Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Bunları Biliyormusunuz
Tarihden Bir Yaprak
elmanın hakkı
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="SaYa" data-source="post: 11659" data-attributes="member: 5"><p><strong><span style="color: green">zimmi, Sultan İkinci Murad Hana der ki: </span></strong></p><p><strong><span style="color: green">- Bir maruzatım var Padişahım, müsaade buyurun anlatayım? </span></strong></p><p><strong><span style="color: green">- Elbette, söyle nedir maruzatın? </span></strong></p><p><strong><span style="color: green">- Askerleriniz benim bahçemden dün elma yediler ve parasını ödemediler! </span></strong></p><p><strong><span style="color: green">- Bu dediğin nasıl olabilir? Bir yanlışlık olmalı! </span></strong></p><p><strong><span style="color: green">- Yanlışlık yok Padişahım. </span></strong></p><p><strong><span style="color: green"></span></strong></p><p><strong><span style="color: green">Sultan Murad Han derhal araştırılmasını emreder. Az zaman sonra üç askeri huzura getirirler. Sultan onlara olayı anlatır ve sorar: </span></strong></p><p><strong><span style="color: green">- Bu zimminin söyledikleri doğru mudur? </span></strong></p><p><strong><span style="color: green">Askerlerden biri der ki: </span></strong></p><p><strong><span style="color: green">- Doğrudur Sultanım, ben yaptım! </span></strong></p><p><strong><span style="color: green">- Peki ama nasıl? Kul hakkını düşünmedin mi hiç? </span></strong></p><p><strong><span style="color: green">- Padişahım, benim yediğim elma yerdeydi ve çürüktü. Çürük bir elmanın para edeceğini düşünemedim; nitekim bu iki arkadaşım da oradaydı, onlar ağaçtan elma kopardılar ve parasını da bahçeye attılar. </span></strong></p><p><strong><span style="color: green"></span></strong></p><p><strong><span style="color: green">Padişah, zimmiye sorar: </span></strong></p><p><strong><span style="color: green">- Askerlerimin söyledikleri doğru mudur? </span></strong></p><p><strong><span style="color: green">- Evet, o ikisinin kopardığı elmaların bedelini aldım. </span></strong></p><p><strong><span style="color: green">- Peki, öyleyse istediğin nedir? </span></strong></p><p><strong><span style="color: green">- Diğer askerinizin yerden aldığı elmanın bedelini de isterim. </span></strong></p><p><strong><span style="color: green">- Peki, o çürük elma için ne istersin? </span></strong></p><p><strong><span style="color: green">- Bir kese altın isterim, yoksa hakkımı helal etmem. </span></strong></p><p><strong><span style="color: green">- Bir çürük elma bir kese altın eder mi hiç? Bu açıkça haksızlık. </span></strong></p><p><strong><span style="color: green">- O zaman hakkımı helal etmem. </span></strong></p><p><strong><span style="color: green">- Peki al bir kese altın! </span></strong></p><p><strong><span style="color: green"></span></strong></p><p><strong><span style="color: green">Zimminin gözleri dolar, kendisine uzatılan keseyi eliyle iter ve kelime-i şehadet getirir. Sonra der ki: </span></strong></p><p><strong><span style="color: green">- Efendim, maksadım altın falan değildi, müslüman olmadan önce son defa adaletinizi tecrübe etmek istemiştim, beni affedin ve aranıza alın! </span></strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="SaYa, post: 11659, member: 5"] [B][COLOR=green]zimmi, Sultan İkinci Murad Hana der ki: - Bir maruzatım var Padişahım, müsaade buyurun anlatayım? - Elbette, söyle nedir maruzatın? - Askerleriniz benim bahçemden dün elma yediler ve parasını ödemediler! - Bu dediğin nasıl olabilir? Bir yanlışlık olmalı! - Yanlışlık yok Padişahım. Sultan Murad Han derhal araştırılmasını emreder. Az zaman sonra üç askeri huzura getirirler. Sultan onlara olayı anlatır ve sorar: - Bu zimminin söyledikleri doğru mudur? Askerlerden biri der ki: - Doğrudur Sultanım, ben yaptım! - Peki ama nasıl? Kul hakkını düşünmedin mi hiç? - Padişahım, benim yediğim elma yerdeydi ve çürüktü. Çürük bir elmanın para edeceğini düşünemedim; nitekim bu iki arkadaşım da oradaydı, onlar ağaçtan elma kopardılar ve parasını da bahçeye attılar. Padişah, zimmiye sorar: - Askerlerimin söyledikleri doğru mudur? - Evet, o ikisinin kopardığı elmaların bedelini aldım. - Peki, öyleyse istediğin nedir? - Diğer askerinizin yerden aldığı elmanın bedelini de isterim. - Peki, o çürük elma için ne istersin? - Bir kese altın isterim, yoksa hakkımı helal etmem. - Bir çürük elma bir kese altın eder mi hiç? Bu açıkça haksızlık. - O zaman hakkımı helal etmem. - Peki al bir kese altın! Zimminin gözleri dolar, kendisine uzatılan keseyi eliyle iter ve kelime-i şehadet getirir. Sonra der ki: - Efendim, maksadım altın falan değildi, müslüman olmadan önce son defa adaletinizi tecrübe etmek istemiştim, beni affedin ve aranıza alın! [/COLOR][/B] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Bunları Biliyormusunuz
Tarihden Bir Yaprak
elmanın hakkı
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…