Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Bediüzzaman Said Nursi ve Risale-i Nur Cemaati
Bediüzzaman Said Nursi
Bediüzzaman'dan Nasihatler
"Dikkat Ediniz" İnsanda En Tehlikeli Damar...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Huseyni" data-source="post: 96029" data-attributes="member: 27"><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: indigo"><strong><u><span style="color: darkred">Beşinci Desise-i Şeytaniye</span></u> </strong></span></span></span></p><p></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: indigo"><strong>Ehl-i dalâletin tarafgirleri, enâniyetten istifade edip</strong> kardeşlerimi benden çekmek istiyorlar. <strong><u>Hakikaten, insanda en tehlikeli damar enâniyettir.</u> Ve en zayıf damarı da odur.</strong> Onu okşamakla çok fena şeyleri yaptırabilirler. </span></span></span></p><p></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: indigo"><strong><u>Ey kardeşlerim!</u></strong> <strong><span style="color: red">Dikkat</span><span style="color: red"> ediniz,</span></strong> <strong>sizi enâniyette vurmasınlar,</strong> <strong>onunla sizi avlamasınlar.</strong> <strong><span style="color: red">Hem biliniz ki</span><span style="color: red">,</span></strong> <strong>şu asırda ehl-i dalâlet ene'ye binmiş, dalâlet vadilerinde koşuyor.</strong> <strong><span style="color: darkred">Ehl-i hak, bilmecburiye, eneyi terk etmekle hakka hizmet edebilir.</span></strong> Enenin istimalinde </span><span style="color: indigo"><strong>haklı dahi olsa</strong><strong>,</strong></span><span style="color: indigo"> madem ki ötekilere benzer ve onlar da onları kendileri gibi nefisperest zannederler, <strong>hakkın hizmetine karşı bir haksızlıktır.</strong> Bununla beraber, etrafına toplandığımız <strong>hizmet-i Kur'âniye, ene'yi kabul etmiyor,</strong> nahnü istiyor. <strong><span style="color: darkred">"Ben demeyiniz, biz deyiniz"</span></strong> diyor. </span></span></span></p><p></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: indigo">Elbette kanaatiniz gelmiş ki, <strong>bu fakir kardeşiniz ene ile meydana çıkmamış.</strong> <strong>Sizi enesine hâdim yapmıyor.</strong> Belki enesiz bir hâdim-i Kur'ânî olarak kendini size göstermiş. <strong>Ve kendini beğenmemeyi ve enesine taraftar olmamayı meslek ittihaz etmiş.</strong> Bununla beraber, katî delillerle size ispat etmiştir ki, meydan-ı istifadeye <strong>vaz edilen eserler mîrî malıdır, yani Kur'ân-ı Hakîmin tereşşuhâtıdır.</strong> Hiç kimse enesiyle onlara temellük edemez. </span></span></span></p><p></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: indigo">Haydi, <strong>farz-ı muhâl olarak, ben enemle o eserlere sahip çıkıyorum;</strong> benim bir kardeşimin dediği gibi, <strong>madem bu Kur'ânî hakikat kapısı açıldı,</strong> benim noksaniyetime ve ehemmiyetsizliğime bakılmayarak, <strong>ehl-i ilim ve kemal arkamda bulunmaktan çekinmemeli ve istiğnâ etmemelidirler.</strong> </span></span></span></p><p></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: indigo"><strong>Selef-i SÂlihînin ve muhakkıkîn-i ulemanın âsarları,</strong> çendan her derde kâfi ve vâfi bir hazine-i azîmedir; <strong>fakat bazı zaman olur ki, bir anahtar bir hazineden ziyade ehemmiyetli olur.</strong> <span style="color: darkred"><strong>Çünkü hazine kapalıdır.</strong></span> Fakat bir anahtar çok hazineleri açabilir. </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: indigo"><strong>Zannederim ki, o enâniyet-i ilmiyeyi fazla taşıyan zatlar da anladılar ki, neşrolunan <span style="color: red"><u>Sözler,</u></span> hakaik-i Kur'âniyenin birer anahtarı ve o hakaiki inkâr etmeye çalışanların başlarına inen birer elmas kılıçtır.</strong> </span></span></span></p><p></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: indigo">O ehl-i fazl ve kemal ve kuvvetli <strong>enâniyet-i ilmiyeyi taşıyan</strong> zatlar bilsinler ki, <strong>bana değil, Kur'ân-ı Hakîme talebe ve şakirt oluyorlar; <span style="color: red"><u>ben de onların bir ders arkadaşıyım.</u></span></strong> Haydi, farz-ı muhâl olarak, <strong>ben üstadlık dâvâ etsem,</strong> madem şimdi ehl-i imanın tabakatını, avamdan havassa kadar, maruz kaldıkları <strong>evham ve şübehattan kurtarmak çaresini bulduk;</strong> <strong>o ulema ya daha kolay bir çaresini bulsunlar veyahut bu çareyi iltizam edip ders versinler, taraftar olsunlar.</strong> Ulemâü's-sû' hakkında <strong>bir tehdid-i azîm var;</strong> <strong><em><u><span style="color: darkred">bu zamanda ehl-i ilim ziyade dikkat etmeli.</span></u></em></strong></span></span></span></p><p> </p><p> </p><p><u><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: indigo"><strong>29. Mektup s.412</strong></span></span></span></u></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Huseyni, post: 96029, member: 27"] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=indigo][B][U][COLOR=darkred]Beşinci Desise-i Şeytaniye[/COLOR][/U] [/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=indigo][B]Ehl-i dalâletin tarafgirleri, enâniyetten istifade edip[/B] kardeşlerimi benden çekmek istiyorlar. [B][U]Hakikaten, insanda en tehlikeli damar enâniyettir.[/U] Ve en zayıf damarı da odur.[/B] Onu okşamakla çok fena şeyleri yaptırabilirler. [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=indigo][B][U]Ey kardeşlerim![/U][/B] [B][COLOR=red]Dikkat[/COLOR][COLOR=red] ediniz,[/COLOR][/B] [B]sizi enâniyette vurmasınlar,[/B] [B]onunla sizi avlamasınlar.[/B] [B][COLOR=red]Hem biliniz ki[/COLOR][COLOR=red],[/COLOR][/B] [B]şu asırda ehl-i dalâlet ene'ye binmiş, dalâlet vadilerinde koşuyor.[/B] [B][COLOR=darkred]Ehl-i hak, bilmecburiye, eneyi terk etmekle hakka hizmet edebilir.[/COLOR][/B] Enenin istimalinde [/COLOR][COLOR=indigo][B]haklı dahi olsa[/B][B],[/B][/COLOR][COLOR=indigo] madem ki ötekilere benzer ve onlar da onları kendileri gibi nefisperest zannederler, [B]hakkın hizmetine karşı bir haksızlıktır.[/B] Bununla beraber, etrafına toplandığımız [B]hizmet-i Kur'âniye, ene'yi kabul etmiyor,[/B] nahnü istiyor. [B][COLOR=darkred]"Ben demeyiniz, biz deyiniz"[/COLOR][/B] diyor. [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=indigo]Elbette kanaatiniz gelmiş ki, [B]bu fakir kardeşiniz ene ile meydana çıkmamış.[/B] [B]Sizi enesine hâdim yapmıyor.[/B] Belki enesiz bir hâdim-i Kur'ânî olarak kendini size göstermiş. [B]Ve kendini beğenmemeyi ve enesine taraftar olmamayı meslek ittihaz etmiş.[/B] Bununla beraber, katî delillerle size ispat etmiştir ki, meydan-ı istifadeye [B]vaz edilen eserler mîrî malıdır, yani Kur'ân-ı Hakîmin tereşşuhâtıdır.[/B] Hiç kimse enesiyle onlara temellük edemez. [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=indigo]Haydi, [B]farz-ı muhâl olarak, ben enemle o eserlere sahip çıkıyorum;[/B] benim bir kardeşimin dediği gibi, [B]madem bu Kur'ânî hakikat kapısı açıldı,[/B] benim noksaniyetime ve ehemmiyetsizliğime bakılmayarak, [B]ehl-i ilim ve kemal arkamda bulunmaktan çekinmemeli ve istiğnâ etmemelidirler.[/B] [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=indigo][B]Selef-i SÂlihînin ve muhakkıkîn-i ulemanın âsarları,[/B] çendan her derde kâfi ve vâfi bir hazine-i azîmedir; [B]fakat bazı zaman olur ki, bir anahtar bir hazineden ziyade ehemmiyetli olur.[/B] [COLOR=darkred][B]Çünkü hazine kapalıdır.[/B][/COLOR] Fakat bir anahtar çok hazineleri açabilir. [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=indigo][B]Zannederim ki, o enâniyet-i ilmiyeyi fazla taşıyan zatlar da anladılar ki, neşrolunan [COLOR=red][U]Sözler,[/U][/COLOR] hakaik-i Kur'âniyenin birer anahtarı ve o hakaiki inkâr etmeye çalışanların başlarına inen birer elmas kılıçtır.[/B] [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=indigo]O ehl-i fazl ve kemal ve kuvvetli [B]enâniyet-i ilmiyeyi taşıyan[/B] zatlar bilsinler ki, [B]bana değil, Kur'ân-ı Hakîme talebe ve şakirt oluyorlar; [COLOR=red][U]ben de onların bir ders arkadaşıyım.[/U][/COLOR][/B] Haydi, farz-ı muhâl olarak, [B]ben üstadlık dâvâ etsem,[/B] madem şimdi ehl-i imanın tabakatını, avamdan havassa kadar, maruz kaldıkları [B]evham ve şübehattan kurtarmak çaresini bulduk;[/B] [B]o ulema ya daha kolay bir çaresini bulsunlar veyahut bu çareyi iltizam edip ders versinler, taraftar olsunlar.[/B] Ulemâü's-sû' hakkında [B]bir tehdid-i azîm var;[/B] [B][I][U][COLOR=darkred]bu zamanda ehl-i ilim ziyade dikkat etmeli.[/COLOR][/U][/I][/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [B][I][U][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=#8b0000][/COLOR][/SIZE][/FONT][/U][/I][/B] [B][I][U][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=#8b0000][/COLOR][/SIZE][/FONT][/U][/I][/B] [U][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=indigo][B]29. Mektup s.412[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][/U] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Bediüzzaman Said Nursi ve Risale-i Nur Cemaati
Bediüzzaman Said Nursi
Bediüzzaman'dan Nasihatler
"Dikkat Ediniz" İnsanda En Tehlikeli Damar...
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…