Devlet, Hz. Eyüp sabrı gösteren babaya ve ailesine sahip çıktı

HaberRss

Haber Robotu
21hzeyyup.jpg
Erzurum’da 12 çocuğunu genetik siroz hastalığından kaybeden, kızı ve oğlu da siroz hastası olan Necmettin-Hasbike Bozkurt çiftine devlet yardım elini uzattı.Zaman’ın 5 Ağustosta, ‘12 çocuğunu kaybeden babanın Hz. Eyüp sabrı’ başlığıyla yaptığı haber üzerine Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Tekman Kaymakamlığı, Bozkurt ailesine yardım eli uzattı. Bozkurt çiftinin art arda doğan 12 çocuğu genetik siroz nedeniyle vefat etmişti. Çiftin yaşayan 6 çocuğundan 15 yaşındaki Mehmet, karaciğer nakli ile hayata tutunmuş, aynı hastalıktan mustarip 12 yaşındaki Derya ise nakil için sıra bekliyordu. Toprak damlı, ilkel şartlardaki bir ortamda yaşayan Mehmet Bozkurt’un 3 aylık nekahet dönemini hijyenik ortamda geçirmesi gerekiyordu. Bozkurt ailesini ziyaret eden Tekman Kaymakamı Ahmet Adanur, evin tadilatını üstlendi. Toprak damlı evin çatısını kaymakamlık olarak yaptırma kararı alan Adanur, aileye çeşitli yardımlarda bulunacaklarını da ifade etti. Erzurum Valiliği Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü de Körsu’ya 2 kişilik sosyal hizmet uzmanı gönderdi. Uzmanların evde yaptığı inceleme ve aile bireyleriyle görüşmelerinin ardından Bozkurt ailesine sosyo-ekonomik yardım kararı aldı. Derya’nın organ naklinin öncelikli olması için Sağlık Bakanlığı’na resmi yazı ile müracaatta bulunuldu. Hastalığı nedeniyle ilköğretim 6. sınıftan itibaren eğitimine ara veren Derya’nın eğitim ve bütün sağlık giderleri Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nce üstlenildi. Derya’ya ayrıca aylık 500 lira maaş bağlandı. Kaymakamlık ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün yardımları karşısında duygulanan Necmettin Bozkurt, “Hiç kimsenin bize yardım elini uzatacağına inanmıyordum. Devletimizin, kaymakam beyimizin bize yardım elini uzatması çok sevindirdi. Allah, devletimize ve milletimize zeval vermesin. Kızımın ve oğlumun iyileşmeleri için devletimizin çabalarını görünce gözyaşlarıma hakim olamadım.” diye konuştu.

Devami...