Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Tasavvuf
Nakşıbendi ve Nakşıbendilik
Sufinin Dünyası
Dost Olmazlar
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="ABDULLAH4" data-source="post: 462668" data-attributes="member: 1004566"><p> <table style='width: 100%'><tr><td>Size Dost Olmazlar<br /> <br /> <br /> <br /> </td></tr><tr><td><br /> <table style='width: 100%'><tr><td><br /> <table style='width: 100%'><tr><td>Cenâb-ı Hak buyuruyor:<br /> <br /> <strong>“Size yemin ediyorlar ki kendilerinden râzı olasınız. Siz onlardan râzı olsanız bile Allah, fâsık topluluktan râzı olmaz.” </strong>(Tevbe, 96)<br /> </td></tr><tr><td></td></tr><tr><td>Rasûlullah (sav) buyurdular:<br /> <br /> <em>“Onlarla (münafıklarla) oturmayın ve konuşmayın!” </em>(Süyûtî, ed-Dürru’l-mensûr, IV, 266)<br /> </td></tr><tr><td><br /> <br /> </td></tr><tr><td>Muhammed Bâkır (ra) demiştir ki: “Babam Zeynelâbidîn (ra) bana tavsiyede bulunup şunları söyledi: “Şu beş sınıf insanla dostluk kurma, komşuluk etme ve onlarla yola çıkma:<br /> <br /> 1. Fâsıkla dostluk kurma. Çünkü seni bir lokma ekmeğe ve hatta daha basitine satar. Ben “Babacığım! “Daha basiti nedir ki?” diye sorunca: “Bir lokma ekmeğe tamah eder, sonra da onu elde edemez.” dedi.<br /> <br /> 2. Cimriyle dost olma. Çünkü en çok ihtiyacın olan şeyi bile senden esirger.<br /> 3. Yalancıyla dost olma. Çünkü o serap gibidir. Sana, yakın olanı uzak, uzak olanı da yakın gösterir.<br /> 4.Ahmakla dost olma. Çünkü sana fayda vereyim derken zarar verir. Nitekim “Akıllı düşman, ahmak dosttan daha hayırlıdır.” diye bir söz vardır.<br /> <br /> 5. Akrabasıyla ilişkisini kesen (sıla-i rahmi terk eden) kimseyle de dost olma. Çünkü ben böyle insanların Allah Teâlâ’nın Kitabı Kur’ân-ı Kerim’in üç yerinde lânetlendiklerini gördüm.”<br /> </td></tr><tr><td><br /> <br /> </td></tr><tr><td><strong><em>Her Güne Bir Esma-ül Hüsna</em></strong><strong><em> (Allah’ın En Güzel İsimleri)</em></strong><br /> <strong>el-Bâkî: </strong>Ebedî olan, varlığının sonu olmayan demektir.<br /> </td></tr><tr><td></td></tr><tr><td><strong><em>Kısa Günün Kârı</em></strong><br /> Mesnevi’de denilir ki:<br /> Ahmak kişinin özrü, suçundan beterdir<br /> Cahilin özrü, ilmin zehri gibidir.<br /> </td></tr></table></td></tr></table></td></tr></table></blockquote><p></p>
[QUOTE="ABDULLAH4, post: 462668, member: 1004566"] [TABLE="width: 606, align: center"] [TR] [TD="bgcolor: #FFFFFF, align: left"]Size Dost Olmazlar [/TD] [/TR] [TR] [TD="colspan: 2"] [TABLE="width: 606"] [TR] [TD="width: 580, bgcolor: #FFFFFF, align: left"] [TABLE="width: 570, align: center"] [TR] [TD]Cenâb-ı Hak buyuruyor: [B]“Size yemin ediyorlar ki kendilerinden râzı olasınız. Siz onlardan râzı olsanız bile Allah, fâsık topluluktan râzı olmaz.” [/B](Tevbe, 96) [/TD] [/TR] [TR] [TD="align: center"][/TD] [/TR] [TR] [TD]Rasûlullah (sav) buyurdular: [I]“Onlarla (münafıklarla) oturmayın ve konuşmayın!” [/I](Süyûtî, ed-Dürru’l-mensûr, IV, 266) [/TD] [/TR] [TR] [TD="align: center"] [/TD] [/TR] [TR] [TD]Muhammed Bâkır (ra) demiştir ki: “Babam Zeynelâbidîn (ra) bana tavsiyede bulunup şunları söyledi: “Şu beş sınıf insanla dostluk kurma, komşuluk etme ve onlarla yola çıkma: 1. Fâsıkla dostluk kurma. Çünkü seni bir lokma ekmeğe ve hatta daha basitine satar. Ben “Babacığım! “Daha basiti nedir ki?” diye sorunca: “Bir lokma ekmeğe tamah eder, sonra da onu elde edemez.” dedi. 2. Cimriyle dost olma. Çünkü en çok ihtiyacın olan şeyi bile senden esirger. 3. Yalancıyla dost olma. Çünkü o serap gibidir. Sana, yakın olanı uzak, uzak olanı da yakın gösterir. 4.Ahmakla dost olma. Çünkü sana fayda vereyim derken zarar verir. Nitekim “Akıllı düşman, ahmak dosttan daha hayırlıdır.” diye bir söz vardır. 5. Akrabasıyla ilişkisini kesen (sıla-i rahmi terk eden) kimseyle de dost olma. Çünkü ben böyle insanların Allah Teâlâ’nın Kitabı Kur’ân-ı Kerim’in üç yerinde lânetlendiklerini gördüm.” [/TD] [/TR] [TR] [TD="align: center"] [/TD] [/TR] [TR] [TD][B][I]Her Güne Bir Esma-ül Hüsna[/I][/B][B][I] (Allah’ın En Güzel İsimleri)[/I][/B] [B]el-Bâkî: [/B]Ebedî olan, varlığının sonu olmayan demektir. [/TD] [/TR] [TR] [TD="align: center"][/TD] [/TR] [TR] [TD][B][I]Kısa Günün Kârı[/I][/B] Mesnevi’de denilir ki: Ahmak kişinin özrü, suçundan beterdir Cahilin özrü, ilmin zehri gibidir. [/TD] [/TR] [/TABLE] [/TD] [/TR] [/TABLE] [/TD] [/TR] [/TABLE] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Tasavvuf
Nakşıbendi ve Nakşıbendilik
Sufinin Dünyası
Dost Olmazlar
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…