Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
İslamiyet
Resûlüllah (Aleyhisselatü Vesselam)
Hadis-i Şerif ve Hadis-i Kudsi
Efendimiz(s.a.v.)'in Ümmeti Hakkında En çok Korktukları...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="TeFaNi1" data-source="post: 192757" data-attributes="member: 6677"><p><strong>Efendimiz(s.a.v.)'in Ümmeti Hakkında En Çok Korktukları...</strong></p><p></p><p><span style="color: darkred"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><em><strong>“<em>Ümmetim hakkında en çok</em> korktuğum şeyler:</strong> <strong><span style="color: black">Göbek bağlamak, çok uyku, tembellik ve yakîn (iman) azlığıdır”..</span></strong></em></span></span></span></p><p> <span style="color: darkred"></span></p><p><span style="color: darkred"><em><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong>Ümmetim hakkında en çok korktuğum şey; <span style="color: black">Allah’a ortak koşmalarıdır. Ben güneşe, aya ve puta tapacaklarını söylemiyorum. Fakat Allah rızası dışında yapılan amelleri ve gizli arzuları kastediyorum”..</span></strong></span></span></em></span></p><p> <span style="color: darkred"></span></p><p><span style="color: darkred"><em><strong><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Ömer (r.a.) rivayet ediyor:</span></span></strong></em></span></p><p> <span style="color: darkred"></span></p><p><span style="color: darkred"><em><strong><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: black">"Ümmetim hakkında en çok korktuğum şey, ağzı iyi laf yapan münafıktır.."</span></span></span></strong></em></span></p><p> <span style="color: darkred"></span></p><p><span style="color: darkred"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><em><strong>Câbir'den (r.a.) rivayetle:</strong></em></span></span></span></p><p> <span style="color: darkred"></span></p><p><span style="color: darkred"></span><span style="color: darkred"><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black"><em>"Ümmetim hakkında ençok korktuğum şey nefsin isteklerine uymak ve ölümsüzlük hayâlidir."</em></span></span></span></strong></span></p><p> <span style="color: darkred"></span></p><p><span style="color: darkred"></span></p><p><em><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred"><strong>“Şu bir gerçek ki,ümmetim adına korktuğum en önemli şey; <span style="color: black">dalalete sapmış ve saptıran yöneticiler ve önderlerdir. Ümmetimden bazı gruplar (Hak din olan İslam’dan saparak) müşriklere ve ehl–i kitaba iltihak edeceklerdir, onların dinlerine dahil olacaklardır” </span></strong></span></span></span></em><span style="color: darkred"></span></p><p> <span style="color: darkred"></span></p><p><span style="color: darkred"><em><strong><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Ümmetim hakkında üç şeyden korkuyorum. <span style="color: black">Âlimin hata etmesi, münafıkların Kur’ân-ı Kerimi alet ederek mücadeleye kalkışması ve kaderin inkâr edilmesi…</span></span></span></strong></em></span></p><p> <span style="color: darkred"></span></p><p><span style="color: darkred"><em><strong><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Benden sonra ümmetim hakkında en çok korktuğum şeyler: </span></span></strong></em></span><em><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred"><strong><span style="color: black">“Hevâ ve hevesin kendilerini şaşırtması, mide ve şehevi hislere uyulması, hakikati bilip öğrendikten sonra gaflete düşülmesidir</span>. </strong></span></span></span></em><span style="color: darkred"></span></p><p> <span style="color: darkred"></span></p><p><span style="color: darkred"><em><strong><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: black">“<span style="color: darkred">Benden sonra ümmetim hakkında en çok korktuğum şey;</span> Lût kavminin yaptığını yapmalarıdır.”</span></span></span></strong></em><span style="color: black"></span></span></p><p><span style="color: darkred"><span style="color: black"></span></span></p><p><span style="color: darkred"><em><strong><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkred">"Benden sonra <em>ümmetim hakkında en çok korktuğum;</em></span><span style="color: black">idarecilerin zulmü, yıldızlara inanmak ve kaderi inkârdır"</span></span></span></strong></em></span></p><p> <span style="color: darkred"></span></p><p><span style="color: darkred"><em><strong><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">“<em>Ümmetim hakkında en çok korktuğum</em> şey; <span style="color: black">kadın fitnesidir.” </span></span></span></strong></em></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="TeFaNi1, post: 192757, member: 6677"] [b]Efendimiz(s.a.v.)'in Ümmeti Hakkında En Çok Korktukları...[/b] [COLOR=darkred][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][I][B]“[I]Ümmetim hakkında en çok[/I] korktuğum şeyler:[/B] [B][COLOR=black]Göbek bağlamak, çok uyku, tembellik ve yakîn (iman) azlığıdır”..[/COLOR][/B][/I][/SIZE][/FONT] [I][SIZE=3][FONT=Comic Sans MS][B]Ümmetim hakkında en çok korktuğum şey; [COLOR=black]Allah’a ortak koşmalarıdır. Ben güneşe, aya ve puta tapacaklarını söylemiyorum. Fakat Allah rızası dışında yapılan amelleri ve gizli arzuları kastediyorum”..[/COLOR][/B][/FONT][/SIZE][/I] [I][B][SIZE=3][FONT=Comic Sans MS]Ömer (r.a.) rivayet ediyor:[/FONT][/SIZE][/B][/I] [I][B][SIZE=3][FONT=Comic Sans MS][COLOR=black]"Ümmetim hakkında en çok korktuğum şey, ağzı iyi laf yapan münafıktır.."[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B][/I] [SIZE=3][FONT=Comic Sans MS][I][B]Câbir'den (r.a.) rivayetle:[/B][/I][/FONT][/SIZE] [/COLOR][COLOR=darkred][B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=black][I]"Ümmetim hakkında ençok korktuğum şey nefsin isteklerine uymak ve ölümsüzlük hayâlidir."[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [/COLOR] [I][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=darkred][B]“Şu bir gerçek ki,ümmetim adına korktuğum en önemli şey; [COLOR=black]dalalete sapmış ve saptıran yöneticiler ve önderlerdir. Ümmetimden bazı gruplar (Hak din olan İslam’dan saparak) müşriklere ve ehl–i kitaba iltihak edeceklerdir, onların dinlerine dahil olacaklardır” [/COLOR][/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][/I][COLOR=darkred] [I][B][SIZE=3][FONT=Comic Sans MS]Ümmetim hakkında üç şeyden korkuyorum. [COLOR=black]Âlimin hata etmesi, münafıkların Kur’ân-ı Kerimi alet ederek mücadeleye kalkışması ve kaderin inkâr edilmesi…[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B][/I] [I][B][SIZE=3][FONT=Comic Sans MS]Benden sonra ümmetim hakkında en çok korktuğum şeyler: [/FONT][/SIZE][/B][/I][/COLOR][I][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=darkred][B][COLOR=black]“Hevâ ve hevesin kendilerini şaşırtması, mide ve şehevi hislere uyulması, hakikati bilip öğrendikten sonra gaflete düşülmesidir[/COLOR]. [/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][/I][COLOR=darkred] [I][B][SIZE=3][FONT=Comic Sans MS][COLOR=black]“[COLOR=darkred]Benden sonra ümmetim hakkında en çok korktuğum şey;[/COLOR] Lût kavminin yaptığını yapmalarıdır.”[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B][/I][COLOR=black] [/COLOR] [I][B][SIZE=3][FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkred]"Benden sonra [I]ümmetim hakkında en çok korktuğum;[/I][/COLOR][COLOR=black]idarecilerin zulmü, yıldızlara inanmak ve kaderi inkârdır"[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B][/I] [I][B][SIZE=3][FONT=Comic Sans MS]“[I]Ümmetim hakkında en çok korktuğum[/I] şey; [COLOR=black]kadın fitnesidir.” [/COLOR][/FONT][/SIZE][/B][/I][/COLOR] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
İslamiyet
Resûlüllah (Aleyhisselatü Vesselam)
Hadis-i Şerif ve Hadis-i Kudsi
Efendimiz(s.a.v.)'in Ümmeti Hakkında En çok Korktukları...
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…