Ebrar bilgin varmi,

NuruAhsen

Sonsuz Temâþâ
İlginç Bir Cami,Trabzon'daki bir yaylaya kurulmuş:p

17153554wx4.jpg

13468143gi9.jpg

63910972kd5.jpg

75057799kx5.jpg

ebrar172

Talebe
yahu bilgin varmı da ne demek...annemlerin yaylası burası...:)
ve trabzona her gidişimizde bu yaylaya uğramadan dönmüyoruz...annemlerin evi var orda yazları çıkıyolar...fakat buraya çıkmak bir işkence...öyle bir yol varki eğer kalp hastasıysanız acemi şöferseniz yada gözünüz falan bozuksa asla çıkmayın...tek arabanın ancak sığdığı bir yol düşünün; yan tarafınızda bariyer namına hiçbirşey yok veee aşağıda dibi görünmez bir uçurum...yani her çıkışımızda o yoldan ben bilirim çektiğimi...:rolleyes::cool::cool::cool:

o caminin hikayeside bambaşka...yine foruma Koymuştu Merih bu caminin resmini o vakitte anlatmıştım...

NuruAhsen

Sonsuz Temâþâ
yahu bilgin varmı da ne demek...annemlerin yaylası burası...:)
ve trabzona her gidişimizde bu yaylaya uğramadan dönmüyoruz...annemlerin evi var orda yazları çıkıyolar...fakat buraya çıkmak bir işkence...öyle bir yol varki eğer kalp hastasıysanız acemi şöferseniz yada gözünüz falan bozuksa asla çıkmayın...tek arabanın ancak sığdığı bir yol düşünün; yan tarafınızda bariyer namına hiçbirşey yok veee aşağıda dibi görünmez bir uçurum...yani her çıkışımızda o yoldan ben bilirim çektiğimi...:rolleyes::cool::cool::cool:

o caminin hikayeside bambaşka...yine foruma Koymuştu Merih bu caminin resmini o vakitte anlatmıştım...

desene tam adamina sormusum bilgin varmi diye :p InsaAllah birgun gitmek gormek namaz kilmak nasip olur,hikayesini merak ettim dogrusu:confused:

ebrar172

Talebe
desene tam adamina sormusum bilgin varmi diye :p InsaAllah birgun gitmek gormek namaz kilmak nasip olur,hikayesini merak ettim dogrusu:confused:

canım kardeşim benim inş nasip olsun...fakat yola dikkat...:)

madem merak ettiniz tekrar yazarım mübarek...şimdi bizim bu yaylada eskiden cami falan yok cemaat dükkanlarda falan kılıyo namazı...kışın sorun yok tabi...boş çünkü fakat yazın bütün gurbettekiler geldiği ve trabzondakilerde yaylaya çıktığı için çok kalabalık ve cuma namazı vakit namazlarını cemaatle kılamıyorlar...çünkü camii olmayınca imamda yok doğal olarak...bu yaylanın baya ilerisinde haçka baba diye bir mübarek var onun türbesini olduğu yerde birde camii...herseferinde oraya gidiyorlar...

sonra karar veriyorlar ve gürbetçilerden biraz topluyorlar,yerleşik halk veriyor biraz neyse inşaat başlıyor...fakat halk zengin sayılmayacağı için toplanan parada kafi gelmiyor...diyorlarki caminin duvarlarını çevirene kadar minareyi yapalım o daha mühim...nede olsa yazın doluyor yayla ve yaz aylarında ancak ıslatmayan yağmurlar ciseler oralarda...ve böylece minareyi dikiyorlar etrafı açık kalıyor...

fakat sonradan bakıyorlarki iyikide duvar koymamışlar nedenmi...yazın öyle bir kalabalık varki caminin içi doluyor ve dışarda saf tutuyor cemaat o görüntüyü ben defalarca gördüm harikulade...gurbetçikler diyorlar tekrar para toplayalım...hayır diyor halk çünkü öyle bir hava varki orada yaşamak lazım...bu resimler vakit namazı görüntüleri...ah cumaları görmeniz lazım...eğer gidersek kesin çekerim buraya koymak için...

daha değişik çok olaylar var orada yaşanan inanılmayacak olaylar..onlarda sonraya kalsın...:)

Satuk Buðra Han

Well-known member
Ahsen ben mühendistlerini tanıyorum bu caminin adları şöle Telel İdris Dursun yani bizim uşaklar zaten bu camininde başkaları tarafından yapılması mümkün degildi saygılar

ebrar172

Talebe
http://www.gumushane.gen.tr/galeri/displayimage.php?album=95&pos=11

Gümüşhane Kadirga yaylasında da aynı cami var,5-6 sene evvel gitmiştim.Trabzon oldugundan emin misin ebrar?

Hemşeri damarım tuttu:)

eminim Hudabin...gümüşhane bizden görmüştür kesin...:D:D:D

bizim bu yaylada az yemişliğimiz gezmişliğimiz olmadı ....hatta yaylaya ilk çıktığımda 19 yaşındaydım...aylardan ağustos tabi bizde şehir çocuğuyuz ya bilmiyoruz yol yordam...annem kızım yayla soğuk olur kallın bişeyler al dedi...yok dinlermiyim annemin evhamı ne sıcağı bu ayda dedim ve almadım hırka falan...neyse yaylaya çıktık gündüz neyse hafif serin ama bir akşam oldu...resmen dondum...hele sabah dedim kesin zatürre olacağım...sabah kurulan yayla pazarından iki tane hırka aldım...tabi annem kıs kıs gülüyordu...:(:rolleyes: