Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Makale - Menkıbe ve Denemeler
DÜNYADA ÖLÜMDEN BAŞKASI YALAN
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="tuncerr" data-source="post: 50233" data-attributes="member: 99"><p>-- --- -- -- </p><p> <span style="color: #620000"><span style="font-size: 10px"> <strong>DÜNYADA ÖLÜMDEN BAŞKASI YALAN </strong></span></span></p><p> <span style="color: #620000"><span style="font-size: 10px"><strong>"Hiçbir yiğidin kaza ve kader okuna karşı kalkanı yoktur." Hazreti Ali (r.a.) </strong></span></span></p><p><span style="color: #620000"><span style="font-size: 10px"><strong></strong></span></span></p><p><span style="color: #620000"><span style="font-size: 10px"><strong>Kayseri-Kuşadası seferinde Konya yakınlarında akaryakıt tankeriyle çarpışan yolcu otobüsünün alevler içinde </strong></span></span></p><p><span style="color: #620000"><span style="font-size: 10px"><strong>cayır cayır yandıktan sonra geride kalan korkunç görüntüsü hafızalardan kolay kolay silinecek gibi grğil. </strong></span></span></p><p><span style="color: #620000"><span style="font-size: 10px"><strong></strong></span></span></p><p><span style="color: #620000"><span style="font-size: 10px"><strong>O korkunç kazada otobüsteki 48 kişiyle birlikte Türk milletinin yüreği alev alev yanmıştı ama yanmayanlar da </strong></span></span></p><p><span style="color: #620000"><span style="font-size: 10px"><strong>vardı! Otobüsün metal kısımları bile yanıp kavrulurken "Dünyada ölümden başkası yalan" yazılı bir kağıt </strong></span></span></p><p><span style="color: #620000"><span style="font-size: 10px"><strong>parçasının yanmaması tam bir ibret-i âlemdi. </strong></span></span></p><p><span style="color: #620000"><span style="font-size: 10px"><strong></strong></span></span></p><p><span style="color: #620000"><span style="font-size: 10px"><strong>Erciyes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Şencan Komşusu adlı genç bir kız da, </strong></span></span></p><p><span style="color: #620000"><span style="font-size: 10px"><strong>o alev topu otobüste yanmaktan kurtulmuştu Fakat?! </strong></span></span></p><p><span style="color: #620000"><span style="font-size: 10px"><strong></strong></span></span></p><p><span style="color: #620000"><span style="font-size: 10px"><strong>Şencan Komşucu, Kayseri eşradından Faruk Çarşıbaşı adlı Hayırseverden burs alıyordu. Şencan, Cumhuriyet </strong></span></span></p><p><span style="color: #620000"><span style="font-size: 10px"><strong>Bayramı tatilini de fırsat bilip memleketine gitmek için otobüsten yerini ayırttı. Bursunu almak için kazanın olduğu </strong></span></span></p><p><span style="color: #620000"><span style="font-size: 10px"><strong>gecenin akşamı arkadaşlarıyla birlikte Faruk Çarşıbaşı'nın kapısını çaldı. </strong></span></span></p><p><span style="color: #620000"><span style="font-size: 10px"><strong></strong></span></span></p><p><span style="color: #620000"><span style="font-size: 10px"><strong>Şencan'a, resmi bazı aksaklıklardan olduğu ifade edilip resmi daireler kapalı olduğu için "Burs işini pazartesi </strong></span></span></p><p><span style="color: #620000"><span style="font-size: 10px"><strong>halledelim " denildi. Şencan, ailesine iki gün daha geç gideceği için üzülmesine rağmen "geç olsun da güç olmasın" </strong></span></span></p><p><span style="color: #620000"><span style="font-size: 10px"><strong>düşüncesiyle pazartesi görüşmek üzere vedalaşıp otobüs rezervasyonunu da iptal ettirdi. </strong></span></span></p><p><span style="color: #620000"><span style="font-size: 10px"><strong></strong></span></span></p><p><span style="color: #620000"><span style="font-size: 10px"><strong>Ve Şencan, kaderin garip tecellisi olarak otobüse binmekten kılpayı kurtuldu. </strong></span></span></p><p><span style="color: #620000"><span style="font-size: 10px"><strong></strong></span></span></p><p><span style="color: #620000"><span style="font-size: 10px"><strong>Pazartesi günü Faruk Bey'e sabahın erken saatlerinde gelen Şencan, Siz benim hayatımı kurtardınız. Bana cuma akşamı bursumu verseydiniz o alev yanan otobüsün içinde ben de yanacaktım. O resmi problem çıkmasaydı </strong></span></span></p><p><span style="color: #620000"><span style="font-size: 10px"><strong>bursumla biletimi alarak memleketime gidecektim. Bursumu alamayınca o otobüse de binmedim. Dolayısı ile </strong></span></span></p><p><span style="color: #620000"><span style="font-size: 10px"><strong>yanmaktan ve ölmekten kurtuldum." der. Daha sonra da, Faruk Bey'e teşekkürlerini ifade edip memleketine gider. </strong></span></span></p><p><span style="color: #620000"><span style="font-size: 10px"><strong></strong></span></span></p><p><span style="color: #620000"><span style="font-size: 10px"><strong>Alev otobüse binmekten son anda vazgeçip hayatı kurtulan Şencan, memleketinden döndükten sonra okula </strong></span></span></p><p><span style="color: #620000"><span style="font-size: 10px"><strong>gitmek için otobüs durağına geldiğinde otobüsün hareket ettiğini görür. Aceleyle otobüsün ön kapısına yetişir </strong></span></span></p><p><span style="color: #620000"><span style="font-size: 10px"><strong>ama otobüs hareket halindedir. Otobüs ana caddeye çıkmak için durunca Şencan da otobüsün kendisi için </strong></span></span></p><p><span style="color: #620000"><span style="font-size: 10px"><strong>durduğunu zannederek tekrar kapıya koşar. Kapının açılacağını bekleyen Şencan ayağını kapıya uzattığı anda </strong></span></span></p><p><span style="color: #620000"><span style="font-size: 10px"><strong>Şencan'ı farketmeyen otobüs şöförü hareket edince bir anda aracın tekerlekleri altında kalarak ezilir. </strong></span></span></p><p><span style="color: #620000"><span style="font-size: 10px"><strong></strong></span></span></p><p><span style="color: #620000"><span style="font-size: 10px"><strong>Feci bir şekilde yaralanan Şencan, alelacele Tıp Fakültesi Hastane'sine kaldırılır, fakat bütün müdahalelere </strong></span></span></p><p><span style="color: #620000"><span style="font-size: 10px"><strong>rağmen kurtulamaz. </strong></span></span></p><p><span style="color: #620000"><span style="font-size: 10px"><strong></strong></span></span></p><p><span style="color: #620000"><span style="font-size: 10px"><strong>Evet, ecel Şencan'ı yanan otobüste değil de başka otobüste yakalamıştır.</strong></span></span></p><p><span style="color: #620000"><span style="font-size: 10px"><strong></strong></span></span></p><p> <span style="color: #620000"><span style="font-size: 10px"><strong></strong> </span> </span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tuncerr, post: 50233, member: 99"] -- --- -- -- [color=#620000][size=2] [b]DÜNYADA ÖLÜMDEN BAŞKASI YALAN "Hiçbir yiğidin kaza ve kader okuna karşı kalkanı yoktur." Hazreti Ali (r.a.) Kayseri-Kuşadası seferinde Konya yakınlarında akaryakıt tankeriyle çarpışan yolcu otobüsünün alevler içinde cayır cayır yandıktan sonra geride kalan korkunç görüntüsü hafızalardan kolay kolay silinecek gibi grğil. O korkunç kazada otobüsteki 48 kişiyle birlikte Türk milletinin yüreği alev alev yanmıştı ama yanmayanlar da vardı! Otobüsün metal kısımları bile yanıp kavrulurken "Dünyada ölümden başkası yalan" yazılı bir kağıt parçasının yanmaması tam bir ibret-i âlemdi. Erciyes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Şencan Komşusu adlı genç bir kız da, o alev topu otobüste yanmaktan kurtulmuştu Fakat?! Şencan Komşucu, Kayseri eşradından Faruk Çarşıbaşı adlı Hayırseverden burs alıyordu. Şencan, Cumhuriyet Bayramı tatilini de fırsat bilip memleketine gitmek için otobüsten yerini ayırttı. Bursunu almak için kazanın olduğu gecenin akşamı arkadaşlarıyla birlikte Faruk Çarşıbaşı'nın kapısını çaldı. Şencan'a, resmi bazı aksaklıklardan olduğu ifade edilip resmi daireler kapalı olduğu için "Burs işini pazartesi halledelim " denildi. Şencan, ailesine iki gün daha geç gideceği için üzülmesine rağmen "geç olsun da güç olmasın" düşüncesiyle pazartesi görüşmek üzere vedalaşıp otobüs rezervasyonunu da iptal ettirdi. Ve Şencan, kaderin garip tecellisi olarak otobüse binmekten kılpayı kurtuldu. Pazartesi günü Faruk Bey'e sabahın erken saatlerinde gelen Şencan, Siz benim hayatımı kurtardınız. Bana cuma akşamı bursumu verseydiniz o alev yanan otobüsün içinde ben de yanacaktım. O resmi problem çıkmasaydı bursumla biletimi alarak memleketime gidecektim. Bursumu alamayınca o otobüse de binmedim. Dolayısı ile yanmaktan ve ölmekten kurtuldum." der. Daha sonra da, Faruk Bey'e teşekkürlerini ifade edip memleketine gider. Alev otobüse binmekten son anda vazgeçip hayatı kurtulan Şencan, memleketinden döndükten sonra okula gitmek için otobüs durağına geldiğinde otobüsün hareket ettiğini görür. Aceleyle otobüsün ön kapısına yetişir ama otobüs hareket halindedir. Otobüs ana caddeye çıkmak için durunca Şencan da otobüsün kendisi için durduğunu zannederek tekrar kapıya koşar. Kapının açılacağını bekleyen Şencan ayağını kapıya uzattığı anda Şencan'ı farketmeyen otobüs şöförü hareket edince bir anda aracın tekerlekleri altında kalarak ezilir. Feci bir şekilde yaralanan Şencan, alelacele Tıp Fakültesi Hastane'sine kaldırılır, fakat bütün müdahalelere rağmen kurtulamaz. Evet, ecel Şencan'ı yanan otobüste değil de başka otobüste yakalamıştır. [/b] [/size] [/color] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Makale - Menkıbe ve Denemeler
DÜNYADA ÖLÜMDEN BAŞKASI YALAN
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…