Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
İslamiyet
Resûlüllah (Aleyhisselatü Vesselam)
Efendimiz'i (sallallahu aleyhi ve selem) Sevmek
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="molla_zehra" data-source="post: 10342" data-attributes="member: 30"><p><strong><span style="color: #cc0000"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-family: 'Verdana'">Sahabe-i Kiram'in Efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem)'e Muhabbet ve Sadakati</span></span></span></strong></p><p></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-family: 'Verdana'">Yukarida da belirttigimiz uzere Efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem)'i en yakindan tanimis olan, her hareketini takip ve tespit eden sahabe-i kiramin bu mevzudaki yaklasimlari bizim icin en onemli huccet olmalidir. Efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem)'e '<strong>Canimiz sana feda olsun Ya Resûlallah</strong>''<strong>Anam babam sana feda olsun ya Resûlallah</strong>' '<strong>Dahîlek ya Resûlallah</strong>' gibi ifadeleri bu mevzudaki hassasiyetlerine en guzel ornek olsa gerekir.</span></span></p><p></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-family: 'Verdana'">Sahabe-i kiram (Allah onlardan razi olsun) bizlere de bu mevzuda rehber olmuslardir. O konusunca ruzgar bile susuyordu. Bedir'de 'Ey Ashab Hazir misiniz?' diyen Efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem)'e Sa'd bin Muaz ayakta soyle cevap veriyor: '<strong>Ya Resulallah seni hak dinle gonderen Allah'a hamd olsun ki, sen bize denizi gosterip dalarsan biz de seninle birlikte dalariz, Allah'in bereketiyle yurut bizi.</strong>'</span></span></p><p></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-family: 'Verdana'">Sahabe-i Kirâm Hazretleri, Efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem)'i o kadar sevip sayiyordu ki O (sallallahu aleyhi ve sellem)'nu her davranislarinda ornek almaya calisiyorlardi. Ornegin O (sallallahu aleyhi ve sellem)'nun hayatin her safhasi ile ilgili tavsiye ve degerlendirmelerine akil sir erdiremeyen bir musrik: 'Goruyorum ki dostunuz (Muhammed) size her seyi, ama her seyi hatta helâya nasil oturacaginizi bile ogretiyor' der. Hazreti Selman-i Farisi (radiyallahu anh) butun vakar ve ciddiyetiyle cevaben: 'Evet, bize her seyi O ogretiyor' der ve tuvalet adâbiyla Efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem)'den isittigi tavsiyelerini teker teker siralar. 'Peygamber boyle seylerle mesgul mu olurmus demeye getiren devrin cagdas kafa yapisina gercegi butun safiyet ve acikligi ile haykiriyordu: '<strong>Evet, bize her seyi O ogretiyor</strong>' (Ilgili ornekler icin bkz. Cakan Ismail Lutfi, Sunnetin Butunlugu, (Hz. Peygamber ve Aile hayati Tartismali Ilmi Toplantilar Dizisi) s. 127, Istanbul, 2006.)</span></span></p><p></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-family: 'Verdana'">Beni Mustalik kabilesinden esirler alinmisti. Efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem)'in, azili dusmani bu kabilenin reisi Haris'in kizi Cuveyriye ile onun onculugunde kabileleri Islam'a isindirmayi hedefleyerek evlenmesinin ardindan Ensar ve Muhacirler Efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem)'e olan saygi ve sevgileri neticesinde O (sallallahu aleyhi ve sellem)'nunla akrabalik bagi bulunan bir kabilenin insanlarinin esir edilemeyecegi dusuncesiyle alinan butun esirleri salivermislerdir.</span></span></p><p></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-family: 'Verdana'">Hazreti Ebû Eyyûb el-Ensâri (radiyallahu anh) anlatiyor: "Resulullah kendisine bir yiyecek sunuldugu zaman yiyecegi kadar yer, artani bana gonderirdi. Bir gun, icinde sarimsak bulunan bir kap yemegi hic el surmeden bana iade etti. Bunun uzerine kendilerine gittim ve 'Sarimsak yemek haram mi?' dedim.</span></span></p><p></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-family: 'Verdana'">O (sallallahu aleyhi ve sellem): 'Hayir, haram degildir, ancak ben kokusundan dolayi hoslanmiyorum' buyurdu. Hazreti Ebû Eyyûb el-Ensâri (radiyallahu anh) de: 'O halde, sizin hoslanmadiginizdan ben de hoslanmiyorum' dedi." (Ilgili ornekler icin bkz. Cakan, Ismail Lutfi, a.g.e., s. 121.)</span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="molla_zehra, post: 10342, member: 30"] [B][COLOR=#cc0000][FONT=Comic Sans MS][FONT=Verdana]Sahabe-i Kiram'in Efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem)'e Muhabbet ve Sadakati[/FONT][/FONT][/COLOR][/B] [FONT=Comic Sans MS][FONT=Verdana]Yukarida da belirttigimiz uzere Efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem)'i en yakindan tanimis olan, her hareketini takip ve tespit eden sahabe-i kiramin bu mevzudaki yaklasimlari bizim icin en onemli huccet olmalidir. Efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem)'e '[B]Canimiz sana feda olsun Ya Resûlallah[/B]''[B]Anam babam sana feda olsun ya Resûlallah[/B]' '[B]Dahîlek ya Resûlallah[/B]' gibi ifadeleri bu mevzudaki hassasiyetlerine en guzel ornek olsa gerekir.[/FONT][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][FONT=Verdana]Sahabe-i kiram (Allah onlardan razi olsun) bizlere de bu mevzuda rehber olmuslardir. O konusunca ruzgar bile susuyordu. Bedir'de 'Ey Ashab Hazir misiniz?' diyen Efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem)'e Sa'd bin Muaz ayakta soyle cevap veriyor: '[B]Ya Resulallah seni hak dinle gonderen Allah'a hamd olsun ki, sen bize denizi gosterip dalarsan biz de seninle birlikte dalariz, Allah'in bereketiyle yurut bizi.[/B]'[/FONT][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][FONT=Verdana]Sahabe-i Kirâm Hazretleri, Efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem)'i o kadar sevip sayiyordu ki O (sallallahu aleyhi ve sellem)'nu her davranislarinda ornek almaya calisiyorlardi. Ornegin O (sallallahu aleyhi ve sellem)'nun hayatin her safhasi ile ilgili tavsiye ve degerlendirmelerine akil sir erdiremeyen bir musrik: 'Goruyorum ki dostunuz (Muhammed) size her seyi, ama her seyi hatta helâya nasil oturacaginizi bile ogretiyor' der. Hazreti Selman-i Farisi (radiyallahu anh) butun vakar ve ciddiyetiyle cevaben: 'Evet, bize her seyi O ogretiyor' der ve tuvalet adâbiyla Efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem)'den isittigi tavsiyelerini teker teker siralar. 'Peygamber boyle seylerle mesgul mu olurmus demeye getiren devrin cagdas kafa yapisina gercegi butun safiyet ve acikligi ile haykiriyordu: '[B]Evet, bize her seyi O ogretiyor[/B]' (Ilgili ornekler icin bkz. Cakan Ismail Lutfi, Sunnetin Butunlugu, (Hz. Peygamber ve Aile hayati Tartismali Ilmi Toplantilar Dizisi) s. 127, Istanbul, 2006.)[/FONT][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][FONT=Verdana]Beni Mustalik kabilesinden esirler alinmisti. Efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem)'in, azili dusmani bu kabilenin reisi Haris'in kizi Cuveyriye ile onun onculugunde kabileleri Islam'a isindirmayi hedefleyerek evlenmesinin ardindan Ensar ve Muhacirler Efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem)'e olan saygi ve sevgileri neticesinde O (sallallahu aleyhi ve sellem)'nunla akrabalik bagi bulunan bir kabilenin insanlarinin esir edilemeyecegi dusuncesiyle alinan butun esirleri salivermislerdir.[/FONT][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][FONT=Verdana]Hazreti Ebû Eyyûb el-Ensâri (radiyallahu anh) anlatiyor: "Resulullah kendisine bir yiyecek sunuldugu zaman yiyecegi kadar yer, artani bana gonderirdi. Bir gun, icinde sarimsak bulunan bir kap yemegi hic el surmeden bana iade etti. Bunun uzerine kendilerine gittim ve 'Sarimsak yemek haram mi?' dedim.[/FONT][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][FONT=Verdana]O (sallallahu aleyhi ve sellem): 'Hayir, haram degildir, ancak ben kokusundan dolayi hoslanmiyorum' buyurdu. Hazreti Ebû Eyyûb el-Ensâri (radiyallahu anh) de: 'O halde, sizin hoslanmadiginizdan ben de hoslanmiyorum' dedi." (Ilgili ornekler icin bkz. Cakan, Ismail Lutfi, a.g.e., s. 121.)[/FONT][/FONT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
İslamiyet
Resûlüllah (Aleyhisselatü Vesselam)
Efendimiz'i (sallallahu aleyhi ve selem) Sevmek
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…