Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Tasavvuf
Nakşıbendi ve Nakşıbendilik
Sufinin Dünyası
Ecir Yorgunluğa Göredir
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="ABDULLAH4" data-source="post: 490957" data-attributes="member: 1004566"><p>Ecir Yorgunluğa Göredir </p><p></p><p></p><p></p><p>Cenâb-ı Hak buyuruyor:</p><p>"Namazı tam kılın. zekâtı hakkıyla verin, rükû edenlerle beraber rükû edin." (Bakara, 43) </p><p> </p><p></p><p>Rasûlullah (sav) buyurdular:</p><p>"Namaz konusunda en büyük ecir ve sevap mescide derece derece en uzaktan yürüyüp gelenlere aittir." (Buhârî, Ezân 31) </p><p> </p><p></p><p>Ebü'l-Münzir Übey İbni Kâ'b (ra) şöyle dedi:</p><p></p><p>Bir adam vardı -ki ben mescide ondan daha uzak(ta oturan) bir başkasını tanımıyorum-. Bu kişi cemaatle namazı hiç kaçırmazdı. Kendisine:</p><p></p><p>-Bir merkep alsan da hava karanlık ve sıcak olduğunda ona binsen! dediler.</p><p></p><p>Adam şöyle cevap verdi:</p><p></p><p>-Evimin, mescidin yanıbaşında olması beni hiç de memnun etmez. Çünkü ben mescide gidiş ve evime dönüşümün adıma (ecir olarak) yazılmasını diliyorum.</p><p></p><p>Bunun üzerine Rasûlullah (sav) de ona;</p><p>-"Bunların hepsinin sevabını Allah, senin için derleyip topladı" buyurdu. (Müslim, Mesâcid 278) </p><p> </p><p></p><p>Her Güne Bir Esma-ül Hüsna (Allah’ın En Güzel İsimleri)</p><p>Zü’l-celâli ve’l-ikrâm: Hem büyüklük, yücelik ve kerem sahibi, hem de sonsuz ikramların sahibi demektir. </p><p> </p><p></p><p>Kısa Günün Kârı</p><p>İnsan yaptığı işlerden niyetine göre sevap ve ecir alır. Uzak mesafelerden de olsa cemaat ve camilere devama gayret edilmelidir. Camilere giderken olduğu gibi camiden dönerken atılacak adımlar için de sevap vardır. Zira bu maksatla atılacak her adım başlı başına bir hayırdır.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ABDULLAH4, post: 490957, member: 1004566"] Ecir Yorgunluğa Göredir Cenâb-ı Hak buyuruyor: "Namazı tam kılın. zekâtı hakkıyla verin, rükû edenlerle beraber rükû edin." (Bakara, 43) Rasûlullah (sav) buyurdular: "Namaz konusunda en büyük ecir ve sevap mescide derece derece en uzaktan yürüyüp gelenlere aittir." (Buhârî, Ezân 31) Ebü'l-Münzir Übey İbni Kâ'b (ra) şöyle dedi: Bir adam vardı -ki ben mescide ondan daha uzak(ta oturan) bir başkasını tanımıyorum-. Bu kişi cemaatle namazı hiç kaçırmazdı. Kendisine: -Bir merkep alsan da hava karanlık ve sıcak olduğunda ona binsen! dediler. Adam şöyle cevap verdi: -Evimin, mescidin yanıbaşında olması beni hiç de memnun etmez. Çünkü ben mescide gidiş ve evime dönüşümün adıma (ecir olarak) yazılmasını diliyorum. Bunun üzerine Rasûlullah (sav) de ona; -"Bunların hepsinin sevabını Allah, senin için derleyip topladı" buyurdu. (Müslim, Mesâcid 278) Her Güne Bir Esma-ül Hüsna (Allah’ın En Güzel İsimleri) Zü’l-celâli ve’l-ikrâm: Hem büyüklük, yücelik ve kerem sahibi, hem de sonsuz ikramların sahibi demektir. Kısa Günün Kârı İnsan yaptığı işlerden niyetine göre sevap ve ecir alır. Uzak mesafelerden de olsa cemaat ve camilere devama gayret edilmelidir. Camilere giderken olduğu gibi camiden dönerken atılacak adımlar için de sevap vardır. Zira bu maksatla atılacak her adım başlı başına bir hayırdır. [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Tasavvuf
Nakşıbendi ve Nakşıbendilik
Sufinin Dünyası
Ecir Yorgunluğa Göredir
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…