Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
İslamiyet
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi
İslama Göre Hayat
Dünyaya Niçin Geldik
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="ABDULLAH4" data-source="post: 250269" data-attributes="member: 1004566"><p><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: black">Dünyaya Niçin Geldik </span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><span style="color: black">Canan-ı Fahr-i Kainat (s.a)Efendimiz "Bütün insanlar nevm-ü gaflettedirler öldükten sonra uyanırlar" buyurur. </span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><span style="color: black">Yani ancak ahirete intikal ettikten sonradünyanın hab-u hayal olduğuna müteyakkız olurlar. </span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><span style="color: black">Mesela bir sinamayı düşünün.Bazı filimler karşısında insan heyacan duyar.Işıklar yandığı zaman heyecanından kendi bile utanır.Bir hayalet içinmi bu kadar heyecan geçirdim der.Dünyadan ayrılan insan da sinema misali kabre girince uyanır. </span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><span style="color: black">Benim bunca icraatlarımhareketlerim demek ki bir hayalat içinmi imişder. </span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><span style="color: black">Bütün kazancım orada kaldısevdiklerimde orada kaldı. </span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><span style="color: black">Meğer bu kabir bir amel sandığı imişburayı doldurmak için çalışmalıymışım. </span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><span style="color: black">Birçok dostlarım vardıonlar şimdi yok.Eğer ben Alahımı dost edinseydimşimdi onunla olurdum. O da yok amelde yok.. </span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><span style="color: black">Artık nedamet faslı başlar.Berzah hayatı da ahiret hayatıda nedamet faslı başlar.Berzah hayatı da ahiret hayatıda nedametle geçer.Nedamet çok amma faydası yok. </span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><span style="color: black">Orada eyvah demememiz içindünyaya niçin geldiğimizinereye gideceğimiziniçin yaratıldığımızıne yapmamızın gerektiğini bizim şimdiden düşünmemiz lazım. </span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><span style="color: black">Niçin yarattı bizi? Ayet-i kerimesinde </span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><span style="color: black">****Ben cinleri ve insanları ancak bana kulluk etsinleribadet etsinler diye yarattım. (Zariyat:56)buyuruyor. </span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><span style="color: black">Eğer zevk ve sefa aranıyorsaonların hepsini temin etmiştir.Gözlerin görmediğikulakların işitmediğiakla hayale gelmedik nimetler hazırladığını beyan ediyor. </span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><span style="color: black">Hem de ebedi bir hayat Demek ki Onu bilmek.Ve Ona ibadet-taat için yaratılmışız. </span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><span style="color: black">Ahiretsiz bir dünya hayatı yaşamak isteyenlerde zaten hayat da yoktur. </span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><span style="color: black">Kalplerinde yalnız dünya muhabbeti olduğu için huzursuzdurlar. </span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><span style="color: black">Hayat ise huzurla kaimdirhayat husursuz yaşanmaz. </span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><span style="color: black">Günahlar kalp üzerine baskı yaparlar ve onu sıkıştırırlar. </span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><span style="color: black">Zengin de olsalarher arzularına nail de olsalaro darlıktan huzursuzluktan kurtulamazlar. </span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><span style="color: black">Allahına gönül vermiş kimselere gelinceakşama yiyecek bir şey de bulamasalarkalpleri müsterih ve ferahtır.Çünkü o baskı ve darlık yoktur.Hakk Celle ve ala Hazretleri kalplerine huzur indirmiştir. </span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><span style="color: black">O huzur sayesinde çok mesut ve mesrurdurlar.Çok şeye sahiplerse </span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><span style="color: black">Bu Rabbimin emanetidir... Hiç bir şeyleri yoksa ...Bana Allahım böylesini taksim etmiştirbenim için bu güzeldir derler ve dünya hayatını yine ancak bu insanlar güzel yaşarlar.Demek ki dünyada da yaşayan onlarahirette de yaşayan yine onlar. </span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><span style="color: black">Birisi insan olarak dünyaya gelmiştirgüzel yaratanını tanımıştırgüzel işler işleyip yine insan olarak ahirete gitmiştir. </span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><span style="color: black">Diğeri ise insan olarak yaratıldığı halde Yaratanını tanımamıştırkötü işler yaparak hayvani sıfatlara bürünmüştür ve hayvan olarak gitmiştir. </span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><span style="color: black">Şimdi soralıminsan olarak gitmekmi hayırlıhayvan olarak gitmekmi hayırlı? </span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><span style="color: black">Elbette insan olarak gitmek hayırlı diyeceğiz. </span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><span style="color: black">Şu halde bütün hareketlerimiz Hazreti Allahın rızasına uygun olursainsani sıfatlarla bürünmüş ve insan olarak göçmüş oluruz. </span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><span style="color: black">Allahımız hoş gelenlerden hoş göçenlerden etsin.</span></span></span></p><p> </p><p> </p><p><em><strong><span style="color: black">alinti</span></strong></em></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ABDULLAH4, post: 250269, member: 1004566"] [FONT=Arial Narrow][SIZE=4][COLOR=black]Dünyaya Niçin Geldik [/COLOR][/SIZE][/FONT] [SIZE=4][FONT=Arial Narrow][COLOR=black]Canan-ı Fahr-i Kainat (s.a)Efendimiz "Bütün insanlar nevm-ü gaflettedirler öldükten sonra uyanırlar" buyurur. [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=4][FONT=Arial Narrow][COLOR=black]Yani ancak ahirete intikal ettikten sonradünyanın hab-u hayal olduğuna müteyakkız olurlar. [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=4][FONT=Arial Narrow][COLOR=black]Mesela bir sinamayı düşünün.Bazı filimler karşısında insan heyacan duyar.Işıklar yandığı zaman heyecanından kendi bile utanır.Bir hayalet içinmi bu kadar heyecan geçirdim der.Dünyadan ayrılan insan da sinema misali kabre girince uyanır. [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=4][FONT=Arial Narrow][COLOR=black]Benim bunca icraatlarımhareketlerim demek ki bir hayalat içinmi imişder. [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=4][FONT=Arial Narrow][COLOR=black]Bütün kazancım orada kaldısevdiklerimde orada kaldı. [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=4][FONT=Arial Narrow][COLOR=black]Meğer bu kabir bir amel sandığı imişburayı doldurmak için çalışmalıymışım. [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=4][FONT=Arial Narrow][COLOR=black]Birçok dostlarım vardıonlar şimdi yok.Eğer ben Alahımı dost edinseydimşimdi onunla olurdum. O da yok amelde yok.. [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=4][FONT=Arial Narrow][COLOR=black]Artık nedamet faslı başlar.Berzah hayatı da ahiret hayatıda nedamet faslı başlar.Berzah hayatı da ahiret hayatıda nedametle geçer.Nedamet çok amma faydası yok. [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=4][FONT=Arial Narrow][COLOR=black]Orada eyvah demememiz içindünyaya niçin geldiğimizinereye gideceğimiziniçin yaratıldığımızıne yapmamızın gerektiğini bizim şimdiden düşünmemiz lazım. [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=4][FONT=Arial Narrow][COLOR=black]Niçin yarattı bizi? Ayet-i kerimesinde [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=4][FONT=Arial Narrow][COLOR=black]****Ben cinleri ve insanları ancak bana kulluk etsinleribadet etsinler diye yarattım. (Zariyat:56)buyuruyor. [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=4][FONT=Arial Narrow][COLOR=black]Eğer zevk ve sefa aranıyorsaonların hepsini temin etmiştir.Gözlerin görmediğikulakların işitmediğiakla hayale gelmedik nimetler hazırladığını beyan ediyor. [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=4][FONT=Arial Narrow][COLOR=black]Hem de ebedi bir hayat Demek ki Onu bilmek.Ve Ona ibadet-taat için yaratılmışız. [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=4][FONT=Arial Narrow][COLOR=black]Ahiretsiz bir dünya hayatı yaşamak isteyenlerde zaten hayat da yoktur. [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=4][FONT=Arial Narrow][COLOR=black]Kalplerinde yalnız dünya muhabbeti olduğu için huzursuzdurlar. [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=4][FONT=Arial Narrow][COLOR=black]Hayat ise huzurla kaimdirhayat husursuz yaşanmaz. [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=4][FONT=Arial Narrow][COLOR=black]Günahlar kalp üzerine baskı yaparlar ve onu sıkıştırırlar. [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=4][FONT=Arial Narrow][COLOR=black]Zengin de olsalarher arzularına nail de olsalaro darlıktan huzursuzluktan kurtulamazlar. [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=4][FONT=Arial Narrow][COLOR=black]Allahına gönül vermiş kimselere gelinceakşama yiyecek bir şey de bulamasalarkalpleri müsterih ve ferahtır.Çünkü o baskı ve darlık yoktur.Hakk Celle ve ala Hazretleri kalplerine huzur indirmiştir. [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=4][FONT=Arial Narrow][COLOR=black]O huzur sayesinde çok mesut ve mesrurdurlar.Çok şeye sahiplerse [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=4][FONT=Arial Narrow][COLOR=black]Bu Rabbimin emanetidir... Hiç bir şeyleri yoksa ...Bana Allahım böylesini taksim etmiştirbenim için bu güzeldir derler ve dünya hayatını yine ancak bu insanlar güzel yaşarlar.Demek ki dünyada da yaşayan onlarahirette de yaşayan yine onlar. [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=4][FONT=Arial Narrow][COLOR=black]Birisi insan olarak dünyaya gelmiştirgüzel yaratanını tanımıştırgüzel işler işleyip yine insan olarak ahirete gitmiştir. [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=4][FONT=Arial Narrow][COLOR=black]Diğeri ise insan olarak yaratıldığı halde Yaratanını tanımamıştırkötü işler yaparak hayvani sıfatlara bürünmüştür ve hayvan olarak gitmiştir. [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=4][FONT=Arial Narrow][COLOR=black]Şimdi soralıminsan olarak gitmekmi hayırlıhayvan olarak gitmekmi hayırlı? [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=4][FONT=Arial Narrow][COLOR=black]Elbette insan olarak gitmek hayırlı diyeceğiz. [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=4][FONT=Arial Narrow][COLOR=black]Şu halde bütün hareketlerimiz Hazreti Allahın rızasına uygun olursainsani sıfatlarla bürünmüş ve insan olarak göçmüş oluruz. [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=4][FONT=Arial Narrow][COLOR=black]Allahımız hoş gelenlerden hoş göçenlerden etsin.[/COLOR][/FONT][/SIZE] [I][B][COLOR=black]alinti[/COLOR][/B][/I] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
İslamiyet
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi
İslama Göre Hayat
Dünyaya Niçin Geldik
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…