Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
İslamiyet
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi
Dua etti Beddua Değil
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Huseyni" data-source="post: 456203" data-attributes="member: 27"><p><span style="font-family: 'calibri'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'calibri'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'calibri'"><span style="font-size: 12px">Şimdi güzel kardeşim sadece şu kısım üzerine bi yorumda bulunmak istiyorum.</span></span></p><p><span style="font-family: 'calibri'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'calibri'"><span style="font-size: 12px">hocaefendinin beddua edip etmemesi beni çok ilgilendiren bir durum değil. yalnız bu tür mazeretler uydurulmasına da kayıtsız kalamıyorum. sadece bir kısa bir alıntı yaptığım şu kısım attığınız başlığa muhalif bir kere.. yahu beddua etmişse etmiştir, ruhsat kullanmıştır, kendine vebal almıştır bunu sorgulayacak değiliz, beni aşar da ve bunu sorgulamanın bana bir getirisi de olmaz. ama bu kadar açık görünen bir söze beddua değil demek aklım almıyor, cidden izah edebilcekseniz buyrun. dua mıdır beddua mı ? eğer bu dua ise bize bedduayı öğretir misiniz ? hocaefendinin beddua edip etmediğinden ziyade, bu başlığınıza göre dua ve bedduanın nasıl ayırdedildiğini öğrenmek istiyorum.</span></span></p><p><span style="font-family: 'calibri'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'calibri'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'calibri'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'calibri'"><span style="font-size: 12px">modern hukukun her kanunu, kurana, sünnete uyuyor mu ? bu söze göre modern hukukun islama uymayan kısımlarını, bu meseleyle bağımsız olarak başka birileri eleştirse, muhalefet etse bu duaya dahil midir merak ediyorum. hadi kurana ve sünneti sahihaya aykırılığına diyeceğimiz yok. orda dediğim gibi hocaefendi kendi inisiyatifini kullanıp beddua etmiş olabilir ancak, bu kısımdan sanki modern hukuk birebir islamla örtüşüyormuş ki ona muhalefet neticesinde bedduaya maruz kalınmış gibi anlıyorum..yanılıyor muyum ?</span></span></p><p><span style="font-family: 'calibri'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'calibri'"><span style="font-size: 12px">bir de bu beddua meselesinde üstadında beddua ettiği yönünde savunmalar yapıyor. bu savunmaları yapanlar hangi durumda üstad bu sözleri söylemiş iyi baksınlar ve kendi durumları ile kıyasa vursunlar. hiç alakası varmı bu durumlarla. bakın ben bir örnek vereyim size üstaddan bunu da yazın inşaallah, bunu da neşredin..</span></span></p><p><span style="font-family: 'calibri'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'calibri'"><span style="font-size: 12px">[TAVSIYE]<strong>Hattâ bir mahkemede yanlış muhbirlerin ve casusların evhamlarıyla bizi, yetmiş kişiyi mahkûm etmek için su-i fehmiyle, dikkatsizliğiyle Risale-i Nur’un bazı kısımlarına yanlış mânâ vererek seksen yanlışla beni mahkûm etmeye çalıştığı halde,</strong> mahkemelerde ispat edildiği gibi, en ziyade hücuma mâruz bir kardeşiniz, mahpus iken pencereden o müdde-i umumînin üç yaşındaki çocuğunu gördü, sordu. Dediler: <strong>“Bu müdde-i umumînin kızıdır.” O mâsumun hâtırı için o müddeîye beddua etmedi. Belki onun verdiği zahmetler, o Risale-i Nur’un, o mu’cize-i mâneviyenin intişarına, ilânına bir vesile olduğu için rahmetlere inkılâp etti.</strong>[/TAVSIYE]</span></span></p><p><span style="font-family: 'calibri'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'calibri'"><span style="font-size: 12px">selam ve dua ile..</span></span></p><p><span style="font-family: 'calibri'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Huseyni, post: 456203, member: 27"] [FONT=calibri][SIZE=3] Şimdi güzel kardeşim sadece şu kısım üzerine bi yorumda bulunmak istiyorum. hocaefendinin beddua edip etmemesi beni çok ilgilendiren bir durum değil. yalnız bu tür mazeretler uydurulmasına da kayıtsız kalamıyorum. sadece bir kısa bir alıntı yaptığım şu kısım attığınız başlığa muhalif bir kere.. yahu beddua etmişse etmiştir, ruhsat kullanmıştır, kendine vebal almıştır bunu sorgulayacak değiliz, beni aşar da ve bunu sorgulamanın bana bir getirisi de olmaz. ama bu kadar açık görünen bir söze beddua değil demek aklım almıyor, cidden izah edebilcekseniz buyrun. dua mıdır beddua mı ? eğer bu dua ise bize bedduayı öğretir misiniz ? hocaefendinin beddua edip etmediğinden ziyade, bu başlığınıza göre dua ve bedduanın nasıl ayırdedildiğini öğrenmek istiyorum. modern hukukun her kanunu, kurana, sünnete uyuyor mu ? bu söze göre modern hukukun islama uymayan kısımlarını, bu meseleyle bağımsız olarak başka birileri eleştirse, muhalefet etse bu duaya dahil midir merak ediyorum. hadi kurana ve sünneti sahihaya aykırılığına diyeceğimiz yok. orda dediğim gibi hocaefendi kendi inisiyatifini kullanıp beddua etmiş olabilir ancak, bu kısımdan sanki modern hukuk birebir islamla örtüşüyormuş ki ona muhalefet neticesinde bedduaya maruz kalınmış gibi anlıyorum..yanılıyor muyum ? bir de bu beddua meselesinde üstadında beddua ettiği yönünde savunmalar yapıyor. bu savunmaları yapanlar hangi durumda üstad bu sözleri söylemiş iyi baksınlar ve kendi durumları ile kıyasa vursunlar. hiç alakası varmı bu durumlarla. bakın ben bir örnek vereyim size üstaddan bunu da yazın inşaallah, bunu da neşredin.. [TAVSIYE][B]Hattâ bir mahkemede yanlış muhbirlerin ve casusların evhamlarıyla bizi, yetmiş kişiyi mahkûm etmek için su-i fehmiyle, dikkatsizliğiyle Risale-i Nur’un bazı kısımlarına yanlış mânâ vererek seksen yanlışla beni mahkûm etmeye çalıştığı halde,[/B] mahkemelerde ispat edildiği gibi, en ziyade hücuma mâruz bir kardeşiniz, mahpus iken pencereden o müdde-i umumînin üç yaşındaki çocuğunu gördü, sordu. Dediler: [B]“Bu müdde-i umumînin kızıdır.” O mâsumun hâtırı için o müddeîye beddua etmedi. Belki onun verdiği zahmetler, o Risale-i Nur’un, o mu’cize-i mâneviyenin intişarına, ilânına bir vesile olduğu için rahmetlere inkılâp etti.[/B][/TAVSIYE] selam ve dua ile.. [/SIZE][/FONT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
İslamiyet
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi
Dua etti Beddua Değil
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…