Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Mizah ve Eğlence
Serbest Kürsü
Duanın sırrı
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="durmuþ göktekin" data-source="post: 343120" data-attributes="member: 1022596"><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000000">DUANIN SIRRI</span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000000"> Giyim kuşamından fakir olduğu anlaşılan bir kadın, bakkal dükkânına girdi. Kocasının hasta olup çalışamadığını, çoluk çocuğunun aç kaldığını söyledi. Bakkaldan yiyecek bir şeyler istedi. Bakkal, kadını tersledi bir şey veremem dedi. Kadın, param olduğunda borcumu öderim dedi. Bakkal, seni tanımıyorum, üstelik müşterim de değilsin dedi. Kadının dükkândan çıkmasını istedi. Sırada bekleyen bir müşteri, kadının borcuna ben kefilim. Ver istediklerini dedi. İsteksiz bir şekilde kadına; bir listen var mı? diye sordu. Kadın; evet var efendim dedi. Listeni terazinin kefesine koy. Listenin ağırlığınca, ihtiyaçlarını vereceğim dedi. </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000000"> </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000000">Kadın çantasından çıkardığı bir kâğıdı terazinin kefesine mahcup tavırlarla bıraktı. Bakkal terazinin diğer kefesine kadının istediklerini koydu. Terazinin kefesi doldu –taştı, yerlere döküldü. Kâğıt bulunan kefe bir türlü yerinden oynamıyordu. Bakkal gözlerine inanamadı. Yere dökülenleri topladı, bir çuvala doldurdu kadına verdi. </span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000000"> Bakkal, terazinin kefesinden kâğıdı aldı, baktı. Liste değil, kâğıtta bir dua; “Allah’ım neye ihtiyacım olduğunu sen biliyorsun. Kendimi sana teslim ettim” yazıyordu. Bu durum karşısında bakkal taş kesildi. Sözün bittiği noktada kaldı. Kadın, teşekkür etti. Müşteri bakkala, yüz lira verdi. Bakkal teraziye baktı. Terazi sağlamdı. Düşündü…. “Duanın ağırlığını koyan Allah’tır” dedi o da Hakka teslim oldu.</span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000000"> X X X</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000000"> Şık giyimli yaşlı bir adam; son model arabasıyla deniz kenarına geldi. Yeni aldığı olta takımlarıyla balık tutmak istedi. Balık tutmaktan öte keyifli bir zaman geçirmek istemişti. Denize attığı oltalar hep boş çıktı. Canı sıkılmaya başladı. Biraz sonra yanına üstü başı yırtık genç bir adam geldi. Oltaları eski, paslı, kamışı kırık döküktü. Ama her attığı oltayla kocaman balıklar yakalıyordu. Yaşlı adam hayretle ona bakmaya başladı. “Benim malzemelerim seninkinden yeni olduğu halde ben bir tane balık tutamadım. Senin oltaların eski, paslı, kamışın kırık yine de her attığında kocaman balık yakalıyorsun. Nasıl tutuyorsun, bunun sırrı ne bana da öğretir misin?” dedi. Genç adam oltalarını toplarken; </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000000">“Bu işin sırrı; balık tutmam için evdeki çocuklarımın Allah’a dua etmesidir, efendim. “Günlerdir boğazlarından, ekmekten başka bir şey geçmiyordu” diye cevap verdi.</span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000000"> X X X</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000000"> Adamın gözleri görmüyordu. Gitmediği doktor, çalmadığı kapı kalmadı. Bir gün kendisine; dertsiz tasasız bir adam bul onun gömleğini gözlerine sür gözlerin açılır dediler. Adam, günlerce dertsiz, tasasız adam aradı bulamadı. Bir köyde rastladığı ihtiyar adam, gözleri görmeyen adama; falan dağda bir çoban var. Onun derdi tasası yok. Git onu bul. Gömleğine gözlerini sür gözlerin açılır dedi. Adam gitti. Dağda çobanı buldu. Derdini çobana anlattı. Gömleğini ver de gözlerime sürüyüm, ben de senin gibi şu dünyayı bir seyredeyim dedi. Çoban bir müddet bekledikten sonra; gömleğim yok ki diye cevap verdi. Sen de bana dua et de benim de bir gömleğim olsun! Dedi.</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000000"> 01. 06. 2012</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000000">Durmuş Göktekin</span></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="durmuþ göktekin, post: 343120, member: 1022596"] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=#000000]DUANIN SIRRI[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=#000000] [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=#000000] Giyim kuşamından fakir olduğu anlaşılan bir kadın, bakkal dükkânına girdi. Kocasının hasta olup çalışamadığını, çoluk çocuğunun aç kaldığını söyledi. Bakkaldan yiyecek bir şeyler istedi. Bakkal, kadını tersledi bir şey veremem dedi. Kadın, param olduğunda borcumu öderim dedi. Bakkal, seni tanımıyorum, üstelik müşterim de değilsin dedi. Kadının dükkândan çıkmasını istedi. Sırada bekleyen bir müşteri, kadının borcuna ben kefilim. Ver istediklerini dedi. İsteksiz bir şekilde kadına; bir listen var mı? diye sordu. Kadın; evet var efendim dedi. Listeni terazinin kefesine koy. Listenin ağırlığınca, ihtiyaçlarını vereceğim dedi. [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Calibri][SIZE=3][COLOR=#000000] [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=#000000]Kadın çantasından çıkardığı bir kâğıdı terazinin kefesine mahcup tavırlarla bıraktı. Bakkal terazinin diğer kefesine kadının istediklerini koydu. Terazinin kefesi doldu –taştı, yerlere döküldü. Kâğıt bulunan kefe bir türlü yerinden oynamıyordu. Bakkal gözlerine inanamadı. Yere dökülenleri topladı, bir çuvala doldurdu kadına verdi. [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=#000000] [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=#000000] Bakkal, terazinin kefesinden kâğıdı aldı, baktı. Liste değil, kâğıtta bir dua; “Allah’ım neye ihtiyacım olduğunu sen biliyorsun. Kendimi sana teslim ettim” yazıyordu. Bu durum karşısında bakkal taş kesildi. Sözün bittiği noktada kaldı. Kadın, teşekkür etti. Müşteri bakkala, yüz lira verdi. Bakkal teraziye baktı. Terazi sağlamdı. Düşündü…. “Duanın ağırlığını koyan Allah’tır” dedi o da Hakka teslim oldu.[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=#000000] [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=#000000] X X X[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=#000000] Şık giyimli yaşlı bir adam; son model arabasıyla deniz kenarına geldi. Yeni aldığı olta takımlarıyla balık tutmak istedi. Balık tutmaktan öte keyifli bir zaman geçirmek istemişti. Denize attığı oltalar hep boş çıktı. Canı sıkılmaya başladı. Biraz sonra yanına üstü başı yırtık genç bir adam geldi. Oltaları eski, paslı, kamışı kırık döküktü. Ama her attığı oltayla kocaman balıklar yakalıyordu. Yaşlı adam hayretle ona bakmaya başladı. “Benim malzemelerim seninkinden yeni olduğu halde ben bir tane balık tutamadım. Senin oltaların eski, paslı, kamışın kırık yine de her attığında kocaman balık yakalıyorsun. Nasıl tutuyorsun, bunun sırrı ne bana da öğretir misin?” dedi. Genç adam oltalarını toplarken; [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=#000000]“Bu işin sırrı; balık tutmam için evdeki çocuklarımın Allah’a dua etmesidir, efendim. “Günlerdir boğazlarından, ekmekten başka bir şey geçmiyordu” diye cevap verdi.[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=#000000] [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=#000000] X X X[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=#000000] Adamın gözleri görmüyordu. Gitmediği doktor, çalmadığı kapı kalmadı. Bir gün kendisine; dertsiz tasasız bir adam bul onun gömleğini gözlerine sür gözlerin açılır dediler. Adam, günlerce dertsiz, tasasız adam aradı bulamadı. Bir köyde rastladığı ihtiyar adam, gözleri görmeyen adama; falan dağda bir çoban var. Onun derdi tasası yok. Git onu bul. Gömleğine gözlerini sür gözlerin açılır dedi. Adam gitti. Dağda çobanı buldu. Derdini çobana anlattı. Gömleğini ver de gözlerime sürüyüm, ben de senin gibi şu dünyayı bir seyredeyim dedi. Çoban bir müddet bekledikten sonra; gömleğim yok ki diye cevap verdi. Sen de bana dua et de benim de bir gömleğim olsun! Dedi.[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=#000000] 01. 06. 2012[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=#000000]Durmuş Göktekin[/COLOR][/SIZE][/FONT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Mizah ve Eğlence
Serbest Kürsü
Duanın sırrı
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…