Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
İslamiyet
Resûlüllah (Aleyhisselatü Vesselam)
Efendimiz'i (sallallahu aleyhi ve selem) Sevmek
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="molla_zehra" data-source="post: 10341" data-attributes="member: 30"><p><strong><span style="color: #cc0000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-family: 'Verdana'">En Hayirli Olan Sevilir, Sevilmelidir</span></span></span></strong></p><p></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-family: 'Verdana'">Efendimiz'in isminin 'ovulen', 'cokca ovulen' anlamina gelen Muhammed olmasi dikkat cekicidir. Yeryuzunde ovulmus olmasindan dolayi 'Muhammed' ismiyle, goklerde yeryuzunden daha fazla ovulmesinden dolayi da 'Ahmed' ismiyle adlandirilmistir. Hazreti Ibn Abbâs (radiyalahu anh)'den soyle rivâyet ediliyor:</span></span></p><p></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-family: 'Verdana'">"Peygamber (sallallahu aleyhi ve sellem)'in ashabindan bazi kisiler, kendisini beklemek uzere oturmuslardi. Resûlullah (sallallahu aleyhi ve sellem) cikti onlara yaklasinca onlarin konustuklarini duydu. Bazilari soyle diyordu: 'Sasilacak sey dogrusu Allah yaratiklarindan birini dost edinmis, Ibrahim'i dost edinmis' diger bir kismi ise 'Musa'nin Allah'la konusmasi daha hayret verici bir seydir. Allah onunla apacik konusmustur.' Diger bir kismi ise 'Isa Allah'in kelimesi ve ruhudur.' Diger bir kismi da 'Adem, babasiz sekilde yaratilmis, seckin insandir.' dediler." Resûlullah (sallallahu aleyhi ve sellem) onlarin yanina geldi selam verip soyle buyurdu:</span></span></p><p></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-family: 'Verdana'">"<strong><span style="color: #99cc00">Konusmalarinizi ve hayret ettiginiz seyleri dinledim. Ibrahim, Allah'in dostudur ve bu bir gercektir. Musa da Allah'in konustugu seckin bir kimsedir, bu da dogrudur. Isa da Allah'in ruhu ve kelimesidir. Bu da bir gercektir. Âdem'i Allah secmistir. Bu da bir gercektir. Dikkat ediniz Allah'in sevgilisi benim, ovunme yok. Kiyamet gunu hamd sancagini tasiyacak olan benim, ovunmek yok… Kiyamet gununde ilk sefaat edecek olan benim sefaati kabul edilecek olan da benim. Fakat ovunme yok… cennetin kapilarinin halkalarini ilk hareket ettirecek olan benim. Allah bana cennet kapisini acacak beraberimde olan mu'minleri ve fakirleri cennete sokacaktir, fakat ovunme yok… Ben gecmislerin ve gececeklerin en degerlisiyim, fakat bunlari ovunmek icin soylemiyorum...</span></strong>" <strong>(Dârimî, Mukaddime 27)</strong></span></span></p><p></p><p><strong><span style="color: #cc0000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-family: 'Verdana'">Efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem) peygamberlerin de en hayirlisidir</span></span></span></strong></p><p></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-family: 'Verdana'">Hazret-i Ubey bin Ka'b (radiyallahu anh)'den rivâyete gore, Resûlullah (sallallahu aleyhi ve sellem) soyle buyurdu: '"<strong><span style="color: #99cc00">Peygamberler icinde benim ornegim bir ev insa edip, onu en iyi sekilde yapip bir tugla yeri eksik birakan kimsenin durumu gibidir. Insanlar bu binanin cevresinde dolasirlar ve ona hayran olurlar ve o tuglanin yeri de yapilmis olsaydi derler. Iste Peygamberler icinde benim yerim o (altin) tuglanin yeri gibidir.</span></strong>' <strong>(Tirmizî, Edeb 77)</strong></span></span></p><p></p><p><strong><span style="color: #cc0000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-family: 'Verdana'">En Buyuk Terbiyeci Sevilir</span></span></span></strong></p><p></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-family: 'Verdana'">Efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem) cahiliye donemi âdet ve aliskanliklari ile insanlik onurunu ayaklar altina almis bir hayat icindeki bir toplumdan yeryuzunun gelmis gecmis en hayirli insanlarinin cikmasina vesile olmus ustâd-i ekberdir.</span></span></p><p></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-family: 'Verdana'">'Arkadas! O Zâti harekete getirip o inkilablari kendisine yaptiran ancak bir kuvve-i kudsiyedir. Evet bilhassa Ceziretu'l-Arab'da yaptigi inkilab ve icraata bak!.. O sahralarda, o collerde, âdetlerini muhafazada cok mutaassib ve asabiyetlerinde fevkalâde inatci ve kasavet-i kalb ve merhametsizlikte emsalsiz ve hattâ diri diri kizlarini topraga gomup oldururlerken muteessir bile olmayan pek cok vahsi kavimler oturmakta idiler. O zât-i nuranî kisa bir zamanda o kavimlerin ahlâk-i seyyielerini kaldirarak ahlâk-i hasene ile tebdil ettirdi. Hattâ o zât-i mursidin (sallallahu aleyhi ve sellem) telkin ettigi iman nuru sayesinde, o vahsi insanlar, insan âleminde insanlara muallim oldular. Ve medeniyet dunyasinda, medenîlere ustad oldular.' <strong>(Bediuzzaman, Mesnevi, s. 23)</strong></span></span></p><p></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-family: 'Verdana'">'Bilirsin ki, sigara gibi kucuk bir âdeti, bir seyi tiryakisinden ref' etmek pek zahmettir. Hattâ buyuk bir hâkim, buyuk bir azim ile kucuk bir kavimde itiyat edilen bir hasleti kaldirmakta buyuk muskilâta rast gelir. Hâlbuki bu Zât-i nuranî, pek cok âdetleri, pek cok asabî, inatci kavimlerden, cuz'î bir kuvvetle, kisa bir zamanda kaldirarak, yerlerini yuksek, nezih ahlâk ve âdetler ile doldurmustur. Evet Hazreti Omer Ibnul Hattab (radiyallahu anh)'in Islâmiyetten evvel ve sonraki halleri bu mes'eleye guzel bir misaldir. Bunun gibi icraat-i esasiyesinden binlerce hârikalar vardir. O Zâtin o zamandaki icraatina hârika diyoruz. Acaba bu zamanin yuzlerce feylesoflari, o zamanda o vahset-âbâd cezireye gidip, pek uzun zamanlarda o vahsileri islah icin calissalar, o Zât-i mursidin bir senede muvaffak oldugu kadar, onlar elli senede muvaffak olabilirler mi? Hâsâ!' <strong>(Bediuzzaman, Mesnevi, s. 23)</strong></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="molla_zehra, post: 10341, member: 30"] [B][COLOR=#cc0000][FONT=Comic Sans MS][FONT=Verdana]En Hayirli Olan Sevilir, Sevilmelidir[/FONT][/FONT][/COLOR][/B] [FONT=Comic Sans MS][FONT=Verdana]Efendimiz'in isminin 'ovulen', 'cokca ovulen' anlamina gelen Muhammed olmasi dikkat cekicidir. Yeryuzunde ovulmus olmasindan dolayi 'Muhammed' ismiyle, goklerde yeryuzunden daha fazla ovulmesinden dolayi da 'Ahmed' ismiyle adlandirilmistir. Hazreti Ibn Abbâs (radiyalahu anh)'den soyle rivâyet ediliyor:[/FONT][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][FONT=Verdana]"Peygamber (sallallahu aleyhi ve sellem)'in ashabindan bazi kisiler, kendisini beklemek uzere oturmuslardi. Resûlullah (sallallahu aleyhi ve sellem) cikti onlara yaklasinca onlarin konustuklarini duydu. Bazilari soyle diyordu: 'Sasilacak sey dogrusu Allah yaratiklarindan birini dost edinmis, Ibrahim'i dost edinmis' diger bir kismi ise 'Musa'nin Allah'la konusmasi daha hayret verici bir seydir. Allah onunla apacik konusmustur.' Diger bir kismi ise 'Isa Allah'in kelimesi ve ruhudur.' Diger bir kismi da 'Adem, babasiz sekilde yaratilmis, seckin insandir.' dediler." Resûlullah (sallallahu aleyhi ve sellem) onlarin yanina geldi selam verip soyle buyurdu:[/FONT][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][FONT=Verdana]"[B][COLOR=#99cc00]Konusmalarinizi ve hayret ettiginiz seyleri dinledim. Ibrahim, Allah'in dostudur ve bu bir gercektir. Musa da Allah'in konustugu seckin bir kimsedir, bu da dogrudur. Isa da Allah'in ruhu ve kelimesidir. Bu da bir gercektir. Âdem'i Allah secmistir. Bu da bir gercektir. Dikkat ediniz Allah'in sevgilisi benim, ovunme yok. Kiyamet gunu hamd sancagini tasiyacak olan benim, ovunmek yok… Kiyamet gununde ilk sefaat edecek olan benim sefaati kabul edilecek olan da benim. Fakat ovunme yok… cennetin kapilarinin halkalarini ilk hareket ettirecek olan benim. Allah bana cennet kapisini acacak beraberimde olan mu'minleri ve fakirleri cennete sokacaktir, fakat ovunme yok… Ben gecmislerin ve gececeklerin en degerlisiyim, fakat bunlari ovunmek icin soylemiyorum...[/COLOR][/B]" [B](Dârimî, Mukaddime 27)[/B][/FONT][/FONT] [B][COLOR=#cc0000][FONT=Comic Sans MS][FONT=Verdana]Efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem) peygamberlerin de en hayirlisidir[/FONT][/FONT][/COLOR][/B] [FONT=Comic Sans MS][FONT=Verdana]Hazret-i Ubey bin Ka'b (radiyallahu anh)'den rivâyete gore, Resûlullah (sallallahu aleyhi ve sellem) soyle buyurdu: '"[B][COLOR=#99cc00]Peygamberler icinde benim ornegim bir ev insa edip, onu en iyi sekilde yapip bir tugla yeri eksik birakan kimsenin durumu gibidir. Insanlar bu binanin cevresinde dolasirlar ve ona hayran olurlar ve o tuglanin yeri de yapilmis olsaydi derler. Iste Peygamberler icinde benim yerim o (altin) tuglanin yeri gibidir.[/COLOR][/B]' [B](Tirmizî, Edeb 77)[/B][/FONT][/FONT] [B][COLOR=#cc0000][FONT=Comic Sans MS][FONT=Verdana]En Buyuk Terbiyeci Sevilir[/FONT][/FONT][/COLOR][/B] [FONT=Comic Sans MS][FONT=Verdana]Efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem) cahiliye donemi âdet ve aliskanliklari ile insanlik onurunu ayaklar altina almis bir hayat icindeki bir toplumdan yeryuzunun gelmis gecmis en hayirli insanlarinin cikmasina vesile olmus ustâd-i ekberdir.[/FONT][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][FONT=Verdana]'Arkadas! O Zâti harekete getirip o inkilablari kendisine yaptiran ancak bir kuvve-i kudsiyedir. Evet bilhassa Ceziretu'l-Arab'da yaptigi inkilab ve icraata bak!.. O sahralarda, o collerde, âdetlerini muhafazada cok mutaassib ve asabiyetlerinde fevkalâde inatci ve kasavet-i kalb ve merhametsizlikte emsalsiz ve hattâ diri diri kizlarini topraga gomup oldururlerken muteessir bile olmayan pek cok vahsi kavimler oturmakta idiler. O zât-i nuranî kisa bir zamanda o kavimlerin ahlâk-i seyyielerini kaldirarak ahlâk-i hasene ile tebdil ettirdi. Hattâ o zât-i mursidin (sallallahu aleyhi ve sellem) telkin ettigi iman nuru sayesinde, o vahsi insanlar, insan âleminde insanlara muallim oldular. Ve medeniyet dunyasinda, medenîlere ustad oldular.' [B](Bediuzzaman, Mesnevi, s. 23)[/B][/FONT][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][FONT=Verdana]'Bilirsin ki, sigara gibi kucuk bir âdeti, bir seyi tiryakisinden ref' etmek pek zahmettir. Hattâ buyuk bir hâkim, buyuk bir azim ile kucuk bir kavimde itiyat edilen bir hasleti kaldirmakta buyuk muskilâta rast gelir. Hâlbuki bu Zât-i nuranî, pek cok âdetleri, pek cok asabî, inatci kavimlerden, cuz'î bir kuvvetle, kisa bir zamanda kaldirarak, yerlerini yuksek, nezih ahlâk ve âdetler ile doldurmustur. Evet Hazreti Omer Ibnul Hattab (radiyallahu anh)'in Islâmiyetten evvel ve sonraki halleri bu mes'eleye guzel bir misaldir. Bunun gibi icraat-i esasiyesinden binlerce hârikalar vardir. O Zâtin o zamandaki icraatina hârika diyoruz. Acaba bu zamanin yuzlerce feylesoflari, o zamanda o vahset-âbâd cezireye gidip, pek uzun zamanlarda o vahsileri islah icin calissalar, o Zât-i mursidin bir senede muvaffak oldugu kadar, onlar elli senede muvaffak olabilirler mi? Hâsâ!' [B](Bediuzzaman, Mesnevi, s. 23)[/B][/FONT][/FONT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
İslamiyet
Resûlüllah (Aleyhisselatü Vesselam)
Efendimiz'i (sallallahu aleyhi ve selem) Sevmek
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…