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">O esnada birileri geldi çöp dökmeğe,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Ben sevinçle uzanırken kirli ellerimle,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Arabadaki görevli seslendi,´” Buyrun beyler, diye”</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Yemek içmek hoş amma israf olmasa,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Şehrin tüm açları doyarmış buraya atılanlarla.!</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Kadere bak, kimi lokma bulamaz, kimi atar,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Bu nasıl dünya birisi yer dokuzu bakar?</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">İktisad edilseydi,ülkede olurdu hadsiz servet,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Bu gidişin sonu hüsran,istersen ol ulu devlet.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Kurtlar yapmazmış bu haksız taksimatı,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Bizler kader bilirdik yıllardır bu ıcraatı!</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Meğer kahrolası düzen böyle imiş,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Onca kaymağı götüren üç beş kişiymiş!</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Mide en şerli kap imiş doymak bilmeyen,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Hiç mi hesap vermeyecek bunca nimeti tepen ?</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Hoyratca fakirin hakkını çöpe atanlar,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Şeytanın biraderi olmuş,saçıp savuranlar,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Şeytan ise doğrusu çok nankör Rabbine,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Naneye muhtaç olmak var günün birinde!</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Kinim ekmeğe değil ne de çöplerden,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Bilmem bu maraza var mı bir reçeten?</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">2.BOLUM</span></span></p><p> </p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">On yaşında vurdum sırtıma boya sandığını,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Kendim kazanıyordum artık harçlığımı.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'"> Sokaklar benim sanmıştım, meğer sahipleri varmış,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Kurtları öteden tanırım,ejderhanın adı mafyaymış!...</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Mafya, sanırsın üç beş kişilik çete heyeti,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Ulaşamazsın, zira çok derinde kurmuşlar devleti!...</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Kırk kurnaz tilki sinsice oynaşırlar bir ipte,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Hem bağlı kuyrukları sıkıca birbirine.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Kanunen emniyet peşlerinde,sevk ise emirlerinde...</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Hudutta mayın döşeli,merkezden geçmişler bile!</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Mafya çoğalırmış bir ülkede yoksa adalet,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Soygunu seyretmek için mi kurulmuş bu devlet ?</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Kinim ne mafyadan ne de aciz düzenden,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Bilmem bu illete var mı bir reçeten?</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Bir gün bedava çizmesini boyadım bir polisin</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Böylece adıyla tanışmış oldum rüşvetin.</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Konu açılmışken aklıma geliverdi hemen,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Ne kadar istiyorlar sevk için hastaneden ?</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">İnşallah yolum bir daha düşmez oraya,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Hastalığım azıyor,rüşvet verince kapıcıya.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">İdarecilere bahşiş yasak,hediye mubah,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Hakimlerin hediye alması küfre yakın günah!...</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Galiba İmam.-ı Gazzali den okudum,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Bu rüşvetci kapıcılar cehennem köpeği imiş!...</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Onların haksız icraatları,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Hastaların günahına keffaret imiş.!..</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Rüşvet ;</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Ülkemin kanayan yarası,şifasız illet,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Çocuğuna isim için rüşvet verir oldu bu millet.</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Bazıları soruyor, var mı bunun belgesi ?</span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 12px">Var, ama günahtan kısılmış vicdanların sesi!..</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Bir gün bu toplum batarsa yedi kat yerin dibine,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Adl- i İlahi nihayet tecelli etmiştir biline!...</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Kinim ne mafyadan ne de görevli polisten,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Bilmem bu maraza var mı bir reçeten ?</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Babam fazla dayanamadı bu çarpık düzene,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Hiç direnmeden teslim oldu aniden gelen ecele.</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Duvar dibinde kaldık altı çocuk, bir kadın,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Koskoca şehirde ne tanıdık var ne de bir yakın.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Sanki bedenimde koptu bir tarafım,çok ağladım,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Henüz çocuk yaşımda acı bir hakikatı kavradım.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">‘Her nefis mutlaka birgün ölümü tadacak’</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Sonunda bütün yollar sahibine varacak.!</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Babamın naaşını omuzladı birisi,sevabına diye,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Meğer sahipsiz cesetleri satarmış üniversiteye.</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Saglığında şehirde yoktu yeri ölünce mi olsun?</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Mezarlık dünyanın parası anam nereden bulsun ?</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'"> </span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 12px">Derdim var Tabip Bey,boşuna dinleme kalbimi,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Sağlam atıyor ama sen duyamazsın sesini!...</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">İçimde kaynayan volkanın ateşi sönmüş,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Şu yürüyenler canlı mı?Bunlar çoktan ölmüş.!..</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Nice gövdeler baş mı taşır sanırsın üstünde ?</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Öyle başlarda vardır sürünür yerlerde.!..</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Sahi Doktor Bey, sen hiç düşündün mü ?</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Ölüler nasıl şaşaalı hayat sürer bu ülkede ?</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Sefalet diz boyu, vatanperver asil beyler nerede ?</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Borusu hala ötenler var miadı çoktan geçse de!...</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Öyle garip bir belde ki,</span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 12px">Ölüler hayat sürüyor,diriler uykuda,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Kendimi arıyorum,dipsiz boşlukta!...</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Bu ne doyulmaz uyku bir asır geçti nihayet,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Kısa bir ömür adına ,çekilir oldu nice melanet!</span></span></p><p> </p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Meydanlarda bol keseden nutuk atanlar,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Her sene şan ve şerefle vatan kurtaranlar,</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Kinim yok destanlara,ucuz kahramanlara,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Haydi tabip bey sen derdime bir çare ara.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Nerede hak, hukuk,sosyal adalet ?</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Kaybolmuş uhuvvet,gönüllerde hep adavet.</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Cambaza bak,muasır medeniyet falan diyor!...</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Ben sefil ölürken o deveyi hamuduyle götürüyor!...</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">İlim ve teknik mi? Yoksa dalalet ve sefahat,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Yok mu? Muasır medeniyet hakkında izahat!</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Kinim ne deveye ne de muasır medeniyete,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Haydi tabip bey, sen yaz bana bir reçete.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Dinle şimdi:yaramı biraz daha deşeyim,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Küçüklüğüm böyle,müsaadenle gençliğime geçeyim.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">On beş yaşında ilk günüm başladı hapishanede,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Neler gelmedi garip başıma? Hele sen bir dinle.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Dilerim Allah tan kimsenin yolu düşmesin buraya,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Gardiyan diyorlar, meymenetsiz musallat oldu bana.</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Karşı koyunca çirkin emeline olanca gücümle,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Coplar acımasızca indi sırtıma daha ilk gecede.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Kullarıma işkence etmeyiniz buyrulurken Kur’ anda</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Merhametin zerresi yoktu bu ahlaksız adamda.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Ertesi gün çaresiz ağlarken bitkin halimle,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Allah tan tanıştırdılar beni bir hemşehrimle.</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Doğu Anadoludan gelmiş Ökkeş adında,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Hakşinas bir mahkum kendi çapında.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Ökkeş ismi: meğer mubarek sahabiden birisiymiş,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">O mübarek sahabi bizim Maraş ‘ta medfun imiş.</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Sorardım hep niçin Ökkeş ismi sıkca verilir?</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Öğrendim nihayet, Anadoluda sahabe böyle sevilir!</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Ağlayarak anlattım gardiyanın sufli arzusunu,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Gür kaşlarını çattı,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">-Biz önceden tanırız dedi ,o namussuzu.</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Korkma evladım... artık emin ellerdesin,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Cesareti varsa hele senin kılına bir değsin.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Şüphesiz Allah aynı ölçüde verecek ceza,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Allah Resulu de hadislerle anlatıyor keza.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Hapishane;</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Burası kocaman bir ev lakin garipce,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Her mahkumun içinde saklı sayısız bilmece.</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Güneşe hasret gözler sanki her anınız bir gece,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Nimetlerin kadri kiymeti bilinir buraya düşünce.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Kuşlar konmaz,çiçekler açmaz,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Parlamaz ay,yıldızlar kaymaz.</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Mevsimler bahar olsa da dışarda,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Zifiri karanlık ve ayaz olur burada.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Dayanışma nedir? Doğrusu ben burda öğrendim,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Dinsizin üstesinden imansız gelir bilirdim,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Meğer yanılmışım,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Kin; iyilikleri ateş misali yakarmış,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Yanan benim ülkem kömür gibi kararmış!</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Kinim ne oduna ne de yanan ateşten,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Bilmem bu maraza var mı bir reçeten?</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Hikayem karışık, uzatmayalım hulasa,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Beş yıl sonra bana kaldı büyük oda.</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Arkadaşım Ökkeş dışarda ben ise burada,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Eşkiyalar,zaniler ve caniler yaşarken bir arada,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Düzen kurmuştuk ayrı bir dunyada.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">-“Baba” diyordu tüm mahkumlar bana.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Artık hiç hesap tutmuyordum geçen yıllara,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Af çıktı bir ara,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Bazan birilerine böylesi siyasi kıyaklık yapılırmış,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Önce ayrıcaklı mahkumlar, sonra da garipler bırakılırmış.!..</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Her on seneye bir ihtilal , sonra peşinden af,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Cinayetler rafa kalkar,davaların tümü kuru laf!</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Biz de azad olup yırttık bu sayede,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Günlerce partiler verdik en lüks meyhanede.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">3. Bölüm</span></span></p><p> </p><p> </p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 12px">Askere çağırdılar, dalmışken zevk ve eğlenceye,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">‘Peygamber’ ocağı dedim, tarifsiz sevinçle,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Yeni bir mekan,yeniden nice arkadaş,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Hayat dersim devam ediyordu hayretle!</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Doğrusu en tatlı mazimi askerlikte yaşadım,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Disiplinin ve düzenli eğitimin tadına orada vardım.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Bir gün keyif yapıyordum sigaramı yakarak,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Hapishanede bile görmedim böylesi dayak.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Bir onbaşı sıra ile döverken koca bölüğü,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Hiç eksik etmiyordu ağzından kaba küfürü.</span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 12px">Hakaretin bini bir gidiyordu, gırla,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Sıra geldi hem kitaba hem analara.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Sövemezdi kimse aziz analara, birde kutsal kitab,a</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Dünyanın kiymeti mi kalırdı bunların yanında?</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 12px">Onbaşıyı on parçaya bölmek geldi birden içimden,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Lakin tez aldılar haddini bilmez herifi elimden.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Onbaşı olacak adam tek gözü ile giderken revire,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Benide aldılar tez elden askeri disipline.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Üç gün çadır hapsi,sonra çıktım makama,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Komutan doğrusu baba adamdı,hak verdi bana.</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Askerlikte olur böyle şeyler sıkma canını,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">-Dilediğin gibi gez,dolaş geçir zamanı...</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Kinim onbaşıya değil ne de askere,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Bilmem bu maraza var mı bir reçete?</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Bir on başı değildi her fırsatta zulmeden,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Ne acı felaketler yaşıyoruz aslını bilmeden?</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Sonra anladım ülkemde insanlar niçin ölü gibi ?</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Tezgahlar çok derin ve bulanık,görünmez dibi!</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">İlkokulda veli der; “ eti senin kemiği benim”</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Dayağı hiç eksik olmaz çağdaş öğretmenin!</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Talebe değiliz, sanki kasaplık koyun,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Bak işte... Tam burada başlıyor çirkin oyun.!</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">İtiraz yok, her halükarde haklıdır öğretmen,</span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 12px">Güya eskiden falaka varmiş gösterdiler çizgiden!</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Ortaokul,peşinden lise,değişen yok nafile,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Hep baskı ve dayatma on sekizine girsen de.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Üniversite dersen hürriyetin kalmamış zerresi,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Koskoca insanlar sanki habbe tanesi!.</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Atılırsın okuldan mezuniyetine bir gün kala,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Öğrencinin notlarına değil,bakılır saç ve sakala.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">İnancını beyan edemezsin, yeni fikirler asla,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Buralardan kat kat medeni askeri kışla.!..</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Vatani vazife sayılı bir kaç sene,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Allah nasip etsin bu görevi her gence.</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Zamanla alışılıyor esas duruş ve disipline,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Hem teskereyi aldık gayrisi bize ne?</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Çok özel görevler aldım, girmeyim şimdi derine,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Anlatsam yaşadıklarımı kim inanır jandarma erine?</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Kimbilir belkide manşet oluruz gazete ve dergilere</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Başka dertlerimi anlatayım ben onların yerine.</span></span></p><p> </p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Affedersin Tabip Bey, aklı dumura uğramış,,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Tepkisiz bir toplum,bundan şedid dert yok,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Bulaşıcımı nedir bu illet?,Tutulmadık fert yok.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Kanunlara bakarsan şayet her şey düzgün,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Heyhat... uygulama farklı,her yerde hüzün.</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Halinden memnun olan bir tek fert görmedim,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Galiba bu yüzden artıyor benim derdim.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Bazı alimleri anlıyorum;</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Başedemiyorsan düşmanı eh... idare et,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Ama vurdum duymazlara şaşıyorum,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Hiç değilse ibret için seyret!...</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Sukutunuz dua olsun,göz yaşlarınız medet,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Alimlerin hali ahvali,ama olanlara hayret! </span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Tebliğ edilmeyen nesillerde olur mu tepki?</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Zaten milletin ömrünü alıyor geçim derdi.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Kinim şekillere değil ne de tüzükden,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Bilmem bu maraza var mı bir reçeten?</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'"> Tezkeremi aldım,muvakkat zamandı elbet,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Çalışıp Ökkeş le kurduk devlet içinde devlet.</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Kuralları sen koy,kendin kur kendin yönet,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Ne paraya ihtiyacım kaldı ne de lazım şöhret.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Kısa zamanda imparator oldum bu karanlıkı alemde,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Anadolunun nice fakir gençleri ölmek işin emrimde.</span></span></p><p> </p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Körpecık kızlar, niceleri henüz bakire,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Kumar,fuhuş,çek, senet tehdit santaj</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Hepsi ayrı hikaye,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Şehrin cümle günahları artık bize emanet,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Önümüzde ne tehdit,ne yasa ne de devlet!</span></span></p><p> </p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Şimdi sıra holdingler sahibi olmaya geldi,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Bir televizyon kanalı,bir de günlük gazete,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Artık hangi kuvvet mani olabilirdi bize?</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Medyada her gün alkış; yaşa, yaşa...</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Ortağımızın birisi, emekli olmuş paşa,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Bir de borsadan birader var,deyyus çok maharetli,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Sayesinde öğrendik hortumlamayı yüce devleti!</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Meclisdeki abimiz çok işe yaradı,sayısız ihale,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Tabii hepsinde fesat var,yoksa düşer mi bize?</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 12px">Eşkiyalık günümüzde ne kadar çağdaş ve medeni?</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Devleti kaz misali soyuyorduk cesur ve aleni,</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Al hazineden krediyi,ver tekrar yüzde üç yüz faize,</span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 12px">İki senede köşe!....artık mümkün mü yetişmek size?</span></span></p><p> </p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Bir kaç beldeye okul yaptırdım,bir mahalleye cami,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Şehidler derneniğine bağış,gazilere beşlik reşadiye,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Kimsesizler çocuk yurduna sayısız hediye,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Hiç hesapda yoktu,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Fakat yolumuz düştü tekrar yıkılası cezaevine.</span></span></p><p> </p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Mapushane,ikinci adresim,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Hep seninle kesişiyor kaderim.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Önceleri isyanım büyük oldu, ama sonra şükrettim...</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Zira bu mahkumiyetim içinde hakikatı farkettim!...</span></span></p><p> </p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Nasıl mı oldu?</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Sonradan bir tuhaf mahkum katıldı bize,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Meğer suçu bazı kitapları okumakmış gizlice!</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Bütün fenalıkların menbaı cehalet iken,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Kitap okumak nasıl suç olurmuş?</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Hayret bir şey!... bu suçu da yeni öğrendim,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Önceleri şok şaşırdım, sonrada acı acı güldüm!</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Kitap okumak suçlusu,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Çok zaman geçmedi akıl hocası oldu hepimize,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Gece gündüz demeden şevkle ders verirdi bize.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Talim ve terbiye yuvası oldu bizim koğuş,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Kurumuş gönüllere nur, hayata yeniden doğuş.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Oysa biz,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">İlk üç gün bu mahkuma döşek vermedik,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Sonra tanıdık,yüz bin özür diledik.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Bir gün merak edip sordum,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">-Sen hoca mısın Lan?</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'"> - Eh ...birazcık öğrendik bazı kitaplardan,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'"> - Kafamda sorular takılı,açıklar mısın peki?</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Haydi sor, cevaplarız belki,</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Dedimki,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Ben hadsiz cürüm işledim,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Ne hak ne de hukuk bilirdim,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Var mıdır bana hala bir kurtuluş yolu?</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Yıllardır beynimi kemirir bu soru.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Gözlerinden adeta kıvılcımlar uçuşuyordu,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Belliki böyle bir fırsat kolluyordu.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">- Sen hiç deniz gördün mü?</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">-Be adam görmez olur muyum? Aha şuracıkta...</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'"> - Sen bir bardak su alsan deniz azalır mı?</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Yahut bir bardak ilave etsen kabarır mı?</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Hayır,dedim belli bile olmaz,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'"> - Allah ın rahmeti denizden büyüktür,tartışılmaz.</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Yeter ki sen nasuh bir tevbe et,</span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 12px">Sonra da bekle O dan merhamet.!</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Medrese- i Yusuf, adını ben ondan öğrendim,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Bunca derdin ilacı, meğer imanmış bildim!</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 12px">Ah… bir fehmine varabilsek,</span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 12px">İman;</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'"> Vucutta ruh,binada temel,ağaçta köktür,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">İmansız olan kan dolu yürek,sinede yüktür!</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">İman;</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Hilkatın en yüksek gayesi,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Fıtratın en yüce neticesi,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Marifet o ki, insaniyetin en ali mertebesi,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Muhabbetle yakalanır o nimetin saadeti!</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Hapishane; </span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Artık eğitim yuvası,nefsi terbiye yeri,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Bu mahkum kardeş hepimizin oldu piri.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 12px">Belliki ben suçsuz bir Yusuf değildim,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Ama kitap okuyana ne demeli?</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Bu durum yeni değil ta öteden beri,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Zalimlerin en meşhur hilesiymiş besbelli!...</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Sabır ve tahammülü bir güzel öğrendim,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Doğrusu hayata ben henüz yeni döndüm.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Hayatın lezzeti ve zevki ancak imanla,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Ondan yoksun olanlar hep isyan ve ziyanda.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Galiba dünyaya yeni teşrif etmişim,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Bu nasıl bir hayatmış? anladıkca şaşıyorum...</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Öğrendim dedikce sanki boşlukta yaşıyorum!</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">İstediğim her şey aslında çok kolay oluyor,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Fakat birilerine kinim kova kova doluyor.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Allah malı dilediğine verirmiş,ilmi ise dileyene,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Benzedim çöllerde su arayan aciz talebeye!</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Artık gayem; nefis ve malımı Allah a satmak,</span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 12px">Ona hakkıyle kul ve emrinde asker olmak!</span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 12px">Bu ne karli bir ticaret? Ne şerefli bir rütbe?</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Ah…İnsanoğlu bu gerçeği fehmetse…</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 12px">Nasıl da geçiverdi zaman?</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">İki yıl sonra hürriyetime yeniden derken merhaba,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Yabancı oluverdim sayısız dost ve ahbabıma.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Dünya mı degişti?Ben mi değiştim? Bilemiyorum,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Benim midem tok, gerisini boş ver diyemiyorum,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Don bulamazdım önceleri, şimdi ise giyemiyorum,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Soframda serili sayısız nimetler, fakat yiyemiyorum,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Körpecik kızlar kapımda bekler de evlenemiyorum.</span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 12px">.</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'"> Kinim ne sayısız nimetlere ne de yemekten,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Bilmem bu derdime var mı bir reçeten ?</span></span></p><p> </p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">En yakın camiye gittim bir gün,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Namaza gelmiş yürümekten aciz üç beş ihtiyar.</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Saf araları boşluk, sanki uçurum var.</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Hoca geri dönüp baktı,gayet sesi kısık,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Boş camide yankı buldu,oluverdi ıslık.</span></span></p><p> </p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">- Safları sık tutalım,aralarda boşluk kalmasın,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Şeytan fırsat bulup içimize dalmasın,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">İmam’ ın ikazına aldırış eden yok nafile,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Birden kafam attı,geçiverdim öne;</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">-Ulan adam gibi saf durun şöyle!...</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Hoca da ürktü,şaşırdı bir an cemaat de,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Sonra ok gibi gerilip tek sıra oldular en önde.</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Öyle bir tekbir aldım ki,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Allahu ekber!...</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Geride kaldı onca öfkem ve keder.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 12px">Namaz sonras hoca efendi;</span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 12px">-Evladım o ne dehşet tekbir öyle?</span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 12px">Bunca yıl vazife yaparım,hiç duymadım,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Namaz mı kıldım,uyudum mu?Anlamadım.</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Sesin de garip,tavrın da,yabancısın galiba?Tanıyamadım</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Hocam;</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 12px">Evet yabancı oldum,”Yabancıyım”</span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 12px">Hem bu aleme,hem de kendime,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Yıllardır avare yaşadığım ömrüme,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Din diye inandığım nice hürafeye!</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Uğruna severek kanım verdiğim değerlere,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Hülasa hocam,yanlış olan herşeye,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Yabancıyım,yabancı oldum kendi ülkemde.</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Korkarım meczup diye alırlar günün birinde!</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Öfkem ne camiye ne cemaat, ne de İmam a,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Haydi Tabip Bey sen derdime bir çare ara...</span></span></p><p> </p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">4. Bölüm</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Derdim var tabip bey bakma kanıma,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Bozuk olan kan değil şu yaldızlı düzen...</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Yırtabilsem de maskesini ah gerçeği görebilsen,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Birtek ben miyim sanıyorsun çirkefde yüzen ?</span></span></p><p> </p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Olayların sırrını çözemezsin bakıp da zahire,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Takılıp kalmayasın sakın zurna nın son deliğine.</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Doğrusu medeni cesaret gerek bunları söylemeye,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Sen hiç girdin mi?Yılanlarım meclisine.</span></span></p><p> </p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Namı meşhur o saray, fikri Batı medeniyeti,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">İçtikleri taze kan,yedikleri insan eti!...</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Şu gördüğün kalpazan şah,ahtapotun anası,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">İnsanlığı mahfeden işte o zalimin yasası!</span></span></p><p> </p><p> </p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Kinim ne Batıya ne de onların meclisine,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Haydi tabip bey var mı derdime bir reçete .</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Faydalı bir fert olmak adına düştüm yollara,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Baş vurdum meşru olan her türlü vasıtaya!</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Emr- i bil-ma’ ruf yapmak,münkerden sakındırmak,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Her hizmeti güç ölçüsünde yapmaya çalışmak!.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Parti tüzüğü önümde: dediler işte vazifen,</span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 12px">Önce ahlak ve maneviyat,sonra teknik ve fen!</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Siyasete atıldım,çağın en müessir silahı diye,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Bu sayede çok emek sarfettim halkımın hizmetine.</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Ramak kaldı tek başına ikdidara gelmeye,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Sonra döndüm bakdım ensem dayanmış dipçiğe!...</span></span></p><p> </p><p> </p><p> </p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Tadınca anladım,şap ile şeker bir değilmiş,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Demokrasi tiyatrosunda partiler vitrin imiş,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Oyunun kuralları aslında bir başka,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">İcraatlara komut veren oturur Vaşinhton’ da!</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Kapanış sahnesi;</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Bir maymun,bir eldiven,bir şapka.!..</span></span></p><p> </p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Sonra ikinci bölüm:</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">İki yeni parti biri solcu,diğeri sağcıdır,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Ekip,üç beş şak şakcı,üç beşte yağcıdır.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Parolamız değişmez,İstikamet Batı,ya Allah,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Yaşasın kutlu demokrasi, haydi bismillah....</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Aynı nakarat,biçare insanlarda aynı heyacan,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Korku,dehşet macera ve kan,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Hayatın baharında telef oldu binlerce can.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Kavganın gayesi halk adına,kimisi der, millet,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Ocaklar söndü,ruhlarda cinnet!</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Yılmadım,usanmadım,devam ettim yoluma,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Hak yolda kelepçeler takılmıştı koluma,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Şayet Allah inayet ederse kuluna,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Her şey zamanla girermiş yoluna.!</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Ne yani? Meydan zübüklere mi kalmalı?</span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 12px">Müslüman kişi birazcık uyanık olmalı!</span></span></p><p> </p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Cephede düşmanla biz savaşırız,yatarız kefensiz,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Siyaset meydanına talip üç beş ne idüğü belirsiz!</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 12px">Lafa bak:</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Müslüman siyasetle uğraşmaz!</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Ancak yapacağı beş vakit namaz!</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'"> Koyun olursan,güden de bulunur,başını kesen de,</span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 12px">Belki de en ağır hesap bu olacak günün birinde!.</span></span></p><p> </p><p> </p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Kinim ne partilere,ne de onların amblemine,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Haydi tabip bey bul derdime bir çare..</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Derdim var Tabip Bey ne olur anla beni,</span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 12px">Bir muayene ücreti için boşuna vaktim alma.</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Nihayetinde hala bir mafya babasıyım;</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">-Kozları paylaşmayalım seninle işin sonunda.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Acılar sarmış ruhumu unuttum gülmeyi,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Niçin içimde şakıyıp ötmez bülbüller?</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Çalılar sarmış dört yanımı, açmaz sümbüller,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Viran olmuş ülkemde artık baykuşlar tüner.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Tilki aslan olmuş,yırtıcı kurt hükümdar,</span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 12px">Ey iblisler... zülümle asla olunmaz payidar!</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Yıkılır elbet bir gün tahtınız, tıpkı Fıravun gibi,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Mazlumun sel olan gözyaşı katınca önüne sizi.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Kinim ne vahşi arslandan ne de korkak tilkiden,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Bilmem bu maraza var mı bire reçeten?</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Yine bir hal oldu bana,acılarım hergün artıyor,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Bakın şu alem i islam a,gökten kurşun yağıyor.</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Tebessüm eden çehre yok,hep analar ağlıyor,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Yıkılan haneler değil, asıl benim yüreğim kanıyor.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Hariçteki düşman aşikar durur, zaten belli,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Ya içimizde kök salmış mikroplara ne demeli ?</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Kan emerek beslenirler olmuşlar kelli felli,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Sökemiyorum bedenimden kökleri çok çetrefelli.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Azgın nefislerine kul,Batıya uşak,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Aslını yitirdi bir tuhaf oldu yeni kuşak.</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Haramla beslenen bu soysuzlara derim,” yavşak.”.</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">.Ah... Mümkün olsa da bu asalakları bir kovsak...</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Üç beş sefilin yaldızlı sözüne nasıl da kandık?</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Gaflet yorganı üstümüzde hala uyanamadık.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Talip oluyorlar her daim zillete,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Zulmediyorlar her fırsatta bu millete.</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Yüreğimin sancısı başlar ta en tepeden,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Dertlere gark olmuşum şu müflis sistemden...</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Ya aşarım bunca badireyi ,çıkarım düzlüğe,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">İsyanımla ölürümde teslim olmam sessizliğe!...</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Daima ah çekerim sesi duyulmayan çığlıklara,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Münkeratı görüp de ama misali bakanlara.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Ey sukut eden alimler,hocalar,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Hiç mi okumadınız?</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">‘Haksızlık karşısında susan olurmuş dilsiz şeytan,’</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Dile gel konuş;</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Sen konuşursan şayet inayet eder alemleriYaratan.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Konuş be adam...Ver kürsinin hakkını,yahut in aşağı!</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">İsterim ki, hiç değilse sizler olmayın zalimlerin uşağı!</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Ne kolay bir meslek; efendilere salla başını,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Helal olsun koçum, al maaşını.</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Alemi düzeltmek sana mı kaldı?Kıldır beşi,bitir işi</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Elinizde tutsak olmuş,bir rehber-i hakikat</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Dileğim Allah tan, sizlerde olsun sadakat</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">İftira mı ediyorum? Söyleyin varsa sözünüz,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Kalmadı mı yüce ecdadtan azıcık olsun özünüz?</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Masal değil okunan,ne de hikaye kitab- ı Kur an,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">“Benden hakkıyle korkun” diyor alemleri Yaratan!</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Söyleyin Allah aşkına taş mı kesildiniz?</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Lal mı oldu diliniz,niçin çıkmaz sesiniz?</span></span></p><p> </p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Şu hale bak,Kral anadan üryan gezer,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Ey millet bakınız, adam çıplak diyemezsin,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Bir avuç eşkiya zorla alır ekmeği elimizden,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Yutkunur derinden,lakin sesini yükseltemezsin.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Marjinal bir gurup oturmuşlar en tepeye,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Cihadın en sevimlisi yapılırmış zalim yöneticiye!</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Maksadım gafilleri uyarıp,hak yola davetiye,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Benim asla düşmanlığım yoktur kendi devletime!</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Hakim olmuş, azınlık bir milletin zulmeti ülkeme,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Yakamızdan düşmez bir türlü kan emici kene.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Kinim ne masum hocalara ne de sessiz alimlere,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Haydi Tabip Bey yaz derdime sen bir reçete.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Tabip Bey....</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Fuhuş rezaletini sana anlatmaya dilim varmadı,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Namus tarumar olmuş hayadan eser kalmadı.</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Kadın eti en ucuz meta oldu bizim pazarda</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Sokaklar yetmiyor, zina icra edilir nice mezarda!</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Özgürlük oldu artık hayvanlar gibi çiftleşmek,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Çok eskiden imiş Allahın emri ile evlenmek.</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Yerle yeksan olmuş nice kudsi değerler,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Bir zamanlar dünyaya örnek imiş bu yerler.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Şeytanın ordusunda en güçlü fırka,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Çıplak kadınlardan taarruz var ehli imana.</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Bu fitnenin adı, bizim alemde, “dişidir”</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Onlara karşı koymak Yusuf ların işidir!</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Hayat kadını, diyorlar bataklıkta yüzene,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Elbet bir kaç sözüm olacak çirkefdeki güzele.</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Onlar hayat kadını değil hayatın tam da içinde,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Asıl soysuz dizginleri tutar daima elinde!...</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Eti satılan o kadın benim anam, sana da bacı,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Aslında onlar her daim bu milletin baş tacı!...</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Sen hiç düşündün mü Hayat kadını ne demek?</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Alınan her nefes bin ölüme denk!...</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Hangi kadın ister düşsün bu sefil dereye?</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Hele sen bir tanık olsan bunlara yön verene.</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Oysa her şey aşikar,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Fuhuş patronu olmuş ülkenin vergi babası,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Boynunda takılı devlet üstün madalyasi!..</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Güya kanunlar toplumda zinayı meneder,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Oysa her zemin ve yol adeta olayı tetikler.</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Cidden devlet başvursaydı sağlam bir tebdire,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Herhalde bu kadar rağbet olmazdı günahı kebire.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Nerede bu tezgahların mucidi kravatlı beyler?</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Keşke hayat kadını kadar namuslu olabilseler.!... </span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Ey hayatın içinde kaybolan ,hayat kadını,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">İlericilik ve özğürlük koymuşlar tuzağın adını,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Ah bir bilsen,bu yaldızlı sözlerde ne hilekarlık,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Hayatınız zindan,her yer zifiri karanlık.</span></span></p><p> </p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Kinim ne masum kadınlara ne de kızlara,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Haydi Tabip Bey sen bana bir çare ara.</span></span></p><p> </p><p> </p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Çirkefe bulaşmadık yerimiz kalmadı,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Seyrederken bu çağdaş ve medeni vahşeti,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Hayret bu ne zillet ?</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Bir koca asır ge.ti hala çilemiz bitmedi...</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">İltimas,adam kayırmak,her şey caiz,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Kırk bin derdin sebebi kahrolası faiz,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Tozuna bulaşmadık fert mi kaldı?</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Korkarım kıyamet vakti iyice yaklaştı!..</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">.</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Yarab Senin adaletinden elbet sual olmaz,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Kitaplardan okudum mazlumun ahı yerde kalmaz.</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Tecelli etsin artık İlahı adalet,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Bitsin çilemiz, son bulsun nihayet.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Daha sayacak çoktu,derdim ve sitemim</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Deşifre edecektim herşeyini kokuşmuş düzenin</span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 12px">Nice mahrem şeylerde biliyorum nakletmek isterim,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Lakin alnımda nokta nokta terler, kısıldı sesim.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">5. bölüm</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Sonra Tabip;</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">-Tamam kardeşim dedi,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Aldı beni tam karşısına,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Pür dikkat dinlemişti başını sallaya sallaya.</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">- Kardeşim;</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Belli olur yiğit adam savaş sırasında,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Gerçek dost tanınır ihtiyaç anında,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Nazik ve efendi kişi ancak öfke sırasında,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Mert adamsın aşikar,gayette yiğitsin,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Tanışalım hele bir yol sen nerelisin?</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Aslım; Doğulu fakat göçtüm nice diyarlara,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Anam diye sırtımı dayadım buz gibi duvarlara,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Takıldım sonra delice esen kader rüzgarına,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Merak ettim sizin memleket neresi acaba?</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Tabip gülümsedi,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Herkesin beldesi elbet şirindir insana,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Evliyalar diyarı derler eşi yok cihan da,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Bağrında yatar canların piri Mevlana.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Anladım Tabip Bey sağlam yerdensin,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">O şehrin adı yeşil Konya,minareleri inlesin,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Hamd olsun bende nihayet buldum tabibimi,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Yoksa benim bu uzun hikayemi kim dinlesin?</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Hoş başladı sohbetimiz, sevdim hekimi,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Gözlerimin içine bakarak sıkıca tuttu elimi,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Kabza tutmuştu avuçlarım parmaklarım tetik,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">İçime akmaya başladı şefkat yüklü elektrik.</span></span></p><p> </p><p> </p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Doğrusu garip bir reçete yazdı:</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Senden birşey soruluncaya kadar susman,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Hayırlıdır susturuluncaya kadar konuşmandan.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Söz ilaca benzer, azından fayda gelir,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">İnsana aradığı şeye göre değer verilir.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 12px">Küfretme karanlığa,bir mum yak gücün varsa,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Yaşadıklarını bir rüya say, zanna kapılma,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Bu yolda başın kopsa da sakın aldırma.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Dileğin ne ise sabret,bir gün kavuşursun,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Hicranına ortağım sana mujdeler olsun.</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Anladım, sen benim ülkemin hayatını okursun !</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Çekilen her elemin sonunda ferah gelir,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Sen bir mum yak,gör bak ne meşaleler yükselir.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">En tatlı sular karanlık mağaradan doğar,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Senin bu derdin nice hastaları şifaya boğar!...</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Dünyada hiçbir küçük şer yoktur ki ,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">İçinde nice büyük hayırlar bulunmasın!...</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Düzen.... temeli çürük asla seni korkutmasın,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Başını dik tut seni kimse hasta sanmasın.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Aydınlık olacak er geç bir gecenin sabahı,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Tünelin sonunda gözükür ümmetin felahı.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Hasta değilsin, Allah sana hoş kederler vermiş,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Kulum bana böylece birazcık yalvarsın istemiş.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Bu dertler Yaradanı anmak için vesile,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Satma derdini sakın,dünyayı verseler bile.</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Sığ vicdaanların derdi,ancak şahsi ve ailevi olur,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Engin vicdan sahipleri ise toplumun derdiyle kavrulur.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Bundan böyle iyilerle bir ve beraber ol,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Sakın ha yeis çukurunda kalma,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Yeis,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Dibi görünmeyen iğrenç bataklık,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Ümit ise geniş bir yol, hem kuraklık.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Nefis şeytanı yatar kuytu bir odaya,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Derdin biterse şayet hemen çıkar ortaya.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Her illetin bir şifası vardır ama,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Sen bu dertle yaşa,bırak doktor arama!..</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Zira bazan derdin kendisi şifa olur!...</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Böylesi hastalık çok nadir bulunur.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Sabırlı ol, acele yapılan her iş şeytandan,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Altı günde halk etmiş yeri göğü Yaratan.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Sıkıntılara diren,kesme ümidini rahmetten,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Bu haline daim şükret,faydalan her nimetten.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Sevdandan vaz geçme,sabret her ezaya,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Azimli ol,tevekkül et kader ve kazaya</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Tomurcuk derdi olmayan ağaç, ancak odun</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Dert değil,tazecik filiz senin maksudun!</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Kapılma gazap rüzgarına, yere savurur seni,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Ulaşmak istersen menzile,hemen terket nefsin</span></span></p><p> </p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Eli büyük olan değil, nasibi olan yer,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Elbette günahımıza keffaret bunca şer.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Belki reçetem ağır oldu,ama yaraya neşter,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Elbet günahımıza keffaret olacak bunca şer!</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Kin tutma daima affetmek şiarın olsun,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Kov hasedi ruhundan,gönlüne nur dolsun</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Ama sana yapılanları sakın ha unutma…</span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 12px">Reçeteyi muska yap,as boynuna,buruşturup atma…</span></span></p><p> </p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'"> Hüseyin Gazi Şener 2004</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'"> </span></span></p><p> </p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'"> </span></span></p><p> </p><p> </p><p> </p><p> </p><p> </p><p> </p></blockquote><p></p>
[QUOTE="huseyn1, post: 79517, member: 5964"] [FONT=Times New Roman] DERDİM VAR TABİP BEY[/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Derdim var Tabip Bey,hem de çok derinden,[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Bilmem bu hastalığa var mı bir reçeten?[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Hikayem uzun ve kederli, ne olur beni iyi anla,[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Üç kuruşluk menfaat için sakın ha vaktim alma.[/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Unutur yahut yanılırsam,tutup sorguya çekme,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Zaten derdim başımı aşar ,biraz da sen yükleme.[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Ben:” bir mafya babasıyım”,yahut belanın anası![/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]-Kapışmayalım seninle muayene ile reçete arası.[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Yüreğini iyi aç,olmasın arada gaflet perdesi,[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Karışmasın birbirine ney ile düdük sesi![/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Dinle şimdi hayat hikayemi,dertlerim satır aralarında,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Belkide bu hastalığın bir benzeri yok tıb kitaplarında.![/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Anam beni dizlerinde salladı, beşik görmedim,[/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Çocukluğum yoksulluk içinde geçti hiç gülmedim.[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Ancak bayram sabahları babam okşardı başımı,[/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]İçime gömerdim sicim gibi akan göz yaşımı.[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Ağlamak,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]İfade edilmeyen düşlerimi haykırmak,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Ağladığım hergünü yaşanmamış saymak.![/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Ağlamaktan geliyorum Tabip Bey! Ağlamaktan,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Karanlığın cirit attığı, zulmet yüklü sokaklardan![/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Göz yaşlarımla yıkanırdı ruhumun azgın öfkesi,[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Her damla, kimbilir? Bugünlere gelmemin vesilesi.[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Gönlümde yaşlar birikmiş, aşılmaz derya olmuş,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Umuda yelken açmış hicran yüklü gemiler,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Gayretimi yitirmedim çok uzakta olsa da sahiller,[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Bilmem tıp dilinde bu hale ne derler ?[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Derdim var Tabip Bey sen bakma ateşime,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Küsmedim asla oyuncağımı kapan kardeşime.[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Oyuncak dediğim şey, iki basit taş parçası,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Canım anacığım bozulunca bir yenisini yapardı.[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Fırlatırdım sonra hepsini kör bir kuyuya,[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Ruhumda nice derin kuyular,derin ve sessiz.[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Rüyalarımda dehlizleri dolaşırdım donsuz,gömleksiz,[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Bilmem tıpta siz bu hale ne dersiniz?[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Aç aman dinlemez,çocuk zaman bilmez,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Dokuz yorgan örtsen gözüme uyku girmez,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Tabip bey,açık yaraya tuz biber ekilmez,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Bilmiyorum tıp ta siz bu hastalığa ne dersiniz?[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Derdim var Tabip Bey,nefesim tamam,[/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Sabırla dinle, yoksa derdim sana anlatmam.[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Hayal değil,gerçeğin ta kendisi saydıklarım,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Nice şeyler de var ki, teşhir etmez saklarım.[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Sünnet günümde beyaz mintan almıştı amcam,[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Çoraplarım da yeni,lakin lastik pabuçlarım delik,[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Ceplerim delik deşik,elim görmedi metelik,[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Dertler peşim sıra ben kaçarım fellik fellik.[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Su almış minicik ayaklarım bilenim mi var?[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Koskoca alem bana geliyordu zaten dar!…[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Vicdan fakiri zenginlerle doluyken sokaklar,[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Onların umurunda mı benim gibi yoksul çocuklar?[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Kinim sokaklara değil ne de zenginlere[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Bilmem bu derdime var mı bir reçete ?[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Beş yaşında ekmek ararken bir sabah çöplükten,[/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Kuru bir somunu kaptırıverdim elimden.[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Öfkem bayat somunu kapana değil,belliki açtı,[/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Garibim cılız gövdeyle nasıl da kaçtı?[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Koskoca adam hücum etti kuru ekmeğe,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]O esnada birileri geldi çöp dökmeğe,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Ben sevinçle uzanırken kirli ellerimle,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Arabadaki görevli seslendi,´” Buyrun beyler, diye”[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Yemek içmek hoş amma israf olmasa,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Şehrin tüm açları doyarmış buraya atılanlarla.![/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Kadere bak, kimi lokma bulamaz, kimi atar,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Bu nasıl dünya birisi yer dokuzu bakar?[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]İktisad edilseydi,ülkede olurdu hadsiz servet,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Bu gidişin sonu hüsran,istersen ol ulu devlet.[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Kurtlar yapmazmış bu haksız taksimatı,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Bizler kader bilirdik yıllardır bu ıcraatı![/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Meğer kahrolası düzen böyle imiş,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Onca kaymağı götüren üç beş kişiymiş![/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Mide en şerli kap imiş doymak bilmeyen,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Hiç mi hesap vermeyecek bunca nimeti tepen ?[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Hoyratca fakirin hakkını çöpe atanlar,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Şeytanın biraderi olmuş,saçıp savuranlar,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Şeytan ise doğrusu çok nankör Rabbine,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Naneye muhtaç olmak var günün birinde![/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Kinim ekmeğe değil ne de çöplerden,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Bilmem bu maraza var mı bir reçeten?[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]2.BOLUM[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]On yaşında vurdum sırtıma boya sandığını,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Kendim kazanıyordum artık harçlığımı.[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman] Sokaklar benim sanmıştım, meğer sahipleri varmış,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Kurtları öteden tanırım,ejderhanın adı mafyaymış!...[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Mafya, sanırsın üç beş kişilik çete heyeti,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Ulaşamazsın, zira çok derinde kurmuşlar devleti!...[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Kırk kurnaz tilki sinsice oynaşırlar bir ipte,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Hem bağlı kuyrukları sıkıca birbirine.[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Kanunen emniyet peşlerinde,sevk ise emirlerinde...[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Hudutta mayın döşeli,merkezden geçmişler bile![/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Mafya çoğalırmış bir ülkede yoksa adalet,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Soygunu seyretmek için mi kurulmuş bu devlet ?[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Kinim ne mafyadan ne de aciz düzenden,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Bilmem bu illete var mı bir reçeten?[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman] [/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Bir gün bedava çizmesini boyadım bir polisin[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Böylece adıyla tanışmış oldum rüşvetin.[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Konu açılmışken aklıma geliverdi hemen,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Ne kadar istiyorlar sevk için hastaneden ?[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]İnşallah yolum bir daha düşmez oraya,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Hastalığım azıyor,rüşvet verince kapıcıya.[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]İdarecilere bahşiş yasak,hediye mubah,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Hakimlerin hediye alması küfre yakın günah!...[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Galiba İmam.-ı Gazzali den okudum,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Bu rüşvetci kapıcılar cehennem köpeği imiş!...[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Onların haksız icraatları,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Hastaların günahına keffaret imiş.!..[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Rüşvet ;[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Ülkemin kanayan yarası,şifasız illet,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Çocuğuna isim için rüşvet verir oldu bu millet.[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Bazıları soruyor, var mı bunun belgesi ?[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Var, ama günahtan kısılmış vicdanların sesi!..[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Bir gün bu toplum batarsa yedi kat yerin dibine,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Adl- i İlahi nihayet tecelli etmiştir biline!...[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Kinim ne mafyadan ne de görevli polisten,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Bilmem bu maraza var mı bir reçeten ?[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Babam fazla dayanamadı bu çarpık düzene,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Hiç direnmeden teslim oldu aniden gelen ecele.[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Duvar dibinde kaldık altı çocuk, bir kadın,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Koskoca şehirde ne tanıdık var ne de bir yakın.[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Sanki bedenimde koptu bir tarafım,çok ağladım,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Henüz çocuk yaşımda acı bir hakikatı kavradım.[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]‘Her nefis mutlaka birgün ölümü tadacak’[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Sonunda bütün yollar sahibine varacak.![/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Babamın naaşını omuzladı birisi,sevabına diye,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Meğer sahipsiz cesetleri satarmış üniversiteye.[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Saglığında şehirde yoktu yeri ölünce mi olsun?[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Mezarlık dünyanın parası anam nereden bulsun ?[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman] [/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Derdim var Tabip Bey,boşuna dinleme kalbimi,[/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Sağlam atıyor ama sen duyamazsın sesini!...[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]İçimde kaynayan volkanın ateşi sönmüş,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Şu yürüyenler canlı mı?Bunlar çoktan ölmüş.!..[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Nice gövdeler baş mı taşır sanırsın üstünde ?[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Öyle başlarda vardır sürünür yerlerde.!..[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Sahi Doktor Bey, sen hiç düşündün mü ?[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Ölüler nasıl şaşaalı hayat sürer bu ülkede ?[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Sefalet diz boyu, vatanperver asil beyler nerede ?[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Borusu hala ötenler var miadı çoktan geçse de!...[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Öyle garip bir belde ki,[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Ölüler hayat sürüyor,diriler uykuda,[/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Kendimi arıyorum,dipsiz boşlukta!...[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Bu ne doyulmaz uyku bir asır geçti nihayet,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Kısa bir ömür adına ,çekilir oldu nice melanet![/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Meydanlarda bol keseden nutuk atanlar,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Her sene şan ve şerefle vatan kurtaranlar,[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Kinim yok destanlara,ucuz kahramanlara,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Haydi tabip bey sen derdime bir çare ara.[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Nerede hak, hukuk,sosyal adalet ?[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Kaybolmuş uhuvvet,gönüllerde hep adavet.[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Cambaza bak,muasır medeniyet falan diyor!...[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Ben sefil ölürken o deveyi hamuduyle götürüyor!...[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]İlim ve teknik mi? Yoksa dalalet ve sefahat,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Yok mu? Muasır medeniyet hakkında izahat![/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Kinim ne deveye ne de muasır medeniyete,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Haydi tabip bey, sen yaz bana bir reçete.[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Dinle şimdi:yaramı biraz daha deşeyim,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Küçüklüğüm böyle,müsaadenle gençliğime geçeyim.[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]On beş yaşında ilk günüm başladı hapishanede,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Neler gelmedi garip başıma? Hele sen bir dinle.[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Dilerim Allah tan kimsenin yolu düşmesin buraya,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Gardiyan diyorlar, meymenetsiz musallat oldu bana.[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Karşı koyunca çirkin emeline olanca gücümle,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Coplar acımasızca indi sırtıma daha ilk gecede.[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Kullarıma işkence etmeyiniz buyrulurken Kur’ anda[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Merhametin zerresi yoktu bu ahlaksız adamda.[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Ertesi gün çaresiz ağlarken bitkin halimle,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Allah tan tanıştırdılar beni bir hemşehrimle.[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Doğu Anadoludan gelmiş Ökkeş adında,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Hakşinas bir mahkum kendi çapında.[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Ökkeş ismi: meğer mubarek sahabiden birisiymiş,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]O mübarek sahabi bizim Maraş ‘ta medfun imiş.[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Sorardım hep niçin Ökkeş ismi sıkca verilir?[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Öğrendim nihayet, Anadoluda sahabe böyle sevilir![/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Ağlayarak anlattım gardiyanın sufli arzusunu,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Gür kaşlarını çattı,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]-Biz önceden tanırız dedi ,o namussuzu.[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Korkma evladım... artık emin ellerdesin,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Cesareti varsa hele senin kılına bir değsin.[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Şüphesiz Allah aynı ölçüde verecek ceza,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Allah Resulu de hadislerle anlatıyor keza.[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Hapishane;[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Burası kocaman bir ev lakin garipce,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Her mahkumun içinde saklı sayısız bilmece.[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Güneşe hasret gözler sanki her anınız bir gece,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Nimetlerin kadri kiymeti bilinir buraya düşünce.[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Kuşlar konmaz,çiçekler açmaz,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Parlamaz ay,yıldızlar kaymaz.[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Mevsimler bahar olsa da dışarda,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Zifiri karanlık ve ayaz olur burada.[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Dayanışma nedir? Doğrusu ben burda öğrendim,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Dinsizin üstesinden imansız gelir bilirdim,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Meğer yanılmışım,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Kin; iyilikleri ateş misali yakarmış,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Yanan benim ülkem kömür gibi kararmış![/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Kinim ne oduna ne de yanan ateşten,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Bilmem bu maraza var mı bir reçeten?[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Hikayem karışık, uzatmayalım hulasa,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Beş yıl sonra bana kaldı büyük oda.[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Arkadaşım Ökkeş dışarda ben ise burada,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Eşkiyalar,zaniler ve caniler yaşarken bir arada,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Düzen kurmuştuk ayrı bir dunyada.[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]-“Baba” diyordu tüm mahkumlar bana.[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Artık hiç hesap tutmuyordum geçen yıllara,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Af çıktı bir ara,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Bazan birilerine böylesi siyasi kıyaklık yapılırmış,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Önce ayrıcaklı mahkumlar, sonra da garipler bırakılırmış.!..[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Her on seneye bir ihtilal , sonra peşinden af,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Cinayetler rafa kalkar,davaların tümü kuru laf![/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Biz de azad olup yırttık bu sayede,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Günlerce partiler verdik en lüks meyhanede.[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]3. Bölüm[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Askere çağırdılar, dalmışken zevk ve eğlenceye,[/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]‘Peygamber’ ocağı dedim, tarifsiz sevinçle,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Yeni bir mekan,yeniden nice arkadaş,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Hayat dersim devam ediyordu hayretle![/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Doğrusu en tatlı mazimi askerlikte yaşadım,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Disiplinin ve düzenli eğitimin tadına orada vardım.[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Bir gün keyif yapıyordum sigaramı yakarak,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Hapishanede bile görmedim böylesi dayak.[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Bir onbaşı sıra ile döverken koca bölüğü,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Hiç eksik etmiyordu ağzından kaba küfürü.[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Hakaretin bini bir gidiyordu, gırla,[/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Sıra geldi hem kitaba hem analara.[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Sövemezdi kimse aziz analara, birde kutsal kitab,a[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Dünyanın kiymeti mi kalırdı bunların yanında?[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Onbaşıyı on parçaya bölmek geldi birden içimden,[/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Lakin tez aldılar haddini bilmez herifi elimden.[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Onbaşı olacak adam tek gözü ile giderken revire,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Benide aldılar tez elden askeri disipline.[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Üç gün çadır hapsi,sonra çıktım makama,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Komutan doğrusu baba adamdı,hak verdi bana.[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Askerlikte olur böyle şeyler sıkma canını,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]-Dilediğin gibi gez,dolaş geçir zamanı...[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Kinim onbaşıya değil ne de askere,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Bilmem bu maraza var mı bir reçete?[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Bir on başı değildi her fırsatta zulmeden,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Ne acı felaketler yaşıyoruz aslını bilmeden?[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Sonra anladım ülkemde insanlar niçin ölü gibi ?[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Tezgahlar çok derin ve bulanık,görünmez dibi![/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]İlkokulda veli der; “ eti senin kemiği benim”[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Dayağı hiç eksik olmaz çağdaş öğretmenin![/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Talebe değiliz, sanki kasaplık koyun,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Bak işte... Tam burada başlıyor çirkin oyun.![/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]İtiraz yok, her halükarde haklıdır öğretmen,[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Güya eskiden falaka varmiş gösterdiler çizgiden![/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Ortaokul,peşinden lise,değişen yok nafile,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Hep baskı ve dayatma on sekizine girsen de.[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Üniversite dersen hürriyetin kalmamış zerresi,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Koskoca insanlar sanki habbe tanesi!.[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Atılırsın okuldan mezuniyetine bir gün kala,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Öğrencinin notlarına değil,bakılır saç ve sakala.[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]İnancını beyan edemezsin, yeni fikirler asla,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Buralardan kat kat medeni askeri kışla.!..[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Vatani vazife sayılı bir kaç sene,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Allah nasip etsin bu görevi her gence.[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Zamanla alışılıyor esas duruş ve disipline,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Hem teskereyi aldık gayrisi bize ne?[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Çok özel görevler aldım, girmeyim şimdi derine,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Anlatsam yaşadıklarımı kim inanır jandarma erine?[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Kimbilir belkide manşet oluruz gazete ve dergilere[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Başka dertlerimi anlatayım ben onların yerine.[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Affedersin Tabip Bey, aklı dumura uğramış,,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Tepkisiz bir toplum,bundan şedid dert yok,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Bulaşıcımı nedir bu illet?,Tutulmadık fert yok.[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Kanunlara bakarsan şayet her şey düzgün,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Heyhat... uygulama farklı,her yerde hüzün.[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Halinden memnun olan bir tek fert görmedim,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Galiba bu yüzden artıyor benim derdim.[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Bazı alimleri anlıyorum;[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Başedemiyorsan düşmanı eh... idare et,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Ama vurdum duymazlara şaşıyorum,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Hiç değilse ibret için seyret!...[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Sukutunuz dua olsun,göz yaşlarınız medet,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Alimlerin hali ahvali,ama olanlara hayret! [/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Tebliğ edilmeyen nesillerde olur mu tepki?[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Zaten milletin ömrünü alıyor geçim derdi.[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Kinim şekillere değil ne de tüzükden,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Bilmem bu maraza var mı bir reçeten?[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman] Tezkeremi aldım,muvakkat zamandı elbet,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Çalışıp Ökkeş le kurduk devlet içinde devlet.[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Kuralları sen koy,kendin kur kendin yönet,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Ne paraya ihtiyacım kaldı ne de lazım şöhret.[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Kısa zamanda imparator oldum bu karanlıkı alemde,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Anadolunun nice fakir gençleri ölmek işin emrimde.[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Körpecık kızlar, niceleri henüz bakire,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Kumar,fuhuş,çek, senet tehdit santaj[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Hepsi ayrı hikaye,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Şehrin cümle günahları artık bize emanet,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Önümüzde ne tehdit,ne yasa ne de devlet![/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Şimdi sıra holdingler sahibi olmaya geldi,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Bir televizyon kanalı,bir de günlük gazete,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Artık hangi kuvvet mani olabilirdi bize?[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Medyada her gün alkış; yaşa, yaşa...[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Ortağımızın birisi, emekli olmuş paşa,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Bir de borsadan birader var,deyyus çok maharetli,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Sayesinde öğrendik hortumlamayı yüce devleti![/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Meclisdeki abimiz çok işe yaradı,sayısız ihale,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Tabii hepsinde fesat var,yoksa düşer mi bize?[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Eşkiyalık günümüzde ne kadar çağdaş ve medeni?[/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Devleti kaz misali soyuyorduk cesur ve aleni,[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Al hazineden krediyi,ver tekrar yüzde üç yüz faize,[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]İki senede köşe!....artık mümkün mü yetişmek size?[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Bir kaç beldeye okul yaptırdım,bir mahalleye cami,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Şehidler derneniğine bağış,gazilere beşlik reşadiye,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Kimsesizler çocuk yurduna sayısız hediye,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Hiç hesapda yoktu,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Fakat yolumuz düştü tekrar yıkılası cezaevine.[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Mapushane,ikinci adresim,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Hep seninle kesişiyor kaderim.[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Önceleri isyanım büyük oldu, ama sonra şükrettim...[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Zira bu mahkumiyetim içinde hakikatı farkettim!...[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Nasıl mı oldu?[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Sonradan bir tuhaf mahkum katıldı bize,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Meğer suçu bazı kitapları okumakmış gizlice![/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman] [/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Bütün fenalıkların menbaı cehalet iken,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Kitap okumak nasıl suç olurmuş?[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Hayret bir şey!... bu suçu da yeni öğrendim,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Önceleri şok şaşırdım, sonrada acı acı güldüm![/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Kitap okumak suçlusu,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Çok zaman geçmedi akıl hocası oldu hepimize,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Gece gündüz demeden şevkle ders verirdi bize.[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Talim ve terbiye yuvası oldu bizim koğuş,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Kurumuş gönüllere nur, hayata yeniden doğuş.[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Oysa biz,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]İlk üç gün bu mahkuma döşek vermedik,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Sonra tanıdık,yüz bin özür diledik.[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Bir gün merak edip sordum,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]-Sen hoca mısın Lan?[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman] - Eh ...birazcık öğrendik bazı kitaplardan,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman] - Kafamda sorular takılı,açıklar mısın peki?[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Haydi sor, cevaplarız belki,[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Dedimki,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Ben hadsiz cürüm işledim,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Ne hak ne de hukuk bilirdim,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Var mıdır bana hala bir kurtuluş yolu?[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Yıllardır beynimi kemirir bu soru.[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Gözlerinden adeta kıvılcımlar uçuşuyordu,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Belliki böyle bir fırsat kolluyordu.[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]- Sen hiç deniz gördün mü?[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]-Be adam görmez olur muyum? Aha şuracıkta...[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman] - Sen bir bardak su alsan deniz azalır mı?[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Yahut bir bardak ilave etsen kabarır mı?[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Hayır,dedim belli bile olmaz,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman] - Allah ın rahmeti denizden büyüktür,tartışılmaz.[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Yeter ki sen nasuh bir tevbe et,[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Sonra da bekle O dan merhamet.![/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Medrese- i Yusuf, adını ben ondan öğrendim,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Bunca derdin ilacı, meğer imanmış bildim![/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Ah… bir fehmine varabilsek,[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]İman;[/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman] Vucutta ruh,binada temel,ağaçta köktür,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]İmansız olan kan dolu yürek,sinede yüktür![/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]İman;[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Hilkatın en yüksek gayesi,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Fıtratın en yüce neticesi,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Marifet o ki, insaniyetin en ali mertebesi,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Muhabbetle yakalanır o nimetin saadeti![/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Hapishane; [/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Artık eğitim yuvası,nefsi terbiye yeri,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Bu mahkum kardeş hepimizin oldu piri.[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Belliki ben suçsuz bir Yusuf değildim,[/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Ama kitap okuyana ne demeli?[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Bu durum yeni değil ta öteden beri,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Zalimlerin en meşhur hilesiymiş besbelli!...[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Sabır ve tahammülü bir güzel öğrendim,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Doğrusu hayata ben henüz yeni döndüm.[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Hayatın lezzeti ve zevki ancak imanla,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Ondan yoksun olanlar hep isyan ve ziyanda.[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Galiba dünyaya yeni teşrif etmişim,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Bu nasıl bir hayatmış? anladıkca şaşıyorum...[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Öğrendim dedikce sanki boşlukta yaşıyorum![/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]İstediğim her şey aslında çok kolay oluyor,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Fakat birilerine kinim kova kova doluyor.[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Allah malı dilediğine verirmiş,ilmi ise dileyene,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Benzedim çöllerde su arayan aciz talebeye![/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Artık gayem; nefis ve malımı Allah a satmak,[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Ona hakkıyle kul ve emrinde asker olmak![/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Bu ne karli bir ticaret? Ne şerefli bir rütbe?[/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Ah…İnsanoğlu bu gerçeği fehmetse…[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Nasıl da geçiverdi zaman?[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]İki yıl sonra hürriyetime yeniden derken merhaba,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Yabancı oluverdim sayısız dost ve ahbabıma.[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Dünya mı degişti?Ben mi değiştim? Bilemiyorum,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Benim midem tok, gerisini boş ver diyemiyorum,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Don bulamazdım önceleri, şimdi ise giyemiyorum,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Soframda serili sayısız nimetler, fakat yiyemiyorum,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Körpecik kızlar kapımda bekler de evlenemiyorum.[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3].[/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman] Kinim ne sayısız nimetlere ne de yemekten,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Bilmem bu derdime var mı bir reçeten ?[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]En yakın camiye gittim bir gün,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Namaza gelmiş yürümekten aciz üç beş ihtiyar.[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Saf araları boşluk, sanki uçurum var.[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Hoca geri dönüp baktı,gayet sesi kısık,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Boş camide yankı buldu,oluverdi ıslık.[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]- Safları sık tutalım,aralarda boşluk kalmasın,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Şeytan fırsat bulup içimize dalmasın,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]İmam’ ın ikazına aldırış eden yok nafile,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Birden kafam attı,geçiverdim öne;[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]-Ulan adam gibi saf durun şöyle!...[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Hoca da ürktü,şaşırdı bir an cemaat de,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Sonra ok gibi gerilip tek sıra oldular en önde.[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Öyle bir tekbir aldım ki,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Allahu ekber!...[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Geride kaldı onca öfkem ve keder.[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Namaz sonras hoca efendi;[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]-Evladım o ne dehşet tekbir öyle?[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Bunca yıl vazife yaparım,hiç duymadım,[/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Namaz mı kıldım,uyudum mu?Anlamadım.[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Sesin de garip,tavrın da,yabancısın galiba?Tanıyamadım[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Hocam;[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Evet yabancı oldum,”Yabancıyım”[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Hem bu aleme,hem de kendime,[/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Yıllardır avare yaşadığım ömrüme,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Din diye inandığım nice hürafeye![/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Uğruna severek kanım verdiğim değerlere,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Hülasa hocam,yanlış olan herşeye,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Yabancıyım,yabancı oldum kendi ülkemde.[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Korkarım meczup diye alırlar günün birinde![/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Öfkem ne camiye ne cemaat, ne de İmam a,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Haydi Tabip Bey sen derdime bir çare ara...[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]4. Bölüm[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Derdim var tabip bey bakma kanıma,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Bozuk olan kan değil şu yaldızlı düzen...[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Yırtabilsem de maskesini ah gerçeği görebilsen,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Birtek ben miyim sanıyorsun çirkefde yüzen ?[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Olayların sırrını çözemezsin bakıp da zahire,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Takılıp kalmayasın sakın zurna nın son deliğine.[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Doğrusu medeni cesaret gerek bunları söylemeye,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Sen hiç girdin mi?Yılanlarım meclisine.[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Namı meşhur o saray, fikri Batı medeniyeti,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]İçtikleri taze kan,yedikleri insan eti!...[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Şu gördüğün kalpazan şah,ahtapotun anası,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]İnsanlığı mahfeden işte o zalimin yasası![/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Kinim ne Batıya ne de onların meclisine,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Haydi tabip bey var mı derdime bir reçete .[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Faydalı bir fert olmak adına düştüm yollara,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Baş vurdum meşru olan her türlü vasıtaya![/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Emr- i bil-ma’ ruf yapmak,münkerden sakındırmak,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Her hizmeti güç ölçüsünde yapmaya çalışmak!.[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Parti tüzüğü önümde: dediler işte vazifen,[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Önce ahlak ve maneviyat,sonra teknik ve fen![/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Siyasete atıldım,çağın en müessir silahı diye,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Bu sayede çok emek sarfettim halkımın hizmetine.[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Ramak kaldı tek başına ikdidara gelmeye,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Sonra döndüm bakdım ensem dayanmış dipçiğe!...[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Tadınca anladım,şap ile şeker bir değilmiş,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Demokrasi tiyatrosunda partiler vitrin imiş,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Oyunun kuralları aslında bir başka,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]İcraatlara komut veren oturur Vaşinhton’ da![/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Kapanış sahnesi;[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Bir maymun,bir eldiven,bir şapka.!..[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Sonra ikinci bölüm:[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]İki yeni parti biri solcu,diğeri sağcıdır,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Ekip,üç beş şak şakcı,üç beşte yağcıdır.[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Parolamız değişmez,İstikamet Batı,ya Allah,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Yaşasın kutlu demokrasi, haydi bismillah....[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Aynı nakarat,biçare insanlarda aynı heyacan,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Korku,dehşet macera ve kan,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Hayatın baharında telef oldu binlerce can.[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Kavganın gayesi halk adına,kimisi der, millet,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Ocaklar söndü,ruhlarda cinnet![/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Yılmadım,usanmadım,devam ettim yoluma,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Hak yolda kelepçeler takılmıştı koluma,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Şayet Allah inayet ederse kuluna,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Her şey zamanla girermiş yoluna.![/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Ne yani? Meydan zübüklere mi kalmalı?[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Müslüman kişi birazcık uyanık olmalı![/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Cephede düşmanla biz savaşırız,yatarız kefensiz,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Siyaset meydanına talip üç beş ne idüğü belirsiz![/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Lafa bak:[/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Müslüman siyasetle uğraşmaz![/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Ancak yapacağı beş vakit namaz![/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman] Koyun olursan,güden de bulunur,başını kesen de,[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Belki de en ağır hesap bu olacak günün birinde!.[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Kinim ne partilere,ne de onların amblemine,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Haydi tabip bey bul derdime bir çare..[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Derdim var Tabip Bey ne olur anla beni,[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Bir muayene ücreti için boşuna vaktim alma.[/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Nihayetinde hala bir mafya babasıyım;[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]-Kozları paylaşmayalım seninle işin sonunda.[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Acılar sarmış ruhumu unuttum gülmeyi,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Niçin içimde şakıyıp ötmez bülbüller?[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Çalılar sarmış dört yanımı, açmaz sümbüller,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Viran olmuş ülkemde artık baykuşlar tüner.[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Tilki aslan olmuş,yırtıcı kurt hükümdar,[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Ey iblisler... zülümle asla olunmaz payidar![/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Yıkılır elbet bir gün tahtınız, tıpkı Fıravun gibi,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Mazlumun sel olan gözyaşı katınca önüne sizi.[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Kinim ne vahşi arslandan ne de korkak tilkiden,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Bilmem bu maraza var mı bire reçeten?[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Yine bir hal oldu bana,acılarım hergün artıyor,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Bakın şu alem i islam a,gökten kurşun yağıyor.[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Tebessüm eden çehre yok,hep analar ağlıyor,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Yıkılan haneler değil, asıl benim yüreğim kanıyor.[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Hariçteki düşman aşikar durur, zaten belli,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Ya içimizde kök salmış mikroplara ne demeli ?[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Kan emerek beslenirler olmuşlar kelli felli,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Sökemiyorum bedenimden kökleri çok çetrefelli.[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Azgın nefislerine kul,Batıya uşak,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Aslını yitirdi bir tuhaf oldu yeni kuşak.[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Haramla beslenen bu soysuzlara derim,” yavşak.”.[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman].Ah... Mümkün olsa da bu asalakları bir kovsak...[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Üç beş sefilin yaldızlı sözüne nasıl da kandık?[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Gaflet yorganı üstümüzde hala uyanamadık.[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Talip oluyorlar her daim zillete,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Zulmediyorlar her fırsatta bu millete.[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Yüreğimin sancısı başlar ta en tepeden,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Dertlere gark olmuşum şu müflis sistemden...[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Ya aşarım bunca badireyi ,çıkarım düzlüğe,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]İsyanımla ölürümde teslim olmam sessizliğe!...[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Daima ah çekerim sesi duyulmayan çığlıklara,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Münkeratı görüp de ama misali bakanlara.[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Ey sukut eden alimler,hocalar,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Hiç mi okumadınız?[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]‘Haksızlık karşısında susan olurmuş dilsiz şeytan,’[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Dile gel konuş;[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Sen konuşursan şayet inayet eder alemleriYaratan.[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Konuş be adam...Ver kürsinin hakkını,yahut in aşağı![/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]İsterim ki, hiç değilse sizler olmayın zalimlerin uşağı![/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Ne kolay bir meslek; efendilere salla başını,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Helal olsun koçum, al maaşını.[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Alemi düzeltmek sana mı kaldı?Kıldır beşi,bitir işi[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Elinizde tutsak olmuş,bir rehber-i hakikat[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Dileğim Allah tan, sizlerde olsun sadakat[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]İftira mı ediyorum? Söyleyin varsa sözünüz,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Kalmadı mı yüce ecdadtan azıcık olsun özünüz?[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Masal değil okunan,ne de hikaye kitab- ı Kur an,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]“Benden hakkıyle korkun” diyor alemleri Yaratan![/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Söyleyin Allah aşkına taş mı kesildiniz?[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Lal mı oldu diliniz,niçin çıkmaz sesiniz?[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Şu hale bak,Kral anadan üryan gezer,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Ey millet bakınız, adam çıplak diyemezsin,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Bir avuç eşkiya zorla alır ekmeği elimizden,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Yutkunur derinden,lakin sesini yükseltemezsin.[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Marjinal bir gurup oturmuşlar en tepeye,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Cihadın en sevimlisi yapılırmış zalim yöneticiye![/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Maksadım gafilleri uyarıp,hak yola davetiye,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Benim asla düşmanlığım yoktur kendi devletime![/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Hakim olmuş, azınlık bir milletin zulmeti ülkeme,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Yakamızdan düşmez bir türlü kan emici kene.[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Kinim ne masum hocalara ne de sessiz alimlere,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Haydi Tabip Bey yaz derdime sen bir reçete.[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Tabip Bey....[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Fuhuş rezaletini sana anlatmaya dilim varmadı,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Namus tarumar olmuş hayadan eser kalmadı.[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Kadın eti en ucuz meta oldu bizim pazarda[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Sokaklar yetmiyor, zina icra edilir nice mezarda![/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Özgürlük oldu artık hayvanlar gibi çiftleşmek,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Çok eskiden imiş Allahın emri ile evlenmek.[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Yerle yeksan olmuş nice kudsi değerler,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Bir zamanlar dünyaya örnek imiş bu yerler.[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Şeytanın ordusunda en güçlü fırka,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Çıplak kadınlardan taarruz var ehli imana.[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Bu fitnenin adı, bizim alemde, “dişidir”[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Onlara karşı koymak Yusuf ların işidir![/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Hayat kadını, diyorlar bataklıkta yüzene,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Elbet bir kaç sözüm olacak çirkefdeki güzele.[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Onlar hayat kadını değil hayatın tam da içinde,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Asıl soysuz dizginleri tutar daima elinde!...[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Eti satılan o kadın benim anam, sana da bacı,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Aslında onlar her daim bu milletin baş tacı!...[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Sen hiç düşündün mü Hayat kadını ne demek?[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Alınan her nefes bin ölüme denk!...[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Hangi kadın ister düşsün bu sefil dereye?[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Hele sen bir tanık olsan bunlara yön verene.[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Oysa her şey aşikar,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Fuhuş patronu olmuş ülkenin vergi babası,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Boynunda takılı devlet üstün madalyasi!..[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Güya kanunlar toplumda zinayı meneder,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Oysa her zemin ve yol adeta olayı tetikler.[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Cidden devlet başvursaydı sağlam bir tebdire,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Herhalde bu kadar rağbet olmazdı günahı kebire.[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Nerede bu tezgahların mucidi kravatlı beyler?[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Keşke hayat kadını kadar namuslu olabilseler.!... [/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Ey hayatın içinde kaybolan ,hayat kadını,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]İlericilik ve özğürlük koymuşlar tuzağın adını,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Ah bir bilsen,bu yaldızlı sözlerde ne hilekarlık,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Hayatınız zindan,her yer zifiri karanlık.[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Kinim ne masum kadınlara ne de kızlara,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Haydi Tabip Bey sen bana bir çare ara.[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Çirkefe bulaşmadık yerimiz kalmadı,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Seyrederken bu çağdaş ve medeni vahşeti,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Hayret bu ne zillet ?[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Bir koca asır ge.ti hala çilemiz bitmedi...[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]İltimas,adam kayırmak,her şey caiz,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Kırk bin derdin sebebi kahrolası faiz,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Tozuna bulaşmadık fert mi kaldı?[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Korkarım kıyamet vakti iyice yaklaştı!..[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman].[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Yarab Senin adaletinden elbet sual olmaz,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Kitaplardan okudum mazlumun ahı yerde kalmaz.[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Tecelli etsin artık İlahı adalet,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Bitsin çilemiz, son bulsun nihayet.[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Daha sayacak çoktu,derdim ve sitemim[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Deşifre edecektim herşeyini kokuşmuş düzenin[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Nice mahrem şeylerde biliyorum nakletmek isterim,[/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Lakin alnımda nokta nokta terler, kısıldı sesim.[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]5. bölüm[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Sonra Tabip;[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]-Tamam kardeşim dedi,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Aldı beni tam karşısına,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Pür dikkat dinlemişti başını sallaya sallaya.[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]- Kardeşim;[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Belli olur yiğit adam savaş sırasında,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Gerçek dost tanınır ihtiyaç anında,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Nazik ve efendi kişi ancak öfke sırasında,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Mert adamsın aşikar,gayette yiğitsin,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Tanışalım hele bir yol sen nerelisin?[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Aslım; Doğulu fakat göçtüm nice diyarlara,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Anam diye sırtımı dayadım buz gibi duvarlara,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Takıldım sonra delice esen kader rüzgarına,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Merak ettim sizin memleket neresi acaba?[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Tabip gülümsedi,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Herkesin beldesi elbet şirindir insana,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Evliyalar diyarı derler eşi yok cihan da,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Bağrında yatar canların piri Mevlana.[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Anladım Tabip Bey sağlam yerdensin,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]O şehrin adı yeşil Konya,minareleri inlesin,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Hamd olsun bende nihayet buldum tabibimi,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Yoksa benim bu uzun hikayemi kim dinlesin?[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Hoş başladı sohbetimiz, sevdim hekimi,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Gözlerimin içine bakarak sıkıca tuttu elimi,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Kabza tutmuştu avuçlarım parmaklarım tetik,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]İçime akmaya başladı şefkat yüklü elektrik.[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Doğrusu garip bir reçete yazdı:[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Senden birşey soruluncaya kadar susman,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Hayırlıdır susturuluncaya kadar konuşmandan.[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Söz ilaca benzer, azından fayda gelir,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]İnsana aradığı şeye göre değer verilir.[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Küfretme karanlığa,bir mum yak gücün varsa,[/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Yaşadıklarını bir rüya say, zanna kapılma,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Bu yolda başın kopsa da sakın aldırma.[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Dileğin ne ise sabret,bir gün kavuşursun,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Hicranına ortağım sana mujdeler olsun.[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Anladım, sen benim ülkemin hayatını okursun ![/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Çekilen her elemin sonunda ferah gelir,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Sen bir mum yak,gör bak ne meşaleler yükselir.[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]En tatlı sular karanlık mağaradan doğar,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Senin bu derdin nice hastaları şifaya boğar!...[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Dünyada hiçbir küçük şer yoktur ki ,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]İçinde nice büyük hayırlar bulunmasın!...[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Düzen.... temeli çürük asla seni korkutmasın,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Başını dik tut seni kimse hasta sanmasın.[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Aydınlık olacak er geç bir gecenin sabahı,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Tünelin sonunda gözükür ümmetin felahı.[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Hasta değilsin, Allah sana hoş kederler vermiş,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Kulum bana böylece birazcık yalvarsın istemiş.[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Bu dertler Yaradanı anmak için vesile,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Satma derdini sakın,dünyayı verseler bile.[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Sığ vicdaanların derdi,ancak şahsi ve ailevi olur,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Engin vicdan sahipleri ise toplumun derdiyle kavrulur.[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Bundan böyle iyilerle bir ve beraber ol,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Sakın ha yeis çukurunda kalma,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Yeis,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Dibi görünmeyen iğrenç bataklık,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Ümit ise geniş bir yol, hem kuraklık.[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Nefis şeytanı yatar kuytu bir odaya,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Derdin biterse şayet hemen çıkar ortaya.[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Her illetin bir şifası vardır ama,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Sen bu dertle yaşa,bırak doktor arama!..[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Zira bazan derdin kendisi şifa olur!...[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Böylesi hastalık çok nadir bulunur.[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Sabırlı ol, acele yapılan her iş şeytandan,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Altı günde halk etmiş yeri göğü Yaratan.[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Sıkıntılara diren,kesme ümidini rahmetten,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Bu haline daim şükret,faydalan her nimetten.[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Sevdandan vaz geçme,sabret her ezaya,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Azimli ol,tevekkül et kader ve kazaya[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Tomurcuk derdi olmayan ağaç, ancak odun[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Dert değil,tazecik filiz senin maksudun![/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Kapılma gazap rüzgarına, yere savurur seni,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Ulaşmak istersen menzile,hemen terket nefsin[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Eli büyük olan değil, nasibi olan yer,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Elbette günahımıza keffaret bunca şer.[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Belki reçetem ağır oldu,ama yaraya neşter,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Elbet günahımıza keffaret olacak bunca şer![/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Kin tutma daima affetmek şiarın olsun,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Kov hasedi ruhundan,gönlüne nur dolsun[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Ama sana yapılanları sakın ha unutma…[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Reçeteyi muska yap,as boynuna,buruşturup atma…[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman] Hüseyin Gazi Şener 2004[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman] [/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman] [/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Edebiyat
Derdim var Tabip Bey
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…