Diyet dostu, tümör düşmanı bitki...

NuruAhsen

Sonsuz Temâþâ
57062.jpg



Az olan yağ miktarıyla kalp ve damarların da dostu.

Doç. Dr. Kudret Gezer, mantarın insan vücudu için çok önemli bir besin kaynağı olduğunu belirterek, mantarda bulunan bileşiklerin ‘Sarcoma- 180’ adı verilen tümörlerin gelişmesini yüzde 80 oranında durdurmaya yardımcı olduğunu söyledi. Yrd. Doç. Dr. Gezer, protein miktarı yüksek, şeker ve yağ miktarı oldukça düşük olan mantarın, diyet için de ideal bir besin olduğunu kaydeden Yrd. Doç. Dr. Gezer, şunları söyledi:

ŞEKER VE BÖBREĞE İYİ GELİYOR

“Mantar, yağ ve karbonhidrat miktarı düşük olduğu için kalp ve damar hastalıklarında tavsiye edilebilir. 100 gram mantarda bulunan protein oranı aynı miktardaki sütteki protein ile eş değerdir.”

Aynı zamanda sakinleştirici özelliği bulunan mantarın içeriğindeki folik asitin kansızlığa iyi geldiğini vurgulayan Yrd. Doç. Dr. Gezer, “Şeker hastalarının, böbrek ve karaciğer rahatsızlığı olanların mantarı tüketmelerinde yarar var. Alacağınız mantar, taze görünümlü, sıkı dokulu, temiz, tombul olmalıdır. Parlak rengini ve canlılığını yitirmemelidir
 

mihrimah

Well-known member
Hmmm bilmiyordum abla..
Allah razı olsun..
Çokta severim mantarı sana gelince artık içine biraz tuz ekeler közde pişirir sunarsın artık;) Küçük bir not : tuzu döktükten sonra içinde oluşan su çok lezzetlidir.
Türkiyede yetişen mantarlarda oluşuyor da Sizin oralardakini bilemem:)
 

mihrimah

Well-known member
fark yok nurum, ama tek fark sen yaparsin bizde yeriz oda lezzet farki olur insAllah nede olsa senin elin degmis olur :)

İnanmıyorum :) güzeldii...:)
Elbetteki yaparım inş. gidelim bizim memlete büyük kazanalrda bulgur kaynatınca bol közü oluyor bilmem bilirmisin, işte o közde hem mantar yaparız, hem mısır közleriz hemde patates:)
hayal gibi ama ben ümitvarım...İnş.
 
Üst