Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Bediüzzaman Said Nursi ve Risale-i Nur Cemaati
Risale-i Nur ve Nur Cemaati
EĞİTİMDE YENİ AÇILIMLAR PROJESİ (risale eksenli)
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="kasif1" data-source="post: 237817" data-attributes="member: 1008778"><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">• PROJE ADI: EĞİTİMDE YENİ AÇILIMLAR PLATFORMU (EYAP) SEMPOZYUM ORGANİZASYONU</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">• PROJE KONUSU: MODERN DEĞERLER IŞIĞINDA VE RİSALE-İ NUR’DA EĞİTİM VE BİLİM</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">• “EĞİTİMDE YERLİ VE YENİ BİR YOL HARİTASI ARAYIŞI”</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">• YÖNTEM VE TEKNİK:</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">• Eğitim yapımızın bekleneni verememesi üzerine yetersizlikler vurgulanacak,</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">• Çözüm önerileri öne çıkarılacaktır. </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">• Konular modern eğitimde öne çıkan değerlerle yoğrularak bu konuda geniş bakış açısı oluşturulacaktır.</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">• Tebliğ metninin sonuç kısmında: eğitim yapımızdaki yetersizlik kısaca tekrar vurgulanarak, yazar uygulamaya yönelik tavsiye ve çözüm önerilerini formüle etmeye çalışacaktır. Bu önerilerin nasıl uygulanacağı anlatılacaktır. </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">• Eş zamanlı sunumlar ve çalıştaylar yapılması</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">• Bildirilerin kitap haline getirilmesi</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">• GEREKÇE:</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">• Batı’yı taklit ederken kalkınma ve medeniyet hedeflerine ulaşamadık.</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">• Pastolazzi, Jan Jack Russeau, Jean Piagets, Dr. Maria Matesori gibi Batılı aydınlardan faydalandık; ama kendi âlimlerimizi unuttuk.</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">• Mevlânâ, Yunus Emre, Hacı Bektaş Veli, Gazali, İbn-i Haldun, Farabî, İbn-i Sina gibi kendi semamızın güneşlerini görmezden geldik.</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">• Kendi değerlerimizi yeniden keşfetme ve Batı’nın ilerlemeci ruhuyla terkip etme zamanı geldi, geçiyor.</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">• Peygamberimiz (sav) sahabelerin yeteneksizliğinden söz etmemiş, onlardaki yetenekleri bulup harekete geçirmiş; dünyanın en ilkel ve cahil kavmini eğitim, dünyanın en muhteşem medeniyetini kurmuş.</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">• O’nun öğrencisi olan Bediüzzaman da öğrencilerinin yeteneksizliklerinden, maaşının azlığından, eğitim yeri olarak kullandığı hapishane koridorlarının boyasızlığından, ders araç ve gereçlerinin yetersizliğinden şikâyet etmemiş, onlara hep ümit ve şevk vermiş. Türkiye’yi bir okula çevirmiş. </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">• Gönüller üzerine bir üniversite kuran Bediüzzaman Said Nursî (1873-1960) insanımızın ve insanlığın problemlerine çözüm üreten bir eğitim anlayışına ve değerler sistemine sahiptir.</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">• Bediüzzaman; talebelerine kırda, tarlada, bahçede, hastanede, hapishanede ders vermiş ve onları eğitmiş. Adam öldüren katiller, onlardan aldıkları ders sayesinde tahta kurusunu öldürmez hâle gelmişler.</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">• Öğretmenlerimiz öğrencilerinin yeteneklerinden şikâyet etmemeli, onlardaki mevcut yetenekleri bulup geliştirmeli.</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">• Büyük bir ideale gönül vermesini ve “hakikate hizmet” etmek için kendimizi adamayı öğrenmeliyiz. </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">• Öğretmenlerimiz her yerde, her ortamda, her şart altında öğrencilerini eğitebilmeli.</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">• Eğitimimizin içinde bulunduğu problemlere çözüm aramalı ve bulmalıyız.</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">• Bediüzzaman’ın eserlerini bu gözle incelemek ve Bediüzzaman’ın bakış açısıyla eğitimin temel sorunlarını yeniden ele almak ve problemlere çözümler üretmek istiyoruz.</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">• Eğitimde ithal malı, değil yerli ve yeni bir yol haritası belirlemeliyiz.</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">• Bu maksatla bir sempozyum düzenlemeyi ve eğitimin temel problemlerini enine boyuna tartışmayı hedefledik.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">• HEDEF KİTLE: EĞİTİM CAMİASI</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">• PROJE PAYDAŞLARI: AKADEMİSYENLER, ÖĞRETMENLER, ÖĞRENCİLER, VELİLER</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">• PROJENİN AMACI: EĞİTİM CAMİAMIZA ORİJİNAL MATERYAL VE ÖRNEKLER SUNMAK</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">• SÜRE:2 AY</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">• PROJE MALİYETİ: VAKIF VE GÖNÜLLÜ TEŞEKKÜLLER TARAFINDAN KARŞILANACAKTIR.</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">• PROJENİN TAMAMLANMA ZAMANI: </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">• MUHTEMEL RİSKLER: BİLDİRİLERİN GECİKMESİ</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">• Tertip Heyeti</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">• ……………..</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">• …………….</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">• ……………..</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">Bilim Kurulu</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">• ………………</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">• ……………….</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">• ……………….</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">• ………………..</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">Tebliğ Konuları</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">• Eğitim politikamız var mı?</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">• Yeni öğretim programlarının değerlendirilmesi</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">• Yeni öğretim programları anlaşıldı mı?</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">• Yeni öğretim programları tanıtılabildi mi?</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">• Yeni öğretim programlarının geleceği</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">• Yeni müfredatın felsefesinin değerlendirilmesi </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">• Yüksek öğretimde metot, </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">• Yeni öğretim programlarında dil konusu</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">• Ders kitaplarının değerlendirilmesi </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">• Ahlaki bakımdan</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">• Çağdaş yaklaşımlar açısından</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">• Dil bakımından</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">• Görsel açıdan</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">• İnsan hakları açısından</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">• Nur hakikatleri açısından</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">• Konjonktür açısından</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">• Eğitim eğitiyor mu? Tanımların yeniden tanımlanması</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">• Eğitimin misyonu var mı? Sınavları geçmek için eğitim yapılır mı?</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">• TEMEL SORUNLAR VE RİSALE-İ NUR’UN YAKLAŞIMI</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">• RİSALE-İ NURUN EĞİTİM YAKLAŞIMI</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">• İspat metodu</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">• Temsil metodu</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">• Gözlem metodu</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">• Soru-cevap metodu</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">• Karşılaştırma metodu</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">• Müspeti verme metodu</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">• Örnekleme metodu</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">• Geriye dönüş metodu</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">• Fıtrata mutabakat metodu</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">• Birlikte Paylaşım metodu</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">• Örnek alma metodu</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">• His ve duyguların hedefini değiştirme metodu</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">• Motivasyon sağlama metodu</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">• Pratik çözümleme metodu</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">• Olumlu sonuçlar çıkarma metodu</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">• Beynin sağ ve sol cephelerini kullanma metodu</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">• Çoklu zeka yaklaşımının Risale-i Nurda ki tezahürü</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">• Yaparak yaşayarak öğrenme metodu</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">EĞİTİMİN TEMELLERİ</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">• Materyalist ve Kur’ani eğitim anlayışı:</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">• Felsefe feylesofu ile Kur’an talebesinin karşılaştırılması</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">• Irkçı bölücülüğe karşı Risale-i Nurda Eğitim</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">• Fenlerin Okutulmasında Risale-i Nur metodu</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">• Din eğitimini, şartlanmışlık ve benimseticilik kültürü olmaktan kurtarmak.</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">• Dinle barışık felsefe yaklaşımı</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">• Müspeti gösterme, pozitif düşünce. “Güzel gören güzel düşünür. Güzel düşünen hayatından lezzet alır.” </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">• Takım çalışması: İhlas-uhuvvet.</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">• Etki ve ilgi sahası:4. Mesele örneği</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">• Eğitimde düşman tanımlaması: </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">• “Bizim düşmanımız cehalet zaruret ihtilaftır. Bu düşmana karşı sanat, marifet ittifak silahıyla mücadele edeceğiz.”</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">• Düşmanlığa düşmanlık, muhabbete muhabbet etmek</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">• Seçim yapma hakkına saygı: “Akla kapı açmak ihtiyarı elden almamak..</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">• Duyguların eğitim,</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">• Aklın eğitimi,</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">• Kalbin eğitimi,</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">• İmanın gücü, kalbi eğitmenin himmeti pervaz etmesi (aklın nuru funünü medeniye)</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">• Nefis terbiyesi, </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">• Hayallerin eğitimi</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">• Öğrenme sitiline riayet ve varlık algısı</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">• Manayı ismi, manayı harfi, </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">• Nazar-niyet; bakış açısı</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">• Orijinal üretimler yapmak: Alimi mürşit koyun olmalı kuş olmamalı. Hazmedilmeyen ilim telkin edilmemeli.</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">• İlimlerdeki hakikat ihtiyacı: “Ulum evhama kalboldu” </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">• Modelleme (Idendification): Lisan-ı hal, lisan-ı kalden kuvvetlidir. </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">• Modelleme-yaşayarak öğrenme</span></span></p><p> </p><p> </p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">• EĞİTİMİN METODU</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">• Öğretmenin yeni adı; “ders arkadaşı”</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">• Hedef belirleme:Cam parçaları ve elmaslar muvazenesi</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">• Kariyer planlaması ve metafizik hedef gösterme:Çocuk eğitiminde Paşa, Prof, Patron, Rıza-i İlahi denklemi</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">• Öğrenme yöntemi olarak “temsil metodu” (drama-senaryo)</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">• Düşüncelerin eğitimi: Tefekkür yolu</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">• Kainat kitabını okuyan insan yetiştirme ve bakış açısı</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">• Sorgulama ve bilimsel şüphecilik: Tahkik mesleği</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">• Merak ilmin hocası, ihtiyaç terakkinin üstadı. </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">• Bilimlere meraklı insan yetiştirme</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">• Metin (kitap) merkezli eğitim anlayışı </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">• Hayat boyu öğrenme yaklaşımı: Beşikten mezara eğitim, mükemmelleşme süreci ve Risale-i Nur dersleri.</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">• Evi okul yapma.</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">• Sanat, ticaret ziraat. </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">• Bilginin dereceleri, eğitimin anlamı </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">• Bilgi mi beceri mi? </span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kasif1, post: 237817, member: 1008778"] [SIZE=4][COLOR=red]• PROJE ADI: EĞİTİMDE YENİ AÇILIMLAR PLATFORMU (EYAP) SEMPOZYUM ORGANİZASYONU[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]• PROJE KONUSU: MODERN DEĞERLER IŞIĞINDA VE RİSALE-İ NUR’DA EĞİTİM VE BİLİM[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]• “EĞİTİMDE YERLİ VE YENİ BİR YOL HARİTASI ARAYIŞI”[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]• YÖNTEM VE TEKNİK:[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]• Eğitim yapımızın bekleneni verememesi üzerine yetersizlikler vurgulanacak,[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]• Çözüm önerileri öne çıkarılacaktır. [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]• Konular modern eğitimde öne çıkan değerlerle yoğrularak bu konuda geniş bakış açısı oluşturulacaktır.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]• Tebliğ metninin sonuç kısmında: eğitim yapımızdaki yetersizlik kısaca tekrar vurgulanarak, yazar uygulamaya yönelik tavsiye ve çözüm önerilerini formüle etmeye çalışacaktır. Bu önerilerin nasıl uygulanacağı anlatılacaktır. [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]• Eş zamanlı sunumlar ve çalıştaylar yapılması[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]• Bildirilerin kitap haline getirilmesi[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]• GEREKÇE:[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]• Batı’yı taklit ederken kalkınma ve medeniyet hedeflerine ulaşamadık.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]• Pastolazzi, Jan Jack Russeau, Jean Piagets, Dr. Maria Matesori gibi Batılı aydınlardan faydalandık; ama kendi âlimlerimizi unuttuk.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]• Mevlânâ, Yunus Emre, Hacı Bektaş Veli, Gazali, İbn-i Haldun, Farabî, İbn-i Sina gibi kendi semamızın güneşlerini görmezden geldik.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]• Kendi değerlerimizi yeniden keşfetme ve Batı’nın ilerlemeci ruhuyla terkip etme zamanı geldi, geçiyor.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]• Peygamberimiz (sav) sahabelerin yeteneksizliğinden söz etmemiş, onlardaki yetenekleri bulup harekete geçirmiş; dünyanın en ilkel ve cahil kavmini eğitim, dünyanın en muhteşem medeniyetini kurmuş.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]• O’nun öğrencisi olan Bediüzzaman da öğrencilerinin yeteneksizliklerinden, maaşının azlığından, eğitim yeri olarak kullandığı hapishane koridorlarının boyasızlığından, ders araç ve gereçlerinin yetersizliğinden şikâyet etmemiş, onlara hep ümit ve şevk vermiş. Türkiye’yi bir okula çevirmiş. [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]• Gönüller üzerine bir üniversite kuran Bediüzzaman Said Nursî (1873-1960) insanımızın ve insanlığın problemlerine çözüm üreten bir eğitim anlayışına ve değerler sistemine sahiptir.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]• Bediüzzaman; talebelerine kırda, tarlada, bahçede, hastanede, hapishanede ders vermiş ve onları eğitmiş. Adam öldüren katiller, onlardan aldıkları ders sayesinde tahta kurusunu öldürmez hâle gelmişler.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]• Öğretmenlerimiz öğrencilerinin yeteneklerinden şikâyet etmemeli, onlardaki mevcut yetenekleri bulup geliştirmeli.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]• Büyük bir ideale gönül vermesini ve “hakikate hizmet” etmek için kendimizi adamayı öğrenmeliyiz. [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]• Öğretmenlerimiz her yerde, her ortamda, her şart altında öğrencilerini eğitebilmeli.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]• Eğitimimizin içinde bulunduğu problemlere çözüm aramalı ve bulmalıyız.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]• Bediüzzaman’ın eserlerini bu gözle incelemek ve Bediüzzaman’ın bakış açısıyla eğitimin temel sorunlarını yeniden ele almak ve problemlere çözümler üretmek istiyoruz.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]• Eğitimde ithal malı, değil yerli ve yeni bir yol haritası belirlemeliyiz.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]• Bu maksatla bir sempozyum düzenlemeyi ve eğitimin temel problemlerini enine boyuna tartışmayı hedefledik.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]• HEDEF KİTLE: EĞİTİM CAMİASI[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]• PROJE PAYDAŞLARI: AKADEMİSYENLER, ÖĞRETMENLER, ÖĞRENCİLER, VELİLER[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]• PROJENİN AMACI: EĞİTİM CAMİAMIZA ORİJİNAL MATERYAL VE ÖRNEKLER SUNMAK[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]• SÜRE:2 AY[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]• PROJE MALİYETİ: VAKIF VE GÖNÜLLÜ TEŞEKKÜLLER TARAFINDAN KARŞILANACAKTIR.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]• PROJENİN TAMAMLANMA ZAMANI: [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]• MUHTEMEL RİSKLER: BİLDİRİLERİN GECİKMESİ[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]• Tertip Heyeti[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]• ……………..[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]• …………….[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]• ……………..[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]Bilim Kurulu[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]• ………………[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]• ……………….[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]• ……………….[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]• ………………..[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]Tebliğ Konuları[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]• Eğitim politikamız var mı?[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]• Yeni öğretim programlarının değerlendirilmesi[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]• Yeni öğretim programları anlaşıldı mı?[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]• Yeni öğretim programları tanıtılabildi mi?[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]• Yeni öğretim programlarının geleceği[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]• Yeni müfredatın felsefesinin değerlendirilmesi [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]• Yüksek öğretimde metot, [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]• Yeni öğretim programlarında dil konusu[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]• Ders kitaplarının değerlendirilmesi [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]• Ahlaki bakımdan[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]• Çağdaş yaklaşımlar açısından[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]• Dil bakımından[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]• Görsel açıdan[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]• İnsan hakları açısından[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]• Nur hakikatleri açısından[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]• Konjonktür açısından[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]• Eğitim eğitiyor mu? Tanımların yeniden tanımlanması[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]• Eğitimin misyonu var mı? Sınavları geçmek için eğitim yapılır mı?[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]• TEMEL SORUNLAR VE RİSALE-İ NUR’UN YAKLAŞIMI[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]• RİSALE-İ NURUN EĞİTİM YAKLAŞIMI[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]• İspat metodu[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]• Temsil metodu[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]• Gözlem metodu[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]• Soru-cevap metodu[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]• Karşılaştırma metodu[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]• Müspeti verme metodu[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]• Örnekleme metodu[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]• Geriye dönüş metodu[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]• Fıtrata mutabakat metodu[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]• Birlikte Paylaşım metodu[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]• Örnek alma metodu[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]• His ve duyguların hedefini değiştirme metodu[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]• Motivasyon sağlama metodu[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]• Pratik çözümleme metodu[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]• Olumlu sonuçlar çıkarma metodu[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]• Beynin sağ ve sol cephelerini kullanma metodu[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]• Çoklu zeka yaklaşımının Risale-i Nurda ki tezahürü[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]• Yaparak yaşayarak öğrenme metodu[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]EĞİTİMİN TEMELLERİ[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]• Materyalist ve Kur’ani eğitim anlayışı:[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]• Felsefe feylesofu ile Kur’an talebesinin karşılaştırılması[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]• Irkçı bölücülüğe karşı Risale-i Nurda Eğitim[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]• Fenlerin Okutulmasında Risale-i Nur metodu[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]• Din eğitimini, şartlanmışlık ve benimseticilik kültürü olmaktan kurtarmak.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]• Dinle barışık felsefe yaklaşımı[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]• Müspeti gösterme, pozitif düşünce. “Güzel gören güzel düşünür. Güzel düşünen hayatından lezzet alır.” [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]• Takım çalışması: İhlas-uhuvvet.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]• Etki ve ilgi sahası:4. Mesele örneği[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]• Eğitimde düşman tanımlaması: [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]• “Bizim düşmanımız cehalet zaruret ihtilaftır. Bu düşmana karşı sanat, marifet ittifak silahıyla mücadele edeceğiz.”[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]• Düşmanlığa düşmanlık, muhabbete muhabbet etmek[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]• Seçim yapma hakkına saygı: “Akla kapı açmak ihtiyarı elden almamak..[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]• Duyguların eğitim,[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]• Aklın eğitimi,[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]• Kalbin eğitimi,[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]• İmanın gücü, kalbi eğitmenin himmeti pervaz etmesi (aklın nuru funünü medeniye)[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]• Nefis terbiyesi, [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]• Hayallerin eğitimi[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]• Öğrenme sitiline riayet ve varlık algısı[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]• Manayı ismi, manayı harfi, [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]• Nazar-niyet; bakış açısı[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]• Orijinal üretimler yapmak: Alimi mürşit koyun olmalı kuş olmamalı. Hazmedilmeyen ilim telkin edilmemeli.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]• İlimlerdeki hakikat ihtiyacı: “Ulum evhama kalboldu” [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]• Modelleme (Idendification): Lisan-ı hal, lisan-ı kalden kuvvetlidir. [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]• Modelleme-yaşayarak öğrenme[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]• EĞİTİMİN METODU[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]• Öğretmenin yeni adı; “ders arkadaşı”[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]• Hedef belirleme:Cam parçaları ve elmaslar muvazenesi[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]• Kariyer planlaması ve metafizik hedef gösterme:Çocuk eğitiminde Paşa, Prof, Patron, Rıza-i İlahi denklemi[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]• Öğrenme yöntemi olarak “temsil metodu” (drama-senaryo)[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]• Düşüncelerin eğitimi: Tefekkür yolu[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]• Kainat kitabını okuyan insan yetiştirme ve bakış açısı[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]• Sorgulama ve bilimsel şüphecilik: Tahkik mesleği[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]• Merak ilmin hocası, ihtiyaç terakkinin üstadı. [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]• Bilimlere meraklı insan yetiştirme[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]• Metin (kitap) merkezli eğitim anlayışı [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]• Hayat boyu öğrenme yaklaşımı: Beşikten mezara eğitim, mükemmelleşme süreci ve Risale-i Nur dersleri.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]• Evi okul yapma.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]• Sanat, ticaret ziraat. [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]• Bilginin dereceleri, eğitimin anlamı [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]• Bilgi mi beceri mi? [/COLOR][/SIZE] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Bediüzzaman Said Nursi ve Risale-i Nur Cemaati
Risale-i Nur ve Nur Cemaati
EĞİTİMDE YENİ AÇILIMLAR PROJESİ (risale eksenli)
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…