Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Sizin Köşeniz
Edeb
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="&amp;#304;L&amp;#304;M AMEL &amp;#304;HLAS" data-source="post: 130599" data-attributes="member: 13223"><p>Bismillahirrahmanirrahim</p><p>biz insanlar bazen kendimizi öyle bir hissederizki sanki bizden akillisi yok hatta bizde edeblisi bile yok gibi gelir. Halbuki iç muhabemizi yaptiğimizda kendimizin ne kadarda aciz bir kul olduğumuzu görür ve doğru secdeye kapaniriz.</p><p>Edebi terk ettiğimiz andan itibaren bizi kibir kaplar</p><p>ziya paşanin buyurduğu gibi;</p><p>" ilim meclislerinde aradim kildim taleb</p><p>ilim geride kaldi;illa edeb illa edeb"</p><p>edebi olmayan toplumlarda aile huzuru, arkadaşlik ilşkileri kisacasi toplumsal yaşayişin birlik ve beraberliği kaybolur insanlik ilişkileri dört ayaklilarinkineden pek farki kalmaz...</p><p>Edebin, insani insan yapan en önemli etken olduğu kuşkusuzdur. Ohalde edeb ilmini öğrenmeli ve tatbik etmelidir.</p><p>Edeb bizim hayatimizin her yerinde olan en büyük etkendir. Yemekten, yatmaya, kalkmaktan, oturmaya, konuşmaktan hatta susmaya kadar hayatimizin her yerini sarmalamiş bir nurdur. Kimki bu nura kendini atti o insan insandir kimki edebi terk etti o insan insanlik değerlerini kaybetti demektir</p><p>rabbimiz bizim sünnete uyan edebli kul olmamizi istiyor o halde haydiyin edebe...</p><p>Ha sikintilaimizin gelmesinin nedeni bizim edebi terk ettiğimiz olabiliri değilmi?</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="İLİM AMEL İHLAS, post: 130599, member: 13223"] Bismillahirrahmanirrahim biz insanlar bazen kendimizi öyle bir hissederizki sanki bizden akillisi yok hatta bizde edeblisi bile yok gibi gelir. Halbuki iç muhabemizi yaptiğimizda kendimizin ne kadarda aciz bir kul olduğumuzu görür ve doğru secdeye kapaniriz. Edebi terk ettiğimiz andan itibaren bizi kibir kaplar ziya paşanin buyurduğu gibi; " ilim meclislerinde aradim kildim taleb ilim geride kaldi;illa edeb illa edeb" edebi olmayan toplumlarda aile huzuru, arkadaşlik ilşkileri kisacasi toplumsal yaşayişin birlik ve beraberliği kaybolur insanlik ilişkileri dört ayaklilarinkineden pek farki kalmaz... Edebin, insani insan yapan en önemli etken olduğu kuşkusuzdur. Ohalde edeb ilmini öğrenmeli ve tatbik etmelidir. Edeb bizim hayatimizin her yerinde olan en büyük etkendir. Yemekten, yatmaya, kalkmaktan, oturmaya, konuşmaktan hatta susmaya kadar hayatimizin her yerini sarmalamiş bir nurdur. Kimki bu nura kendini atti o insan insandir kimki edebi terk etti o insan insanlik değerlerini kaybetti demektir rabbimiz bizim sünnete uyan edebli kul olmamizi istiyor o halde haydiyin edebe... Ha sikintilaimizin gelmesinin nedeni bizim edebi terk ettiğimiz olabiliri değilmi? [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Sizin Köşeniz
Edeb
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…