Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
İslamiyet
Resûlüllah (Aleyhisselatü Vesselam)
Efendimizin Gençlik Çağı - Yazı Dizisi -
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="genc_kalem" data-source="post: 183172" data-attributes="member: 15919"><p><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="font-size: 18px"><span style="color: red"><strong>NEBİYYİ MUHTEREM'İN KOYUN GÜTMESİ</strong></span></span></span></p><p></p><p><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="font-size: 15px">Nebiler Nebisi bu gençlik demlerinde bir müddet kureyşlilerin koyunlarını güttüler. Bizzat kendileri şöyle demişlerdir: </span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><strong><span style="color: green">- Koyun gütmeyen hiçbir peygamber yoktur!</span></strong> </span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="font-size: 15px">Sahabiler sordu: </span></span></p><p> </p><p><strong><span style="color: green"><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="font-size: 15px">- Ey Allah'ın Resulü! Sende mi güttün? </span></span></span></strong></p><p> </p><p><strong><span style="color: green"><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="font-size: 15px">- Evet!</span></span></span></strong></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="font-size: 15px">İnsanlığın Efendisi, âlemde eşsiz bir zevk ve güzellik tablosu içinde ve Mekke civarında koyun güttüler. </span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="font-size: 15px">Allah'ın Resulü, mukaddes omuzlarına ilahi memuriyeti aldıkları devirde, sahabeleriyle beraber birgün kıra çıkmışlardı. Sahabeler, kırda, kara dutlara rast gelerek yemek istediler. </span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="font-size: 15px">Sahabelerin bu hareketlerine, gökleri aydınlatacak bir tebessüm nuruyla nazar buyuran Allah'ın Sevgilisi dediler ki: </span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><strong><span style="color: green">- Size onun en kararmış olanını tavsiye ederim. Onun tatlı ve nefis olanı kararmış olanıdır. Çünkü ben, koyun güttüğüm zaman ona, onun rengine aldanmıştım.</span></strong> </span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="font-size: 15px">Kendisinden soruldu: </span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><strong><span style="color: green">- Ey Allah'ın Resulü! Siz de mi koyun güttünüz?</span></strong> </span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="font-size: 15px">Cevap verdiler: </span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><strong><span style="color: green">- Evet! Koyun gütmeyen hiçbir peygamber yoktur!..</span></strong> </span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="font-size: 15px">Yine birgün şöyle buyurdular: </span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><strong><span style="color: green">- Musa(a.s) peygamber gönderildi; koyun güderdi. Davut(a.s) peygamber gönderildi; koyun güderdi. Ben de peygamber gönderildim. Ben de kendi ailemin koyununu <strong>Ciyad</strong> 'da güderdim!..</span></strong> </span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="font-size: 15px">Evet, cihanın en büyük Sultanı, Allah'ın Sevgilisi, top yekün zaman ve mekanın peygamberi, gençlik demlerinde koyun gütmüşlerdir. Ve ümmetinden her ferdi çobana benzetmişlerdir ve her ferdi sürüsünden mesul tutmuşlardır... </span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><strong><span style="color: green">- Hepiniz çobansınız. Ve hepiniz sürüsünden mesuldür...</span></strong> demişlerdir... </span></span></p><p><strong><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: green">Sürüsünü kurtlara bırakırsa bir çoban,</span></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="color: green">Onun nedâmet günü geliverir o zaman!</span></span></span></strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="genc_kalem, post: 183172, member: 15919"] [FONT=Book Antiqua][SIZE=5][COLOR=red][B]NEBİYYİ MUHTEREM'İN KOYUN GÜTMESİ[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Book Antiqua][SIZE=4]Nebiler Nebisi bu gençlik demlerinde bir müddet kureyşlilerin koyunlarını güttüler. Bizzat kendileri şöyle demişlerdir: [/SIZE][/FONT] [SIZE=4][FONT=Book Antiqua][B][COLOR=green]- Koyun gütmeyen hiçbir peygamber yoktur![/COLOR][/B] [/FONT][/SIZE] [FONT=Book Antiqua][SIZE=4]Sahabiler sordu: [/SIZE][/FONT] [B][COLOR=green][FONT=Book Antiqua][SIZE=4]- Ey Allah'ın Resulü! Sende mi güttün? [/SIZE][/FONT][/COLOR][/B] [B][COLOR=green][FONT=Book Antiqua][SIZE=4]- Evet![/SIZE][/FONT][/COLOR][/B] [FONT=Book Antiqua][SIZE=4]İnsanlığın Efendisi, âlemde eşsiz bir zevk ve güzellik tablosu içinde ve Mekke civarında koyun güttüler. [/SIZE][/FONT] [FONT=Book Antiqua][SIZE=4]Allah'ın Resulü, mukaddes omuzlarına ilahi memuriyeti aldıkları devirde, sahabeleriyle beraber birgün kıra çıkmışlardı. Sahabeler, kırda, kara dutlara rast gelerek yemek istediler. [/SIZE][/FONT] [FONT=Book Antiqua][SIZE=4]Sahabelerin bu hareketlerine, gökleri aydınlatacak bir tebessüm nuruyla nazar buyuran Allah'ın Sevgilisi dediler ki: [/SIZE][/FONT] [SIZE=4][FONT=Book Antiqua][B][COLOR=green]- Size onun en kararmış olanını tavsiye ederim. Onun tatlı ve nefis olanı kararmış olanıdır. Çünkü ben, koyun güttüğüm zaman ona, onun rengine aldanmıştım.[/COLOR][/B] [/FONT][/SIZE] [FONT=Book Antiqua][SIZE=4]Kendisinden soruldu: [/SIZE][/FONT] [SIZE=4][FONT=Book Antiqua][B][COLOR=green]- Ey Allah'ın Resulü! Siz de mi koyun güttünüz?[/COLOR][/B] [/FONT][/SIZE] [FONT=Book Antiqua][SIZE=4]Cevap verdiler: [/SIZE][/FONT] [SIZE=4][FONT=Book Antiqua][B][COLOR=green]- Evet! Koyun gütmeyen hiçbir peygamber yoktur!..[/COLOR][/B] [/FONT][/SIZE] [FONT=Book Antiqua][SIZE=4]Yine birgün şöyle buyurdular: [/SIZE][/FONT] [SIZE=4][FONT=Book Antiqua][B][COLOR=green]- Musa(a.s) peygamber gönderildi; koyun güderdi. Davut(a.s) peygamber gönderildi; koyun güderdi. Ben de peygamber gönderildim. Ben de kendi ailemin koyununu [B]Ciyad[/B] 'da güderdim!..[/COLOR][/B] [/FONT][/SIZE] [FONT=Book Antiqua][SIZE=4]Evet, cihanın en büyük Sultanı, Allah'ın Sevgilisi, top yekün zaman ve mekanın peygamberi, gençlik demlerinde koyun gütmüşlerdir. Ve ümmetinden her ferdi çobana benzetmişlerdir ve her ferdi sürüsünden mesul tutmuşlardır... [/SIZE][/FONT] [SIZE=4][FONT=Book Antiqua][B][COLOR=green]- Hepiniz çobansınız. Ve hepiniz sürüsünden mesuldür...[/COLOR][/B] demişlerdir... [/FONT][/SIZE] [B][FONT=Book Antiqua][SIZE=4][COLOR=green]Sürüsünü kurtlara bırakırsa bir çoban,[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][SIZE=4][FONT=Book Antiqua][COLOR=green]Onun nedâmet günü geliverir o zaman![/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
İslamiyet
Resûlüllah (Aleyhisselatü Vesselam)
Efendimizin Gençlik Çağı - Yazı Dizisi -
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…