Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
İslamiyet
Resûlüllah (Aleyhisselatü Vesselam)
Efendimiz'i (sallallahu aleyhi ve selem) Sevmek
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="molla_zehra" data-source="post: 10338" data-attributes="member: 30"><p><strong><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: #cc0000">O'nu Sevmemizi Allah Talep Etmistir</span></span></strong></p><p></p><p><span style="font-family: 'Verdana'">Cenab-i Hak bizatihi bu mevzuda '<strong><span style="color: green">Mu'minlerin, Peygamber'i kendi nefislerinden cok sevmeleri gerekir.</span></strong>' (Ahzâb sûresi, 6) buyurmaktadir. Ayette gecen emir de mutlak itaati gerektirir.</span></p><p></p><p><span style="font-family: 'Verdana'">Efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem) de konuyla ilgili olarak ayrica soyle buyurur: <span style="color: darkgreen"><span style="color: red">'<strong><span style="color: #99cc00">Sizden biriniz, beni anasindan babasindan, evlatlarindan ve butun insanlardan daha fazla sevmedikce, tam anlamiyla iman etmis olmaz.</span></strong></span>'</span> (Buharî, Iman 8; Muslim, Iman 70)</span></p><p></p><p></p><p><span style="font-family: 'Verdana'">Sevmek sevilenin arzusunu yerine getirmeyi gerektirir. Sevilen/sevilecek olan Rabbimiz ise bu gercek daha da onem arz edecektir. Yani O'nu (celle celaluhu) sevmemiz yine O'nun (celle celaluhu) emirlerini yerine getirmemizle gerceklesecektir. Ancak burada dikkat edilmesi gereken husus su ki, Rabbimiz Âl-i Imran sûresi, 31. ayette: '<strong><span style="color: green">De ki: Allah'i seviyorsaniz, bana uyun ki Allah da sizi sevsin ve gunahlarinizi bagislasin. Allah, cok bagislayici ve merhametlidir.</span></strong>' buyurmaktadir. Yani kendisini sevmemizin sartini Efendimiz'e ittiba ile mukarin kilmaktadir. Zira netice olarak Efendimiz'e ittiba yine Rabbimize ittiba demektir.</span></p><p></p><p><span style="font-family: 'Verdana'">'O halde Allah'i sevenler bu emr-i ilahiyi teblig eyleyen Resulullah'a muhalefet etmemek ve onun talimati tebligatina tâbi olmak ve onu numune-i imtisal addeylemek lâzim gelir. Bu itaat dogrudan dogruya Allah'a itaattir. Cunku Hazreti Muhammed'in sahsi ve bedenî varligi bakimindan degil, O'nun peygamberlik gorevi bakimindandir ve Allah adina vekâlet yoluyla olan bir itaattir. Yani, bana uyunuz, demek, "Allah'a ve Resûle uyunuz!" demektir. (Bkz.: Yazir, Elmalili Hamdi, Hak Dini Kur'ân Dili, Istanbul, 1936, 2/1076-1077 )</span></p><p></p><p><strong><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: #cc0000">Efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem) Kendisinin Sevilmesini Bizzat Talep Etmistir</span></span></strong></p><p></p><p><span style="font-family: 'Verdana'">Efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem)'i sevmek O'nun getirmis oldugu Kur'ân'i sevmek, degerler manzumesini sevmek demektir. Bu noktadan hareket edilecek olursa Efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem) kendi beserî zâtindan ziyade temsil ettigi risalet vazifesiyle butunlesmis olan mubarek sahsiyetinin sevilmesi gerektigini vurgulamak istemistir.</span></p><p></p><p><span style="font-family: 'Verdana'">Yukarida da zikrettigimiz gibi Hazreti Omer (radiyallahu anh): 'Yâ Resûlallah! Sen'i canim disindaki her seyden cok seviyorum!..' der. Efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem) Hazreti Omer (radiyallahu anh)'in elini tutar ve: '<strong><span style="color: #99cc00">Beni canindan cok sevmedikce olmaz, Yâ Omer!</span></strong>' buyurur. O da hemen: 'Canimdan da cok seviyorum Yâ Resûlallah!' der. Bunun uzerine Efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem): 'Simdi oldu.' buyurur.</span></p><p></p><p><span style="font-family: 'Verdana'">Efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem) Mekke'den Medine'ye hicret etmis Muhacirlere kucak acan Ensari sevmenin iman alameti oldugunu ifade eder. '<strong><span style="color: #99cc00">Ensâri sevmek, iman alâmetidir. Munafikligin alâmeti ise, Ensâra kin ve dusmanlik duymaktir.</span></strong>' (Buharî, Menâkibu'l-Ensâr, 4) Buradan Efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem)'i sevmenin evveliyatla imanin geregi oldugunu istinbat edebiliriz.</span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="molla_zehra, post: 10338, member: 30"] [B][FONT=Verdana][COLOR=#cc0000]O'nu Sevmemizi Allah Talep Etmistir[/COLOR][/FONT][/B] [FONT=Verdana]Cenab-i Hak bizatihi bu mevzuda '[B][COLOR=green]Mu'minlerin, Peygamber'i kendi nefislerinden cok sevmeleri gerekir.[/COLOR][/B]' (Ahzâb sûresi, 6) buyurmaktadir. Ayette gecen emir de mutlak itaati gerektirir.[/FONT] [FONT=Verdana]Efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem) de konuyla ilgili olarak ayrica soyle buyurur: [COLOR=darkgreen][COLOR=red]'[B][COLOR=#99cc00]Sizden biriniz, beni anasindan babasindan, evlatlarindan ve butun insanlardan daha fazla sevmedikce, tam anlamiyla iman etmis olmaz.[/COLOR][/B][/COLOR]'[/COLOR] (Buharî, Iman 8; Muslim, Iman 70)[/FONT] [FONT=Verdana]Sevmek sevilenin arzusunu yerine getirmeyi gerektirir. Sevilen/sevilecek olan Rabbimiz ise bu gercek daha da onem arz edecektir. Yani O'nu (celle celaluhu) sevmemiz yine O'nun (celle celaluhu) emirlerini yerine getirmemizle gerceklesecektir. Ancak burada dikkat edilmesi gereken husus su ki, Rabbimiz Âl-i Imran sûresi, 31. ayette: '[B][COLOR=green]De ki: Allah'i seviyorsaniz, bana uyun ki Allah da sizi sevsin ve gunahlarinizi bagislasin. Allah, cok bagislayici ve merhametlidir.[/COLOR][/B]' buyurmaktadir. Yani kendisini sevmemizin sartini Efendimiz'e ittiba ile mukarin kilmaktadir. Zira netice olarak Efendimiz'e ittiba yine Rabbimize ittiba demektir.[/FONT] [FONT=Verdana]'O halde Allah'i sevenler bu emr-i ilahiyi teblig eyleyen Resulullah'a muhalefet etmemek ve onun talimati tebligatina tâbi olmak ve onu numune-i imtisal addeylemek lâzim gelir. Bu itaat dogrudan dogruya Allah'a itaattir. Cunku Hazreti Muhammed'in sahsi ve bedenî varligi bakimindan degil, O'nun peygamberlik gorevi bakimindandir ve Allah adina vekâlet yoluyla olan bir itaattir. Yani, bana uyunuz, demek, "Allah'a ve Resûle uyunuz!" demektir. (Bkz.: Yazir, Elmalili Hamdi, Hak Dini Kur'ân Dili, Istanbul, 1936, 2/1076-1077 )[/FONT] [B][FONT=Verdana][COLOR=#cc0000]Efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem) Kendisinin Sevilmesini Bizzat Talep Etmistir[/COLOR][/FONT][/B] [FONT=Verdana]Efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem)'i sevmek O'nun getirmis oldugu Kur'ân'i sevmek, degerler manzumesini sevmek demektir. Bu noktadan hareket edilecek olursa Efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem) kendi beserî zâtindan ziyade temsil ettigi risalet vazifesiyle butunlesmis olan mubarek sahsiyetinin sevilmesi gerektigini vurgulamak istemistir.[/FONT] [FONT=Verdana]Yukarida da zikrettigimiz gibi Hazreti Omer (radiyallahu anh): 'Yâ Resûlallah! Sen'i canim disindaki her seyden cok seviyorum!..' der. Efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem) Hazreti Omer (radiyallahu anh)'in elini tutar ve: '[B][COLOR=#99cc00]Beni canindan cok sevmedikce olmaz, Yâ Omer![/COLOR][/B]' buyurur. O da hemen: 'Canimdan da cok seviyorum Yâ Resûlallah!' der. Bunun uzerine Efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem): 'Simdi oldu.' buyurur.[/FONT] [FONT=Verdana]Efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem) Mekke'den Medine'ye hicret etmis Muhacirlere kucak acan Ensari sevmenin iman alameti oldugunu ifade eder. '[B][COLOR=#99cc00]Ensâri sevmek, iman alâmetidir. Munafikligin alâmeti ise, Ensâra kin ve dusmanlik duymaktir.[/COLOR][/B]' (Buharî, Menâkibu'l-Ensâr, 4) Buradan Efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem)'i sevmenin evveliyatla imanin geregi oldugunu istinbat edebiliriz.[/FONT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
İslamiyet
Resûlüllah (Aleyhisselatü Vesselam)
Efendimiz'i (sallallahu aleyhi ve selem) Sevmek
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…