Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
İslamiyet
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi
Din Kültür ve Ahlak
Dua Keyfiyeti
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="ARİF" data-source="post: 18565" data-attributes="member: 536"><p><span style="font-family: 'Garamond'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: red"><strong><em>Duanın Keyfiyeti</em></strong></span></span></span></p><p><span style="color: #e5e5ff"><span style="font-family: 'Garamond'"><span style="color: red"><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Garamond'"><span style="font-family: 'Wingdings'">n</span></span><span style="font-family: 'Garamond'">Fadâle İbnu Ubeyd (radıyallâhu anh) anlatıyor: "Resûlullah </span><span style="font-family: 'Garamond'">(aleyhissalâtu vesselâm) dua eden bir adamın, dua </span><span style="font-family: 'Garamond'">sırasında Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm)'e salat ve </span><span style="font-family: 'Garamond'">selam okumadığını görmüştü. Hemen: "Bu kimse acele </span><span style="font-family: 'Garamond'">etti" buyurdu. Sonra adamı çağırıp: "Biriniz dua ederken, </span><span style="font-family: 'Garamond'">Allahu Teâlâ'ya hamd u senâ ederek başlasın, sonra Hz. </span><span style="font-family: 'Garamond'">Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm)'e salât okusun, sonra </span><span style="font-family: 'Garamond'">da dilediğini istesin" buyurdu." </span></span></span></span></span></p><p><span style="color: #e5e5ff"><span style="font-family: 'Garamond'"><span style="color: red"><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Garamond'"><span style="font-family: 'Wingdings'">n</span></span><span style="font-family: 'Garamond'">* Hz. Ömer (radıyallâhu anh) anlatıyor: "Resûlullah </span><span style="font-family: 'Garamond'">(aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Dua sema ile arz </span><span style="font-family: 'Garamond'">arasında durur. Bana salat okunmadıkça, Allah'a </span><span style="font-family: 'Garamond'">yükselmez. (Beni hayvanına binen yolcunun maşrabası </span><span style="font-family: 'Garamond'">yerine tutmayın. Bana, duanızın başında, ortasında ve </span><span style="font-family: 'Garamond'">sonunda salât okuyun.)" </span></span></span></span></span></p><p><span style="color: #e5e5ff"><span style="font-family: 'Garamond'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: red"><span style="font-family: 'Garamond'"><span style="font-family: 'Wingdings'">n</span></span><span style="font-family: 'Garamond'">Hz. İbnu. Mes'ud (radıyallâhu anh) anlatıyor: "Resûlullah </span><span style="font-family: 'Garamond'">(aleyhissalâtu vesselâm), Hz. Ebû Bekir, Hz. Ömer </span><span style="font-family: 'Garamond'">(radıyallâhu anhümâ) beraber otururlarken ben namaz </span><span style="font-family: 'Garamond'">kılıyordum. (Namazı bitirip) oturunca, Allah'a sena ile </span><span style="font-family: 'Garamond'">zikretmeye başladım ve arkasından Resûlullah </span><span style="font-family: 'Garamond'">(aleyhissalâtu vesselâm)'a salât okuyarak devam ettim. </span><span style="font-family: 'Garamond'">Sanra kendim. için duada bulundum. (Bu tarzımı </span><span style="font-family: 'Garamond'">beğenmiş olacak ki) Hz. Peygaınber (aleyhissalâtu </span><span style="font-family: 'Garamond'">vesselâm); "İşte!.İstediğin veriliyor. İşte! İstediğin </span></span><span style="font-family: 'Garamond'"><span style="color: red">veriliyor'' dedi."</span> </span></span></span></span></p><p> <span style="color: #e5e5ff"><span style="font-family: 'Garamond'"></span></span></p><p> <span style="color: #e5e5ff"><span style="font-family: 'Garamond'"></span></span></p><p> <span style="color: #e5e5ff"><span style="font-family: 'Garamond'"></span></span></p><p> <span style="color: #e5e5ff"><span style="font-family: 'Garamond'"></span></span></p><p> <span style="color: #e5e5ff"><span style="font-family: 'Garamond'"></span></span></p><p> <span style="color: #e5e5ff"><span style="font-family: 'Garamond'"></span></span></p><p> <span style="color: #e5e5ff"><span style="font-family: 'Garamond'"></span></span></p><p><span style="color: #e5e5ff"><span style="font-family: 'Garamond'"></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ARİF, post: 18565, member: 536"] [FONT=Garamond][SIZE=4][COLOR=red][B][I]Duanın Keyfiyeti[/I][/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [COLOR=#e5e5ff][FONT=Garamond][COLOR=red][SIZE=4][FONT=Garamond][FONT=Wingdings]n[/FONT][/FONT][FONT=Garamond]Fadâle İbnu Ubeyd (radıyallâhu anh) anlatıyor: "Resûlullah [/FONT][FONT=Garamond](aleyhissalâtu vesselâm) dua eden bir adamın, dua [/FONT][FONT=Garamond]sırasında Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm)'e salat ve [/FONT][FONT=Garamond]selam okumadığını görmüştü. Hemen: "Bu kimse acele [/FONT][FONT=Garamond]etti" buyurdu. Sonra adamı çağırıp: "Biriniz dua ederken, [/FONT][FONT=Garamond]Allahu Teâlâ'ya hamd u senâ ederek başlasın, sonra Hz. [/FONT][FONT=Garamond]Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm)'e salât okusun, sonra [/FONT][FONT=Garamond]da dilediğini istesin" buyurdu." [/FONT][/SIZE][/COLOR] [COLOR=red][SIZE=4][FONT=Garamond][FONT=Wingdings]n[/FONT][/FONT][FONT=Garamond]* Hz. Ömer (radıyallâhu anh) anlatıyor: "Resûlullah [/FONT][FONT=Garamond](aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Dua sema ile arz [/FONT][FONT=Garamond]arasında durur. Bana salat okunmadıkça, Allah'a [/FONT][FONT=Garamond]yükselmez. (Beni hayvanına binen yolcunun maşrabası [/FONT][FONT=Garamond]yerine tutmayın. Bana, duanızın başında, ortasında ve [/FONT][FONT=Garamond]sonunda salât okuyun.)" [/FONT][/SIZE][/COLOR] [SIZE=4][COLOR=red][FONT=Garamond][FONT=Wingdings]n[/FONT][/FONT][FONT=Garamond]Hz. İbnu. Mes'ud (radıyallâhu anh) anlatıyor: "Resûlullah [/FONT][FONT=Garamond](aleyhissalâtu vesselâm), Hz. Ebû Bekir, Hz. Ömer [/FONT][FONT=Garamond](radıyallâhu anhümâ) beraber otururlarken ben namaz [/FONT][FONT=Garamond]kılıyordum. (Namazı bitirip) oturunca, Allah'a sena ile [/FONT][FONT=Garamond]zikretmeye başladım ve arkasından Resûlullah [/FONT][FONT=Garamond](aleyhissalâtu vesselâm)'a salât okuyarak devam ettim. [/FONT][FONT=Garamond]Sanra kendim. için duada bulundum. (Bu tarzımı [/FONT][FONT=Garamond]beğenmiş olacak ki) Hz. Peygaınber (aleyhissalâtu [/FONT][FONT=Garamond]vesselâm); "İşte!.İstediğin veriliyor. İşte! İstediğin [/FONT][/COLOR][FONT=Garamond][COLOR=red]veriliyor'' dedi."[/COLOR] [/FONT][/SIZE] [/FONT][/COLOR] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
İslamiyet
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi
Din Kültür ve Ahlak
Dua Keyfiyeti
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…