Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Makale - Menkıbe ve Denemeler
Derviş ve kadın imtihan(m)ı
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="asmi" data-source="post: 160820" data-attributes="member: 9833"><p><strong><span style="color: red"><span style="font-family: 'Tahoma'">[ATTACH]935[/ATTACH]</span></span></strong></p><p> </p><p> </p><p> </p><p><strong><span style="color: red"><span style="font-family: 'Tahoma'">Derviş ve kadın imtihan(m)ı</span></span></strong></p><p> </p><p> </p><p><em><span style="color: purple"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 12px">İki seyyah derviş bir şehirden diğerine gidiyorlarmış. Derken yollarının üstüne taşkın bir dere çıkmış. tam suyu geçecekler, az ötede korkudan tir tir titreyen, yapayalnız ve gencecik bir kadın görmüşler. Dervişlerden biri hemen kadının yardımına koşmuş. Onu sırtına almış, suyu öylece aşmış. Sonra da kadını derenin öte yakasında yere bırakıp iyi günler dilemiş. Böylece yola revan olmuşlar…</span></span></span></em></p><p> </p><p><em><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="color: purple">derviş ve kadınAncak yolun kalan kısmında öteki dervişin ağzını bıçak açmamış. Suratından düşen bin parça… Somurttukça somurtuyor. Bir kaç saat böyle surat astıktan sonra suskunluğunu bozup şöyle demiş:</span></span></span></em></p><p> </p><p><em><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="color: purple">” Ne demeye o kadına yardım ettin? Bir de üstelik ona dokundun. Seni ayartabilirdi! Baştan çıkartabilirdi. Erkekle kadın böyle temas etsin, olacak iş mi! Ayıp yahu… Olmaz, bize yakışmaz!”</span></span></span></em></p><p> </p><p><em><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="color: purple">Kadını sırtında taşıyan seyyah sabırla gülümsemiş:</span></span></span></em></p><p><em><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="color: purple">” İyi de dostum, ben o genç kadını derenin karşısına geçirip orada bıraktım; sen ne demeye hala taşırsın?“</span></span></span></em></p><p> </p><p><em><span style="color: purple"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: indigo"><strong>Yoldaki canlardan kimi de böyledir; kendi korkularını, önyargılarını başkalarına yansıtır ve onlarda gördüğünü sanır. İşte asıl yük budur. Zihinlerini zanlarla doldurur, sonra da bunca ağırlığın altında eziliverirler.</strong></span></span></span></span></em></p><p><span style="color: purple"><em><strong><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="color: purple">Yolda durmakla kalmayıp yol almak isteyene düşen; önce kendi zihnindeki kir ve pastan arınmak olsa gerek...</span></span></span></strong></em></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="asmi, post: 160820, member: 9833"] [B][COLOR=red][FONT=Tahoma][ATTACH]935[/ATTACH][/FONT][/COLOR][/B] [B][COLOR=red][FONT=Tahoma][/FONT][/COLOR][/B] [B][COLOR=red][FONT=Tahoma][/FONT][/COLOR][/B] [B][COLOR=red][FONT=Tahoma][/FONT][/COLOR][/B] [B][COLOR=red][FONT=Tahoma]Derviş ve kadın imtihan(m)ı[/FONT][/COLOR][/B] [I][COLOR=purple][FONT=Tahoma][SIZE=3]İki seyyah derviş bir şehirden diğerine gidiyorlarmış. Derken yollarının üstüne taşkın bir dere çıkmış. tam suyu geçecekler, az ötede korkudan tir tir titreyen, yapayalnız ve gencecik bir kadın görmüşler. Dervişlerden biri hemen kadının yardımına koşmuş. Onu sırtına almış, suyu öylece aşmış. Sonra da kadını derenin öte yakasında yere bırakıp iyi günler dilemiş. Böylece yola revan olmuşlar…[/SIZE][/FONT][/COLOR][/I] [I][SIZE=3][FONT=Tahoma][COLOR=purple]derviş ve kadınAncak yolun kalan kısmında öteki dervişin ağzını bıçak açmamış. Suratından düşen bin parça… Somurttukça somurtuyor. Bir kaç saat böyle surat astıktan sonra suskunluğunu bozup şöyle demiş:[/COLOR][/FONT][/SIZE][/I] [I][SIZE=3][FONT=Tahoma][COLOR=purple]” Ne demeye o kadına yardım ettin? Bir de üstelik ona dokundun. Seni ayartabilirdi! Baştan çıkartabilirdi. Erkekle kadın böyle temas etsin, olacak iş mi! Ayıp yahu… Olmaz, bize yakışmaz!”[/COLOR][/FONT][/SIZE][/I] [I][SIZE=3][FONT=Tahoma][COLOR=purple]Kadını sırtında taşıyan seyyah sabırla gülümsemiş:[/COLOR][/FONT][/SIZE][/I] [I][SIZE=3][FONT=Tahoma][COLOR=purple]” İyi de dostum, ben o genç kadını derenin karşısına geçirip orada bıraktım; sen ne demeye hala taşırsın?“[/COLOR][/FONT][/SIZE][/I] [I][COLOR=purple][FONT=Tahoma][SIZE=3][COLOR=indigo][B]Yoldaki canlardan kimi de böyledir; kendi korkularını, önyargılarını başkalarına yansıtır ve onlarda gördüğünü sanır. İşte asıl yük budur. Zihinlerini zanlarla doldurur, sonra da bunca ağırlığın altında eziliverirler.[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][/COLOR][/I] [COLOR=purple][I][B][SIZE=3][FONT=Tahoma][COLOR=purple]Yolda durmakla kalmayıp yol almak isteyene düşen; önce kendi zihnindeki kir ve pastan arınmak olsa gerek...[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B][/I][/COLOR] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Makale - Menkıbe ve Denemeler
Derviş ve kadın imtihan(m)ı
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…