Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Genel ve Güncel Haberler
El Kaide'nin alternatifi Said Nursi öğretisidir
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="faris" data-source="post: 247984" data-attributes="member: 1006387"><p>Said Nursi bir filozof mu ki öğretisi olsun? Bilinçli ve kasıtlı olarak benzetmeler yapıldığı gayet orta da madem bir öğretisi var diyorsun o zaman bu öğretiyi neden açıklamıyorsun. Madem alternatif diyorsun velev ki bunun kadar yanlış bir ifade olamaz. İslamın kendisini anlatması için bir alternatifi olmasına gerek yok. Hadi diyelim dedin neden bu alternatifin şeklini ve şemanlini açıklamıyorsun. Ve sonrasında aziz ustadımın mubarek naaşı ile o vatandaşın naaşı ile kıyaslamanızı da sizin haberciliğinizin hedefinin şaşdığını görmemek zannedersem akıl sahibinin işi değildir.</p><p> </p><p>Ustad Bediüzzaman kendisi Kur'anın sönmez ve söndürülemez bir güneş olduğunu bütün dünyaya ispat etmek için Risale-i Nur eserlerini yazmıştır. Kendisi ve talebeleri hayatları boyunca silaha el sürmeleri ancak vatanı düşmana karşı müdafaada kullanmışlardır. Bunun dışında mubarek tarihçe-i hayatında görüyoruz ki 20 küsür yıllık sürgün ve hapishane hayatında bırakın kendisinin talebelerinin dahi bir taşkınlık yaptığı ne duyulmuş ne de söylenmiştir. Hatta çok zabitlerin asayişi tesisine çalıştıklarını ifade etmiştir. Bunları göz önüne alarak İslamın bir alternatifi olarak değil de İslama hizmet etmenin bu şekilde olacağı ifade edilmeliydi. Ama ifadelere ve kullanılan sözcüklere baktığımızda bir aydının karanlıkta kalmış aklının hezeyanlarını görüyoruz.</p><p> </p><p>Risale Haber ekibi bunu bir iltifat olarak değerlendirdiklerinden dolayı mı haber yapma ihtiyacı duymuşlar bunuda ayrıca merak ettim umarım kendileride böyle bir haber yerine daha münasip olarak eleştiri haberi yapsaydılar?</p><p> </p><p></p><p></p><p>Sizin VAHŞETE eğiliminiz psikolojik problemleriniz mi var? Nerede eli silahlı varsa orada onun avukatlığını üstleniyorsunuz? Secdedeyken elinizde silah kalbinizde intikam dilinizde nefret sözcüklerimi var? Şu dilinizden düşüremediğiniz medyaya inanma söylemenizde buradaki kardeşlerimize hususan bana en ağır hakarettir. Biz bu kadar ahmağız yani masumları öldürmeyen bombalamayan bir örgütü bir grubu medyanın sözüyle yaptığına inanacağız. </p><p> </p><p>Buradaki önemli meseleyi sulandırıp böyle bir mantık kurmanızı esefle kınıyorum.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="faris, post: 247984, member: 1006387"] Said Nursi bir filozof mu ki öğretisi olsun? Bilinçli ve kasıtlı olarak benzetmeler yapıldığı gayet orta da madem bir öğretisi var diyorsun o zaman bu öğretiyi neden açıklamıyorsun. Madem alternatif diyorsun velev ki bunun kadar yanlış bir ifade olamaz. İslamın kendisini anlatması için bir alternatifi olmasına gerek yok. Hadi diyelim dedin neden bu alternatifin şeklini ve şemanlini açıklamıyorsun. Ve sonrasında aziz ustadımın mubarek naaşı ile o vatandaşın naaşı ile kıyaslamanızı da sizin haberciliğinizin hedefinin şaşdığını görmemek zannedersem akıl sahibinin işi değildir. Ustad Bediüzzaman kendisi Kur'anın sönmez ve söndürülemez bir güneş olduğunu bütün dünyaya ispat etmek için Risale-i Nur eserlerini yazmıştır. Kendisi ve talebeleri hayatları boyunca silaha el sürmeleri ancak vatanı düşmana karşı müdafaada kullanmışlardır. Bunun dışında mubarek tarihçe-i hayatında görüyoruz ki 20 küsür yıllık sürgün ve hapishane hayatında bırakın kendisinin talebelerinin dahi bir taşkınlık yaptığı ne duyulmuş ne de söylenmiştir. Hatta çok zabitlerin asayişi tesisine çalıştıklarını ifade etmiştir. Bunları göz önüne alarak İslamın bir alternatifi olarak değil de İslama hizmet etmenin bu şekilde olacağı ifade edilmeliydi. Ama ifadelere ve kullanılan sözcüklere baktığımızda bir aydının karanlıkta kalmış aklının hezeyanlarını görüyoruz. Risale Haber ekibi bunu bir iltifat olarak değerlendirdiklerinden dolayı mı haber yapma ihtiyacı duymuşlar bunuda ayrıca merak ettim umarım kendileride böyle bir haber yerine daha münasip olarak eleştiri haberi yapsaydılar? Sizin VAHŞETE eğiliminiz psikolojik problemleriniz mi var? Nerede eli silahlı varsa orada onun avukatlığını üstleniyorsunuz? Secdedeyken elinizde silah kalbinizde intikam dilinizde nefret sözcüklerimi var? Şu dilinizden düşüremediğiniz medyaya inanma söylemenizde buradaki kardeşlerimize hususan bana en ağır hakarettir. Biz bu kadar ahmağız yani masumları öldürmeyen bombalamayan bir örgütü bir grubu medyanın sözüyle yaptığına inanacağız. Buradaki önemli meseleyi sulandırıp böyle bir mantık kurmanızı esefle kınıyorum. [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Genel ve Güncel Haberler
El Kaide'nin alternatifi Said Nursi öğretisidir
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…