Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Mizah ve Eğlence
Serbest Kürsü
El Ayak
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Livza" data-source="post: 117727" data-attributes="member: 8422"><p><span style="color: Purple"><strong><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">Ahmet ve Ayşe adın da iki genç birbirlerini çok sever ve evlenirler. Ahmet ailesinden gördüğü gibi bir eş olmaya çalışır. Ayşe’de iyi bir eş olmak için Ahmet’in adeta kölesi olur. Ahmet iç dünyasında iyi bir insandır. Fakat Ayşe’nin ona karşı sevgisini kullanmaya başlar.Ahmet devamlı Ayşe der.</span></span></strong></span></p><p><span style="color: Purple"><strong><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px"></span></span></strong></span></p><p><span style="color: Purple"><strong><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px"></span></span><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">_Ayşe su ver.</span></span><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px"></span></span></strong></span></p><p><span style="color: Purple"><strong><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px"></span></span><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">_Ayşe yemek koy. </span></span><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px"></span></span></strong></span></p><p><span style="color: Purple"><strong><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px"></span></span><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">_Ayşe ayağımı yıka.</span></span><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px"></span></span></strong></span></p><p><span style="color: Purple"><strong><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px"></span></span><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">_Ayşe çayımı koy.</span></span><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px"></span></span></strong></span></p><p><span style="color: Purple"><strong><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px"></span></span><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">_Ayşe kıyafetlerimi giydir.</span></span><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px"></span></span></strong></span></p><p><span style="color: Purple"><strong><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px"></span></span><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px"></span></span></strong></span></p><p><span style="color: Purple"><strong><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">Ahmet kendi yapması gereken bütün işleri, insan olarak gerçekleştirmesi gereken eylemleri bile Ayşe’ye yaptırıyordu. Ve buna benzer bir sürü işler. Şunu yapalım demekte sen yap ben bakayım anlamı içeriyordu Ahmet için. Ayşe o kadar sabırlı ve o kadar iyi bir eşti ki eşinin her istediğini yerine getiriyordu. Ayşe ve Ahmet’in iki de çocukları vardı. Ayşe ayrıca iyi bir anne olmaya da çalışıyordu. Hiçbir zaman eşinin ona adeta işkence yapmasından yakınmıyordu. Rabbinin adaletine sığınıyordu.</span></span><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">Yüce rabbim çok adetliydi. Ahmet’in bu yaptıkları bir şekilde cezalandırılmalıydı. </span></span><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px"></span></span></strong></span></p><p><span style="color: Purple"><strong><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px"></span></span><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">Yüce Rabbim bir melek görevlendirir. Bu melek Ahmet’in rüyasına girip doğruyu göstermekle yükümlendirilir.</span></span><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">Melek Ahmet’in rüyasına girer. Ahmet rüyasında şunları görür.</span></span><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">Ahmet elinin ayağının yok olduğunu görür. Çok korkar bir anlam veremez birden eli ayağı yok olmasına. Ve gökten bir ses </span></span><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px"></span></span></strong></span></p><p><span style="color: Purple"><strong><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px"></span></span><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">_Ahmet sen rabbim tarafından cezalandırıldın…</span></span><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px"></span></span></strong></span></p><p><span style="color: Purple"><strong><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px"></span></span><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px"></span></span></strong></span></p><p><span style="color: Purple"><strong><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">Ahmet</span></span><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px"></span></span></strong></span></p><p><span style="color: Purple"><strong><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px"></span></span><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">_Allah’ım ben ne yaptım. Ne günah işledim. Adam öldürmedim, haram yemedim. Nedir suçum?</span></span><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px"></span></span></strong></span></p><p><span style="color: Purple"><strong><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px"></span></span><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px"></span></span></strong></span></p><p><span style="color: Purple"><strong><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">Ses</span></span><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px"></span></span></strong></span></p><p><span style="color: Purple"><strong><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px"></span></span><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">_Bunları yapmadın biliyorum. Ama sana verdiğim eli ayağı kullanmayı bilmedin. Sana verdiğim eli ayağı değil eşinin elini ayağını kullandın. Ben bu organları sana kullarıma eziyet et diye vermedim. Madem böyle yapıyorsun. Bende bu verdiklerimi geri alırım.</span></span><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px"></span></span></strong></span></p><p><span style="color: Purple"><strong><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px"></span></span><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px"></span></span></strong></span></p><p><span style="color: Purple"><strong><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">Ahmet</span></span><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px"></span></span></strong></span></p><p><span style="color: Purple"><strong><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px"></span></span><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">_Rabbim ben bunları eziyet olsun diye yapmadım. Benim babamda anneme böyle davranırdı. Annemde eşim gibi. Eşimin bu yaptıkları eşimin görevi değimli?</span></span><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px"></span></span></strong></span></p><p><span style="color: Purple"><strong><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px"></span></span><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px"></span></span></strong></span></p><p><span style="color: Purple"><strong><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">Ses</span></span><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px"></span></span></strong></span></p><p><span style="color: Purple"><strong><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px"></span></span><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">_Tabiî ki eşinin sana karşı görevleri var. Ama bunlar eşinin sana köle olması anlamını gelmiyor. Kendi yapabileceklerini bile eşine yüklemen doğrumu? Onun annelik gibi yüce ve zor bir görevi var. Onun yüküne yük katman yanlış değimli?</span></span><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px"></span></span></strong></span></p><p><span style="color: Purple"><strong><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px"></span></span><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">Ahmet yalvarır.</span></span><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px"></span></span></strong></span></p><p><span style="color: Purple"><strong><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px"></span></span><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px"></span></span></strong></span></p><p><span style="color: Purple"><strong><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">_Ne olur son bir şans ben bunları böyle düşünmemiştim. Doğruyu gördüm beni affet. Elimi ayağımı bağışla ne olur…</span></span><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px"></span></span></strong></span></p><p><span style="color: Purple"><strong><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px"></span></span><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">Ahmet birden sıçrayarak uyanır ve eline ayağına bakar. Eli ve ayağını görür çok sevinir. Bu rüyadan çok etkilenir ve eşine ve hiçbir zaman eskisi gibi davranmaz. Sağlıklı bir kul olarak dünyaya geldiği ve iyi bir eşe sahip olduğu için her zaman şükür eder…</span></span></strong></span></p><p><span style="color: Purple"><strong><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px"></span></span></strong></span></p><p><span style="color: Purple"><strong><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">alıntı...</span></span></strong></span></p><p><span style="color: Purple"><strong><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px"></span></span></strong></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Livza, post: 117727, member: 8422"] [COLOR=Purple][B][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3]Ahmet ve Ayşe adın da iki genç birbirlerini çok sever ve evlenirler. Ahmet ailesinden gördüğü gibi bir eş olmaya çalışır. Ayşe’de iyi bir eş olmak için Ahmet’in adeta kölesi olur. Ahmet iç dünyasında iyi bir insandır. Fakat Ayşe’nin ona karşı sevgisini kullanmaya başlar.Ahmet devamlı Ayşe der. [/SIZE][/FONT][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3]_Ayşe su ver.[/SIZE][/FONT][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3] [/SIZE][/FONT][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3]_Ayşe yemek koy. [/SIZE][/FONT][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3] [/SIZE][/FONT][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3]_Ayşe ayağımı yıka.[/SIZE][/FONT][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3] [/SIZE][/FONT][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3]_Ayşe çayımı koy.[/SIZE][/FONT][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3] [/SIZE][/FONT][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3]_Ayşe kıyafetlerimi giydir.[/SIZE][/FONT][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3] [/SIZE][/FONT][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3] Ahmet kendi yapması gereken bütün işleri, insan olarak gerçekleştirmesi gereken eylemleri bile Ayşe’ye yaptırıyordu. Ve buna benzer bir sürü işler. Şunu yapalım demekte sen yap ben bakayım anlamı içeriyordu Ahmet için. Ayşe o kadar sabırlı ve o kadar iyi bir eşti ki eşinin her istediğini yerine getiriyordu. Ayşe ve Ahmet’in iki de çocukları vardı. Ayşe ayrıca iyi bir anne olmaya da çalışıyordu. Hiçbir zaman eşinin ona adeta işkence yapmasından yakınmıyordu. Rabbinin adaletine sığınıyordu.[/SIZE][/FONT][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3]Yüce rabbim çok adetliydi. Ahmet’in bu yaptıkları bir şekilde cezalandırılmalıydı. [/SIZE][/FONT][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3] [/SIZE][/FONT][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3]Yüce Rabbim bir melek görevlendirir. Bu melek Ahmet’in rüyasına girip doğruyu göstermekle yükümlendirilir.[/SIZE][/FONT][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3]Melek Ahmet’in rüyasına girer. Ahmet rüyasında şunları görür.[/SIZE][/FONT][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3]Ahmet elinin ayağının yok olduğunu görür. Çok korkar bir anlam veremez birden eli ayağı yok olmasına. Ve gökten bir ses [/SIZE][/FONT][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3] [/SIZE][/FONT][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3]_Ahmet sen rabbim tarafından cezalandırıldın…[/SIZE][/FONT][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3] [/SIZE][/FONT][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3] Ahmet[/SIZE][/FONT][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3] [/SIZE][/FONT][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3]_Allah’ım ben ne yaptım. Ne günah işledim. Adam öldürmedim, haram yemedim. Nedir suçum?[/SIZE][/FONT][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3] [/SIZE][/FONT][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3] Ses[/SIZE][/FONT][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3] [/SIZE][/FONT][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3]_Bunları yapmadın biliyorum. Ama sana verdiğim eli ayağı kullanmayı bilmedin. Sana verdiğim eli ayağı değil eşinin elini ayağını kullandın. Ben bu organları sana kullarıma eziyet et diye vermedim. Madem böyle yapıyorsun. Bende bu verdiklerimi geri alırım.[/SIZE][/FONT][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3] [/SIZE][/FONT][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3] Ahmet[/SIZE][/FONT][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3] [/SIZE][/FONT][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3]_Rabbim ben bunları eziyet olsun diye yapmadım. Benim babamda anneme böyle davranırdı. Annemde eşim gibi. Eşimin bu yaptıkları eşimin görevi değimli?[/SIZE][/FONT][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3] [/SIZE][/FONT][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3] Ses[/SIZE][/FONT][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3] [/SIZE][/FONT][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3]_Tabiî ki eşinin sana karşı görevleri var. Ama bunlar eşinin sana köle olması anlamını gelmiyor. Kendi yapabileceklerini bile eşine yüklemen doğrumu? Onun annelik gibi yüce ve zor bir görevi var. Onun yüküne yük katman yanlış değimli?[/SIZE][/FONT][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3] [/SIZE][/FONT][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3]Ahmet yalvarır.[/SIZE][/FONT][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3] [/SIZE][/FONT][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3] _Ne olur son bir şans ben bunları böyle düşünmemiştim. Doğruyu gördüm beni affet. Elimi ayağımı bağışla ne olur…[/SIZE][/FONT][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3] [/SIZE][/FONT][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3]Ahmet birden sıçrayarak uyanır ve eline ayağına bakar. Eli ve ayağını görür çok sevinir. Bu rüyadan çok etkilenir ve eşine ve hiçbir zaman eskisi gibi davranmaz. Sağlıklı bir kul olarak dünyaya geldiği ve iyi bir eşe sahip olduğu için her zaman şükür eder… alıntı... [/SIZE][/FONT][/B][/COLOR] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Mizah ve Eğlence
Serbest Kürsü
El Ayak
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…