Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Genel ve Güncel Haberler
Dini CHP'li Serter'den Öğreniyorlar
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="TaLHa" data-source="post: 8375" data-attributes="member: 1"><p>Yorum :</p><p></p><p>Konu : Bekr-i Mustafa</p><p>Yazar : Malatyalı Abdullah</p><p></p><p>Padişah içkiyi yasaklar. Amma bekri mustafa istanbuldadır birtürlü şarabı bırakamaz.Derken birgün şarab içerken yakalanır padişahın karşısına getirilir.Padişahda bekri mustafanın konuşmalarına bakarak onun asılmasına müsade etmez. Anadolunun bir köyüne sürgün gönderilir.Köylüler bunun kıyafetine baktığında istanbuldan geldiği belli oluyor ve aralarında şu konuşmalar geçiyordu. Galiba padişah bizleri teftiş için birini göndermiş diyorlardı.Ve bunun gerçek bir alim olduğuna köylü hemen uydurdukları zanna inanmaya başlamışlardı ve böylece bu alimlik sıfatıda hemen çabucak yayılmıştı.Derken bekri mustafa köylülerden şarab ister amma köylüler hemen, bu bizleri deniyor. bakalım bizler şarab içiyormuyuz derler.Derken bir cenazeleri olur hemen bekri mustafayı çağırırlar. ey bekri mustafa buyurun bu cenaze namazını siz kıldırın diyerekten. bekri mustafya teklifde bulunurlar. Bekri mustafa ise . ben alim felan değilim desede köylüleri birtürlü inandıramaz.Derken kabristanlkda naçar kalanh bekri mustafa bunu kabul eder amma ne kabul eder. hemen derki kefenin başını çözün. köylü hemen kefenin baş tarafını çözereler ve bekri mustafa meyyite birşeyler söyler ve hemen bunu gömün der ve arkasında tamam namaz felan bitmiştir der ve köylüleri dağıtır.Derken gencin bir tanesi bekri mustafaya şunu söyler; sen geldiğinden berri ben biliyorumki sen alim felan değilsin. ama ben karışmıyordum. şimdi ise merak ettiğim bir şeyi sormak isitiyorum. der ve sen o cenazenin kulağına ne söyledin acaba der?Bekri mustafada ; o cenazeye şöyle dedim. Şimdi sen oraya gittinmi onlar sorarlar o dünyada ne var ne yok diyerekten? Sende lafı uzatma. Dersinki bekri mustafa imam olmuş onlar bu dünyanın ne olduğunu anlarlar. Şimdik uzun lafın kıssası olsun. Nur sertel İslama alakalı din işleri konuşuyormuş. Chp, müslümanlaık ve din adına deniz baykal konuşuyormuş. V.s Artık sizler türkiyenin ne halde olduğunu anlayın.Vesselam</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="TaLHa, post: 8375, member: 1"] Yorum : Konu : Bekr-i Mustafa Yazar : Malatyalı Abdullah Padişah içkiyi yasaklar. Amma bekri mustafa istanbuldadır birtürlü şarabı bırakamaz.Derken birgün şarab içerken yakalanır padişahın karşısına getirilir.Padişahda bekri mustafanın konuşmalarına bakarak onun asılmasına müsade etmez. Anadolunun bir köyüne sürgün gönderilir.Köylüler bunun kıyafetine baktığında istanbuldan geldiği belli oluyor ve aralarında şu konuşmalar geçiyordu. Galiba padişah bizleri teftiş için birini göndermiş diyorlardı.Ve bunun gerçek bir alim olduğuna köylü hemen uydurdukları zanna inanmaya başlamışlardı ve böylece bu alimlik sıfatıda hemen çabucak yayılmıştı.Derken bekri mustafa köylülerden şarab ister amma köylüler hemen, bu bizleri deniyor. bakalım bizler şarab içiyormuyuz derler.Derken bir cenazeleri olur hemen bekri mustafayı çağırırlar. ey bekri mustafa buyurun bu cenaze namazını siz kıldırın diyerekten. bekri mustafya teklifde bulunurlar. Bekri mustafa ise . ben alim felan değilim desede köylüleri birtürlü inandıramaz.Derken kabristanlkda naçar kalanh bekri mustafa bunu kabul eder amma ne kabul eder. hemen derki kefenin başını çözün. köylü hemen kefenin baş tarafını çözereler ve bekri mustafa meyyite birşeyler söyler ve hemen bunu gömün der ve arkasında tamam namaz felan bitmiştir der ve köylüleri dağıtır.Derken gencin bir tanesi bekri mustafaya şunu söyler; sen geldiğinden berri ben biliyorumki sen alim felan değilsin. ama ben karışmıyordum. şimdi ise merak ettiğim bir şeyi sormak isitiyorum. der ve sen o cenazenin kulağına ne söyledin acaba der?Bekri mustafada ; o cenazeye şöyle dedim. Şimdi sen oraya gittinmi onlar sorarlar o dünyada ne var ne yok diyerekten? Sende lafı uzatma. Dersinki bekri mustafa imam olmuş onlar bu dünyanın ne olduğunu anlarlar. Şimdik uzun lafın kıssası olsun. Nur sertel İslama alakalı din işleri konuşuyormuş. Chp, müslümanlaık ve din adına deniz baykal konuşuyormuş. V.s Artık sizler türkiyenin ne halde olduğunu anlayın.Vesselam [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Genel ve Güncel Haberler
Dini CHP'li Serter'den Öğreniyorlar
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…