Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Mizah ve Eğlence
Serbest Kürsü
Dünden bugüne neler değişti sizde
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Abidin1" data-source="post: 239656" data-attributes="member: 11964"><p>Selamın Aleyküm;</p><p></p><p>Bence de bunlar çok doğru tespitler..</p><p></p><p></p><p></p><p>Kesinlikle doğru..</p><p></p><p>Bunun sebebi ise Kapitalist-Batı kültürünün o bölgeleri kapsaması 100 yıl kadar zaman aldı. II. Dünya savaşında çok fazla yıprandılar.. Soğuk savaş onları geciktirdi.. Zaten II. Dünya savaşı nedeniyle Kuzey Afrika ve Orta doğu dan çıkmak zorunda kalmışlardı. Soğuk savaşın 3. biny ıl başında bitmiş olmasını belkide kendilerinde bir işaret olarak algıladılar..</p><p></p><p>Kimileri diyor; Libya da Mısır da Tunus da olanlar geçti gitti. Son bulur bundan sonra. <strong>Hayır ! bu doğru değil.. Irak da dahil Bu ancak başlangıcın sonu olabilir. Esas dalga daha gelmedi.</strong></p><p></p><p>İslam toplumunun durumu şuna benziyor. Bir insan düşünün Okyanus ta sırt üstü dibe batıyor. Işığa yüzmek yerine kendi kendiyle kavga etmekte. Kendi ile o kadar çekişiyor ki aslında dibe gittiğini görmüyor. Belki ancak sırtı okyanus tabanına vurursa kendine gelir. Ben ne yaptım der kendine. Hatta belki geriye kalanlarla birlikte Allah (c.c.)'ın izniyle ışığa doğru yüzmeye başlar yeniden ?</p><p></p><p>Soğuk savaş sonrası Günümüzde Kapitalist-Batı Dünyası (Değiller ama ben onları birde, küçük Ye'cüc Me'cüc e benzetirim. Berlin Duvarıda sembolleriydi sanki. neyse.) tamamen serbest kalmış durumda. Bütün İslam dünyasını eline almaya başlamış gibi gözüküyor. Bu çok üzücü bir durum. Kaddafinin gidişine mi sevinsem yoksa 2 kıta-coğrafya için gelecek tehlikeye mi üzülsem bazen şaşırıyorum. İkisi de bir birinden beter.. Üzülüyorum çünkü Endülüsün ve Rumelinin yaşadıklarını aynı tefrikaları tükenişleri yaşıyor-yaşayacak gibi gözüküyor koskoca bir coğrafya.. :030: Allah tüm kardeşlerimizin yardımcısı olsun.. <u>Fitneden, Ridde</u> den korusun İnşaallah. Amin..</p><p></p><p>Daha diyecek çok şey var ama insan durmak istiyor bir yerde.. :030: Saygılar...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Abidin1, post: 239656, member: 11964"] Selamın Aleyküm; Bence de bunlar çok doğru tespitler.. Kesinlikle doğru.. Bunun sebebi ise Kapitalist-Batı kültürünün o bölgeleri kapsaması 100 yıl kadar zaman aldı. II. Dünya savaşında çok fazla yıprandılar.. Soğuk savaş onları geciktirdi.. Zaten II. Dünya savaşı nedeniyle Kuzey Afrika ve Orta doğu dan çıkmak zorunda kalmışlardı. Soğuk savaşın 3. biny ıl başında bitmiş olmasını belkide kendilerinde bir işaret olarak algıladılar.. Kimileri diyor; Libya da Mısır da Tunus da olanlar geçti gitti. Son bulur bundan sonra. [B]Hayır ! bu doğru değil.. Irak da dahil Bu ancak başlangıcın sonu olabilir. Esas dalga daha gelmedi.[/B] İslam toplumunun durumu şuna benziyor. Bir insan düşünün Okyanus ta sırt üstü dibe batıyor. Işığa yüzmek yerine kendi kendiyle kavga etmekte. Kendi ile o kadar çekişiyor ki aslında dibe gittiğini görmüyor. Belki ancak sırtı okyanus tabanına vurursa kendine gelir. Ben ne yaptım der kendine. Hatta belki geriye kalanlarla birlikte Allah (c.c.)'ın izniyle ışığa doğru yüzmeye başlar yeniden ? Soğuk savaş sonrası Günümüzde Kapitalist-Batı Dünyası (Değiller ama ben onları birde, küçük Ye'cüc Me'cüc e benzetirim. Berlin Duvarıda sembolleriydi sanki. neyse.) tamamen serbest kalmış durumda. Bütün İslam dünyasını eline almaya başlamış gibi gözüküyor. Bu çok üzücü bir durum. Kaddafinin gidişine mi sevinsem yoksa 2 kıta-coğrafya için gelecek tehlikeye mi üzülsem bazen şaşırıyorum. İkisi de bir birinden beter.. Üzülüyorum çünkü Endülüsün ve Rumelinin yaşadıklarını aynı tefrikaları tükenişleri yaşıyor-yaşayacak gibi gözüküyor koskoca bir coğrafya.. :030: Allah tüm kardeşlerimizin yardımcısı olsun.. [U]Fitneden, Ridde[/U] den korusun İnşaallah. Amin.. Daha diyecek çok şey var ama insan durmak istiyor bir yerde.. :030: Saygılar... [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Mizah ve Eğlence
Serbest Kürsü
Dünden bugüne neler değişti sizde
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…