Cevap: Dershane kuralları : ( lar için )
31- Hafta sonu ev çıkış izin günleri haricinde; gündüz veya gece, Ailenizin evine gitmeniz -zarurut gereği dahi olsa,- Dershane temsilcisine haber verilmeli ve izin alınmalıdır. Bu tip zaruretlerde çok seyrek olmalıdır.
32- Hizmet amaçlı dahi olsa, Şehir dışı çıkışlarımızı ve izinli olduğumuz hafta zaruret gereği bir gece fazladan kalmak icab ettiği durumlarda Dershane temsilcisine önceden haber verip, izin alınmalıdır.
33- Kendi Dershanenizde, haftada bir yapılacak olan Risale dersi haricinde; haftada en az 2 derse ( İmtihan döneminde 1 derse ) iştirak etmek mecburidir.
Dershanenizde yapılan derslere, imtihan dönemide olsa iştirak edilecektir.
34-Mutlaka iştirak edilmesi mecburi olan ders; Cumartesi günü dersidir.
Diğer günler için, seçilecek ders yeri, isteğe bağlıdır. Ancak gidilecek ders yeri, istişare ile belirlenip müşterek gidilmesi daha münasiptir.
Bir derse giderken, 2 veya daha fazla kişi olarak gitmek, Ağabeyler tarafından tavsiye edilmektedir.
35- Kandil ve mübarek gecelerde, Merkezi Dershanesinde ki ders programına mutlaka iştirak edilecektir.
36- 2 aydabir, günübirlik veya 1 gece yatılı kalarak, Şehirlerarası cemaatî bir ziyaret yapılmasında büyük hizmet ve faide vardır.
37- Nur Dershanesinde kalan talebenin; kılık, kıyafeti, saçı, başı, düzgün olmalı. Ev içerisinde de en azından enseye bağlanmış tülbent takılarak, tesettürlü olarak durulmalıdır.
Dışarıda mümkün mertebe, manto veya pardüse kullanılmalı. Canlı ve dikkat çekici renkler tercih edilmemelidir. Masum ve mazbut bir görüntüyü tercih ederek, Takva üzere amel etmeye dikkat edilmelidir.
38- Sabah uykudan kalkıp, duşunuzu yaptıktan sonra, yatak kıyafetlerinizi üzerinizden çıkarıp, ev içerisinde düzgün bir eşorfman veya dış kıyafet giyerek durulmalıdır.
39- Talebeler, beştebirlik dinlenme ve meşru dairede geçirecekleri eğlence zamanlarını; günahların, sefahatin ve zehirli bal hükmündeki dünyanın aldatıcı ve cazibedar güzelliklerinin bol olduğu ve bulunduğu mekan ve muhitlere; - özenti, merak ve ibret almak vesilesiyle dahi - gitmeyerek , nezih, temiz ve müsbet yerlerde geçirmelidirler.
Nur talabesi bir veya kardeşimiz, bir akraba, arkadaş veya tanıdığımız, gördüğü zaman:
" Böyle bir yerde bir Nur talebesi nasıl bulunur, nasıl dolaşır, O' nun burada işi ne? " diyerek şaşkınlıkla ve hayretle karşılamayacağı yerlere gitmeli ve yadırganacak durum ve davranış içerisinde olmamalıdırlar.
40- Dindar veya Nur talebesi olsun, Okuldan, sınıftan tanıştığınız veya akrabanız olsun, erkeklerle birlikte; aileniz yanınızda olmadan dolaşmamalısınız.
Çünkü bu durum görenler tarafından, yanlış yorumlanıp, su-i zanna sebebiyet vererek; İman, Kur'an ve Risale-i nur davamıza, hizmetimize, cemaatimize, dershanemize büyük zarar verir.
" Üzerine nikah düşen, bir kadın ile erkeğin yanındaki üçüncü kişi: ŞEYTANDIR. " hükmünü hiçbir zaman hafızanızdan çıkarmamalısınız.
Erkek ve 'ın, her ikisinin Nur Talebesi olması, onları bu hükümden muaf kılmaz.
Aileler arasında resmen ilan edilmiş bir nişan ve Dini nikah yoksa; , Erkek arkadaşlığı ve beraberliği ciddi niyetlede olsa, her iki taraf dini hükümleri biliyorda olsa, Risale-i nur talebelerinin böyle bir ilişki içerisinde olması; Ahirzaman'da İslami hükümleri ihya, Sünnet-i seniye'ye ittiba, dinimizin ahlak ve fazilet esaslarını yeniden inşa, takva ve amel-i salih dairsinde yaşamayı tesis etmekle vazifeli olan Risale-i nur mesleğine hiçbir şekilde uygun düşmez.
ALLAH korusun ve ıslah etsin, Şeytanın ve nefsin aldatması ile; zaaf-ı imandan gelen, gaflet ve irade zayıflığı neticesinde böyle bir ilişki içerisinde olan veya giren talebenin, Nur Dershanesinde kalması kesinlikle uygun değildir. Bu duruma düşen arkadaş, Dershaneye ciddi zararlar verip, lekedar eder.
Dersanede kalan diğer talebeler üzerinde kötü örnek oluşturup, hizmetlerine fütur getirir. Hizmetteki uhuvvet, ihlas ve sadakata mani olur. Zihinlerdeki safiyet, masumiyet ve odaklanmayı bozarak, kalb, ruh ve akılda müşevveşiyete yol açar. Dershane talebelerinin " MARİFETULLAH " ilminde ve dünyevi Kariyer hedeflerinde kemal ve terakkilerine zarar verir. Dershanede ki Nuraniyet kaybolur.
Böyle bir ilişki, Talebede nefsanî ve şehevi duyguları uyarıp; Hizmetteki şevk, heyecan, gayret, hamiyet feragat ve fedakarlık hislerini tahrib eder.
" Bir Dava İnsanı" için, Üniversite bitene kadar ki talebelik hayatı; İman'a, Kur'an'a, İslam'a bütün zerratı, duyguları, latifeleri ile bağlandığı, Risale-i Nur'a müştak ve Bediüzzaman'a Asistan olduğu dönem olmalıdır.